X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha a czym różni się histeroskopia od laparoskopi?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Histeroskopia to usuwanie zmian itp przez pochwę i szyjkę macicy a laparoskopia to standardowe 3 cięcia, jedno brzucha w pępku lub pod oraz dwa w okolicy jajników i wkładanie narzędzi do wnętrza po wcześniejszym uniesieniu powłok brzusznych gazem. Przy jednym i drugim narzędzia są te same.
    Zabiegi są zależne od tego co trzeba zrobić, endometrioze da się w większosci szpitali zdiagnozować tylko przez laparoskopie, udrożnic jajowody tez. Chociaż jest jedna klinika, która robi laparoskopie diagnostyczną przez pochwę, idziesz na zabieg i w tym samym dniu wracasz do domu. To jest świetna opcja, przed operacją niestety nie wiedziałam, dopiero w szpitalu mi powiedzieli. Kosztuje 3 tysiące ale nie męczysz się. Robią to w Warszawie i chyba w Poznaniu.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas laparoskopia nie może być na nfz? t jest wykluczone?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalna laparoskopia w szpitalu jest na NFZ, ja taką miałam. Te 3 tysiace to w prywatnej klinice, tam też masz pewność, że nie narobią Ci zrostów gdyby okazało się, że jajowody są niedrożne i trzeba udrożnić.
    Sarra a Ty miałas robione HSG? Bo jesli nie to może lepiej od tego zacząć.
    Mi HSG zrobili podczas laparoskopii przy okazji bo trzeba było usunąć tą torbiel (ktora i tak została) a gdyby okazało się że jajowody trzeba udrożnic to mieli zamiar za jednym razem to zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 13:08

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlaśnie lekarz mi powiedział, że lepiej zrobić i to i to , zeby endometriozę wykluczyć, ze lepiej na raz a nie dwa razy podchodzić. Ale to powiedział, zebym mu dała jeszcze dwa cykle. Ten co okazał sie być nieudany oraz następny. Mam już brudny sluz przy szyjce a więc miesiączka będzie na pewno w piątek lub wcześniej.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Dziewczynki, jak mija tydzień?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie spokojnie. Ostatnio mam wyrąbane na prace . Skupiam się na wykończeniu mieszkania i irytacji na wykonawców :P dobrze mi to robi:) w poniedziałek poszłam spać o 20 i spadłam do rana jak zabita. Byliśmy z mężem na kolacji i moja dieta poszła się epać. Ale potrzebowałam tego bardzo. A Tobie Bibika? w którym dniu cyklu jesteś? u dziewczyn to wiem ale Ty się nie chwalisz:) ja czekam na okres, który przyjdzie pewnie po 16 dniach od owulacji a wiec w piątek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 11:26

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w czasie owulacji. Wczoraj piękny śluz, dziś też mokro. Przetrzymałam małża i od wczoraj serducha idą :) Za dzień dwa powinien być skok temperatury.

Z pracą dotychczasową powoli, dużo się nie dzieje. Nadal szukam nowej posady i nic. Byłam na kilku rekrutacjach, doszłam do ostatnich etapów i ostatecznie mnie nie wybrali :(

Czekam też na słońce i urlop - w sierpniu jedziemy nad morze :)

• Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WRRRRRRRRRRRRRRRR

dalej na formu ... dla staraczek :/
    juz nie to irytujeeeeeeeeeeeee

czekając na nasz Cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka86 wrote:
    WRRRRRRRRRRRRRRRR

dalej na formu ... dla staraczek :/
    juz nie to irytujeeeeeeeeeeeee

Jakby to powiedzieć: nie jesteś tu sama ;)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:
    Ja jestem w czasie owulacji. Wczoraj piękny śluz, dziś też mokro. Przetrzymałam małża i od wczoraj serducha idą :) Za dzień dwa powinien być skok temperatury.

Z pracą dotychczasową powoli, dużo się nie dzieje. Nadal szukam nowej posady i nic. Byłam na kilku rekrutacjach, doszłam do ostatnich etapów i ostatecznie mnie nie wybrali :(

Czekam też na słońce i urlop - w sierpniu jedziemy nad morze :)

Oby się w końcu udało po tym serduchowaniu! :) Każda czeka jak na zbawienie...
    widzisz, dlatego ja zwiałam z warszawki bo pomimo tak dużego miasta ciężko trafić na dobrą prace. Ale spokojnie, uda się.
    Mu urlop planujemy w ostatnim tyg lipca.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie bym zwiała ze stolycy gdzieś nad morze. Ale znów mąż ma tutaj dobrą pracę w jedynej instytucji w kraju, więc jakby miał się przenieść do jakiejś "konkurencji" to tylko za granicę.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Cie Hanka 86. Opowiedz coś o sobie ;) jeśli chcesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:07

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)

Ja zaczynam dni płodne ewidentne sluzu sporo i płodny...:)

Zaczynam odliczanie do urlopu :)... jeszcze 5 dni i lecimy :)

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibika masz rację, trzeba się trzymać tego co jest. U nas po przeprowadzce najierw ja znalazłam pracę a mąż siedział w domu ponad pół roku. A jak znalazł to zaraz wskoczył na stanowisko kierownicze i jest git :)

Kropeczko, u mnie 8 dc i tempka lekko spadła - zaraz też będziemy działać :D
    Trochę się zniechęciłam do tej wizyty w napro, wypadnie mi 15 dc kiedy powinniśmy serduchować a tu trzeba zachować wstrzemięźliwość przed badaniem ;/ co miesiąc nam ostatnio COŚ wypada, to jeden zabieg, zaraz drugi, później lekarz...ehhh i jak tu zaciążyć... jedyny plus taki, że akurat będę wiedziała co się dzieje z jajeczkiem i czy po operacji wszystko tam jest OK.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj drugie dzień cyklu. Dzisiaj w nocy mnie zalało. Bardzo dziwnie bo zawsze mam skąpy okres i to bardzo a teraz tak dużo tego. Czy to moze byc powiazane z tą betą , ze cos tam zaczęło sie rozwijać endo pogrubiać i stąd tak dużo złuszczenia się?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaale tu cicho :)
    dziewczyny, spokojnego, słonecznego i stosunkowo udanego weekendu! :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Też zaczęłam się starać :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie Aishha:*
    U mnie 14dc ewidentnie nadal płodny... tylko chętnego brak bo sie scielismy dzis... nerw mam taki na niego, ze odechciewa sie wszystkiego grrr...
    Witaj Edwarda:)

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja serduchuję, więc nie mam czasu zaglądać :)

Witaj Edwarda, powodzenia :)

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ