Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Bika. Również tule Ciebie. Bika pisałaś do AAishy o takim suplemencie jak: kwas l-askorbinowy. Co to jest? i czy witamina C 1000 t nie jest za duzo? mi tak powiedziała kobieta z apteki bo tyle łykałam. Teraz łykm dwie tabsy takiej zwykłej witaminy c na przeziebienie ale moze to za mało.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno rozwinął się "kult" witaminy C lewoskrętnej. Wydawało mi się to podejrzane, zgłębiłam temat i okazało się, że każda wit c jest lewoskrętna bo taką ma budowę. Ale w produkcji stosuje się różne składniki. Są badania, które pokazują, że najlepiej przyswajalny jest właśnie kwas laskorbinowy w postaci sproszkowanej. Ponadto wit c działa przeciwzapalnie na cały organizm. Np zaleca sie branie dawki 1000 przy bólu zęba co 2h. Dlaczego tak? Bo z tej dawki 1000 przjmuje się mniej niż 50%. Dlatego nie ma co się bać tej dawki. Ewentualne przedawkowanie grozi tylko biegunką. Kwas laskorbinowy w proszku można kupić w aptekach internetowych tylko musi być podany dokładny skład żeby nie było w nim przypadkiem jakichś dosładzaczy.

Aishha lubi tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas askorbinowy to jest Wit C w czystej postaci. Ja kupiłam już dawno kilogramowe pudełko dostępne na necie i całą rodzinę faszeruje :)
    1000 to nie jest za dużo, zdziwiłam się jak przy przeziebieniu lekarz kazał pić 3x dziennie po 1000 Ale fakt wyzdrowialam szybko.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara przykro mi... Ja mam 8cs i wiem, ze bedzie porazka juz z zasady.
    Kwas askorbinowy to witamina C, wiec taka 1000 do rozpuszczania czy w tabletkach bedzie ok.
    Co do wymazow to tak, trzeba sie przygotowac. Najlepiej jakby to bylo w 1 fazie cyklu np.kilka dni po @, w labo robia tez w 2 fazie cyklu, ale w jednym zapytali mnie czy w ciazy nie jestem co mnie zdziwilo, bo w innym labo mnie nie pytali o to. Dla bezpieczenstwa najlepiej po @ to zrobic. Na tydzien przed nie stosujemy zadnych dopochwowych globulek, wlacznie z tymi z probiotykami, 24h przed nie wolno wspolzyc, robic irygacji dopochwowych czy stosowac kremow/masci w tej okolicy. Przed badaniem nalezy sie umyc tylko delikatnie z zewnatrz sama woda badz srodkami bez zapachowymi. To chyba tyle :)
    Kochana bedzie dobrze, zobaczysz, po rozczarowaniu przyjda chwile radosci i szczescia :) dla nas tu wszystkich

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Sarrrra :(
    Kiedyś w końcu się uda...zobaczysz, pomyśl jakie to wtedy będzie ogromne szczęście :*
    Wiem że nie jest lekko bo z każdym kolejnym cyklem, kolejnymi lekami itp wiążemy coraz to większe nadzieje na to, że się uda, przez co każde kolejne rozczarowanie boli jeszcze bardziej.
    Ale przecież my się nie poddamy !!

Ja ogólnie uważam, że to forum jest bardzo pomocne...nikt nie rozumie mnie tak jak właśnie dziewczyny tutaj.

Bibika też mi przykro z powodu twojego spadku tempki :/
    myślisz, że już na pewno nic z tego ?

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wydaje się ciekawy https://www.aptekagemini.pl/protego-witamina-c-1000-prosz-150g.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Bibika też mi przykro z powodu twojego spadku tempki :/
    myślisz, że już na pewno nic z tego ?

Nie wiem, ale na ile znam swój organizm (obserwuję się od 4 lat), to spadek zwiastuje @

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra wiem co czujesz Kochana :( ja mam tak od półtora roku co cykl :(
    Przytulam mocno

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od tempki mam do Was pytanko - od 4 dni dzielnie nastawiam budzik na 6 i mierze temperaturę czy ta pora jest Ok? Wybrałam 6 bo co drugi tydzień i tak musze wstawać nawet chwile przed a chciałabym żeby była to jedna godzina... Dzis z ciekawosci zmierzyłam jeszcze teraz całkiem po przebudzeniu i jest nieco wyższa niż o 6 (36,34) 7.30 (36.54) - który z tych wyników jest bardziej wiarygodny?

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko, temperaturę mierz tylko raz, zaraz po przebudzeniu. Godzina 6 jest jak najbardziej OK. Z tych podanych przez Ciebie liczy się tylko ta zmierzona o szóstej. To, że mierzysz o ustalonej godzinie, nie znaczy, że zaraz musisz wstać. Po mierzeniu możesz ponownie zasnąć.

---
    U mnie od wczoraj wieczorem plamienie przed @

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_ka dziekuje :*
    Ja tam wychodzę z założenia ze dopóki nie ma okresu a tylko plamienia to szansa jest, wiec i za Ciebie trzymam kciuki:) sama zawsze plamie i juz wiem ze to nie hormony bo leki biorę ... chyba taks moja uroda...:/

No to Kochane moje ponieważ w okresie świat rzadziej będę zaglądać, chciałam Wam życzyć przede wszystkich duzo zdrówka i spełnienia najskrytszych marzeń- tego naszego jednego największego! No i oczywiscie wesołego krolika, smacznego jajka i słodkiego baranka - jakoś tak to było chyba:)

Buziaki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 08:32

sylwia1986, Selina lubią tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się tu właśnie pożalić na mojego męża, ale jak zobaczyłam Kropeczka1986 Twoje życzenia to stwierdziłam, że to nie czas na wylewanie smutków... :)

Również Wam wszystkim życzę radosnych Świąt i oby Zmartwychwstały Jezus przyniósł wszystkim pokój,nadzieję i wiarę w to, że wszystko jest możliwe.
    :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 20:58

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja Wam życzę również wszystkiego dobrego! dużo ciepła rodzinnego podczas Świat!!!

Dziewczyny mam zagwostkę i nie wiem co robić. Lekarz kazał mi brać dupka przez 12 dni od 17 dnia cyklu. Ale dzisiaj dostałam okres o dwa dni za wcześnie w 26 dniu cyklu. Zostały mi dwa dni na branie dupka biorę go wieczorami. Musiałabym go zażyć dzisiaj i jutro wieczorem ale nie wiem czy powinnam w związku z moim okresem w dniu dzisiejszym?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie możesz zadzwonić do swojego lekarza i zapytać? ja w podobnej sytuacji raz dwa dzwoniłam.
    Wydaje mi się, że jeśli nie jesteś w ciąży to pasowałoby już nie brać...ale specjalistką w tej dziedzinie nie jestem :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak samo raz i odstawiłam poprostu dupka...

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam ale nie odbiera. Kurcze Bibika by się przydała ona wszystko wie :) to samo widzę, ze to chyba nie jest okres tylko mam takie brązowe ale nie krew. Nigdy czegoś takieg nie miałam .Czy moze to być po tym dupku? pzecież dupek ma temu zapobiegać . Zgłupieje. Bo juz niewiem od kiedy liczyć okres wtedy gdy jest to brązowe nie wiem jak to nazwać plamienie czy wtedy gdy pojawia się typowa krew. Pytałam kobiety w aptecy i mi sprawdzała i powieziała ,że tak jak lekarz kazał brać. Ale gdy się odstawi to też nic sie nie stanie. Boje się tylko , ze gdy bedę za długo brać to moze coś z jajeczkowaniem być a , ze cossie nie wykształci a ja nie mam z tą fazą problemów. C miesiac mam ładne jajeczkowanie i nie chciałabym to zepsuć:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra jesli masz brazowe plamienie to jeszcze nie liczy sie tego jako okresu..
    A z tego co wiem duphaston czy luteina moga powodowac plamienia przed okresem...
    Ja mialam zawsze plamienia ktore z poczatku byly jasne a przed samym okresem juz takie ciemno brazowe...
    W piątym cyklu z duphastonem u mnie plemienia zrobily sie jasniejsze i bardzo skape, teraz 6 cykl z dupkiem i pierwszy zcdostinexem -21 dc i plamien jeszcze nie ma :)

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mnie wołał? :D

Aisha - sprostowanie: życzenia składała Kropeczka. A to forum jest po to żeby się żalić. Przecież nie zawsze można opowiadać o swoich troskach najbliższym.

Sarrra- brązowe plamienia to nadal aktualny cykl i przy braniu duphastonu mogą się takie zdarzać. Ja plamiłam tydzień, nie przerywałam brania dupka. Miałam brać 10 dni i tyle brałam. Jakieś 2-3 dni po odstawieniu przyszła @. Także dopóki nie krwawisz, to nie odstawiaj.

Dziewczyny, z okazji Wielkanocy życzę Wam spokoju ducha, Bożej nadziei i wiary, a także żebyście poczuły, że bez względu na to, czy będziecie rodzicami czy nie, to Bóg Was kocha, jesteście wartościowe i piękne.

sylwia1986, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia chodzi o to, ze ja nigdy nie miałam takich plamień przed okresem ... a teraz wystapiły... dostałam dupka bo mam niski prog w II fazie oraz podczas stosunku wystepują krwawienia raz na jakis czas w II fazie lub podczas samobadania. Tak 1-2 krwawienia na cykl. Ale nie mialam brazowych plamień przed okresem. No moze kiedys ale to dawno temu. Czyli ten dupek teraz mi wywoła plamienia brązowe przed pkresem a potem w kolejnych cyklach mi je zmniejszy ?

czyli biorę dupka jeszcze dzisiaj i jutro. Ale jesli dostane jutro ten okres to brać czy odstawic?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra radzila bym zrobic tak jak pisze Bibika.Jesli nie pojawilo sie jeszcze typowe dla okresu krwawienie,zazywaj dupka nadal tak jak zalecil Ci lekarz.
    Moze po prostu hormony musza sie unormowac i dlatego tak sie dzieje...

Drogie dziewczęta i ja życzę wam zdrowych,spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych,oraz wytrwałości w dążeniu do spełnienia marzeń ;*

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ