Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy któraś z Was stosowala kiedyś globulki pimafucin na drozdzaki? Niby działają miejscowo i nie wchlaniaja się ale ja nadal nie mam okresu. Ciekawa jestem czy mogły na to wpłynąć. Odstawiłam w zeszłym tygodniu. Brałam też flumycon i furagin.
-
nick nieaktualnyAishha wrote:Dziewczyny czy któraś z Was stosowala kiedyś globulki pimafucin na drozdzaki? Niby działają miejscowo i nie wchlaniaja się ale ja nadal nie mam okresu. Ciekawa jestem czy mogły na to wpłynąć. Odstawiłam w zeszłym tygodniu. Brałam też flumycon i furagin.
-
Zaraz jak się objawiła byłam na zdjęciu szwów i szybko to wyleczylam... Może i stres po tej laparo, oby się zaczął bo zepsuje mi plany wakacyjne
Na tej diecie przeciwzapalnej czuję się tak dobrze, że nie wiem czy brak objawów @ to jej efekt czy rzeczywiście nie dostanę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam już wyniki badań, jakbyście mogły mi coś powiedzieć o tym lh i FSH, bo wiem że stosunek ma być ok.1, to ja mam chyba za duży Prolaktynę nadal mam ciut za wysoką nie wiem czy zwiększyć do 1 tabletki czyczekac do 10.07. co ginka powie...
TSH 1,630ulU/ml
Ft3 2,67 pg/ml
Ft4 1,05 ng/dl (jeszcze takiej jednostki nie widziałam)
FSH 7,44 mlU/ml
LH 9,41 mlU/ml
Estradiol 39,55 pg/ml (niby ok w fazie folikularnej)
Prolaktyna 25,30ng/ml (norma do 23, dodam że pilnowałam się ze stresem, snem itd )
Testosteron 41,49 ng/ml (norma do 48, ale jakiś duży mi się wydaje)
Jeszcze czekam na wynik androstendionu, kurcze prawie 50zl jego badanie kosztowało -
Selinko ja mam 17 prolaktynę i dał mi costagnus na obniżenie bo powinno być dla starsjscych 12-15. Zapytaj lekarza co o tym sądzi. Ja miałam lh 4,2 a fsh 7,2 a stosunek lh do drugiego to 0,56. Norma to 1 gdy poniżej 0,5 to niewydolność ciałka. Ty masz wyższe lh od fsh nie wiem co znaczy gdy stosunek jest powyżej 1. Tsh super. Reszta nie wiem jak jest dla starajacych.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySelina wrote:Mam już wyniki badań, jakbyście mogły mi coś powiedzieć o tym lh i FSH, bo wiem że stosunek ma być ok.1, to ja mam chyba za duży Prolaktynę nadal mam ciut za wysoką nie wiem czy zwiększyć do 1 tabletki czyczekac do 10.07. co ginka powie...
TSH 1,630ulU/ml
Ft3 2,67 pg/ml
FSH 7,44 mlU/ml
LH 9,41 mlU/ml
Prolaktyna 25,30ng/ml (norma do 23, dodam że pilnowałam się ze stresem, snem itd )
Jeszcze czekam na wynik androstendionu, kurcze prawie 50zl jego badanie kosztowało
Stosunek LH do FSH trochę ponad 1, więc całkiem OK.
Z prolaktyną zapytałabym lekarza czy nie przydałby się rezonans żeby się upewnić czy nie masz mikrogruczolaka. Miałaś ostatnio jakieś stresy?
Nie bierz castagnusa bo to działa na mało kogo. Nie zwiększaj też samodzielnie bromergonu. Niech lekarz zdecyduje co z tym zrobić. -
To ja zawiwrzylam lekarzowi. Kazał brać nawet bez wiesiołka. Ale z niego nie zrezygnuje. Teraz biorę tylko acard fiołek czy coś podobnego w nazwie i witaminy d3. No dobra jeszcze witamina C i E. Z tego nie zrezygnuje . Czekam już 24 dzień na ureoplazme
Sxlak mnie trafi zaraz
Nigdy więcej z nich nie skorzystam. -
Selina wrote:Mam już wyniki badań, jakbyście mogły mi coś powiedzieć o tym lh i FSH, bo wiem że stosunek ma być ok.1, to ja mam chyba za duży Prolaktynę nadal mam ciut za wysoką nie wiem czy zwiększyć do 1 tabletki czyczekac do 10.07. co ginka powie...
TSH 1,630ulU/ml
Ft3 2,67 pg/ml
FSH 7,44 mlU/ml
LH 9,41 mlU/ml
Jeszcze czekam na wynik andro24stendionu, kurcze prawie 50zl jego badanie kosztowało
A czy prolaktyne robiłaś z obciążeniem?
Moze sama nie zwiekszaj dawki, poza tym w związku z prolaktyna najlepiej udać się do endokrynologa bo to nie działka gina.
Lh:FSH mam wyższe niż u Ciebie i mój gin twierdzi że skoro nie mam PCOS to nie ma ten wynik w sobie nic złego.
-
nick nieaktualnyBibiKa jeden z lekarzy ktory mi Bromka przepisywał kazał mi go stopniowo zwiększyć do 1tabletki, ale... nigdy się nie odważyłam bałam sie jak sie bede czuć, bo i tak czasem odczuwam jego skutki, ale moze faktycznie powinnam tą 1tabl.brać. Może udać się do swojego rodzinnego? pokażę mu wyniki i spytam o skierowanie na rezonans? Bo moja gin i tak mi skierowania nie da, bo prywatnie chodzę. Jeśli będzie ten gruczolak to co wtedy? zwiększa się dawkę leku?
Co do stresów...ogólnie jako takich nie mam, ale z natury jestem mega nerwowa i często stresuję się choć nie powinnam (np.głupia sytuacja klientka mi się sporo spóźnia i muszę zasuwać z zabiegiem, żeby nie mieć obsuwy z kolejną klientką i to juz mnie stresuje, pocę się i ręce się zaczynają trząść). Mąż mówi, że nerwus ze mnie straszny, no tak mam może faktycznie przez tą prolaktynę
Aishha nie robiłam prl nigdy z obciążeniem, nigdy nikt mi nie kazał. Tą zwykłą miałam zawsze (3x już badałam) podwyższoną, więc może nie widzieli potrzeby by badać z obciążeniem. Chyba postąpię jak piszesz, może powinnam pójść do endokrynologa
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:To ja zawiwrzylam lekarzowi. Kazał brać nawet bez wiesiołka. Ale z niego nie zrezygnuje. Teraz biorę tylko acard fiołek czy coś podobnego w nazwie i witaminy d3. No dobra jeszcze witamina C i E. Z tego nie zrezygnuje . Czekam już 24 dzień na ureoplazme
Sxlak mnie trafi zaraz
Nigdy więcej z nich nie skorzystam.