X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiula strasznie mi przykro... Pamiętam Cię z innego wątku. Jaja z tym laboratorium! Ty siebie nie masz co obwiniać kobieto, to nie Twoja wina.

Sarrrra mamy mega podobna sytuacje. Ja tez owu wkolko z prawego jajnika a z lewego miałam tylko po Clo i lekarze też uważają że to nic. Szlag mnie trafia jak bagatelizują ten fakt i te przerośnie pęcherzyki, jak endo miałam grube to też nic złego niby, echh. Mam nadzieję że nowy lekarz w sierpniu mnie już nie oleje :/
    Ja stwierdziłam, że jak ktoś mnie będzie pytał czy się staramy, to będę mówić prawdę. Dziś znajoma klientka z 2 małych dzieci (młodsza) pyta mnie czy się staramy więc mówię że tak i od roku noc. Zatkało ja chyba i mówi, że czasem jak się za bardzo chce to się nie udaje a ja że nie mieliśmy parcia na początku, to tylko pokiwała glwa. Nosz kurde ktoś komu z łatwością przyszła 2ka dzieci nie zrozumie o czym ja mówię. Patrzyła na mnie jak na kosmitkę. Sama już nie wiem czy takie dobre jest mówienie o tym innym dookoła...

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam że tak. A jak nie kumaja czaczy to niech się wala.

Selinko jak wzięłas to clo i poszło ci z lewej strony to prawa strona też miała jajeczko ? Czy możliwe jest ze są jajeczka na raz z obu stron ? Bo u mnie jakaś masakra z tym. Ja muszę coś z tym zrobić. A jak usłyszę od lekarza że to moja natura to wyjdę z gabinetu nieplacac:p niech sobie wsadza taka naturę:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 20:14

Rucola lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty selinko ile masz obecnie prolaktyny?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam raz 4 dzień po owu 28 a potem 11 dzień po owu już 11. Także coś chyba zastosowana poszłam na prolaktynę ta pierwsza. 11 to chyba dobry wynik chocuaz moje jajeczka mają zaledwie ok 21 mm.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra w czerwcu prolaktynę miałam wciaz podwyższona, nie pamiętam już ile ale chyba o 4-5 jednostek jeszcze.
    Co do Clo, to w styczniu ostatnio miałam owu z lewego jajnika (wcześniej nie wiem, bo nie miałam monitu i też się nie wsłuchiwałam w swój organizm). Wcześniej przez 2 lata miałam na nim cyste, więc może dlatego jakiś upośledzony on jest :/ nie wiem. Teraz jak na własną rękę wzięłam Clo w czerwcu, to był pęcherzyk na lewym, ale nie dominujący. Wtedy na prawym miałam wielkości 28mm w 17dc...
    Nie wiem co ten nowy doktorek zrobi, ale mam podobne podejście jak Ty ;) lepiej żeby coś wykombinował i nie zbywał żadnego mojego problemu czy objawu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 08:40

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w 12 dniu po owu. Beta 40. W 9 dniu po owu beta była jeszcze mniej niż 2. W pon powtórzę betę. Proszę trzymajcie za mnie kciuki. Dzisiaj biorę heparyne 0.6.

Selina, Rucola lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zero objawów. Coś mnie zaboli lekko w piersi raz na jakiś czas i tyle.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara zaciskam kciuki ☺ nie myśl o objawach bo nie u każdego występują. U mnie do 7 tyg.nie było nic kompletnie. Beta w 9 dniu mogła jeszcze nie wykazać nic, Poszperalam w swoich wynikach I w 10 dniu robiłam betę żeby wiedzieć jak brać leki i tez nic nie wyszło w 12 dniu wyszedł bardzo blady test a beta nie wyszła, w 14 albo 15 dniu w innym laboratorium beta wyszła powyżej 2000.

Powodzenia i zero stresu bo to nie pomaga ☺

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra to dobre wieści. Powodzenia i puść to wolno: zrób wszystko wg zaleceń lekarzy, a co ma być to będzie. Musi się udać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 23:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra pewnie że trzymamy kciuki! :D będzie dobrze wszystko zobaczysz :) Widzisz mówiłam, że hsg nie potrzebne

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra super wiadomosc, trzymamy kciuki za Was!!!

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny jestem w 12 dniu po owu. Beta 40. W 9 dniu po owu beta była jeszcze mniej niż 2. W pon powtórzę betę. Proszę trzymajcie za mnie kciuki. Dzisiaj biorę heparyne 0.6.
    Mocno trzymam kciuki. Bedzie dobrze !#

86Monia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Powiem wam że jedyne co czuje to inny troszkę sluz. Jest bialy i wodnisty. Zawsze przed okresem już go nie było. Teraz jest ale bardzo mało. A piersi są miękkie . :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziękuję. Powiem wam że jedyne co czuje to inny troszkę sluz. Jest bialy i wodnisty. Zawsze przed okresem już go nie było. Teraz jest ale bardzo mało. A piersi są miękkie . :)
    A bolą?
    Na kiedy miałaś planowy termin @?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bolą w ogóle. Te objawy to jakaś ściemna. A termin miesiączki w pon 26 dni cyklu lub w środę 28 dzień cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 15:29

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to byle do poniedziałkowej bety ale będzie dobrze na pewno ☺ a zwykły test robiłaś?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nawet trzy. Wszędzie jest kreska nie jakaś bardzo mocna ale widoczna. Robiłam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano i o 17:p

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super☺ jak kreska widoczna to najważniejsze. Pewnie będziesz musiała jeszcze zrobić tarczyce bo przeważnie trzeba zwiększyć dawkę leku żeby wszystko się dobrze rozwijało u fasolki ale już lekarz odpowiednio pokieruje wszystkim. Powodzenia

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jutro mam i gina i endokrynologa. Chcę zrobić tsh proga i betę jutro. Powinnam też d dimery na krzepnięcie krwi

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra poka foto testów :D jak dasz radę wstawić
    Trzymam mocno kciuki za jutro :)
    Ja jeśli mi się uda, to robię jutro to badanie na mutację

‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ