Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooj kurcze gapa ze mnie i źle spojrzałam kto pisał :)

Racja forum jest po to żeby żalic się i rozmawiać. Powiem tak, co miesiąc jest u nas ta sama historia - wtedy kiedy ja przewiduje ze następnego dnia będę miała owulacje, mój szanowny mąż jest zmęczony, ma ciężki dzień w pracy i idzie o 21 spać kiedy ja o tej porze jeszcze coś działam i jak zwykle wychodzą nici z sexowania. Następnego dnia oczywiście już ma na wszystko siły a jest po ptokach. Mam wrażenie, że tylko ja chcę tego dziecka, albo już glupieję. Według Niego to jest zbieg okoliczności ze co miesiąc tak się dzieje a ja mam już nerwa. Lekarze, temperatury, leki i cala reszta na głowie kobiety a jaśnie Pan zmęczony...
    Czy Wasi mężczyźni są tak samo zaangażowani jak mój?
    Mamy słabe wyniki nasienia i przecież nie da rady nic zdziałać 5 dni przed owulacją...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 21:31

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha ja mojego nie informuje o owulacji, tzn.nie celowo, poprpstu nie pyta wiec nie mowie. 2 razy zaptyal co mi jedt jak mnie brzuch w nocy bolal, to powiedzialam ze jajko peklo ;) Moj na poczatku malo zaangazowany, myslal ze chyba szybko pyknie a ja przesadzam z tymi lekarzami, badaniami i suple dla nas. Teraz jednak widzi, ze faktycznie cos jest nie tak (tym bardziej, ze problem moze byc po jego stronie ze wzgl.na niezbyt dobre wyniki seminogramu). Zaangazowal sie bardziej, wiecej pyta i raczej niczego nie unika.Poza tym moja deoga dzien po owu jeszcze nie kest po ptokach :) jeszcze komorka ma szanse na zaplodnienie. Probujcie 2dni przed owu i po owu tez, nie musi byc stricte w dzien owulacji.

Dziewczyny dziekuje Wam bardzo za zyczenia :) Ja rowniez zycze Wam, smacznego jajeczka, mokrego dyngusa (ekhm no moze nie koniecznie bardzo) i zeby zmartwychwstaly Chrystus przyniosl nam dobra nowine na ktora wszystkie czekamy :)

• JaKa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki życzę Wam szczęśliwych, zdrowych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych i błogosławieństwa od Zmartwychwstałego Jezusa :)
    i tak jak napisała Selinka... dobrej nowiny :)

9aa39f675498d14c672693ae388ca90c.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Selina, sylwia1986, Kropeczka1986, Aishha lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, rodzinka nakarmiona i rozwieziona. Teraz mogę poleżeć i się polenić.

Aishha nie mów swojemu małżowi o owulacji i tych dniach. Po prostu zapraszaj go do łóżka kiedt tylko chcesz ale bez sugerowania mu co i kiedy.
    U mnie jest na odwrót, mój jest aż nadto zaangażowany, dopytuje czy to już, pilnuje żeby sex był często (choć ja np nie mam ochoty i nie zmuszam się wredy). Ostatnio o to są między nami nieporozumienia. On chce aż za bardzo, a ja żeby seks nadal był fajny, a nie tylko obowiązkiem bo to te dni...

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz niedługo do domku po świątecznych wojażach :)

Mój maz dokładnie wie kiedy są te dni - sam sie dopytuje kiedy dokładnie wypada - żebyśmy nie przegapili :) chociaż chyba wolałabym żeby ani on ani ja na to nie patrzyli bo tak to jakieś to takie z automatu zero spontaniczności ...
    Zakończyłam terapie czopkami i nie było tak zle:p trochę plamilam czasem cos zakuło ale ogólnie nie było zle:) jedyne co mi przeszkadzało to okropne wzdęcia i baki!!! Masakra jakaś nie dało sie tego kontrolować :p
    Śluz płodny sie zaczął wiec kolejna nadzieja na ten cykl:)

A prowadzę i udostępniam wykres:)

W sobotę wizyta u nowego gin... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 17:21

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki. Ja tez już w domku. Tegoroczne święta nie były dla mnie wesołe. w Czwartek pożegnałam z rodziną naszego czworonożnego przyjaciela 12 letniego labradorka. Bardzo przeżyłam, bardzo tęskne.

Dzisiaj dostałam okres . Uf dwa dni po odstawieniu dupka. Boje się b widzę, ze po odstawieniu 9 miesięcy temu tabsów anty mój okres znowu jest skąpy i krótki . Boje się, ze coś to może źle oznaczać, chociaż moje wyniki nie są takie złe.

Zastanawiam się czy zrobić hormony antrogeny? Majac na uwadze wynik AMH 5, gdzie normy to do 7. Sama nie wiem. Nie wiem czy wymyślać bo nie mam jakiś sygnałów zewnętrznych , ze może byc cos nie tak. Zapytam lekarza. Jeśli po 2 dniach przejdzie mi okres idę w środę do gina żeby dalej mnie diagnozował. Powie mi jakie badania zrobić żeby przygotować się do badania na niedrożność jajników. I tak nie dam rady je zrobic w tym cyklu, więc będę czekać na następny, trudno.

no to życze Wam udanego tygodnia w pracy. Ja odpoczęłam od działalności i Klientów. Potrzebowałam tego.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko, ja już nawet zerknęłam na Twój wykres :)

Sarrra współczuję utraty zwierzaka, wiem jak boli serducho.
    A z innej beczki, czym się zajmujesz zawodowo?

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_ka dzielnie zapisuje codziennie:) chyba mi to w nawyk wejdzie hehe:) zapewne będę potrzebowała pomocy w interpretacji ale zgodnie z apka teraz powinny mi sie zacząć dni płodne... momentami sluzu sporo dzis raz z domieszka krwi... wydaje mi sie ze to po tych czopkach jeszcze ta krew...

Sarrra tez współczuje niestety tez wiem co czujesz...;(

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibika jestem adwokatem. Ostatnio dużo tego się mi nagromadzilo w pracy i potrzebowałam tych Świat bardzo. Kropeczko to życzę powodzenia. Ja zaczęłam wiesiołka brać także i w tym cyklu. Dobranoc dziewczynki.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Bibi_ka dzielnie zapisuje codziennie:) chyba mi to w nawyk wejdzie hehe:) zapewne będę potrzebowała pomocy w interpretacji ale zgodnie z apka teraz powinny mi sie zacząć dni płodne... momentami sluzu sporo dzis raz z domieszka krwi... wydaje mi sie ze to po tych czopkach jeszcze ta krew...

Sarrra tez współczuje niestety tez wiem co czujesz...;(

To zapisuj też śluz w portalu i dodatkowo w notatkach (kolor, konsystencja, na ile się rozciąga, czy czujesz, że jest mokro, wilgotno, sucho etc). Zwracam uwagę, że te wszystkie apki (a nawet ovufriend) kiepsko interpretują. Dlatego im więcej wpiszesz w notatkach, tym lepiej będzie widać jakie dni.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po Świętach! :)
    dziewczyny chyba źle mnie zrozumiałyście - ja nie muszę męża informować lub nie o dniach płodnych bo też sam pyta kiedy co i jak, chodziło mi o samą chwilę owulacji - ja się napinam żeby współżyć akurat możliwie najbliżej owulki a On wtedy zazwyczaj ma jakiś ciężki dzień i mi zasypia.
    Jakoś sama mam problem w tym cyklu z interpretacją wykresu, po odstawieniu Bromka ten cykl wygląda jakoś inaczej, nie wiem czy w ogóle była owulacja. Do tego doszło lekkie przeziębienie.

Sarrrra ja też się w końcu przymierzam do sprawdzenia drożności jajowodów i poszerzenia badań. Wynalazłam w necie jakiegoś dobrego gina z Białegostoku, trzeba działać...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha zdecydowanie. Ja za tydzień u Gina wypytam co dalej mam zrobić bo już mnie to wszystko dobija. Oczywiście byłabym bardziej dla siebie wyrozumiała gdybym miała jakieś złe wyniki ale u mnie wszystko jest dobrze a mimo to 7 cyklu w d.... Poprawiłam witaminę D3, tsh spadło wzięłam tego dupka na progesteron. Kurcze współżyje w owulację w sensie , ze wiem kiedy jest itd. W tym cyklu pomyślałam, ze po okresie będziemy po prostu współżyć co dwa dni do końca dni płodnych . Czasami po okresie zaczynamy współżyc dopiero 4 dni przed owulką więc moze to ma wpływ na to wszystko.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Cześć po Świętach! :)
    Jakoś sama mam problem w tym cyklu z interpretacją wykresu, po odstawieniu Bromka ten cykl wygląda jakoś inaczej, nie wiem czy w ogóle była owulacja. Do tego doszło lekkie przeziębienie.

Ta sama uwaga: opisuj w notatkach dokładniej śluz: kolor, konsystencja oraz swoje odczucia (mokro, sucho, wilgotno, ślisko etc). Czy Twoje temperatury zawsze są tak wysokie na początku cyklu?

• Aishha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka mam tu wrzucone tylko te dwa, ale tak, zazwyczaj wyglądają moje tempki. I od kiedy mierzę - zawsze mam cykl dwufazowy. ten ostatni tylko jakiś inny ale po lekach może tak ma być. Mierzę się chyba 6 cykl a jeszcze nie ogarniam do końca tematu.
    Dlaczego twierdzisz, że są wysokie?

Sarrrra dobrze Cię rozumiem, też mi ręce opadają ale przecież u nas jest po obu stronach problem, męża wyniki nie są zadowalające. Ale mimo wszystko trzeba zrobić przegląd siebie, żeby wykluczyć wszystkie nieprawidłowości.
    Ja na szczęście przestaję się zadręczać i użalać nad problemem bo wiem że to powoduje blokadę. Ale jak nie myśleć skoro trzeba robic badania, brac leki i codziennie się obserwować...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w 2 fazie Twoja temperatura sięga ok 36,9 i więcej?

Twierdzę, że Twoje temperatury są wysokie, bo na ogół widzę wykresy, gdzie w pierwszej fazie tempka sięga od 36,4 do 36,6. Wyższe temperatury zwykle pojawiają się w 2 fazie. Dlatego w aktualnym cyklu, który teraz masz podejrzewam, że nie było okresu, a krwawienie śródcykliczne, co też oznaczałoby, że nie miałaś owulacji (a więc nadal trwa poprzedni cykl).
    Ale być może się mylę i to moja nadinterpretacja, może taki poziom temperatur w I fazie jest po prostu w Twoim przypadku normalny.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak widać na wykresie-w drugiej połowie cyklu mam od 36.9 do 37.22
    Przed okresem spada.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszystko gut

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny dziś to już totalnie zgłupiałam z tymi moimi cyklami.. wychodzi na to, że w tym miesiącu owulacja była 10 dnia a tak to chyba jeszcze nie miałam... trochę mi to mierzenie tempki oczy otworzyło, że nie zawsze owulke miałam wtedy co myślałam... śluz a raczej to co z niego zostało to biały puderek... suchy jak nie wiem... czyli już po wszystkim... mieliśmy dziś się starać ale w związku z tym, że śluz niepłodny pozwoliłam mężowi na piwko:) coś mi się zdaje, że znów lipa w tym miesiącu... 3 razy serduszkowanie to zdecydowanie za mało...

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u gina, miałam dziwne przeczucie że coś się dzieje i że w tym mies owulacji nie było. Moje przeczucie się potwierdziło, pecherzyk usycha sobie a na jajniku jest 2,5 cm torbiel...Do tego w macicy jest mieśniak i polip endometrialny, który trzeba usunąć.Skąd to wszystko? :( dostałam skierowanie na laparohisteroskopie. Co do braku owulki to odstawienie Bromergonu mogło wpłynąć Ale reszta? Jak zwykle w stresie nie wypytalam o wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 22:06

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    no dziewczyny dziś to już totalnie zgłupiałam z tymi moimi cyklami.. wychodzi na to, że w tym miesiącu owulacja była 10 dnia a tak to chyba jeszcze nie miałam... trochę mi to mierzenie tempki oczy otworzyło, że nie zawsze owulke miałam wtedy co myślałam... śluz a raczej to co z niego zostało to biały puderek... suchy jak nie wiem... czyli już po wszystkim... mieliśmy dziś się starać ale w związku z tym, że śluz niepłodny pozwoliłam mężowi na piwko:) coś mi się zdaje, że znów lipa w tym miesiącu... 3 razy serduszkowanie to zdecydowanie za mało...

A ja wybieram dziś whisky z colą i pare łez. Że też co chwilę coś jest z nami nie tak.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ