X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób w środę, nie zaszkodzi, a może Cię uspokoi. Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jestem umówiona do lekarza na 21 sierpnia. Betę kazał zrobić w pon za tydzień. Zrobię tak jak kazał chociaż zastanawiam się nad środa.
    Jeśli nie masz problemu z częstym kłuciem, to może zrób :) pewnie sama bym poleciała, bo bym tyle nie wytrzymała ;)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko w tym miesiącu miałam chyba z 10 razy pobierana krew :p jeden w ta czy w ta. Poje bo chce żeby beta była trzycyfrowa :)

Selina lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Selinko w tym miesiącu miałam chyba z 10 razy pobierana krew :p jeden w ta czy w ta. Poje bo chce żeby beta była trzycyfrowa :)
    Podziwiam z tym pobieraniem :D ja mam blizny po kluciach na żyle, bo ciągle z jednej mi biorą, bo druga mam niewidoczną ) ale będąc w Twojej sytuacji też bym teraz poszła
    Trzymam mocno kciuki za 3 cyfrowa betę :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja od tej heparyny to mam siniaki na rękach. Ale trudno. Nie narzekam :))))

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzylam z rana! Dzwoni kurier, że ma przesyłkę (zestaw testowy) i mówi mi inna ulice niż podałam...babka sobie źle zanotowała, gdzie jeszcze 2x jej powtarzałam nazwę, bo dziwna. Zadzwoniłam tam do nich i pokombinował tak, że odbiera mi jednak mąż dziś w punkcie bez dodatkowych opłat i odsyłam to jutro kurierem. Mogłam czekać na kuriera do jutra na nowo, ale nie zdążyłabym odesłać, bo w nocy wyjeżdżamy na ten festiwal. Kurcze z tego zdenerwowania chyba boli mnie głowa i mi niedobrze :( nigdy tak nie miałam echh

• Aishha Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie było możliwości żeby po prostu po ludzku podjechał do Ciebie? ja niejednokrotnie podaje inny adres a proszę o przywiezienie paczki do pracy...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    a nie było możliwości żeby po prostu po ludzku podjechał do Ciebie? ja niejednokrotnie podaje inny adres a proszę o przywiezienie paczki do pracy...
    No widzisz takie dupki z nich że nie było możliwości, bo kurier który miał moja paczkę był w innym rejonie miasta a ja dzień indziej więc nie ma szans...ani ja nie dałam rady go przekonać ani babka z tej firmy testDNA też nie, bo próbowała przekierować przesyłkę:/ Nawet gościowi powiedziałam, że mąż podjedzie do kuriera, żeby podal godzinę mniej więcej gdzie będzie, ale ten że się tak nie da grrrrr
    No ale koniec końców mąż podjedzie do tego punktu i odbierze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 12:46

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co Selinko zrobiłaś ten wymaz? udało się? Ja dziewczyny dzisiaj zrobiłam znowu bete. Wczoraj czułam taką pełność w podbrzuszu i troszkę uczucie jak na okres. Okresu nie mam dzisiaj termin.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    i co Selinko zrobiłaś ten wymaz? udało się? Ja dziewczyny dzisiaj zrobiłam znowu bete. Wczoraj czułam taką pełność w podbrzuszu i troszkę uczucie jak na okres. Okresu nie mam dzisiaj termin.
    Tak zrobiłam test, do 14 ma podjechać kurier i odebrać od męża. Może za tydzień w środę już będzie wynik
    Super że @ nie ma :D i ma jej nie być przez najbliższe 9 miesięcy!
    Daj znać później jak beta

• Aishha Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra no i jak Twoja beta? Normalnie banan na twarzy mi sie pojawił jak wstawiłaś kalendarz ciąży :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie ma i nie ma a miały być o 15:00. Eh teraz się stresuje ...

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra zagladam i czekam z Tobą. Musi byc dobrze

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 134. Urosła mniej niż 66 proc. W pon było 89.9. Jestem załamana

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, nie wiem co napisać:( wnioskuje ze to mały przyrost. Sarra poczekaj jeszcze 2 dni i powtórz

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra ale beta jest 3 cyfrowa, myślisz że to źle? Nie denerwuj się kochana, powtórz w poniedziałek jeszcze. Staraj się przez najblizsze dni zająć czymś, żebyś w kolko o tym nie myślała (choć domyślam się że ciężko tego nie robić)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia czy 135 wystarczy :(nie wiem też kiedy było zagniezdzenie

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Beta 134. Urosła mniej niż 66 proc. W pon było 89.9. Jestem załamana

Kurcze, to niedobrze. Nie będę Cię sztucznie pocieszać. Ale jeszcze nie wszystko stracone. Bierz duphaston lub luteinę jeśli masz- zwiększ dawkę nawet do 3x2 tabletki. Mierz temperaturę rano zanim wstaniesz żeby zobaczyć jak się zachowuje. Powtórz betę w piątek. Dbaj o siebie i nie przemęczaj się.

Czytałam, że na początku czasem tak jest, że przyrasta powoli a potem ciąża kończy się książkowym porodem. Nie załamuj się przedwcześnie. Może Twoja fasolka potrzebuje czasu. Miałam przeczucie, że szybko zajdziesz - i miałam rację. Teraz myślę, że to tylko przejściowe początkowe kłopoty.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do lekarza. Rany on ma że mną masakre. Wieczorem odzwoni pewnie lub napisze .

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibika jesli lekarz nie zadzwoni to na moim miejscu sama byś wzięła większą dawkę dupka.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ