Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć Wam!
Chciałabym się poradzić, ponieważ to mój 1 cykl starań, kontroluję i zapisuję wszystko skrupulatnie. Jestem w 12 dpo. Temperatura, śluz i objawy wskazywałyby na ciążę. Szczególnie objawy, zupełnie inne niż zwykle samopoczucie, dolegliwości żołądkowo-jelitowe, zmęczenie, smutek, nagle zaczęłam czuć zapachy itp. Nigdy wcześniej się tak nie czułam. Zrobiłam dziś test (najczulszy) i wyszedł negatywny. Za wcześnie czy to moje urojenia? Nie to, żebym myślała że w 1 cyklu się uda, ale objawy mam naprawdę dziwne...
-
Edwarda, tak jak mówi Kropka - zrób betę albo poczekaj cierpliwie jeszcze parę dni. Byłoby mega gdyby pierwszy cykl był udany
cześć Ewik, jako doświadczona kobieta powiedz nam jak to się robi
Długo starałaś się o pierwsze dziecko?edwarda20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyedwarda20 wrote:Cześć Wam!
Chciałabym się poradzić, ponieważ to mój 1 cykl starań, kontroluję i zapisuję wszystko skrupulatnie. Jestem w 12 dpo. Temperatura, śluz i objawy wskazywałyby na ciążę. Szczególnie objawy, zupełnie inne niż zwykle samopoczucie, dolegliwości żołądkowo-jelitowe, zmęczenie, smutek, nagle zaczęłam czuć zapachy itp. Nigdy wcześniej się tak nie czułam. Zrobiłam dziś test (najczulszy) i wyszedł negatywny. Za wcześnie czy to moje urojenia? Nie to, żebym myślała że w 1 cyklu się uda, ale objawy mam naprawdę dziwne...
Może być za wcześnie. U mnie w pierwszej bladzioch wyszedł dopiero w 14 dc. Beta może coś pokazać. Ale ja bym poczekała bo potem za 48h trzeba betę powtórzyć żeby zobaczyć czy dobrze przyrasta.
Ale trzymam kciuki.
--
Witaj Ewik, Tobie też powodzenia!
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:Bibika czy wiesz co może oznaczac mój wynik mutacji trombo coś tam?
mthfr 677c-t układ heterozygotyczny - nieprawidłowy oraz pai-1 4g układ homozygotyczny nieprawidłowy. Reszta prawidłowe.
Mutacja trombofili?
MTHFR to problem z wchłanianiem kwasu foliowego. Powinnaś zbadać poziom homocysteiny. Ponadto, zwykły kwas foliowy zmienić na zmetylowany (Femibion) lub niech Ci lekarz przepisze dużą dawkę 1,5 mg (na receptę).Dołóż w suplementacji witaminy z grupy B. Wskazany też acard, bo możesz mieć skłonność do miażdżycy i zakrzepicy, a ciąża może się zakończyć poronieniem, bo zarodek nie będzie odżywiany.
Jeśli zajdziesz w ciążę, to zaraz na początku powinnaś odwiedzić poradnię genetyczną, bo może być potrzebne włączenie leczenia przeciwzakrzepowego. Ale o tym już zdecyduje specjalista.
PAI za dobrze nie znam, ale z tego co czytałam, to ta mutacja może utrudniać zagnieżdżenie. I też jest związana z krzepnięciem krwi.
Homozygota, to objęcie deformacją całego genu,a hetero tylko jego części. Myślę, że powinnaś odwiedzić genetyka. -
Staraliśmy się 12 albo 13 cykli udało się akurat jak miałam już kryzys i było mi wszystko jedno czułam,ze i tak się nie udało test robiłam tylko po to żeby wiedzieć czy odstawić duphaston czy przyjmować dalej.
Chociaż teraz mi się myślenie zmieniło i wiem, że te 12 cykli to jest nic w porównaniu do innych par które znam i walczyli o swoje szczęście 6 lat. Także warto mimo wszystko się nie poddawać.
-
Sarrrra wrote:Ja staram się 11 cykli. Wychodzą różne rzeczy
. Jestem mega zmęczona
Wiem, że łatwo się mówi ale warto się starać i iść do przodu stres tez nie jest wskazany bo głowa pracuje i tym bardziej się nie udaje. Mogę Wam polecić stowarzyszenie bocian które zajmuje się pomocą psychologiczna i nie tylko. Prowadzą też forum można się skontaktować z lekarzami z kliniki novum na tym forum . Ktoś bardzo mi bliski korzystał z ich pomocy.
http://www.bogdapawelec.pl/ poczytaj sobie tą stronęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 19:10
-
poczytałam o tej mutacji. i ogólnie sprawa wygląda bardzo niefajnie. Jest lek clexane czy jakoś tak. Zastrzyki do brzucha od dnia owulacji do dnia po porodzie z odstapieniem ich gdy nie dojdzie do zagnieżdzenia. Musze pogadać z ginem bo jestem mega przerażona.
-
Dziewczyny, robila ktoras z Was ANA? Za tydzien bede w PL i chce sie porzadnie przebadac (smiejcie sie , ale tu gdzie mieszkam nawet na ''glupie'' hormony potrzeba skierowania, porazka!). W kazdym razie w moim lokalnym labie jest badanie ''ANA'' za 50 pln i ''Profil ANA'' za 100 pln. Czym one sie roznia? Ktore wybrac? Orientujecie sie?4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
Syn ur. 3-2018
AMH 1,4 - 2-2018
AMH 0,57 - 10-2019
11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka -
O to daj znac Sarrra co lekarz Ci powie, bo ja bede sie badac przed wizyta u gina, wiec nie zdaze wypytac. Sarrra, Jakie jeszcze badania masz na liscie do zrobienia?4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
Syn ur. 3-2018
AMH 1,4 - 2-2018
AMH 0,57 - 10-2019
11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka