Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySarrrra dokładnie tak jak BibiKa pisze, zdarza się, że na początku wolno przyrasta. Nie przyrosło o kilka jednostek a o 40, więc to różnica.
Ja szczerze nie wiem co bym zrobiła, ale jeśli to nie zaszkodzi a pomoc może to chyba bym wzięła większą dawkę (choć proga widziałam miałaś dobrego, ale wiadomo, lepiej dmuchać na zimne) -
Sarra nie wariuj bo nerwy i stres są na chwilę obecną najgorsze. Ja też myślę że prog nie zaszkodzi Ale jak będziesz rozmawiała z lekarzem to wypytaj o wszystko.
Ja właśnie jestem po konsultacji z instruktorem Napro i objawy obserwacji w drugiej połowie cyklu wskazują raczej na jakąś bakterie. A przecież robiłam posiewy i mieli dzwonić gdyby coś wyszło...
-
nick nieaktualny
-
Aishha wrote:Sarra nie wariuj bo nerwy i stres są na chwilę obecną najgorsze. Ja też myślę że prog nie zaszkodzi Ale jak będziesz rozmawiała z lekarzem to wypytaj o wszystko.
Ja właśnie jestem po konsultacji z instruktorem Napro i objawy obserwacji w drugiej połowie cyklu wskazują raczej na jakąś bakterie. A przecież robiłam posiewy i mieli dzwonić gdyby coś wyszło... -
Właśnie nie pamiętam jakie dokładnie bakterie były na skierowaniu bo z kliniki przeszłam do drugiej i zabrali. Odda lekarz na wizycie dopiero. Na pewno 3 bakterie i posiew ogólny.
Ale dopiero oprzytomnialam ze instruktorka mówiła też o alergiach pokarmowych że śluz może się tak zachowywać jak nie powinien i pierwsze co zapytała czy już zrobiłam ten food Detective. Chyba pojadę te 100 km czym prędzej w sobotę i to w końcu zrobię
Powiem Wam że bez tej obserwacji w życiu bym nie czaila jak te wydzieliny codziennie się zachowują.
-
Sara z beta jest różnie i w wielu przypadkach mały przyrost nie oznacza czegoś złego. Weź tak jak dziewczyny pisały duphaston w większej dawce ja przez pół ciąży ze względu na krwawienia brałam 3 razy dziennie po 2 tabletki dodatkowo luteine tak samo.
-
Lekarz napisał żeby wziąć tak jak biorę. Dwa razy po jednej. Posłucham się go. Powiedział żeby nie robić tak często będę bo ona skacze . Raz mozd być mniejszy przyrost raz większy a w przeciągu tygodnia już będzie przyrost prawidłowy. Nie mam krwawien. Wezmę tak jak każe
Chłop wie co robi. Mój program był 31 w 14 dniu po owu. Może da radę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMuszę się z Wami podzielić i zapytać: byłam dziś na usg. Endometrium prawie 8 mm, pęcherzyk jak zawsze w lewym jajniku:18mm. Ale w środku tego pęcherzyka jest jakby drugi. Wyobraźcie sobie jajko w przekroju: jest białko a w jego środku żółtko - i tak właśnie wygląda ten pęcherzyk. Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim? Lekarka nie bardzo wiedziała co to jest.
-
Hmm dziwna sytuacja...jeden narósł na drugi? a może to jakaś torbiel mała była na jajniku i akurat w tym miejscu zaczął rosnąć pęcherzyk owulacyjny...Ja na wypisie ze szpitala po laparo miałam w treści że na jajniku są dwa pęcherzyki, jeden owulacyjny a drugi czynnościowy (torbiel) no ale raczej jeden obok drugiego.
-
właśnie Aisha podchodzę do tego tak... ostrożnie . Dzisiaj w nocy obudziłam i się i bolał mnie brzuch ze zdenerwowania.
teraz wymyślam sobie, że z moją szyjką jest coś nie ta. Bo ksiażkowo jest , ze jest zamknięta długa wysoko i twarda a u mnie chyba zamknięta twarda ale nisko bez problemu mogę do niej sięgnąć. Nie żebym wsadzała sobie tam palce co dziennie tak dzisiaj jakoś postanowiłam sprawdzić. Śluz jest taki kremowy bardziej gęsty ale nie jest jego jakos duzo jak dla mnie nawet tak sobie. -
Lepiej nie badaj się sama bo i lekarze na początku ciąży tego nie robią. A sluz moze sie pojawiac i tez nie musi wcale, ja mam karte obserwacji kolezanki i od początku ciązy miała tylko suchość.
nie wmawiaj sobie nic i lepiej idz na konsulatcje do lekarza zeby nie denerwowac się niepotrzebnie. Pewnie też bym przezywała kazdy objaw i łatwo się mówi stojąc obok, ale kazdy wie, że stres się odbija na Twoim zdrowiu i fasolki.
-
nick nieaktualny