X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh a ja wczoraj kupiłam i kuskus i jaglaną kaszę. Ale myślę, że jak będę ja jeść raz na jakiś czas to chyba nie umrę :) zamiast chleba kupiłam taki ryż zbijany w kształcie krążków bo lekarz i tak kazał bardzo mało chleba.

Bibika ale jak ziemniaki surowe? przecież tym można się zatruć z tego co wiem.

a zrezygnowałaś też z płatków śniadaniowych typu fitnes bo tam czytałam, ze jest mało tego cukru ale w 100 g jest 12 -15 g to i tak mniej niż w innych musli bo tam jest 26 h cukru.

dzięki Bibika. Ja ostatnio chwytam takie egzotyczne owoce ale pewnie też tego cukru est troszkę w granacie mango itp. Musze poczytać również.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś takiego. Myślę,ze nie będę do tej diety podchodzić bardzo restrykcyjnie bo nie mogę bo boję się nawrotów choroby bulimicznej.

http://kolosalnaroznica.pl/porady/talerz-zdrowego-jedzenia?gclid=CNu186WF0dQCFc8K0wodqm8FfQ

Eh niepotrzebnie kupiłam te płatki fitnes lepiej mogłam kupić kukurydziane bo podobno mniej cukru.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chleb i makaron można? Myślałam że przy takiej diecie trzeba odstawić produkty mączne, z resztą nic już nie wiem :P hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    eh a ja wczoraj kupiłam i kuskus i jaglaną kaszę. Ale myślę, że jak będę ja jeść raz na jakiś czas to chyba nie umrę :) zamiast chleba kupiłam taki ryż zbijany w kształcie krążków bo lekarz i tak kazał bardzo mało chleba.

Bibika ale jak ziemniaki surowe? przecież tym można się zatruć z tego co wiem.

a zrezygnowałaś też z płatków śniadaniowych typu fitnes bo tam czytałam, ze jest mało tego cukru ale w 100 g jest 12 -15 g to i tak mniej niż w innych musli bo tam jest 26 h cukru.

dzięki Bibika. Ja ostatnio chwytam takie egzotyczne owoce ale pewnie też tego cukru est troszkę w granacie mango itp. Musze poczytać również.

Kochana, wafle ryżowe niestety odpadają. Z surowymi ziemniakami żartowałam :) Płatków śniadaniowych nigdy nie jadłam. Ale można płatki owsiane lub żytnie - tylko te normalne, nie błyskawiczne.Płatki kukurydziane oraz wszystkie przetwory kukurydziane odpadają.

Granat dozwolony, nie wiem jak z mango.

Pieczywo można tylko razowe, pełnoziarniste bez dodatków cukru, karmelu, drożdży etc. Tak samo z makaronem. Jeśli któraś chce może wykluczyć produkty mączne ze swojej diety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

Mało? 15g cukru to 3 pełne łyżeczki cukru - zjadłabyś tyle na raz?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm w sumie tmasz racje. Oddam wszystko co kupiłam mężowi:P bo nic się nie nadaje :P

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam z autopsji że po odstawieniu glutenu i cukru jednak czuję się zupełnie inaczej tzn lepiej, po każdym posiłku jestem najedzona i nie mam ochoty na słodycze, przede wszystkim brak napadów głodu.
    Jem owoce, warzywa praktycznie do każdego posiłku, zupy bez śmietany, ziemniaki młode, ryż brązowy, komose ryżowa, makarony bg, chleb bg, tylko biale mięso, staram się włączać siemie lniane, oleje zdrowe i oczywiście piję duuuzo wody. Ograniczylam jajka do minimum i produkty mleczne. Przemiana materii rewelka, samopoczucie również a co najważniejsze to pomimo tego że jem nie licząc kalorii to
    brzuszek spada pięknie a razem z nim waga.

Kropeczko, czujesz się lepiej po odstawieniu glutenu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 16:59

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha, mnie unikanie cukru także służy. Nie czuję się taka zamulona.

Jeśli mogę coś doradzić, to zjedz czasem wołowinę. Ma dużo żelaza i witamin z grupy B. Możesz kupić np 0,5 kg udźca wołowego na 2 osoby, zmielić i zrobić burgery domowe (ten przepis jest super http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/hamburger-a-la-american-home/ - ja grilluję je w piekarniku). Albo z tego samego mięsa zrobić steki także z grilla. Tylko steki to ze świeżego mięsa, np dziś kupujesz, jutro lub najpóźniej pojutrze robisz i zjadasz.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha a jesz na kolację chleb? bo ja boje się mega głodu żeby nie mieć napadów. czy na wieczór można chleb zjeść?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra ja czerwonego mięsa ze względu na endometrioze nie mogę. Ja jem chleb też na kolację ale bezglutenowy. Kromka mi wystarczy żeby się najeść, często też kombinuje coś lzejszego np rucole z szynką parmeńską i żurawiną i camembert, polane oliwą, palce lizać :)
    Właśnie to sa chwile kiedy ulegam i coś z nabiału zjadam.
    Tak jak pisała Bibika, słuchaj siebie i jeśli musisz zjeść pieczywo na kolację to jedz ale zdrowe. Chociaż ja po przeczytaniu książki Williama Davisa uważam że wszystko co z pszenicy to złoooo. I nie tylko dla celiakowcow i endokobiet.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo jedzenia...pojawił się świeży bób! <3 o mamoooo mogę go jeść codziennie :D choć wiem że to przesada ;) ale jem teraz często jako przekąskę

• Aishha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, też lubię! :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w okolicy nigdzie nie ma :( A mam nawet spory bazar niedaleko i ni ma :( A bób uwielbiam, w dzieciństwie moja mama hodowała i pamiętam jak wieczorem się zrywało, łuskało i potem czekało, aż się ugotuje.

Selina lubi tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź Bibika do Almy, na bank będzie. W sumie może w Biedrach czy Lidlach też jest.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kolacja też na zdrowo ;) Kupiliśmy niedawno placki do tortilli orkiszowo-owsiane na probę i powiem, że bardzo dobre są :) do srodka sałata, kurczak/indyk, warzywka i jogurt naturalny i jest pycha

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:
    U mnie w okolicy nigdzie nie ma :( A mam nawet spory bazar niedaleko i ni ma :( A bób uwielbiam, w dzieciństwie moja mama hodowała i pamiętam jak wieczorem się zrywało, łuskało i potem czekało, aż się ugotuje.
    u mnie było dokładnie to samo ;) truskawki z grządki, bób pod płotem... echh niech tamte czasy wrócą :P

• Aishha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja bobu nie mam ale mam swoje grządki, truskawki, pomidory, ogórki, sałatę, rucole, szczypior i całą resztę... :)

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez będę jak już sie przeprowadzę miała własne roślinki warzywne na balkonie ale zawsze coś :P selinko gdzie kupiłaś takie placki do tortilli? ja mam w biedronce ale takie raczej niezdrowe . Fajny temat nam się zapodał :) dużo uzyskałam informacji i mam zamiar skorzystać. Bób to fajna sprawa do jakiegoś filmu zamiast innych niezdrowych rzeczy do podjadania i chyba można na noc jeść?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też planujemy na przyszły rok posadzić na balkonie truskawki. Tymczasem musimy uporządkować ten balkon. Jest cały przeszklony - taka loggia.
    Więc mam pytanie czy używacie myjek parowych do okien? Możecie coś polecić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 21:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra w Carefourze bodajże kupiliśmy, albo w Tesco nie pamiętam :P

BibiKa ja takiej myjki nie mam, ale mają moje koleżanki i są zaaaachwycone ;) one mają tą małą z Karcher'a. Od siebie mogę za to polecić odkurzacz wodny z zelmera :D hehehe jakie czyste i świeże powietrze jest po odkurzaniu!

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ