X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiah jeszcze jedno: u mnie obniżenie prolaktyny automatycznie zwiększyło progesteron w 2 fazie cyklu, a więc bardzo dobrze :) i od tamtej pory już zawsze czuję piersi po owulacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:
    Ja bym zrobiła przed, ale to ja. Bo chciałabym wiedzieć. Zresztą my już mamy to przebadane.
    A czemu kariotypy badałaś? miałaś jakieś wskazanie do tego czy sama to sobie zleciłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja krzywa cukrowa :na czczo 82 norma 70-99
    Po godzinie 72
    Po 2 godzinach 74
    Insulina 6,16 norma 6-27
    Po godzinie 21.46
    Po 2 godzinach 15.63
    Niby Pco mam wykluczone na podstawie poprzednich badań ale zobaczymy co powie endokrynolog.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzalam zakres AMH i niby zakres jest od 0 do 12.6 w laboratorium. Miałam zlecony Androstedion i Testosteron i lekarz na podstawie tych ninikow wykluczył PCO

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    A czemu kariotypy badałaś? miałaś jakieś wskazanie do tego czy sama to sobie zleciłaś?

Bo kiedy zaczęło się u mnie sypać, to poszłam do prawdziwej lekarki (siostra zakonna Elżbieta Woźna), która zleciła dużo badań i zasugerowała po mojej historii ciążowej zrobienie takich badań na mutacje i prawidłowości kariotypu. Poczytaliśmy i generalnie zrobiliśmy wszystkie możliwe badania żeby nie diagnozować się przez następne ileś miesięcy.

Szynszylek no krzywe bardzo ładne i jeśli mieścisz się w normie z laba z AMH to nie ma co dyskutować. Co do androstendionu i testosteronu, to ja mam PCOS, a te hormony w normie, mniej więcej po środku norm. Także tego. Dobrze byłoby sprawdzić LH i FSH.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Szynszylek czy to Twoje AMH nie jest aby za wysokie? Nie pamiętam już od ilu, ale od pewnej ilości może wskazywać na PCOS (zespol policystycznych jajników), na usg nigdy nic nie wychodziło nie tak, prawda? A lh i fsh badałaś?

Sylwiah tak naprawde jakos bardzo prolaktyną nie ma się co martwić, bo dostaniesz lek na jej zbicie i spada bardzo szybko

Aishha hehehe seksowny to on nie jest :D na całe szczęście ;) Ale bardzo sympatyczny i miły :) No tak sobie mysle, ze wydawac prawie ten tysiac a pozniej jeszcze drugie tyle na inseminację... Może i byśmy mieli, ale chyba faktycznie nie ma sensu narazie

Sarrrra nie robiłam narazie ani komórek NK ani Ana, w sumie zapomniałam go o to zapytać :/ ale skoro sam nic nie mówił, to też nie wiem, jest sens?
    SElinko nie wiem. Ja je robiłam bi naczytslam się że przyczyniają się do poronień. U mnie było ok a poronienie i tak było. Mimo wszystko warto zrobić immunologie ale ja już nie chce na własną rękę bo koszty są xnaczne. A zespół antyfosfolipidowy robiłaś?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra nie robiłam. Nigdy nie poroniłam,.więc nikt nie widział sensu bym to robiła. To wszystko to naprawdę drogie badania, wiem, że mogą ustrzec przed poronieniem i wdrożyć leczenie, ale...ma wrażenie, że im głębiej kopię tym więcej znajduję :/ może jak przestanę to w końcu się uda, może już nic u mnie nie wykryją. Te mutacje u mnie nie są złe, bo nie wymagają heparyny od razu tylko dopiero w ciąży

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację selinko. Ja chciałam uniknąć i spokojnie spać a i tak życie zrobiło swoje
    SElinko według mnie warto jednak zapytać o heparyne od owulacji. Ja zapytałam i mimo że hematolog początkowo mówiła że od bety to jednak z jakiś powodów pozwoliła od stwierdzonej owulacji. Ja sobie myślę jeśli pai jest od tego że zagniezdzenie nam nie idzie a weź pod uwagę że mamy homozygota to tylko dzoeki heparynie może do niego dojść bo acard jest od czegoś innego. A pozytywną beta jest tylko gdy dojdzie do zagniezdzenia. Eh skomplikowane to. Już wiem że ja jeszcze raz będę brać zastrzyki od owulacji bo w nie wierzę że dzięki nim doszło do zagniezdzenia a mój lekarz temu też nie przeczy. ...

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no spytam o tą heparynę od owu, ale to myślę że jak już do tej inseminacji będziemy podchodzić. Powiem lekarzowi, że wolałabym żeby się udało a jeśli może się udać dzięki niej, to żeby wypisał. Zobaczymy co powie.
    Póki co ten cykl staramy się normalnie

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam Wam dzisiaj znać co mi powie ta ginka od immunologi. Podobno jest bardzo zaangażowana. Szkoda, ze mój gin nie siedzi tez w immunologi bardzo go cenie ale tez odesłał mnie do immunloga takze nie zbagatelizował poronienia.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co Selinko? tak teraz czytam Twój opis i na prawde mamy bardzo podobne te starania co do długości starań oraz występujących kłopotów.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    wiesz co Selinko? tak teraz czytam Twój opis i na prawde mamy bardzo podobne te starania co do długości starań oraz występujących kłopotów.
    No zgadza się, ja tylko nigdy w ciąży nie byłamam i nawet nie wiem czy mogę być.
    Daj znać po tej wizycie co ona powiedziała.
    Ja na 18.09.zapisalam się na 2 wizytę do doktorka i będziemy już ustala szczegóły związane z inseminacją

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    No zgadza się, ja tylko nigdy w ciąży nie byłamam i nawet nie wiem czy mogę być.
    Daj znać po tej wizycie co ona powiedziała.
    Ja na 18.09.zapisalam się na 2 wizytę do doktorka i będziemy już ustala szczegóły związane z inseminacją

ja na prawdę wierzę w tą heparynę.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u tej Pani ginekolog i powiem Wam, ze .... dała mi encorton i colastrium immune na trochę za wysoki stosunek cd4 do cd 8 przy komórkach nk. Nie kazała za to robić żadnych badań immunologicznych. Kazała odmiennie od nr Nowaka odstawic acard na czas okresu ale ja będę go brać dalej bo mam bardzo słaby okres i wiem, że dzięki niemu błona sie lepiej mi złuszcza. Witaminę D3 kazała brać tylko 5 kropel a brałam 5 tyś jednostek. Dr Nowak Kazał 6 kropel. Ja wezmę 4 tyś j czyli 8 kropel. Kazała brac luteine dopochowo 100 dwa raz dziennie po 2 od owulacji, nie brać duphastonu.

Co do badań postanowiłam z zespołu antyfinfolipidowego zrobić
    Antygen tocznia ( lupus antykoagulant) we krwi 90 zł
    Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM 70 zł
    Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM 200 zł

oraz do tego przeciwciała łożyskowe oraz i antygenom jajnika. Reszty nie będę robić. Ona na razie kazała dać sobie w ogóle spokój z immunologią ale trudno na własną rękę je zrobię.
    nie wiem czy brać cytrynian magnezu bo nie zapytałam a tam jest napisane , ze niewskazane dla kobiet w ciąży . Musze o to dopytać. Resztę mam brać jak biorę co do aktywnych witamin tylko folian zejść z 1,2 mg na 0,8 mg. i tak zrobię bo podobno witaminy b redukują homocystejne i ta betaina.

eh sama nie wiem co myśleć i komu bardziej ufam. Zastanawiam się, że prowadzić mnie będzie Nowak a do niej pójdę jak coś immunologi będzie dotyczyć. Muszę pomyślęć bo jakoś dr Nowak budzi moje większe zaufanie mmo, ze w immunologi nie siedzi.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ty bierzesz encorton ile tego bierzesz? Coś ci się zrobiło też w gardle co na to poradziłas? Napiszesz mi o ubocznych skutkach ? A słyszałaś o tym drugim leku co napisałam?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Rucola ty bierzesz encorton ile tego bierzesz? Coś ci się zrobiło też w gardle co na to poradziłas? Napiszesz mi o ubocznych skutkach ? A słyszałaś o tym drugim leku co napisałam?
    hej hej Sarra. To w gardle co mi stało to chyba lekka grzybica na języku niestety i po prostu mocno szoruję język żeby nie mieć tego obrzydliwego nalotu, który mnie dosłownie łaskocze po gardle. Poza tym wypadają mi włosy, ale to moze być zbieg okoliczności. Nie wypadają jakoś strasznie, ale mi bardzo rzadko coś wypadnie, a teraz zostają na szczotce niestety. Biorę 10 mg ale w dawkach podzielonych, tzn rano 5 mg i po południu 5 mg. Czuję się bardzo dobrze, nic nie przytyłam, żadnych obrzęków. Miałam lekkie kołatania serca, ale kupiłam sobie potas i problem zniknął w 100%. te kołatania serca, to częsta przypadłość po sterydach, wiec jak lekarz przepisze Ci sterydy to od razu poproś receptę na kalipoz. To chyba wszystko tak po krótce

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do drugiego specyfiku o czym piszesz, to nie znam i nie wiem co to za cudo. Za to kupiłam sobie betainę, bo moja homocysteina jest wysoka tzn 10 z haczykiem. jest to o tyle dziwne, ze nie jem w ogóle miesa, a poziomy witamin b12, b6 i kw foliowego mam powyżej normy

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra z tą lutką ginka ma rację chyba, lepsza niż dupek z tego co czytam (choc nie kazdej pasuje, bo jak ktos jest wrazliwy to moze piec).
    Kiedy będziesz robić te badania?
    Ja narazie tych kariotypów nie robię. Zrobię natomiast komórki NK i te p.ciała Ana, to trzeba w 2 fazie cyklu, tak?
    Poczytaj sobie jeszcze: https://nutrigenom.wordpress.com/2017/05/05/kto-powiedzial-ze-meskie-geny-sie-nie-licza-mthfr-i-plodnosc-mezczyzn/
    Ogólnie cała stronka jest spoko

• Rucola Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nk trzeba w drugiej fazie cyklu, ANA bez znaczenia. Selinka czemu dupek jest gorszy???? Ja duphaston znoszę bardzo dobrze i mogę badać progesteron 7dpo. To bardzo wygodne

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a co do drugiego specyfiku o czym piszesz, to nie znam i nie wiem co to za cudo. Za to kupiłam sobie betainę, bo moja homocysteina jest wysoka tzn 10 z haczykiem. jest to o tyle dziwne, ze nie jem w ogóle miesa, a poziomy witamin b12, b6 i kw foliowego mam powyżej normy
    Normalnie gin powiedziałby, że wynik masz w normie ;) Mój na homocysteinę 11,20 powiedział, że jest ok :D pokiwałam tylko głową hehe i oczywiście łykam suple (co on popiera)

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ