X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha a czym różni się histeroskopia od laparoskopi?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Histeroskopia to usuwanie zmian itp przez pochwę i szyjkę macicy a laparoskopia to standardowe 3 cięcia, jedno brzucha w pępku lub pod oraz dwa w okolicy jajników i wkładanie narzędzi do wnętrza po wcześniejszym uniesieniu powłok brzusznych gazem. Przy jednym i drugim narzędzia są te same.
    Zabiegi są zależne od tego co trzeba zrobić, endometrioze da się w większosci szpitali zdiagnozować tylko przez laparoskopie, udrożnic jajowody tez. Chociaż jest jedna klinika, która robi laparoskopie diagnostyczną przez pochwę, idziesz na zabieg i w tym samym dniu wracasz do domu. To jest świetna opcja, przed operacją niestety nie wiedziałam, dopiero w szpitalu mi powiedzieli. Kosztuje 3 tysiące ale nie męczysz się. Robią to w Warszawie i chyba w Poznaniu.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas laparoskopia nie może być na nfz? t jest wykluczone?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalna laparoskopia w szpitalu jest na NFZ, ja taką miałam. Te 3 tysiace to w prywatnej klinice, tam też masz pewność, że nie narobią Ci zrostów gdyby okazało się, że jajowody są niedrożne i trzeba udrożnić.
    Sarra a Ty miałas robione HSG? Bo jesli nie to może lepiej od tego zacząć.
    Mi HSG zrobili podczas laparoskopii przy okazji bo trzeba było usunąć tą torbiel (ktora i tak została) a gdyby okazało się że jajowody trzeba udrożnic to mieli zamiar za jednym razem to zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 13:08

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlaśnie lekarz mi powiedział, że lepiej zrobić i to i to , zeby endometriozę wykluczyć, ze lepiej na raz a nie dwa razy podchodzić. Ale to powiedział, zebym mu dała jeszcze dwa cykle. Ten co okazał sie być nieudany oraz następny. Mam już brudny sluz przy szyjce a więc miesiączka będzie na pewno w piątek lub wcześniej.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Dziewczynki, jak mija tydzień?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie spokojnie. Ostatnio mam wyrąbane na prace . Skupiam się na wykończeniu mieszkania i irytacji na wykonawców :P dobrze mi to robi:) w poniedziałek poszłam spać o 20 i spadłam do rana jak zabita. Byliśmy z mężem na kolacji i moja dieta poszła się epać. Ale potrzebowałam tego bardzo. A Tobie Bibika? w którym dniu cyklu jesteś? u dziewczyn to wiem ale Ty się nie chwalisz:) ja czekam na okres, który przyjdzie pewnie po 16 dniach od owulacji a wiec w piątek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 11:26

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w czasie owulacji. Wczoraj piękny śluz, dziś też mokro. Przetrzymałam małża i od wczoraj serducha idą :) Za dzień dwa powinien być skok temperatury.

Z pracą dotychczasową powoli, dużo się nie dzieje. Nadal szukam nowej posady i nic. Byłam na kilku rekrutacjach, doszłam do ostatnich etapów i ostatecznie mnie nie wybrali :(

Czekam też na słońce i urlop - w sierpniu jedziemy nad morze :)

• Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WRRRRRRRRRRRRRRRR

dalej na formu ... dla staraczek :/
    juz nie to irytujeeeeeeeeeeeee

czekając na nasz Cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka86 wrote:
    WRRRRRRRRRRRRRRRR

dalej na formu ... dla staraczek :/
    juz nie to irytujeeeeeeeeeeeee

Jakby to powiedzieć: nie jesteś tu sama ;)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:
    Ja jestem w czasie owulacji. Wczoraj piękny śluz, dziś też mokro. Przetrzymałam małża i od wczoraj serducha idą :) Za dzień dwa powinien być skok temperatury.

Z pracą dotychczasową powoli, dużo się nie dzieje. Nadal szukam nowej posady i nic. Byłam na kilku rekrutacjach, doszłam do ostatnich etapów i ostatecznie mnie nie wybrali :(

Czekam też na słońce i urlop - w sierpniu jedziemy nad morze :)

Oby się w końcu udało po tym serduchowaniu! :) Każda czeka jak na zbawienie...
    widzisz, dlatego ja zwiałam z warszawki bo pomimo tak dużego miasta ciężko trafić na dobrą prace. Ale spokojnie, uda się.
    Mu urlop planujemy w ostatnim tyg lipca.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie bym zwiała ze stolycy gdzieś nad morze. Ale znów mąż ma tutaj dobrą pracę w jedynej instytucji w kraju, więc jakby miał się przenieść do jakiejś "konkurencji" to tylko za granicę.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Cie Hanka 86. Opowiedz coś o sobie ;) jeśli chcesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:07

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)

Ja zaczynam dni płodne ewidentne sluzu sporo i płodny...:)

Zaczynam odliczanie do urlopu :)... jeszcze 5 dni i lecimy :)

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibika masz rację, trzeba się trzymać tego co jest. U nas po przeprowadzce najierw ja znalazłam pracę a mąż siedział w domu ponad pół roku. A jak znalazł to zaraz wskoczył na stanowisko kierownicze i jest git :)

Kropeczko, u mnie 8 dc i tempka lekko spadła - zaraz też będziemy działać :D
    Trochę się zniechęciłam do tej wizyty w napro, wypadnie mi 15 dc kiedy powinniśmy serduchować a tu trzeba zachować wstrzemięźliwość przed badaniem ;/ co miesiąc nam ostatnio COŚ wypada, to jeden zabieg, zaraz drugi, później lekarz...ehhh i jak tu zaciążyć... jedyny plus taki, że akurat będę wiedziała co się dzieje z jajeczkiem i czy po operacji wszystko tam jest OK.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj drugie dzień cyklu. Dzisiaj w nocy mnie zalało. Bardzo dziwnie bo zawsze mam skąpy okres i to bardzo a teraz tak dużo tego. Czy to moze byc powiazane z tą betą , ze cos tam zaczęło sie rozwijać endo pogrubiać i stąd tak dużo złuszczenia się?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaale tu cicho :)
    dziewczyny, spokojnego, słonecznego i stosunkowo udanego weekendu! :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Też zaczęłam się starać :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie Aishha:*
    U mnie 14dc ewidentnie nadal płodny... tylko chętnego brak bo sie scielismy dzis... nerw mam taki na niego, ze odechciewa sie wszystkiego grrr...
    Witaj Edwarda:)

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja serduchuję, więc nie mam czasu zaglądać :)

Witaj Edwarda, powodzenia :)

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ