Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Laski zwariowałam :D wracam do domu a tam czekają na mnie...2 świnki morskie! <3 Mąż mi kupił w prezencie hehe Miałam kiedyś kilka i ogólnie często o nich gadam, kocham świneczki ;) to mąż stwierdził, że mnie taki prezent ucieszy. No prze kochany jest. Tak więc zostałam świnkową mamą :D
    Cudny prezent :) i wszystkiego najlepszego, oczywiscie wlaczajac w to Dzidziusia:*

Selina lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Laski zwariowałam :D wracam do domu a tam czekają na mnie...2 świnki morskie! <3 Mąż mi kupił w prezencie hehe Miałam kiedyś kilka i ogólnie często o nich gadam, kocham świneczki ;) to mąż stwierdził, że mnie taki prezent ucieszy. No prze kochany jest. Tak więc zostałam świnkową mamą :D

Wow to co się dopiero chwalisz! :)
    Wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin, przede wszystkim zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń! :*

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Wow to co się dopiero chwalisz! :)
    Wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin, przede wszystkim zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń! :*
    Dziękuję bardzo! :*
    W ciągu dnia tyle się działo a świnki dostałam z 2h temu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 20:54

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to jest widzę trafiony prezent :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 20:56

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli - świnkowa mamo ;) - najlepsze życzenia urodzinowe. Niech Ci się spełnią marzenia te małe i duże

Selina lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko dużo dużo uśmiechu i spokoju. Cudny prezent. Zwierzaki są świetne. Ja od męża na rocznicę dostałam kotka:)

Selina lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na zwierzaka nie mozemy sobie pozwolic ze wzgledu na alergie i koczowniczy tryb zycia :) ale zwirzęta kochamy i szanujemy tak bardzo, ze ich nie jemy i nie zasilamy koncernów wyzyskujących zwierzęta ( np jaja chowu klatkowego)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 22:10

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, BibiKa, Sarrrra i Aishha bardzo Wam dziękuję za życzenia :) :* Na pewno się spełnią :)

Ja też nie kupuje jak z chowu klatkowego, tylko z wolnego.

Moje dwie puchate kulki śpią sobie w domku <3 schrupalabym je normalnie :D oczywiście z miłości ;) Jedna tak się bała bidus ze mnie osikala po chwili jak ja glaskalam haha Płochliwe stworzonka, ale parę dni i się przyzwyczają :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo zdrówka Selinko:) i upragnionego dzidka Kochana

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka dziękuję :* :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:40

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko najlepsze życzenia, a prezent faktycznie pomysłowy!!! :)

Selina lubi tę wiadomość

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula dziękuję :) :*

Z teściową gadałam wczoraj przez telefon, składała życzenia i mówię jej że świnki dostałam (ona za nimi chyba nie przepada) i mówi No, to super, to teraz możesz się nimi zajmować, zmieniać pieluszki hehe
    WTF? :/ Bardzo śmieszne naprawdę

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe teściówka...oczywiście zrozumiały tekst rzuciła.
    Ciekawa jestem kiedy moi teściowie się odezwą, póki co cisza jak makiem zasiał, tematu dzieci brak.

U mnie kolejna porażka się zapowiada, 25 dc i od 3 dni plamienia...dziwne że tak wcześnie się zaczęły i że tyle czasu trwają. A tak liczyłam na ten cykl. Temperatura się utrzymuje ale co z tego :(

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    hehe teściówka...oczywiście zrozumiały tekst rzuciła.
    Ciekawa jestem kiedy moi teściowie się odezwą, póki co cisza jak makiem zasiał, tematu dzieci brak.

U mnie kolejna porażka się zapowiada, 25 dc i od 3 dni plamienia...dziwne że tak wcześnie się zaczęły i że tyle czasu trwają. A tak liczyłam na ten cykl. Temperatura się utrzymuje ale co z tego :(
    Plamienia to jeszcze nic, poczekaj.
    Kiedy idziesz z wykresem do instruktora? Może by powiedzieli coś nt.tych plamien?
    A co do teściów, to się ciesz póki możesz :) hehe Może masz tych z gatunku którzy nie lubią ponaglać i się wtrącać, szczęściara ;)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony moi teściowie, którzy mieszkają ze szwagrem i jego dziecmi na wsi są tak skupieni na trójce wnuków i gospodarze, że nie mają innych tematów oprócz dzieci i ich dnia codziennego. My praktycznie nie dzwonimy sami z siebie bo zawsze jest tylko jeden temat, ale z drugiej są tez tacy, że nie wypytują odnośnie prywaty. nawet po mojej laparoskopii byli bardzo delikatni i nie pytali wprost. Raz była sytuacja, że czegoś tam nie chciałam jeść i mówiłam że to szkodzi to teściowa po cichu zapytała męża czy jestem w ciązy :) nie mnie.

Odnosnie instruktora to pisałam do niej 3 dni temu w sprawie tego żółtego śluzu i jeszcze nie odpisała. Wiem, że miała chore dziecko, może nie pracuje. A z wykresem na konsultacje to jestesmy umówione dopiero w styczniu jesli nie uda się do tej pory zajść, póki co mamy dwa spotkania za soba i twierdzi, że radzę sobie bardzo dobrze i nie będzie mnie naciągac na kasę. Mam wysłac na maila kartę przed wizytą u lekarza w październiku żeby sprawdzic czy czegos źle nie pokleiłam :)
    Już się nie moge doczekac tej wizyty ale już tylko miesiąć...niech da ten progesteron i co trzeba jeszcze no i mam nadzieję, że jakąś diagnozę postawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 10:18

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyznam się Wam, że dopadły mnie mieszane uczucia w obecnym cyklu. Z jednej strony mam nadzieję, że może się udało, a z drugiej rozum mówi "głupia, wydaje ci się, ciąży brak". W sobotę mam kontrolną wizytę u ginekologa, zastanawiam się co zobaczę na usg...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:
    Dziewczyny, przyznam się Wam, że dopadły mnie mieszane uczucia w obecnym cyklu. Z jednej strony mam nadzieję, że może się udało, a z drugiej rozum mówi "głupia, wydaje ci się, ciąży brak". W sobotę mam kontrolną wizytę u ginekologa, zastanawiam się co zobaczę na usg...
    To tak jak ja...a który masz DC?

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:

no ja obserwuje Twój cykl i widzę, że ładnie to wygląda. Owulka prawdopodobnie była patrząc na wykres. Oby sie udało :)

ja przez te plamienia też sie zastanawiam czy nie udało sie bo nigdy tak nie miałam. Brudne plamienia w czasie kiedy teoretycznie wystepuje zagnieżdżenie...albo po prostu niski progesteron. czekam do soboty i testuję. Ból miesiączkowy pojawił się tylko wczoraj rano. Aaa no i dziwne bo nie mam PMSu! Powinnam byc zła itp :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 11:50

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    To tak jak ja...a który masz DC?

23 dc i 6 dpo - teoretyczna owulacja była dość wcześnie jak na mnie (17dc), z objawów mam powiększone i bolące piersi (ale to może być objaw PMS, choć innych jego składowych brak) no i biały, mazisty śluz (ale to też się pojawia w II fazie, więc nic nie zwykłego).

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    no ja obserwuje Twój cykl i widzę, że ładnie to wygląda. Owulka prawdopodobnie była patrząc na wykres. Oby sie udało :)

ja przez te plamienia też sie zastanawiam czy nie udało sie bo nigdy tak nie miałam. Brudne plamienia w czasie kiedy teoretycznie wystepuje zagnieżdżenie...albo po prostu niski progesteron. czekam do soboty i testuję. Ból miesiączkowy pojawił się tylko wczoraj rano. Aaa no i dziwne bo nie mam PMSu! Powinnam byc zła itp :)

Ja Twój też :) i też wygląda to u Ciebie niestandardowo. Chyba po prostu musimy czekać

‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ