X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma taką ale jakaś tania i cieknie. Ja tradycyjnie myje oka jsk j7z się w ogóle zbiorę za to :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze czasem zmienić temat i pogadać o czymś innym niż badania, suplementy, jajeczka i plemniczki... :D

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Dobrze czasem zmienić temat i pogadać o czymś innym niż badania, suplementy, jajeczka i plemniczki... :D
    Uważaj tylko, żeby za dużo o tym nie pisać, bo przecież inne dziewczyny, które się nie udzielają mogą czytać wątek a nie chcą czytać o kotach, plackach orkiszowych czy myjkach do okien :D hehe tak mi się przypomniała rozmowa sprzed paru stron ;)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie pisząc to też pomyślałam o ostatnich rozmowach... :)
    Toć to grupa 86, mówimy o wszystkim :)
    Niedługo pogadamy o pieluchach, smoczkach itp.

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rejczel ;)

A w ogóle w jakich miesiącach się urodziłyście dziewczyny? :) Gdzieś oczywiście zasłyszałam, że kobieta jest najbardziej płodna w miesiącu swoich urodzin ;) Ja jestem z września, więc jakoś tak średnio wyszło :P

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

Aishha czuje sie bardzo dobrze chociaż czasem zgrzesze☺️ I zjem jakiegoś loda np we wtorek był taki upał ze nie było innej opcji a ze otworzyli niedaleko good lood to aż żal było nie skorzystać☺️

Ja za bobem nie przepadam ale mój maz i owszem:)

Selinko ja styczeń

@ brak, nadal plamienia:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 07:55

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko ja jeden cykl w czasie starań też taki miałam tylko że plamienia zaczęły się skurczami i następne dni bolało mnie w plecach... Taki ból mi wcześniej nie towarzyszył. to był też 23 dc
    Zakończyło się mega okresem. Do dziś zastanawiam się czy to nie było TO...
    Loda też jadłam w zeszłym tyg ale sorbet w rozku bezglutenowym kupionym w dużej paczce na zaś :)
    Ja Kwiecień, też nie wyszło :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko ooo do good lood wybieram się już dłuższy czas :P Jeszcze nigdy u nich nie jadłam a jak patrzę na fb jakie smaki wrzucają, to aż slinka cieknie ;) Polecasz któryś smak?

No tak więc to pewnie pic na wodę z tym miesiącem urodzin ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 09:05

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakiś czas temu otworzyli na radzikowskiego - jakiś kilometr od domu:)

Selinko polecam malinowe mascarpone, karmel z różowa solą himalajska i śmietanka ze skaly minami!!!:)
    Pamietam jak otwierali na placu wolnica to jeszcze do wafelka nutelle dawali...:) są tez sorbety wegańskie ale ja tak kocham lody śmietankowe :)

Aishha u mnie to drugi cykl bez dupka wiec nie wiem czy nie jest czasem efekt odstawienia:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 09:53

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    No rejczel ;)

A w ogóle w jakich miesiącach się urodziłyście dziewczyny? :) Gdzieś oczywiście zasłyszałam, że kobieta jest najbardziej płodna w miesiącu swoich urodzin ;) Ja jestem z września, więc jakoś tak średnio wyszło :P

Czerwiec. I póki co bez sukcesu. Następna owulka w I połowie lipca.

Lody jadłam albo bezcukrowe - mamy w stolicy całą jedną lodziarnię oferującą taki smakołyk i też sama robiłam niedawno. Mojemu małżowi tak smakowały, że się doprasza żebym znowu zrobiła :)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibika podziel się przepisem pliiiisss :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ proszę Cię bardzo :)

Bananowe semifreddo
    Składniki:
    3 żółtka
    4 łyżki ksylitolu
    500 g bananów (3-4 sztuki)
    50 ml mleka
    Sok z cytryny do smaku (ciut)
    250 ml śmietany 36%

1. Jajka sparzyć w gorącej wodzie żeby zabić ewentualne zarazki salmonelli.

2. Oddzielić białka od żółtek. Białka już nam nie będą potrzebne. Można je później wykorzystać do bezy lub do kokosanek.

3. Żółtka ubić z ksylitolem aż będą puszyste

4. Banany zmiksować (ew. zblendować) z mlekiem i sokiem z cytryny
    Tutaj uwaga: najlepiej miksować lub blendować plastikową obręczą/łopatkami, bo banany ciemnieją i po to dodajemy sok z cytryny. Ale kiedy banan zetknie się z metalowymi łopatkami, to niestety ten sok pomoże tylko trochę i barwa lodów będzie nieco jak kawa z mlekiem.
    Banany nie muszą być całkowicie rozdrobnione.

5. Masę bananową dodać do masy z żółtek

6. Ubić śmietanę i dodać do pozostałych składników. Delikatnie wymieszać łyżką.
    Wskazówki: śmietana może też być 30%, jeśli nie znajdziecie 36%. Żeby śmietana się dobrze i szybko ubiła należy ją dobrze schłodzić. Można wrzucić ją na ok 10 min do zamrażalnika. Polecam także wstawić miskę, w której będziecie ubijać (szklana lub metalowa, w plastikowej może się nie ubić) oraz łopatki miksera. Wszystko na ok 10 minut.

7. Masę wlać do keksówki silikonowej (jeśli masz metalową to trzeba ją wyłożyć folią spożywczą) i wstawić do zamrażarki na minimum 5 godzin.

Gotowe semifreddo można polać rozpuszczoną czekoladą lub czekoladą domowej roboty (mleko + olej kokosowy/masło + kakao + ksylitol). Zamiast banana można użyć truskawek albo malin.

Edit:
    W oryginalnym przepisie był cukier, a nie ksylitol. Ale jeśli będziesz chciała kupić ksylitol, to sprawdź informację o kraju pochodzenia. Powinien być z Finlandii. Jeśli będzie z Chin to nie kupuj, bo jest pozyskiwany z kukurydzy.

Ach, no i ostrożnie z porcjami deseru na początku. Ksylitol należy wprowadzać stopniowo, bo może przeczyścić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 19:18

Selina, Aishha lubią tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za przepis, zrobię na pewno tym bardziej że mam w domu lakomczucha na wszelkiego rodzaju słodkości i owoce :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dziś rano przylazł małpiszon, więc zaczynam 11cs...

Wysłany: 24 czerwca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie nadal nie... 28 dc... plamie ...

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy prawie równo Kropeczko, ja wczoraj 28dc. Wczoraj na noc dość silne bóle i rano już chlust i zajebiście, bo jutro do teściów jedziemy a 2gi dzień mam najgorszy, więc zaś będą dopytywać co mi jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 09:06

Wysłany: 24 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje ze lada moment boli mnie wszystko wiec czekam..
    Selinko nie wybierasz sie na wianki?

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy glukoze i insulinę muszę robić jednego dnia ? Ta co czeka się 2 H. Bo oczywiście w lux medzie Glukoze jest w pakiecie a insulina już nie. Więc muszę załatwić z NFZ ta insuljne ale nie wiem czy ma to sens jak będą w różnych dniach

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła i do mnie:(
    Selinko startujemy razem!:)

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a ja w kwietniu mam urodzone i też nici były:) za to chyba najmocniej płakałam z rozczarowania. Ja w tym cykli też nie mam zamiaru robić bety ani testu . Czekam do miesiączki. 4 dzień po owu . Raczej z tego nic nie bedzie. Tempka rosła jakiś wolno i piersi takie średnio twarde. Nawet proga nie chce mi się robić. Nie mierze od dzisiaj tempka skoro wiem że skoczyła. Zmierzenia po 14 dniach od owula. Dziewczyny ja widzę że wy też nie bawilyscie się testami w tym cyklu. Wiecie co. Im dłużej się staram tym jakiś spokojniej.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ