Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
eh a ja wczoraj kupiłam i kuskus i jaglaną kaszę. Ale myślę, że jak będę ja jeść raz na jakiś czas to chyba nie umrę zamiast chleba kupiłam taki ryż zbijany w kształcie krążków bo lekarz i tak kazał bardzo mało chleba.
Bibika ale jak ziemniaki surowe? przecież tym można się zatruć z tego co wiem.
a zrezygnowałaś też z płatków śniadaniowych typu fitnes bo tam czytałam, ze jest mało tego cukru ale w 100 g jest 12 -15 g to i tak mniej niż w innych musli bo tam jest 26 h cukru.
dzięki Bibika. Ja ostatnio chwytam takie egzotyczne owoce ale pewnie też tego cukru est troszkę w granacie mango itp. Musze poczytać również. -
znalazłam coś takiego. Myślę,ze nie będę do tej diety podchodzić bardzo restrykcyjnie bo nie mogę bo boję się nawrotów choroby bulimicznej.
http://kolosalnaroznica.pl/porady/talerz-zdrowego-jedzenia?gclid=CNu186WF0dQCFc8K0wodqm8FfQ
Eh niepotrzebnie kupiłam te płatki fitnes lepiej mogłam kupić kukurydziane bo podobno mniej cukru. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:eh a ja wczoraj kupiłam i kuskus i jaglaną kaszę. Ale myślę, że jak będę ja jeść raz na jakiś czas to chyba nie umrę zamiast chleba kupiłam taki ryż zbijany w kształcie krążków bo lekarz i tak kazał bardzo mało chleba.
Bibika ale jak ziemniaki surowe? przecież tym można się zatruć z tego co wiem.
a zrezygnowałaś też z płatków śniadaniowych typu fitnes bo tam czytałam, ze jest mało tego cukru ale w 100 g jest 12 -15 g to i tak mniej niż w innych musli bo tam jest 26 h cukru.
dzięki Bibika. Ja ostatnio chwytam takie egzotyczne owoce ale pewnie też tego cukru est troszkę w granacie mango itp. Musze poczytać również.
Kochana, wafle ryżowe niestety odpadają. Z surowymi ziemniakami żartowałam Płatków śniadaniowych nigdy nie jadłam. Ale można płatki owsiane lub żytnie - tylko te normalne, nie błyskawiczne.Płatki kukurydziane oraz wszystkie przetwory kukurydziane odpadają.
Granat dozwolony, nie wiem jak z mango.
Pieczywo można tylko razowe, pełnoziarniste bez dodatków cukru, karmelu, drożdży etc. Tak samo z makaronem. Jeśli któraś chce może wykluczyć produkty mączne ze swojej diety. -
nick nieaktualnySarrrra wrote:a zrezygnowałaś też z płatków śniadaniowych typu fitnes bo tam czytałam, ze jest mało tego cukru ale w 100 g jest 12 -15 g to i tak mniej niż w innych musli bo tam jest 26 h cukru.
Mało? 15g cukru to 3 pełne łyżeczki cukru - zjadłabyś tyle na raz? -
Powiem Wam z autopsji że po odstawieniu glutenu i cukru jednak czuję się zupełnie inaczej tzn lepiej, po każdym posiłku jestem najedzona i nie mam ochoty na słodycze, przede wszystkim brak napadów głodu.
Jem owoce, warzywa praktycznie do każdego posiłku, zupy bez śmietany, ziemniaki młode, ryż brązowy, komose ryżowa, makarony bg, chleb bg, tylko biale mięso, staram się włączać siemie lniane, oleje zdrowe i oczywiście piję duuuzo wody. Ograniczylam jajka do minimum i produkty mleczne. Przemiana materii rewelka, samopoczucie również a co najważniejsze to pomimo tego że jem nie licząc kalorii to
brzuszek spada pięknie a razem z nim waga.
Kropeczko, czujesz się lepiej po odstawieniu glutenu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 16:59
-
nick nieaktualnyAisha, mnie unikanie cukru także służy. Nie czuję się taka zamulona.
Jeśli mogę coś doradzić, to zjedz czasem wołowinę. Ma dużo żelaza i witamin z grupy B. Możesz kupić np 0,5 kg udźca wołowego na 2 osoby, zmielić i zrobić burgery domowe (ten przepis jest super http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/hamburger-a-la-american-home/ - ja grilluję je w piekarniku). Albo z tego samego mięsa zrobić steki także z grilla. Tylko steki to ze świeżego mięsa, np dziś kupujesz, jutro lub najpóźniej pojutrze robisz i zjadasz.
-
Sarra ja czerwonego mięsa ze względu na endometrioze nie mogę. Ja jem chleb też na kolację ale bezglutenowy. Kromka mi wystarczy żeby się najeść, często też kombinuje coś lzejszego np rucole z szynką parmeńską i żurawiną i camembert, polane oliwą, palce lizać
Właśnie to sa chwile kiedy ulegam i coś z nabiału zjadam.
Tak jak pisała Bibika, słuchaj siebie i jeśli musisz zjeść pieczywo na kolację to jedz ale zdrowe. Chociaż ja po przeczytaniu książki Williama Davisa uważam że wszystko co z pszenicy to złoooo. I nie tylko dla celiakowcow i endokobiet.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBibi_Ka wrote:U mnie w okolicy nigdzie nie ma A mam nawet spory bazar niedaleko i ni ma A bób uwielbiam, w dzieciństwie moja mama hodowała i pamiętam jak wieczorem się zrywało, łuskało i potem czekało, aż się ugotuje.
-
ja tez będę jak już sie przeprowadzę miała własne roślinki warzywne na balkonie ale zawsze coś selinko gdzie kupiłaś takie placki do tortilli? ja mam w biedronce ale takie raczej niezdrowe . Fajny temat nam się zapodał dużo uzyskałam informacji i mam zamiar skorzystać. Bób to fajna sprawa do jakiegoś filmu zamiast innych niezdrowych rzeczy do podjadania i chyba można na noc jeść?
-
nick nieaktualnyMy też planujemy na przyszły rok posadzić na balkonie truskawki. Tymczasem musimy uporządkować ten balkon. Jest cały przeszklony - taka loggia.
Więc mam pytanie czy używacie myjek parowych do okien? Możecie coś polecić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 21:14
-
nick nieaktualnySarrrra w Carefourze bodajże kupiliśmy, albo w Tesco nie pamiętam
BibiKa ja takiej myjki nie mam, ale mają moje koleżanki i są zaaaachwycone one mają tą małą z Karcher'a. Od siebie mogę za to polecić odkurzacz wodny z zelmera hehehe jakie czyste i świeże powietrze jest po odkurzaniu!