X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czytam Was i o waszych podejrzeniach i wiecie co? bardzo się ciesze, że one są... zazwyczaj rzadko , która z nas zaczyna się w ogóle zastanawiać i pisać o objawach wychodząc właśnie z góry z założenia , że "TO PRZECIEŻ NIEMOŻLIWE".

Trzymam za Was kciuki... z całego serca:)

Aishha, Selina lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Rucola, BibiKa, Sarrrra i Aishha bardzo Wam dziękuję za życzenia :) :* Na pewno się spełnią :)

Ja też nie kupuje jak z chowu klatkowego, tylko z wolnego.

Moje dwie puchate kulki śpią sobie w domku <3 schrupalabym je normalnie :D oczywiście z miłości ;) Jedna tak się bała bidus ze mnie osikala po chwili jak ja glaskalam haha Płochliwe stworzonka, ale parę dni i się przyzwyczają :)

Selinko wyślij nam zdjęcia :) ja też wyślę mojej Batusi jak naucze się wykonywać to skomplikowana czynnosć jaką jest załączanie zdjęć tutaj :P:P:P:P

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BibiKa, Sarrrra ja to objawów ciąży nie mam ani też na @ :/ Dziwnie. Piersi mnie ciut pobolewaly, głównie lewa z zewnątrz a teraz już nic. Coś mnie w podbrzuszu smyralo przedwczoraj i 3dni temu, teraz cisza. Pms też właśnie nie mam ani żadnego śluzu, bez sensu ogólnie.

Fatalnie się dziś czuję, bo chyba sok mi wczoraj zaszkodził :( Dobra miał datę, to jeden z tych kilkudniowych, ale dziwnie mi smakował, kurde mogłam go nie pić... Już wieczorem mi coś jeździli po brzuchu i biegunka i dziś rano to samo, ale myślałam że nie wstanę z łóżka. Ból głowy i zawroty, niedobrze mi na maxa :( piłam rumianek i wzięłam 2tabl. Nifuroksazydu, w pracy dali mi 2x pół kieliszka orzechówki, niewiele to dało. Pije znów rumianek a żołądek cały czas jak kamień i słaba mega jestem echh a do 20 w pracy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:51

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u Ciebie Slinko, który juz dzień cyklu? bo chyba za niedługo masz termin?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    a u Ciebie Slinko, który juz dzień cyklu? bo chyba za niedługo masz termin?
    25dc @ mam dostać we wtorek

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, na biegunkę nic Ci nie doradze bo zawsze lekarze mówia że musi to wyjśc z organizmu, kazdy wirus, bakteria itp i zatrzymywanie na bank nie jest wskazane żadnymi specyfikami. Kup sobie elektrolity albo pij wode ze szczyptą soli żeby sie chociaż nie odwodnić. Przejdzie :)
    Idź do domu jeśli się da z kims zamienic

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na biegunkę dobre jest wypicie puszki coca coli lub wypicie 1 łyżki mąki ziemniaczanej z wodą. Podobno działa :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    25dc @ mam dostać we wtorek

ja też 25 dzień cyklu a miesiączka w niedziele 28 dni:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Wpadłam na wasz wątęk zapytać o dwie sprawy, bo wy napewno wiecie a cos nie mogę znaleźć odpowiedniego tematu.

Po pierwsze pytanie o kwas foliowy, czy wystarczy zrobić badanie z krwi na samą ilość kwasu foliowego czy ten specjalistyczny test na mutacje? Tzn czy po wartości tego kwasu np można coś wnioskować czy lepiej zrobić razem z poziomem homocysteiny?

I drugie, czy nadmiar prolaktyny sie jakoś objawia w piersiach...? No moze głupie pytanie ale no nie mogę znaleźć informnacji a sie zastanawiam że moze jak są większe to warto to zbadać. Bo ja już nie wiem co i kiedy badać i od czego zacząć a ponieważ mieszkam za granicą to muszę powiedzieć lekarzowi jakie ma mi wypisać badania (prywatnie fortuna).

Pozdrawiam i sorry ze tak wparowałam w wasz wątek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natii kwas foliowy z homocysteina można zbadać, tak czy inaczej możesz brać zmetylowana formę, nie zaszkodzi. Testy mutacji można robić, ale widzę że ma 2 dzieci więc nie wiem czy jest sens. Co do prolaktyny to raczej na piersiach się nie objawia, przynajmniej u mnie tak nie było a miałam podwyższona, biur mam mały i bolał mnie tylko w trakcie @ a teraz po obnizeniu zwykle bolą mnie już tydzień przed @

Dziewczyny ja brałam zawsze na biegunkę związana z zatruciem (zwykle wiem kiedy mi coś zaszkodzi), to nie jest lek hamujący a niszczący szkodliwe bakterie żyjące w jelicie powodujące biegunkę, nie wpływa na prawidłową florę jelit.
    Już mi lepiej, ale nadal słaba jestem i jakaś spowolniona :/ ech byle do 20

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw dostałam wynik kolejnego badania, mam negatywny wynik p.cial p.kardiolipinowych
    Chociaż jedno dobre

Aishha, Bibi_Ka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki selina za odp;) Czyli biorąc tą formę zmetylowaną wystarczy w razie czego? Mam dzieci na szczęście zdrowe bo wtedy to chyba ta mutacja byla nieznana mi sie wydaje a ja juz nie mam 20 lat tylko 32 wiec sie martwię bardzo o jakies wady ewentualne.
    Ja mam niski poziom żelaza walczę z tym od zawsze jakoś sie słabo przyswaja u mnie.

O sarrra ja mam akurat 24 dc i tez sie spodziewam @ w niedzielę najdalej we wtorek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natii, jeśli chodzi o prolaktynę, to jej zbyt wysoki poziom powoduje powiększenie piersi (to akurat na plus nie?) oraz mlekotok (przyciśnij sutek i jeśli wydobywa się z niego płyn, to warto zbadać PRL). Poza piersiami powoduje także brak owulacji.

Jeśli planujesz badanie prolaktyny tylko z obciążeniem tzn z tabletką metoklopramidu. Bo możesz mieć podstawową w normie, a po obciążeniu skok może być zbyt wysoki co będzie wskazywało na hiperprolaktynemię.

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natii u mnie właśnie bolące piersi po owu były jedynym objawem hiperprolaktynemii...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym mlekotokiem to nie zawsze jest objaw, ja go mam, moja przyjaciółka też a prolaktyne mamy w normie. Lekarz pytał i jest ok.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natiii wrote:
    Dzięki selina za odp;) Czyli biorąc tą formę zmetylowaną wystarczy w razie czego? Mam dzieci na szczęście zdrowe bo wtedy to chyba ta mutacja byla nieznana mi sie wydaje a ja juz nie mam 20 lat tylko 32 wiec sie martwię bardzo o jakies wady ewentualne.
    Ja mam niski poziom żelaza walczę z tym od zawsze jakoś sie słabo przyswaja u mnie.

O sarrra ja mam akurat 24 dc i tez sie spodziewam @ w niedzielę najdalej we wtorek.
    Te mutacje są od zawsze :) poprostu może nie były tak rozpowszechnione te badania. Poza tym mutacje mogą się objawiać w różny sposób u dzieci i dorosłych ale o tym już trzeba szerzej w necie poczytać na fachowych stronach :)
    Myślę że wystarczy jak będziesz brała dobry kwas foliowy

• Aishha Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porażka :( kolejny smutny cykl czas zacząć...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejdź może do niego tak, że nowy cykl - nowe nadzieje.

U mnie też cykl bezowocny, wysypało mnie na twarzy, nawet puder i korektor nie zakrywa tego. Jutro odstawiam luteine i czekam na @. W środę mam wizytę u nowego gina (w zastępstwie za mojego)chyba, że @ przyjdzie szybciej i już zaczynam się stresować, najgorsze jest to, że czuję ze mam cystę i to już 3 cykl z rzędu.
    Od nowego cyklu zaczynam brać CLO i pokładam duże nadzieje w tym leku bo raz już nam się z nim udało w 2 cyklu brania.

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic z tego nie będzie, temperatura znów skacze, a to oznacza tylko brak ciąży. No nic, jutro gin i umawiamy laparoskopię na pierwszy tydzień października.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha przykro mi :/
    Ja pewnie też @ dostanę już na dniach, póki co nie czuję nic.

BibiKa posiewy już macie ok?

‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ