Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, idę 7 a 8 maja zabieg, 9 wychodzę :) Będzie nam raźniej hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 15:05

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty 21 dc... endometrium 10 mm... dostałam antybiotyk brać przez 10 dni ja i mąż tez...
    Ciponex w tabletkach i Betadine dopochwowo...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    ładnie szalejecie w tym maju z zabiegami :)trzymam za was wszystkie kciuki aby wszystko skończyło się pomyślnie!!!
    byłm dziś u gin, zaczęliśmy monitoring i troszkę się obawiam o moją owulację w tym cyklu
    dziś 8dc pęcherzyk na Lewym jajniku 12mm, na prawym 6 mm
    Nie wiem czy to nie słabo przy cyklach 26 dniowych ?
    Dodam że na poprzednim monitoringu kilka mies temu w 7dc pęcherzyk miał 13,6 mm
    Co o tym sądzicie ?
    We wtorek 2 maja mam się stawić u gin żeby podejrzeć co się tam zadziało

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Wróciłam z wizyty 21 dc... endometrium 10 mm... dostałam antybiotyk brać przez 10 dni ja i mąż tez...

Kropeczko a co ma zdzialac ten antybiotyk i dlaczego oboje?

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Po antybiotyku masz też probiotyk dopochwowo?
    Kochana szybko się przeleczycie :) zleci - a wiem co mówię, bo się ostatnio też sporo tego miałam.

Ja chucham i dmucham jak mogę żeby znów jakiejś infekcji nie złapać przed tym badaniem :/ Cosik mnie tam swędzi i znów na noc stosuje probiotyk, męczące to.
    W ogóle czy wyniki biocenozy z 24.04. będą jeszcze aktualne przy badaniu wypadajacym 8.05.? Mam nadzieję, że już nic mi nie stanie na drodze ;>

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki tez będę trzymać kciuki:)
    W bakteriogramie wyszło ze cos jest jakaś bakteria ale rozczytac sie nie mogę... chyba E coli... oboje dlatego, ze skoro ja mam to i maz tez... no nic zaaplikowałam globulke i cos czuje ze niezle będę po tym plamić... kolor globulki brązowo brunatna...

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    ładnie szalejecie w tym maju z zabiegami :)trzymam za was wszystkie kciuki aby wszystko skończyło się pomyślnie!!!
    byłm dziś u gin, zaczęliśmy monitoring i troszkę się obawiam o moją owulację w tym cyklu
    dziś 8dc pęcherzyk na Lewym jajniku 12mm, na prawym 6 mm
    Nie wiem czy to nie słabo przy cyklach 26 dniowych ?
    Dodam że na poprzednim monitoringu kilka mies temu w 7dc pęcherzyk miał 13,6 mm
    Co o tym sądzicie ?
    We wtorek 2 maja mam się stawić u gin żeby podejrzeć co się tam zadziało

Nie ma zasady Sylwia. Ja mam cykle 28 dni a w tym cyklu pierwszym po dupka mam owulacji w 10 dniu cyklu . W 9 dniu cyklu mój pęcherzyk miał 19 mm. Dwa cykle temu w 12 dniu mój pęcherzyka miał 15 cm i wydaje mi się że się nie rozwinął. Nie wiem. Nie ma zasady

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie przepisał dodatkowo Selinko... mam tez unikać produktów mlecznych... ale wiecie co wg tempki owu miałam 11 dni temu mowię mu ze po przeanalizowaniu temperatury i śluzie płodnym ze rzeczywiście owulacja była 11 dni temu... zrobił usg i mówi mi ze ciałko żółte jest itd ale wg niego okresu nie będzie za 3 dni... Eh No to o co chodzi??? Co mi sie tam znow poprzesuwało... a może jest szansa???

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też powinnam unikać nabiału...muszę zrezygnować chyba na razie całkiem.

Kropeczko ciężko powiedzieć o co chodzi, najlepiej pytać doktorka od razu niż zachodzić w głowę co miał na myśli. Może ocenił jakoś fachowo endometrium i wie kiedy może nastąpić @, albo albo faktyczne coś się dzieje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia z zabiegami. Obyście szybko po nich doszły do siebie, a potem szybko zafasolkowały :) Odpocznijcie w weekend majowy.

Aishha, Kropeczka1986, Selina lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibika orientujesz się (to pytanie retoryczne:))):ppp ) czy to normalne że temperatura po owulacji wzrasta powoli przez 2-3dni a nid ma tego gwałtownego skoku tempki?
    Dziewczyny ja również życzę powodzenia.
    Ja jutro idę na ten Posiew.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Bibika orientujesz się (to pytanie retoryczne:))):ppp ) czy to normalne że temperatura po owulacji wzrasta powoli przez 2-3dni a nid ma tego gwałtownego skoku tempki?
    Dziewczyny ja również życzę powodzenia.
    Ja jutro idę na ten Posiew.

Bez przesady - alfą i omegą nie jestem :) Tempka rośnie różnie, nie ma reguły. Ponadto, może rosnąć a nie dochodzi do pęknięcia pęcherzyka.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze jestem u giną przed owula a nigdy po. Ale proga sprawdzam i jest powyżej 11 więc to już midi świadczyć o pęknięcie:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientuje ie die czy mogę łączyć duphaston z antybiotykiem? Na zapalenie

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny orientuje ie die czy mogę łączyć duphaston z antybiotykiem? Na zapalenie
    Sara a jaki masz antybiotyk?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amotaks

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że możesz brać spokojnie. A nie wspomniałaś lekarzowi że bierzesz Duphaston?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałam ale to ogólny lekarz a nie mam już zaufania do tego że lekarz z z każdyekranem bo to niemożliwe

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara moja lekarz rodzinna ma w mojej karcie wpisane wszystkie leki jakie przyjmuję, głównie dlatego, że czasami mi wypisuje recepty na leki takie jak Euthyrox czy Glucophage. Ale zawsze jak dostaję jakiś antybiotyk to pytam czy mogę przyjmować z tymi lekami, które już przyjmuję.
    Myślę jednak, że ten lek który dostałaś możesz brać z Dupkiem.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy antybiotyk może mi opóźnić okres? Biorę 4 dzień Macromax a okresu nie ma już 3 dzień oprócz dzisiejszego małego brudnego plamienia. Denerwuje się że zostało mało czasu do zabiegu usunięcia polipa i powinnam być po okresie a ten się spoznia :(
    Tempka spada, wczorajszy test negatywny i nic.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ