Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny czytam Was i o waszych podejrzeniach i wiecie co? bardzo się ciesze, że one są... zazwyczaj rzadko , która z nas zaczyna się w ogóle zastanawiać i pisać o objawach wychodząc właśnie z góry z założenia , że "TO PRZECIEŻ NIEMOŻLIWE".
Trzymam za Was kciuki... z całego serca:)Aishha, Selina lubią tę wiadomość
-
Selina wrote:Rucola, BibiKa, Sarrrra i Aishha bardzo Wam dziękuję za życzenia :* Na pewno się spełnią
Ja też nie kupuje jak z chowu klatkowego, tylko z wolnego.
Moje dwie puchate kulki śpią sobie w domku schrupalabym je normalnie oczywiście z miłości Jedna tak się bała bidus ze mnie osikala po chwili jak ja glaskalam haha Płochliwe stworzonka, ale parę dni i się przyzwyczają
Selinko wyślij nam zdjęcia ja też wyślę mojej Batusi jak naucze się wykonywać to skomplikowana czynnosć jaką jest załączanie zdjęć tutaj :P:P:P -
nick nieaktualnyBibiKa, Sarrrra ja to objawów ciąży nie mam ani też na @ Dziwnie. Piersi mnie ciut pobolewaly, głównie lewa z zewnątrz a teraz już nic. Coś mnie w podbrzuszu smyralo przedwczoraj i 3dni temu, teraz cisza. Pms też właśnie nie mam ani żadnego śluzu, bez sensu ogólnie.
Fatalnie się dziś czuję, bo chyba sok mi wczoraj zaszkodził Dobra miał datę, to jeden z tych kilkudniowych, ale dziwnie mi smakował, kurde mogłam go nie pić... Już wieczorem mi coś jeździli po brzuchu i biegunka i dziś rano to samo, ale myślałam że nie wstanę z łóżka. Ból głowy i zawroty, niedobrze mi na maxa piłam rumianek i wzięłam 2tabl. Nifuroksazydu, w pracy dali mi 2x pół kieliszka orzechówki, niewiele to dało. Pije znów rumianek a żołądek cały czas jak kamień i słaba mega jestem echh a do 20 w pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:51
-
nick nieaktualny
-
Selina, na biegunkę nic Ci nie doradze bo zawsze lekarze mówia że musi to wyjśc z organizmu, kazdy wirus, bakteria itp i zatrzymywanie na bank nie jest wskazane żadnymi specyfikami. Kup sobie elektrolity albo pij wode ze szczyptą soli żeby sie chociaż nie odwodnić. Przejdzie
Idź do domu jeśli się da z kims zamienic
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny:)
Wpadłam na wasz wątęk zapytać o dwie sprawy, bo wy napewno wiecie a cos nie mogę znaleźć odpowiedniego tematu.
Po pierwsze pytanie o kwas foliowy, czy wystarczy zrobić badanie z krwi na samą ilość kwasu foliowego czy ten specjalistyczny test na mutacje? Tzn czy po wartości tego kwasu np można coś wnioskować czy lepiej zrobić razem z poziomem homocysteiny?
I drugie, czy nadmiar prolaktyny sie jakoś objawia w piersiach...? No moze głupie pytanie ale no nie mogę znaleźć informnacji a sie zastanawiam że moze jak są większe to warto to zbadać. Bo ja już nie wiem co i kiedy badać i od czego zacząć a ponieważ mieszkam za granicą to muszę powiedzieć lekarzowi jakie ma mi wypisać badania (prywatnie fortuna).
Pozdrawiam i sorry ze tak wparowałam w wasz wątek -
nick nieaktualnyNatii kwas foliowy z homocysteina można zbadać, tak czy inaczej możesz brać zmetylowana formę, nie zaszkodzi. Testy mutacji można robić, ale widzę że ma 2 dzieci więc nie wiem czy jest sens. Co do prolaktyny to raczej na piersiach się nie objawia, przynajmniej u mnie tak nie było a miałam podwyższona, biur mam mały i bolał mnie tylko w trakcie @ a teraz po obnizeniu zwykle bolą mnie już tydzień przed @
Dziewczyny ja brałam zawsze na biegunkę związana z zatruciem (zwykle wiem kiedy mi coś zaszkodzi), to nie jest lek hamujący a niszczący szkodliwe bakterie żyjące w jelicie powodujące biegunkę, nie wpływa na prawidłową florę jelit.
Już mi lepiej, ale nadal słaba jestem i jakaś spowolniona ech byle do 20 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki selina za odp;) Czyli biorąc tą formę zmetylowaną wystarczy w razie czego? Mam dzieci na szczęście zdrowe bo wtedy to chyba ta mutacja byla nieznana mi sie wydaje a ja juz nie mam 20 lat tylko 32 wiec sie martwię bardzo o jakies wady ewentualne.
Ja mam niski poziom żelaza walczę z tym od zawsze jakoś sie słabo przyswaja u mnie.
O sarrra ja mam akurat 24 dc i tez sie spodziewam @ w niedzielę najdalej we wtorek. -
nick nieaktualnyNatii, jeśli chodzi o prolaktynę, to jej zbyt wysoki poziom powoduje powiększenie piersi (to akurat na plus nie?) oraz mlekotok (przyciśnij sutek i jeśli wydobywa się z niego płyn, to warto zbadać PRL). Poza piersiami powoduje także brak owulacji.
Jeśli planujesz badanie prolaktyny tylko z obciążeniem tzn z tabletką metoklopramidu. Bo możesz mieć podstawową w normie, a po obciążeniu skok może być zbyt wysoki co będzie wskazywało na hiperprolaktynemię. -
nick nieaktualnyNatiii wrote:Dzięki selina za odp;) Czyli biorąc tą formę zmetylowaną wystarczy w razie czego? Mam dzieci na szczęście zdrowe bo wtedy to chyba ta mutacja byla nieznana mi sie wydaje a ja juz nie mam 20 lat tylko 32 wiec sie martwię bardzo o jakies wady ewentualne.
Ja mam niski poziom żelaza walczę z tym od zawsze jakoś sie słabo przyswaja u mnie.
O sarrra ja mam akurat 24 dc i tez sie spodziewam @ w niedzielę najdalej we wtorek.
Myślę że wystarczy jak będziesz brała dobry kwas foliowy -
Podejdź może do niego tak, że nowy cykl - nowe nadzieje.
U mnie też cykl bezowocny, wysypało mnie na twarzy, nawet puder i korektor nie zakrywa tego. Jutro odstawiam luteine i czekam na @. W środę mam wizytę u nowego gina (w zastępstwie za mojego)chyba, że @ przyjdzie szybciej i już zaczynam się stresować, najgorsze jest to, że czuję ze mam cystę i to już 3 cykl z rzędu.
Od nowego cyklu zaczynam brać CLO i pokładam duże nadzieje w tym leku bo raz już nam się z nim udało w 2 cyklu brania. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny