Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Histeroskopia to usuwanie zmian itp przez pochwę i szyjkę macicy a laparoskopia to standardowe 3 cięcia, jedno brzucha w pępku lub pod oraz dwa w okolicy jajników i wkładanie narzędzi do wnętrza po wcześniejszym uniesieniu powłok brzusznych gazem. Przy jednym i drugim narzędzia są te same.
Zabiegi są zależne od tego co trzeba zrobić, endometrioze da się w większosci szpitali zdiagnozować tylko przez laparoskopie, udrożnic jajowody tez. Chociaż jest jedna klinika, która robi laparoskopie diagnostyczną przez pochwę, idziesz na zabieg i w tym samym dniu wracasz do domu. To jest świetna opcja, przed operacją niestety nie wiedziałam, dopiero w szpitalu mi powiedzieli. Kosztuje 3 tysiące ale nie męczysz się. Robią to w Warszawie i chyba w Poznaniu.
-
Normalna laparoskopia w szpitalu jest na NFZ, ja taką miałam. Te 3 tysiace to w prywatnej klinice, tam też masz pewność, że nie narobią Ci zrostów gdyby okazało się, że jajowody są niedrożne i trzeba udrożnić.
Sarra a Ty miałas robione HSG? Bo jesli nie to może lepiej od tego zacząć.
Mi HSG zrobili podczas laparoskopii przy okazji bo trzeba było usunąć tą torbiel (ktora i tak została) a gdyby okazało się że jajowody trzeba udrożnic to mieli zamiar za jednym razem to zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 13:08
-
no wlaśnie lekarz mi powiedział, że lepiej zrobić i to i to , zeby endometriozę wykluczyć, ze lepiej na raz a nie dwa razy podchodzić. Ale to powiedział, zebym mu dała jeszcze dwa cykle. Ten co okazał sie być nieudany oraz następny. Mam już brudny sluz przy szyjce a więc miesiączka będzie na pewno w piątek lub wcześniej.
-
nick nieaktualny
-
u mnie spokojnie. Ostatnio mam wyrąbane na prace . Skupiam się na wykończeniu mieszkania i irytacji na wykonawców dobrze mi to robi:) w poniedziałek poszłam spać o 20 i spadłam do rana jak zabita. Byliśmy z mężem na kolacji i moja dieta poszła się epać. Ale potrzebowałam tego bardzo. A Tobie Bibika? w którym dniu cyklu jesteś? u dziewczyn to wiem ale Ty się nie chwalisz:) ja czekam na okres, który przyjdzie pewnie po 16 dniach od owulacji a wiec w piątek .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 11:26
-
nick nieaktualnyJa jestem w czasie owulacji. Wczoraj piękny śluz, dziś też mokro. Przetrzymałam małża i od wczoraj serducha idą Za dzień dwa powinien być skok temperatury.
Z pracą dotychczasową powoli, dużo się nie dzieje. Nadal szukam nowej posady i nic. Byłam na kilku rekrutacjach, doszłam do ostatnich etapów i ostatecznie mnie nie wybrali
Czekam też na słońce i urlop - w sierpniu jedziemy nad morze -
nick nieaktualny
-
Bibi_Ka wrote:Ja jestem w czasie owulacji. Wczoraj piękny śluz, dziś też mokro. Przetrzymałam małża i od wczoraj serducha idą Za dzień dwa powinien być skok temperatury.
Z pracą dotychczasową powoli, dużo się nie dzieje. Nadal szukam nowej posady i nic. Byłam na kilku rekrutacjach, doszłam do ostatnich etapów i ostatecznie mnie nie wybrali
Czekam też na słońce i urlop - w sierpniu jedziemy nad morze
Oby się w końcu udało po tym serduchowaniu! Każda czeka jak na zbawienie...
widzisz, dlatego ja zwiałam z warszawki bo pomimo tak dużego miasta ciężko trafić na dobrą prace. Ale spokojnie, uda się.
Mu urlop planujemy w ostatnim tyg lipca.
-
nick nieaktualny
-
Bibika masz rację, trzeba się trzymać tego co jest. U nas po przeprowadzce najierw ja znalazłam pracę a mąż siedział w domu ponad pół roku. A jak znalazł to zaraz wskoczył na stanowisko kierownicze i jest git
Kropeczko, u mnie 8 dc i tempka lekko spadła - zaraz też będziemy działać
Trochę się zniechęciłam do tej wizyty w napro, wypadnie mi 15 dc kiedy powinniśmy serduchować a tu trzeba zachować wstrzemięźliwość przed badaniem ;/ co miesiąc nam ostatnio COŚ wypada, to jeden zabieg, zaraz drugi, później lekarz...ehhh i jak tu zaciążyć... jedyny plus taki, że akurat będę wiedziała co się dzieje z jajeczkiem i czy po operacji wszystko tam jest OK.
-
ja mam dzisiaj drugie dzień cyklu. Dzisiaj w nocy mnie zalało. Bardzo dziwnie bo zawsze mam skąpy okres i to bardzo a teraz tak dużo tego. Czy to moze byc powiazane z tą betą , ze cos tam zaczęło sie rozwijać endo pogrubiać i stąd tak dużo złuszczenia się?
-
nick nieaktualny