X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób Selinko. A dzwoniłaś tam? co do testów to spróbuję w domku bo nie mam pojęcia jak to się robi :) Dzisiaj zrobiłam już bete, tsh , proga oraz D dimmery na krzepnięcie krwi.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wyniki popołudniu będziesz mieć? :) Już się nie mogę doczekać!
    Wiesz co mam ich punkt, tego Test DNA, 20min od siebie, więc poprostu tam jadę. Bo jak będę czekać na kuriera a później odsyłać materiał, to za dużo czasu mi to zabierze a chciałabym na 9 sierpnia już mieć wynik. Może się uda.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietaj, ze musisz nic nie jeść :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki będą o 14:00

Selina lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Wam po małej przerwie! wróciłam z urlopu i co ja tu widzę? Sarra czekamy na dobre wieści! :)

U mnie nic się póki co nie zmieniło, @ się właśnie skończyła i kolejny cykl nadziei :)
    we środę spotkanie z instruktorką od Napro, ciekawa jestem co powie na moje obsewacje.
    Muszę jeszcze zrobić ten test na nietolerancje pokarmową i jak na złośc przed urlopem w Warszawie się nie udało bo LUX med tamtejszy nie robi tego badania tylko lubelski ;/

Na urlopie jadłam i piłam dosłownie wszystko bez ograniczeń - wracam na stare tory :) dopóki nie zrobie jednak food detective będę jeść gluten.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha a robiłaś też te mutacje? trombofilie? polecam te badanie. Ja zrobiłam dodatkowo immunologie komórki Nk. Oraz ana , ana 2 , białko S i C

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Sarrrra wyniki popołudniu będziesz mieć? :) Już się nie mogę doczekać!
    Wiesz co mam ich punkt, tego Test DNA, 20min od siebie, więc poprostu tam jadę. Bo jak będę czekać na kuriera a później odsyłać materiał, to za dużo czasu mi to zabierze a chciałabym na 9 sierpnia już mieć wynik. Może się uda.

Selinka, taka drobna informacja: robilam ten sam pakiet na trombofilie wrodzona co Sarrra , tyle ze nie zamawialam pakietu do domu, a poszlam do punktu pobran i uwaga: W punkcie pobran wzieli ode mnie 50 zl dodatkowo za usluge, takze przygotuj sie, ze u Ciebie moze byc podobnie. Babka z tych testow DNA dzwoniac do mnie slowem nie wspomniala o ekstra oplacie. Takze tak tylko informuje, zebys nie byla zaskoczona. :)

Selina lubi tę wiadomość

4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
    6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
    Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka
  • tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to Sarrra, serdecznie, serdecznie Ci gratuluje! Wiecej nie pisze, zeby nie zapeszac! :)

Ja wczoraj wrocilam z Polski, szkoda, ze tak szybko urlop zlecial , no ale na miejscu czekaja nowe wyzwania i nadzieje :D

BTW Tez w koncu zrobilam sobie badania m.in ANA, +

przeciwciala przeciwplemnikowe
    przeciwciala przeciwko antygenom lozyska
    przeciwciala przeciwko antygenom jajnika

Tych na szczescie u mnie nie wykryto. :) Zawsze to kroczulek do przodu. :D

4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
    6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
    Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajbrejk ja tylko jeszczez robiłam te ASa przeciwplemnikowe. Antygeny łożyska oraz jajnika to nie robiłam. Ale teraz gdy mam szansa chciałabym zrobić wszystkie badania świata , zeby nie doświadczyć tragedii, które tyle dziewczyn przeżyło. Musze pogadać z ginem to pewnie mnie uspokoi.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Aisha a robiłaś też te mutacje? trombofilie? polecam te badanie. Ja zrobiłam dodatkowo immunologie komórki Nk. Oraz ana , ana 2 , białko S i C

nie, nigdy nie robiłam. Jedynie kiedyś d-dimery i bylo ok.
    Na razie zrobię te zlecone przez Wasilewskiego.
    Mysle, że to co mówił o diecie i nietolerancjach to najwiekszy problem. Męzowi też zrobimy ten test i zobaczymy co pokaże. Jesli sie okaże, że to nie żywność to będę szukać dalej.
    Ale fakt, że chodze całą wiosnę zsypana i nawet teraz mam ciągle spekane i swędzące powieki o czymś świadczy.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jednak zamówiłam zestaw do domu, bo właśnie 50zl więcej za pobraniem w punkcie jest (powiedziała mi babka przez tel.), ale tak czy inaczej zapłacę więcej, bo hcr mec wyniki do 5dni roboczych a nie 10-14. Nie wyrobiła bym się na wizytę u lekarza. Takim sposobem zapłacę 400zl z hakiem :/ Przysięgam, to ostatnie chyba badanie które sobie sama zlecam jeszcze w takiej cenie... Jak tu nic nie wyjdzie, to będę wypraszać laparoskopię.
    A btw męczę się znowu z infekcja :( na szczęście mam leki w domu, więc kuracja trwa, ale mam nadzieję że do czwartku mi będzie lepiej na ten wyjazd pod namiot...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 12:53

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny po dwóch dniach beta mi urosła do 89,1. TSH mi wywaliło do 2,97. Musze zwiększyć dawkę do 75 euthyroxu. Dzisiaj mam też endokrynologa. progesteron mam 34,82.

O rany teraz zastanawiam się czy to dobry przyrost bo tyko dwa razy . Było 40 w sobotę. Większości dziewczynom rośnie chyba troszkę więcej. Jestem 14 dzień po owu.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dziewczyny jednak zamówiłam zestaw do domu, bo właśnie 50zl więcej za pobraniem w punkcie jest (powiedziała mi babka przez tel.), ale tak czy inaczej zapłacę więcej, bo hcr mec wyniki do 5dni roboczych a nie 10-14. Nie wyrobiła bym się na wizytę u lekarza. Takim sposobem zapłacę 400zl z hakiem :/ Przysięgam, to ostatnie chyba badanie które sobie sama zlecam jeszcze w takiej cenie... Jak tu nic nie wyjdzie, to będę wypraszać laparoskopię

no rzeczywiscie drogie te badania, ale im więcej masz sama tym lepiej. Ja w napro zapłaciłam 1500 bo miałam sporo swoich badań. Teraz mnie czeka jeszcze około 600 za te, których na miejscu nie robią.
    Nie wiem czy bym się zdecydowała na laparoskopię wiedząc, że jajowody mam drożne :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara super wiadomości ☺ najważniejsze że beta wzrosła nie przelicza w różnych kalkulatorach bo będziesz się niepotrzebnie stresować. Wiem, że łatwo się mówi ale musisz się wyluzować teraz dla dobra swojego i fasolki mówi Ci to matka która łatwej ciąży nie przechodziła i miała przeboje od samego początku ale teraz wiem,ze tylko opanowanie spokojne podejście pomaga przejść dobrze te 9 miesięcy nawet w trudnych bardzo sytuacjach. Powodzenia

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra z tymi przyrostami na początku chyba różnie bywa, nie zamartwiaj się na zapas. Najważniejsze że rośnie :) kiedy to do gina idziesz?

Aishha może i masz rację z tą laparo, ale juz czytalam o przypadkach że niby jajowody drożne a lekarz dał skierowanie po dłuższym czasie na laparo, żeby w 100% wykluczyć inne zrosty i macica z jelitami pozrastana była :/ No nic, zobaczymy co lekarz powie, sama z siebie na zabieg nie pójdę

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie do gina idę dzisiaj ale po recepty oraz do endokrynologa. Nie wiem kiedy iść do gina żeby zobaczył czy jest serduszko

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    właśnie do gina idę dzisiaj ale po recepty oraz do endokrynologa. Nie wiem kiedy iść do gina żeby zobaczył czy jest serduszko
    To jak będziesz brała receptę zapytaj kiedy najlepiej się umówić :)
    Robisz jeszcze betę za 2-3dni?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej 6,7 tydzień. U każdego inaczej w zależności kiedy była owulacja ale to taki optymalny termin bo wcześniej może być jeszcze nie widać. Popytaj lekarza o wszystko to wyjaśni najlepiej.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie w środę robię betę. Chcę zobaczyć 3 cyfrowa . A potem za tydzień zrobie:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem umówiona do lekarza na 21 sierpnia. Betę kazał zrobić w pon za tydzień. Zrobię tak jak kazał chociaż zastanawiam się nad środa.

Selina lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ