X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Tak. Dokładnie tak. U mię nie robią andostedrionu
    Czemu?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mają w labo . Będę zresztą z innego korzystać.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was stosowala kiedyś globulki pimafucin na drozdzaki? Niby działają miejscowo i nie wchlaniaja się ale ja nadal nie mam okresu. Ciekawa jestem czy mogły na to wpłynąć. Odstawiłam w zeszłym tygodniu. Brałam też flumycon i furagin.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was stosowala kiedyś globulki pimafucin na drozdzaki? Niby działają miejscowo i nie wchlaniaja się ale ja nadal nie mam okresu. Ciekawa jestem czy mogły na to wpłynąć. Odstawiłam w zeszłym tygodniu. Brałam też flumycon i furagin.
    Ja stosowałam nawet wiele razy, ale nie pamiętam by mi opóźniły @. Jednak to infekcja więc różnie może być

• Aishha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jak się objawiła byłam na zdjęciu szwów i szybko to wyleczylam... Może i stres po tej laparo, oby się zaczął bo zepsuje mi plany wakacyjne :)
    Na tej diecie przeciwzapalnej czuję się tak dobrze, że nie wiem czy brak objawów @ to jej efekt czy rzeczywiście nie dostanę.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to tez przez dietę masz opóźnienie z @? tak często organizm reaguje. Wiadomo że się nie glodzisz, ale jednak jesz inaczej

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po takich lekach nie powinno być problemu z opóźnionym okresem. Ale u nas kobiet to wszystko jest względne :) Też obstawiałabym dietę

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 13:16

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie ulega wątpliwości, jem żeby się najeść i nie chodzę głodna a i tak schudłam 3 kg. Chyba macie rację, nie podumalam o tym.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za mało węglowodanów złożonych? Jesz kasze? makarony?

• Aishha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem jem, płatki owsiane codziennie, na obiad makaron, kasza gryczana lub ziemniaki i minimum 2 kromki chleba dziennie. Tylko wszystko bez gluta, może organizm się przestawia.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki badań, jakbyście mogły mi coś powiedzieć o tym lh i FSH, bo wiem że stosunek ma być ok.1, to ja mam chyba za duży :/ Prolaktynę nadal mam ciut za wysoką :( nie wiem czy zwiększyć do 1 tabletki czyczekac do 10.07. co ginka powie...
    TSH 1,630ulU/ml
    Ft3 2,67 pg/ml
    Ft4 1,05 ng/dl (jeszcze takiej jednostki nie widziałam)
    FSH 7,44 mlU/ml
    LH 9,41 mlU/ml
    Estradiol 39,55 pg/ml (niby ok w fazie folikularnej)
    Prolaktyna 25,30ng/ml (norma do 23, dodam że pilnowałam się ze stresem, snem itd ;) )
    Testosteron 41,49 ng/ml (norma do 48, ale jakiś duży mi się wydaje)

Jeszcze czekam na wynik androstendionu, kurcze prawie 50zl jego badanie kosztowało

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko ja mam 17 prolaktynę i dał mi costagnus na obniżenie bo powinno być dla starsjscych 12-15. Zapytaj lekarza co o tym sądzi. Ja miałam lh 4,2 a fsh 7,2 a stosunek lh do drugiego to 0,56. Norma to 1 gdy poniżej 0,5 to niewydolność ciałka. Ty masz wyższe lh od fsh nie wiem co znaczy gdy stosunek jest powyżej 1. Tsh super. Reszta nie wiem jak jest dla starajacych.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara brałam ten castagnus ale się źle czułam :( to chyba tak jakbym b.powoli zbijała prolaktynę i może przez to, ale nie byłam w stanie po nim funkcjonować. Do Bromka się tydzień przyzwyczajałam, ale brałam tylko pół tabletki, może powinnam brać 1

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh to ja mam chyba ten organizm z zelaza. Co kolwiek nue lykne to jest mi bez zmian. Nie bierz bez zapytania lekarza. Kiedy masz wizytę?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mam już wyniki badań, jakbyście mogły mi coś powiedzieć o tym lh i FSH, bo wiem że stosunek ma być ok.1, to ja mam chyba za duży :/ Prolaktynę nadal mam ciut za wysoką :( nie wiem czy zwiększyć do 1 tabletki czyczekac do 10.07. co ginka powie...
    TSH 1,630ulU/ml
    Ft3 2,67 pg/ml
    FSH 7,44 mlU/ml
    LH 9,41 mlU/ml
    Prolaktyna 25,30ng/ml (norma do 23, dodam że pilnowałam się ze stresem, snem itd ;) )

Jeszcze czekam na wynik androstendionu, kurcze prawie 50zl jego badanie kosztowało

Stosunek LH do FSH trochę ponad 1, więc całkiem OK.

Z prolaktyną zapytałabym lekarza czy nie przydałby się rezonans żeby się upewnić czy nie masz mikrogruczolaka. Miałaś ostatnio jakieś stresy?

Nie bierz castagnusa bo to działa na mało kogo. Nie zwiększaj też samodzielnie bromergonu. Niech lekarz zdecyduje co z tym zrobić.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zawiwrzylam lekarzowi. Kazał brać nawet bez wiesiołka. Ale z niego nie zrezygnuje. Teraz biorę tylko acard fiołek czy coś podobnego w nazwie i witaminy d3. No dobra jeszcze witamina C i E. Z tego nie zrezygnuje . Czekam już 24 dzień na ureoplazme
    Sxlak mnie trafi zaraz
    Nigdy więcej z nich nie skorzystam.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    TSH 1,630ulU/ml
    Ft3 2,67 pg/ml
    FSH 7,44 mlU/ml
    LH 9,41 mlU/ml

Jeszcze czekam na wynik andro24stendionu, kurcze prawie 50zl jego badanie kosztowało

A czy prolaktyne robiłaś z obciążeniem?
    Moze sama nie zwiekszaj dawki, poza tym w związku z prolaktyna najlepiej udać się do endokrynologa bo to nie działka gina.
    Lh:FSH mam wyższe niż u Ciebie i mój gin twierdzi że skoro nie mam PCOS to nie ma ten wynik w sobie nic złego.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BibiKa jeden z lekarzy ktory mi Bromka przepisywał kazał mi go stopniowo zwiększyć do 1tabletki, ale... nigdy się nie odważyłam :/ bałam sie jak sie bede czuć, bo i tak czasem odczuwam jego skutki, ale moze faktycznie powinnam tą 1tabl.brać. Może udać się do swojego rodzinnego? pokażę mu wyniki i spytam o skierowanie na rezonans? Bo moja gin i tak mi skierowania nie da, bo prywatnie chodzę. Jeśli będzie ten gruczolak to co wtedy? zwiększa się dawkę leku?
    Co do stresów...ogólnie jako takich nie mam, ale z natury jestem mega nerwowa i często stresuję się choć nie powinnam (np.głupia sytuacja klientka mi się sporo spóźnia i muszę zasuwać z zabiegiem, żeby nie mieć obsuwy z kolejną klientką i to juz mnie stresuje, pocę się i ręce się zaczynają trząść). Mąż mówi, że nerwus ze mnie straszny, no tak mam ;) może faktycznie przez tą prolaktynę

Aishha nie robiłam prl nigdy z obciążeniem, nigdy nikt mi nie kazał. Tą zwykłą miałam zawsze (3x już badałam) podwyższoną, więc może nie widzieli potrzeby by badać z obciążeniem. Chyba postąpię jak piszesz, może powinnam pójść do endokrynologa

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    To ja zawiwrzylam lekarzowi. Kazał brać nawet bez wiesiołka. Ale z niego nie zrezygnuje. Teraz biorę tylko acard fiołek czy coś podobnego w nazwie i witaminy d3. No dobra jeszcze witamina C i E. Z tego nie zrezygnuje . Czekam już 24 dzień na ureoplazme
    Sxlak mnie trafi zaraz
    Nigdy więcej z nich nie skorzystam.
    a co to za laboratorium? jakaś sieciówka? Kurcze masakra nigdy tyle na żadne wyniki nie czekałam współczuję

‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ