X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko bo dostaniesz po lapkach! ;) nie badaj sie, badz cierpliwa i czekaj :) Sadze, ze to jeszcze nic nie znaczy.

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem Selinka...:) sama pisałam, żeby uwazać z tym samobadaniem...aaa ja to nerwus jestem ...:)

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka wiem wiem, ja niestety tez jestem nerwus... moj maz to juz naprawde sily czasem do mnie nie ma, ale on to ma naprawde złote serce i ogromne poklady cierpliwosci do mnie ;) Wczoraj wkurzalam sie pare razy o pierdoly i juz wtedy myslalam sobie: Co ja wyprawiam? czy dobrze sie czuje? Juz wiedzialam, ze @ nadciaga, bo zaczynam swirowac. Za jakies 3dni dostane, beta dzis pokazala zero, wiec wzielam juz wieczorem antybiotyk. Tak sobie mysle, ze szkoda, ze teraz to wypadlo, bo na weekend jedziemy do znajomych w Polske i pare knajp mamy zwiedzic...echh o suchym dziobie bede przy nich siedziec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 00:23

Wysłany: 24 lutego 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj no to rzeczywiście... trzeba bylo poczekać do poniedziałku bo to chyba ostatki :p u mnie tez impreza u znajomych sie szykuje i juz powiedziałam mojemu mezowi ze nie idę bo nie chce słyszeć od wszystkich pytań czemu nie pije i czy czasem w ciazy nie jestem... No chyba ze będę to wtedy spoko:) w każdym razie jednocze sie z Tobą Kochana ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 07:51

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ;) mysle, ze dam rade :D W zeszly weekend pobalowalismy, to w sumie teraz nie musze pic. Zamowie jakies kolorowe drinki bez alko hehe
    P.S. Wyslalam Ci wiadomosc prywatna

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka, ja też nie mam nawet ochoty ale bardziej chodzi mi o to, że wszyscy będą pytać a ja się zdołuje:( no a tego bym nie chciała...

kurcze wczoraj do pozna byłam na szkoleniu i tak okropnie zimno było, że się załatwiłam... ledwo dziś w pracy dałam radę, a po pracy spałam przez 2 godziny... gardło boli i jak to u mnie włosy na głowie:( jak wiem, że gorączka się szykuje...

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mnie coś bierze łykam groprinosin (lub neosine) i rutinaceę max. Zwykle pomaga :) Wspolczuje przeziebienia, ostatnio 2 razy chorowałam, masakra jakaś.

Powiedz, że nie pijesz, bo bierzesz leki, tak najlepiej. Nie musisz sie nikomu tłumaczyć w ogóle.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Ja to podziwiam dziewczyny, które potrafą robić samobadania. mnie się wydaje, ze ja mam zawsze nisko. A jak już wydaje mi sie, że jest wysoko to po godzinie juz znowu nisko. /nie wiem od czego to zależy. Nisko dla mnei to wtedy gdy czuje szyjkę i mogę dotknąć wejście. Zawsze mogę prawie na tej samej wysokości. badam się siedząc. Przed okresem ostatnio wyczułam, ze jest taka rozlazła i to chyba na tyle moim umiejętności obserwacji. jeśli chodzi twartość to zupełnie nie rozpoznaje. Co do samobadania i termometru to wydaje mi sie, ze się doigrałam bo jakoś tak "czuje tam się niewyraźnie". W tym cyklu juz nie bedę się badać ale z termometru no nie zrezygnuje. Biorę ten wiesiołek i jakoś tak wydaje mi sie , ze śluzu jest więcej niż zawsze. Jeszcze nie czas na okres płodny bo moze za 3 dni się zacznie. Zobaczymy.

Dziewczyny ja też mam dosć jak słyszę pytanie czemu nie napijesz się drinka oczywiście pytanie z podtekstem może "w końcu" jesteś w ciąży :( Wtedy odpowiadam po prostu, ze ktos musi poprowadzić auto i tyle...Dzisiaj mąż zrobił badania nasienia. Ma super hiper ekstra plemniki więc problem jest u mnie ... tylko dostał jakieś leki na bakterie . ale nie napisał lekarz na jaką...po prostu dał leki..

Ale się cieszę , ze w końcu weekend i jutro troszkę pośpię... Mam wrazenie , ze bardzo mało nas tutaj na forum.. na innych forach dziewczyny już mają często dzieci i starają sie o kolejne..

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra no lepiej się nie badaj, łatwo się tam zainfekować. Swietnie, ze maz ma tak dobre wyniki! :) Gratulacje. Mój ma morfologie na granicy normy i b.duzo powolnych plemników. Bierze l-karnityne i Androvit plus 2x1.
    Chodzi Ci o ten konkretnie wątek, że jest nas mało? No co zrobić, może taki rocznik hehe ;) czarnobylowy. Też nie wszystkie 30-tki z forum udzielają się akurat w tym wątku. Ja powiem szczerze mam 3-4 ulubione wątki tutaj w których się udzielam, z 2 odeszłam, bo się poprostu tam "źle czułam" w sensie irytowały mnie pewne osoby jeśli tak mogę powiedzieć ;) Tutaj z Wami czuję się naprawdę dobrze :)

Z tym piciem alko, to najbardziej się denerwuję jak do teściów jedziemy, to jest masakra... Oni ZAWSZE pod wieczór wyciągają alko jakieś i jak mówię, że nie mam ochoty to już jakieś głupie uśmieszki i teściu "Nooo a moze w ciazy jestes?" nosz kurrrr! Jak boga kocham, nie wiem czy Wy tak macie, ale u mnie to teść jest gorszy niż teściowa. Najpierw mówi później myśli i ogólnie ma tragiczne poglądy (a młodszy o 10lat od mojego taty). U mnie w domu raczej b.mało się alko pije, nie stresuję się w ogóle przy siostrze, bo oni też się starają. Chcemy to pijemy a jak nie to nie i nikt pytań nie zadaje Czemu.

Wysłany: 25 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja moje drogie nigdy w życiu na żadnym forum sie nie udzielałam... jakaś taka daleka byłam od tego... a tu sie z Wami serio dobrze czuje... mogę sie wyżalić i powiedzieć co mnie trapi za co bardzo Wam dziekuje i oczywiscie za wsparcie... a tego potrzebuje każda z nas :) w każdym razie złapałam sie na tym ze sprawdzam Non stop czy piszecie i odświeżam co 5 min:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 07:55

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    część dziewczyny. Właśnie wróciłam z badania krwi . zrobiłam pełen pakiet tsh jakieś przeciwciała badanie na witaminę D3. Chcę bardzo przygotować się do wizyty u lekarza, żeby mieć pełen pakiet wszystkich niezbędnych badań hormony tsh i na jajniki i ich zużycie czy jakoś tak to się nazywa :) Wyniki w poniedziałek. Ginekolog we wtorek:) zaczynam już działać a nie czekać co będzie to będzie :) wiecie co? zrobiłąm dzisiaj test owulacyjny bo jest w 9 dniu cykli przy 26-28 dniach cyklu i już pojawiła sie jasna kreska ... hmmm czy możliwe że bedę miała owulację tak szybko. Wydaje mi sie, ze mam w 12-13 dniu jeszcze więc aż trzy dni do owu a tu juz jutro pewnie kreska będzie taka sama jak testowa i trzeba podobno od 24-36 h się starać.

Wszyscy mówią żeby nie myśleć o tym... ale jak wy to robicie żeby nie myśleć. Czy w góle da się? Na pewno po ovu nie bedę sie juz badać to juz postanowione. Bo i tak nic z tego mi inie wychodzi nie umiem poznać czy udało sie czy nie. Co cykl widze u siebie objawy zawsze jakieś a potem klops :)

JaKa lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra gdzies tu dziewczyny pisaly, ze najwieksze prawdopodobienstwo zajscia jest, jak 2ga kreska na tescieowu juz jasnieje po tym jak sciemniala :) Tak czy inaczej wsrto juz dzis po 2 dni probowac ustrzelic jajeczko ;)
    Eydaje mi sie, ze nie da sie nie myslec o tym. Chodzi o to, zeby nie myslec za duzo :) zajac sie czyms, nie badac za duzo i nie fisiowac :D TmWtedy moze bedziemy bardziej wyluzowane. Nie warto tez mężom mowic kiedy mamy owu, regularne przytulanki co 2dni caly czas i oni tez beda wyluzowani a nie spieci, ze musza teraz stanac na wysokosci zadania.
    Daj znac w pon.jak tam wyniki :)

Kropeczko ja kiedys daaaawno temu udzielalam sie na forum wizaż, ale w koncu odeszlam stamtad. Tutaj przyszlam dlatego, ze chcialam byc w gronie osob, ktore maja tak jak ja :) wiedziec, ze nie ja jedna tak mam podczas gdy znajome ot tak zachodzą... Dzielimy nasze radosci i smutki i to jest fajne. Tez co chwile tu zagladam jak tylko mam czas ;) od rana do nocy hehe

JaKa lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowanie zaczynaja mi sie dni płodne... bo ... mam rozciągliwy śluz... wow. Mam śluz :) to juz cos. Drugi cykl z wiesiołkiem... Chyba powoli działa. Może nie jest taki ksiażkowy przezroczysty na 3 cm... ake lekko (tylko lekko dla odmiany) mleczny i rozciąga się na 1 cm... Wiesiołek działa... skończę go brać jak temperatura skoczy ...

Selina lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak za dzien dwa powinnas odstawic skoro owu tuz tuz :)
    Ja na dniach zaczynam go znow lykac jak @ przyjdzie, az mi slabo jak pokysle ze znow po 6kaps.trza brac :/ Mam tyle tabletek do ogarniecia, ze ledwo mi dnia na to wszystko starcza :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 13:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Sarrrra no lepiej się nie badaj, łatwo się tam zainfekować. Swietnie, ze maz ma tak dobre wyniki! :) Gratulacje. Mój ma morfologie na granicy normy i b.duzo powolnych plemników. Bierze l-karnityne i Androvit plus 2x1.
    Chodzi Ci o ten konkretnie wątek, że jest nas mało? No co zrobić, może taki rocznik hehe ;) czarnobylowy. Też nie wszystkie 30-tki z forum udzielają się akurat w tym wątku. Ja powiem szczerze mam 3-4 ulubione wątki tutaj w których się udzielam, z 2 odeszłam, bo się poprostu tam "źle czułam" w sensie irytowały mnie pewne osoby jeśli tak mogę powiedzieć ;) Tutaj z Wami czuję się naprawdę dobrze :)

Z tym piciem alko, to najbardziej się denerwuję jak do teściów jedziemy, to jest masakra... Oni ZAWSZE pod wieczór wyciągają alko jakieś i jak mówię, że nie mam ochoty to już jakieś głupie uśmieszki i teściu "Nooo a moze w ciazy jestes?" nosz kurrrr! Jak boga kocham, nie wiem czy Wy tak macie, ale u mnie to teść jest gorszy niż teściowa. Najpierw mówi później myśli i ogólnie ma tragiczne poglądy (a młodszy o 10lat od mojego taty). U mnie w domu raczej b.mało się alko pije, nie stresuję się w ogóle przy siostrze, bo oni też się starają. Chcemy to pijemy a jak nie to nie i nikt pytań nie zadaje Czemu.

Moi teściowie też nie umieją nikogo ugościć bez alkoholu. I mój mąż też jak tylko ktoś ma przyjechać to odrazu piwa nakupuje lub chce wino wyciągać. U mnie w domu dla gości była herbata/kawa i coś do zjedzenia, alkohol był na większych imprezach typu imieniny. Zupełnie nie rozumiem i irytuje mnie to ich picie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra bardzo dobrze, że zrobiłaś badania. Co do myślenia: niech ci doradcy spróbują nie myśleć o jedzeniu jak czują głód. My czujemy potrzebę dziecka, co jest zupełnie naturalną potrzebą większości ludzi. Jak mamy o tym nie myśleć?...

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BibiKa swietne porownanie :) nastepnym razem go uzyje jak cos takiego uslysze ;)

Bibi_Ka lubi tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara i Selina, ja także zgadzam się z Wami w 100 % :) nie przepadam za forami, ale tutaj widzę przynajmniej, że nie jestem jedyna, która od strzała na zachodzi w ciąże. Takie wsparcie i porady jakie mogę tu od Was dostać są nieocenione, za co bardzo dziękuję :D
    W realu też nie bardzo mam z kim pogadać o moich/naszych problemach z poczęciem. Wszystkie koleżanki albo są w ciąży, albo już dawno zostały mamami.

Sara, ja też robiłam dziś badania na własną rękę: morfologię, prolaktynę, progesteron, testosteron, TSH, FT3 i FT4. Wyniki mają być we środę.
    Wizytę u ginekologa mam 13 marca, ale chcę do niego iść z wynikami, żeby przyspieszyć ewentualną diagnozę czy leczenie.
    To mój nowy gin, więc nie wiem jak podejdzie do mojego przypadku, skoro to dopiero 3 cykl starań, ale na pewno nie będę czekać roku.

7ecafe6621fb6aed68a2cb8ff8d2b30b.png

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka nie mów mi że 3 cykle powiedz ze 910 cykli. Inaczej zbada cie i powie że masz nie myśleć i się uda. U mnie tak było. Jak miesiączka co 26-28 dni to progesteron dla nich musi być dobry i owulka na bank była. Jaka zrób sobie też badania na to zużycie jajnikow . U mnie niestety 150 zł koszt ale ja już nie liczę pieniędzy... (na szczęście w chwili obecnej mam taką możliwość).

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn nie liczę pieniędzy na sprawy związane z zajściem w ciążę.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ