Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obliczylam, ze jak bedziemy szli na badanie, to bede w trakcie owu :( na wyniki trzeba czekac tydzien, wiec lipa...Kolejny miesiac na straty, musze czekac do kwietnia

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki...

Jestem w 22dc... dzis w nocy myślałam ze nie wytrzymam tak mnie bolal lewy jajnik z którego ponoć ovu była... teraz to mam przeczucie ze to okres nadchodzi i znow dupa...:(

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• JaKa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko, ja jestem dziś w 23 dc. Do wczoraj łudziłam się, że może coś będzie z tego cyklu, bo podskoczyła mi ciut temperatura, ale dziś na nowo spadła do zwykłego poziomu. A dodatkowo czuje już brzuch, krzyże i ogólnie taką pełność jak co miesiąc przed nadejściem @ :( :( :(
    Tak bardzo wierzyłam, że się uda w tym cyklu, bo wszystko na to wskazywało. Wiem, że niektóre dziewczyny też czuły się na miesiączkę, a wyszła ciąża. Ok, gdybym nie czuła tego co czuje, to pewno miałabym nadzieję. Ale teraz to już pozostało tylko liczenie dni do @ :(

Niech się dzieje wola Boga, wszystko w Jego rękach <3

7ecafe6621fb6aed68a2cb8ff8d2b30b.png

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa ja tez juz czuje brzuch... zbliża sie okres jak nic... wrrrr

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny . Oj przerwę miałam od forum niestety przymusową z uwagi na pracę :(

Kropeczko a jak się czujesz? przeziębienie przeszło? przypomnij mi czy robiłąś bętę czy bedziesz robic? czy czekasz na miesiaczkę bo czujesz, ze jednak bedzie?

Selinko fajnie , że wypoczęłaś. Ja również podeszłabym do tego cyklu tak , ze bym sie jednak starała. Ale to ja jestem bardzo niecierpiliwa i szkoda by mi było cyklu mimo, że moze nie powinno się w zwiazku z antybiotykami.

A Ty JaKA robiłaś bete bo nie pamiętam? juz chyba można 23 cyklu? Moze mimo objawów mesiaczki może jednak nie..

Ja dzisiaj wróciłam od Gina. Dałam mu wszystkie wyniki badań poza AMT (zużycie jajników) bo nie miałam jeszcze wyników. Lekarz powiedział, ze mam okropni niską witaminę D3 i musze brać leki wiecej niz biorę czyli 4000 jednostek. Poza tym mam lekką niedoczynność tsh i dał mi jakis lek na E ( nie pamiętam anzwy), rano naczczo. Fajny lekarz nr Mercik. Przymuje też w klinice niepłodnosci ale tez ma swj prywatny gabinet mega tanio (100 zł) a w klinice 200 jest mimo, ze ten sam lekarz . Kazał za 4 tyg zrobić tsh o witaminę D3 i przyjść do niego.

Właśnie przyszły wyniki AMT i mam na 5 przy normie laboratorium 1,3 do 7. Więc 5 to chyba nie są aż tak zużyte ? Mam nadzieję. Mam za miesiac też lekarzowi pokazać wyniki AMT.

buziaczki

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, jestem podłamana. Byłam dziś na drugim usg i okazało się, że mój 14mm pęcherzyk się cofnął i ma 12 mm. A ten głupi wykrywacz owulacji zaznacza mi,że już ją miałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    cześć dziewczyny . Oj przerwę miałam od forum niestety przymusową z uwagi na pracę :(

Kropeczko a jak się czujesz? przeziębienie przeszło? przypomnij mi czy robiłąś bętę czy bedziesz robic? czy czekasz na miesiaczkę bo czujesz, ze jednak bedzie?

Selinko fajnie , że wypoczęłaś. Ja również podeszłabym do tego cyklu tak , ze bym sie jednak starała. Ale to ja jestem bardzo niecierpiliwa i szkoda by mi było cyklu mimo, że moze nie powinno się w zwiazku z antybiotykami.

A Ty JaKA robiłaś bete bo nie pamiętam? juz chyba można 23 cyklu? Moze mimo objawów mesiaczki może jednak nie..

Ja dzisiaj wróciłam od Gina. Dałam mu wszystkie wyniki badań poza AMT (zużycie jajników) bo nie miałam jeszcze wyników. Lekarz powiedział, ze mam okropni niską witaminę D3 i musze brać leki wiecej niz biorę czyli 4000 jednostek. Poza tym mam lekką niedoczynność tsh i dał mi jakis lek na E ( nie pamiętam anzwy), rano naczczo. Fajny lekarz nr Mercik. Przymuje też w klinice niepłodnosci ale tez ma swj prywatny gabinet mega tanio (100 zł) a w klinice 200 jest mimo, ze ten sam lekarz . Kazał za 4 tyg zrobić tsh o witaminę D3 i przyjść do niego.

Właśnie przyszły wyniki AMT i mam na 5 przy normie laboratorium 1,3 do 7. Więc 5 to chyba nie są aż tak zużyte ? Mam nadzieję. Mam za miesiac też lekarzowi pokazać wyniki AMT.

buziaczki

Chodzi Ci o badanie AMH? :) A ten lek na tarczycę to euthyrox? Widać, że sensowy ten Twój lekarz.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak Bika dokładnie tak jeśli chodzi o leki oraz nazwę badania. Zupeeeełnie sie nie znam :) Ale jak to Bika się cofnął? czy to mozliwe w ogóle? a może wcześniej Ci źle zmierzyli?
    Ja w tym cyklu mam dziwinie. Teraz byłam w 11 dniu cylu i gina i mój pęcherzyk ma 15 mm, 2 miesiace temu jak byłam to mój pęcherzyk w 11 dniu cyklu miał 19 mm. Wiec teraz jakoś dziwnie długo rosnie. A jeśli chodzi Bika o testy owulacyjne to kórde według lekarza owulację mam mieć za 3 dni a moje testy owulacyjne pokazują bardzo bliska kreskę w barwie do testowej od soboty tak jakby każdego nastepnego dnia była już kreska taka sama jak kreskowa a jednak nie wychodzi. Dzisiaj kreski są takie same praktycznie więc kurde jeśli za trzy dni owu t co ten test tak dziwnie mierzy? Zwariować mozna.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra nie robiłam bety jeszcze chce poćwiczyć cierpliwość... :p czuje sie Ok przeziębienie minęło został tylko katar ale daje rade... do wczoraj tak mi dziwnie bulgotało w brzuchu w nocy ten jajnik przeokropne bolał dzis juz nie boli ale za to od czasu do czasu skurcze jak na okres... mam duzo gęstego białego śluzu wręcz jakby talk taki suchy ale sporo go jest... spróbowałam sie zbadać szyjka niewyczuwalna czyli wysoko... a palec po badaniu cały biały... duzo tego...

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_ka bardzo dziwne z tym pęcherzykiem pierwsze słyszę żeby sie cofał ... ja to porzuciłam te testy owulacyjne bo nigdy pewna nie byłam...

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko ale szyjka powinna być niżej jedli miałby być to okres. Hmmm może się udało...ja już dawno była bym na becie. Podziwiam :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra czytałam ze szyjka może sie obniżyć nawet kilka godzin przed... poczekam jeszcze z ta beta... jak nie dostanę okresu do poniedziałku to wtedy :)

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko oby ten sluz byl na dzidzie! Mooocno trzymam kciuki

Sarrra nie mozemy sie starac w marcu, bo nie wiadomo czy wybijemy te bakterie amtybiotykiem :/ Wyniki wymazu beda juz po owulce a nie bede ryzykowala zajscia w ciaze z bakteria badz zarazania siebie wkolko jesli ktores z nas by sie nie wyleczylo. Musimy poczekac do kwietnia nie ma sily.
    Dobrze, ze trafilas na takiego fajnego lekarza :) Ja tez musze wit.D3 zbadac.

Umieralam dzis z powodu @, w pracy myslalam ze mnie poskreca przy klientkach :( 2 razy biegalam do wc, bo az biegunki dostalam. Zazywalam ketonal forte, apap i buscopan i uwierzcie ze wszystko to bylo malo. Jak pojde na wozyte w kwietniu, to musze znow poprosic o Zaldiar na recepte, on jest z tramalem i to mi kiedys pomagalo.
    Wykonczona jestem przez ten bol, wiec uciekam w kime

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 23:47

Wysłany: 1 marca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka bidulko! A zawsze Cię tak boli? Czy to efekt leków myślisz? Bo u mnie te lekkie skurcze to efekt bromka na bank... nigdy nic mnie nie bolało a od kiedyś zaczęłam bromka to cykle tak sie pozmieniały, ze brzuch mi dokucza...

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Teraz byłam w 11 dniu cylu i gina i mój pęcherzyk ma 15 mm, 2 miesiace temu jak byłam to mój pęcherzyk w 11 dniu cyklu miał 19 mm. Wiec teraz jakoś dziwnie długo rosnie. A jeśli chodzi Bika o testy owulacyjne to kórde według lekarza owulację mam mieć za 3 dni a moje testy owulacyjne pokazują bardzo bliska kreskę w barwie do testowej od soboty tak jakby każdego nastepnego dnia była już kreska taka sama jak kreskowa a jednak nie wychodzi. Dzisiaj kreski są takie same praktycznie więc kurde jeśli za trzy dni owu t co ten test tak dziwnie mierzy? Zwariować mozna.

testy owulacyjne, które wychodzą pozytywne (czyli kreska, która się pojawia jest tak samo lub bardziej intensywna w porównaniu do kreski testowej) wskazują, że owulacja może nastąpić w ciągu 24-48h. Poza tym czasem z różnych powodów (np weźmiesz lek typu ibuprom) może się jeszcze przesunąć. Pęcherzyk rośnie ok 1-2,5 mm na dobę. Więc zakładając, że teraz Twój pęcherzyk ma 15 mm i jeśli będzie rósł 1,5 mm na dobę, to owulacja nastąpi właśnie za 3-4 dni.

Kropeczka1986 wrote:
    Bibi_ka bardzo dziwne z tym pęcherzykiem pierwsze słyszę żeby sie cofał ...
    Sarrrra wrote:
    Ale jak to Bika się cofnął? czy to mozliwe w ogóle? a może wcześniej Ci źle zmierzyli?

Niestety przyczyną jest PCOS. Pęcherzyk wzrasta a potem jego rozwój zostaje zahamowany. Teraz pewnie z tego zrobi się torbiel, która się wchłonie po miesiączce. Ale to oznacza także, że znów okres będę musiała wywoływać duphastonem. A mój lekarz teraz na urlopie i dopiero 14 marca mam wizytę...

• JaKa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) ale dzisiaj paskudny dzień, nie wiem jak u was, ale u mnie pada deszcz, zimno, zupełnie jesienna pogoda :/
    Siedzę w pracy, obowiązków nie brakuje, ale i tak usypiam przy tym. Nawet kawa nie pomaga.

Sara, nie robiłam bety, na razie skończyło się na teście, który zrobiłam pewno za wcześnie.
    Mąż nalega żebym zrobiła kolejny, może jutro, ale czuję że @ już za rogiem. Sama nie wiem czy robić jeszcze test, czy poczekać spokojnie do weekendu, wtedy powinno się wszystko wyjaśnić.
    Oprócz bólu jak na okres mam od wczoraj zatkane uszy, dziwne.

Dzisiaj odbieram moje wyniki badań: morfologię, progesteron, prolaktynę, TSH, FT3, FT4, testosteron. Strasznie się boje co tam zobaczę .....
    I myślę, że jeśli byłabym w ciąży, to na wyniku progesteronu powinno to się ukazać, tzn powinien być wysoki (badania robiłam w 20 dc), przynajmniej tak gdzieś wyczytałam.

Miłego dnia wszystkim :)

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017

Wysłany: 1 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa trzymam kciuki może ten wstrętny okres nie przyjdzie...☺

JaKa lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa trzymam kciuki za dobre wyniki :) Z tym progiem to roznie jest, jedna dziewczyna w innym watku miala wynik k.30ng/ml i wszystkie myslalysmy, ze na bank ciaza a @ przyszedl :/ Pisze to dlatego, zeby sie za mocno nie nakrecac, bo pozniej rozczarowanie bardziej boli.

Kropeczko zdarzaja mi sie takie bolesne okresy. Jeden gorszy drugi lepszy, ciezko przewidziec. W ostatnim nie mialam dolegliwosci jelitowych a teraz znow mialam, ale u mnie to normalne, bo nie dosc ze mam zespol jelita nadwrazliwego, to jeszcze ta endomenda :/ Mozliwe ze antybiotyk czy bromek ma tez na to wplyw. Na szczescie dzis juz jest ok i zyje ;)

W Kraku tez paskudna pogoda, choc narazie nie pada. Myslalam ze z lozka nie wstane. Siedze sobie na szkoleniu i kukam tu do Was coby sie zasnac :P Poki co nawijaja wszystko to co juz wiem...

JaKa, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki za wsparcie :)
    Selina, nie będę się nakręcać, nawet jeśli prog wyjdzie "na ciążę", to jeszcze o niczym nie świadczy.
    Na ten moment nic nie zrobię, pozostaje czekanie.
    Ja też mam zespół jelita drażliwego, podczas okresu to masakra, 2-3 pierwsze dni, to mogłabym w ogóle z kibelka nie schodzić. A i tak normalnie, to czasem tak mi przewraca w brzuchu, wszystko się przelewa i do tego boli, że mam wrażenie jakby mi przebił brzuch igłą, to wszystko by wypłynęło. I nie mogę tego uczucia powstrzymać :?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 10:45

Selina lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa i jak wyniki? daj znać.

u nas pogoda też jesienna. Wczoraj i w pon było ślicznie. W sb ide na babski bal z okazji dnia kobiet. Same baby będą w ilości 100:) i wiecie co ... Mam zamiar się uuupić:) z tego starania odstawiłam wszystko nawet wino raz na 100 lat mi sie zdarza. A w sb bez względu na owulkę mam zamiar zapomnieć o wszystkim i świetnie sie bawić a jak wrócę dopadnę męża po pijaku :)

Kropeczka1986, JaKa lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ