Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBibiKa wynik już na pewno będzie dobry
Ja dostałam ostatnie wyniki. Niestety mam Ana1 pozytywne Nie robiłam od razu Ana2, pewnie mnie gin będzie wysyłał. Nie mam pojęcia czego te p.ciala w ogóle dotyczą, muszę poczytać. Tak czy inaczej steryd mnie nie ominie za to mogę zapomnieć o IUI w najbliższym cyklu -
nick nieaktualnySarrrra wrote:ile masz Selinko? jakie stosunek? 1: do ile? to jest ważne. Kurde ... u mnie to ana było negatywne. Z tego co wiem to Ana tez ma cośw spólnego z krzepliwościa.
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:hmmm zawsze jest podane u dziewczyn 1:100; 1:1000 itd. Z tego co wiem to nawet 1:100 to jest pozytywny więc chyba 1:1000 to Twój wynik? hmmm nie wiem
Mogę tam zrobić badanie Ana2 i 3 bez ponownego pobierania krwi, bo trzymają surowicę w banku u siebie do 30dni. Dopłacam tylko za badanie, ale już mnie nie kłują -
Miano 1:100 albo 1:1000 mówią o rozcienczeniu. Jesli przeciwciala są obecne po 100 krotnym rozcienczeniu to jest to mało istotne, natomiast jesli są obecne po 1000 rozcienczeniu, to znaczy ze jest ich dużo. Tak jest w przypadku ANA. W przypadku ASA obecniść przeciwciał w 10ciokrotnym rozcienczeniu czyli 1:10 już jest istotna i stąd te wartości podane w wyniku. Selinka jesli masz wartosc 1:1000 to jest duze stężenie przeciwciał, musisz poszerzyć diagnostykę ale nie musi swiadczyc o chorobie tylko o predyspozycji do choroby autoimmunologicznej, która nigdy nie musi się ujawnić. Ale w przypadku staran bez sterydu się nie obejdzie. Ale ro nic strasznego, ja ponad 2 miesiace biorę i skutków ubocznych brak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 17:17
Selina lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:Dobrze Selina że ta immjnol9gie zrobiłaś. A ten lekarz od iui ci ja sugerował? Czy w ogóle w ten temat nie wszedł?
Może lekarz będzie kręcił głową jak mu pokażę kolejne wyniki (wiesz, że go nie posłuchałam tylko się sama dalej diagnozowałam), ale trudno. Powiem mu, że obawiałam się tego co u siostry było a nie chce się 5lat starać jak ona wtedy -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Rucola dziękuję Ci bardzo za info już wiem więcej. Naprawdę od Was się dowiaduję więcej niż od dziewczyn z wątku o immuno Jestem spokojniejsza.
Ty na te NK 8% bierzesz steryd? Bo to chyba dobry wynik jest?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnySarrrra wrote:Selinko ja nie kumam u mnie gdy jest mniej niż 1:160 to wynik ujemny kurde aż sie zaczęłam bać , ze może diagnostyka średnio to bada:/ u nich wynik więcej niż 1:320 to dopiero wynik dodatni
przypomnij mi w jakim Ty robiłaś labo?
Badanie robiłam w Synevo -
Selina wrote:Mnie się wydaje że to 1:100 to nie jest mój wynik, tylko jakieś wytyczne laboratorium, nie wiem.
Badanie robiłam w Synevo#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola wrote:Selinko jest napisane 1:100 to znaczy ze wykryto obecnosc w tym rozcienczeniu a przy większym już się ich praktycznie nie zauważa. Taki "dodatni" wynik nie ma klinicznie znaczenia tzn jestes zdrowa i steryd na to nie jest Ci absolutnie potrzebny. Normy w laboratoriach są podobne wiec nie doszukiwałabym się błędów. Jest dobrze, początkowo jak pisałaś 1:1000 to faktycznie sugerowało problem a jesli mówimy o rozcienczeniu 1:100 w przypadku ANA to jest naprawdę ok. Tsk jak pisałam wczesniej dotyczy to ANA bo np ASA rozcienczają tylko 10,20,30 i 40 razy i na tej podstawie jest diagnoza. Wszystko zalezy od rodzaju przeciwciał
No ale tak czy inaczej będę musiała mieć na to ten stosunek 3,3 cd4/cd8 tak? No i intralipid, bo 17% komórek NK.
Wiecie co, chciałam dziś zatestowac, a co... Jednak zapomniałam kupić testu Chyba nie ma sensu bym robiła to popołudniu. Może jutro rano zrobię. Kurczę czuję się raczej na @, ale mnie korci