Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czekam aż okres mi się skończy. J7z 3 dzień u mnie trwa wlasniec 3 dni
Hmmm Bibika ale jeśli jestem w 1 tyg tzn ze 1 tydzień i 3 dni ciaza ? ( oczywiście wtedy nie ma jeszcze ciąży:). Mnie gin też tak tłumaczył że gdy 4 tydzien i np 3 dzień to 5 tydzień ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 20:59
-
nick nieaktualnyNiektórzy lekarze sobie zaokrąglają żeby łatwiej liczyć. Ale nie powinni tego robić, bo każdy dzień ma znaczenie dla wieku ciąży.
Skoro masz 3 dc - jeśli dobrze zrozumiałam, to jeszcze nie ma tygodnia, jest 3 dzień. Ale to głupie nie, że liczy się tygodnie od ostatniej miesiączki? -
eh, ja już jestem pewna, ze nic z tego, ale o dziwo nie czuję się najgorzej w sumie stare jeszcze nie jesteśmy a co się odwlecze, to nie uciecze. Mam nadzieję ale nie powiem, wczoraj przykro mi się zrobiło, gdy mama rzuciła mi hasło, ze dzieci się rodzi do 30. Pierwszy raz od bardzo dawna się uniosłam w stosunku do niej i powiedziałam, ze takie komentarze to moze sobie zostawić dla siebie i nie wypowiadać ich głośno, tym bardzoej, ze mnie rodziła, jak miała 37 lat... co prawda mam starsze rodzeństwo, ale jednak.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dla mnie bardzo głupie wręcz moim stanem niebezpieczne bo człowiek zaczyna liczyć nawet gdy nie ma jeszcze terminu owulacji. Ja jyz mysle że jak się uda to termin porodu będzie wtedy i wtedy. Oh ja głupia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 22:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOczywiście, że to zależy od owu i zagnieżdżenia. Dlatego jest jeszcze kilka metod ustalania dnia porodu , ale w zasadzie nie są stosowane. Lekarze opierają się na dacie OM i obrazie usg.
W każdym razie w mojej pierwszej nieudanej ciąży w każdej dokumentacji lekarskiej mam dokładnie wskazany tydzień i dzień. Nikt mi niczego nie zaokrąglał.
Ale oczywiście to nie chodzi o ustalanie kto ma rację i które postępowanie jest właściwe. Są dwie szkoły i już -
nick nieaktualnyRucola wrote:Ja dzis zrobiłam proga 7dpo i niestety tylko 11,1 ng/ml. Ale spodziewałam się tego przy tak późnej owulacji. Od przyszłego cyklu już lametta, a od dziś glucophage.... Co tam u Was Dziewczyny nowego?
Ja mam dziś 4dc i kurczę dziewczynyyyy nie pamiętam kiedy ostatnio miałam tak lajtowy @! Normalnie wzięłam tylko 1x apap w 2dc i nic więcej zapominam, że mam @ w ogóle. Oby tylko kolejny mnie nie wykończył, bo czasem tak bywa na zmianę
-
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:Cześć dziewczynki...
U mnie przygotowania do laparo gładko poszły:) wszystkie wyniki juz mam... jedyne czego nie mam to miesiączka jak na złość sie opóźnia.... jestem mega zestresowana od dwóch dni plamie i tylko plamie... martwię sie ze przesunie mi sie laparoskopia:( Eh nie wiem co mam zrobic żeby przyspieszyć ta miesiączkę bo tak sie słabo rozkręca ze szok:( poradzicie co zrobic... w ciazy nie jestem... to wiem... niestety w zeszłym tygodniu byłam chora i pewnie przez to sie wszystko opóźnia:(
-
Selina wrote:Ja mam owu zwykle 17-18dc i miałam różne progi (badałam chyba 3x) i było 15, 18 i 31. Myślę, że prog nie zależy od dnia owu U mnie pomógł Bromek na podwyższenie proga, bo obniżył prolaktynę. Btw będę chyba z niego rezygnowała, tak poprostu. Biorę już go tak długo i nic. Myślę, że jak stopniowo, pomału będę schodziła z dawki 1tabl., to będzie ok.
Ja mam dziś 4dc i kurczę dziewczynyyyy nie pamiętam kiedy ostatnio miałam tak lajtowy @! Normalnie wzięłam tylko 1x apap w 2dc i nic więcej zapominam, że mam @ w ogóle. Oby tylko kolejny mnie nie wykończył, bo czasem tak bywa na zmianę#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnySelina wrote:U mnie pomógł Bromek na podwyższenie proga, bo obniżył prolaktynę. Btw będę chyba z niego rezygnowała, tak poprostu. Biorę już go tak długo i nic. Myślę, że jak stopniowo, pomału będę schodziła z dawki 1tabl., to będzie ok.
Ja zeszłam w 2 miesiące z 1/2 tabletki na 1/4, bo u mnie PRL za bardzo spadła. Robiłaś badanie prolaktyny z obciążeniem? -
nick nieaktualnyBibi_Ka wrote:Ja zeszłam w 2 miesiące z 1/2 tabletki na 1/4, bo u mnie PRL za bardzo spadła. Robiłaś badanie prolaktyny z obciążeniem?
Teraz brałam 1tabketke, wczoraj wzięłam juzbpol i tak pobiore z tydzień a później pół.
Rucola we wrześniu miałam 43 i w grudniu jakoś podobnie 41, więc od lutego brałam po pół tabletki. Później chyba w czerwcu badałam i było już 25, jeszcze ciut za wysoko i od lipca brałam 1tabl. Od tamtej pory nie badałam, ale lekarz mówił że na pewno jest na dobrym poziomie, nie kazał sprawdzać -
Kurcze no ja mam 26 a po obciazeniu 215. Chyba powtorze badanie bo moje wczesniejsze prolaktyny byly na poziomie 10-14 i nie usmiecha mi się kolejny lek metoklopramid mam to w 3dc zrobię jeszcze raz i sama zdecyduje czy brać#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
No i przyszedł dzis rano - chyba nigdy sie tak nie cieszyłam z miesiaczki:)
Wczoraj stosowałam chyba wszystko gorący prysznic, termofor, piwko wieczorem no i przytulanki rano wstałam i nic!!! Juz taka zła byłam i poszłam do pracy poskakalam z dzieciakami i przyszla@
Selina, Bibi_Ka lubią tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:No i przyszedł dzis rano - chyba nigdy sie tak nie cieszyłam z miesiaczki:)
Wczoraj stosowałam chyba wszystko gorący prysznic, termofor, piwko wieczorem no i przytulanki rano wstałam i nic!!! Juz taka zła byłam i poszłam do pracy poskakalam z dzieciakami i przyszla@ -
Sarrrra wrote:No to zaczynasz nowy cykl
A mi przyszły wyniki hormonów. Masakra prolaktyna 23,8 ft4 w górnej granicy normy tsh 2.3 mkmo że biorę euthyrox 50 nie wiem czy zwiększyć dawkę#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Dziewczyny to co przeżyłam wczoraj to jakiś koszmar poprosiłam mojego gin o zmianę leku z bromka i dał mi norprolac... wzięłam wczoraj pierwsza tabletkę i to co przeżyłam wieczorem w godzinę po zażyciu to była tragedia:( w jednej chwili zaczęło mi sie kręcić w głowie, zwymiotowałem pozniej nie mogłam podnieść sie z pod toalety:( cały czas wirowania w głowie i na zmianę zimne i gorące poty:( maz pomógł mi przejść do łóżka bo nie dałabym rady:( a miało nie byc skutków ubocznych... nie wiem czy brać dzis... może wezmę mniejsza dawkę... jestem załamana tym jak na mnie to zadziałało:(Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualny