Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze nie byłam świadoma że te leki tak wpływają.
Dziewczyny moja prolaktyna była wcześniej na poziomie 11. Tsh mimo tego euthyrox u ciągle na poziomie 2,3. Raz tylko spadek do 1.5 ale potem urosła. Ft4 też urosło 1,62 .może to przez ciążę...mam wrażenie że ten euthyrox 50 mi nie pomaga . -
niestety mogą tak działać... jest napisane w skutkach ubocznych... chociaż najbardziej zastanawiały mnie zawsze te:
Możliwe jest również wystąpienie następujących działań niepożądanych (częstość nieznana):
- niezdolność odparcia impulsu do niepohamowanego uprawiania hazardu
- zmienionych lub zwiększonych zainteresowań oraz zachowań seksualnych o dużym znaczeniu dla pacjenta lub innych osób, np. czynności związanych z nasilonym popędem seksualnym
- kompulsywnego, niekontrolowanego kupowania lub wydawania pieniędzy - to to nawet mężowi pokazywałam żeby sie nie dziwił ze pieniądze wydaje - ze to efekt leku:)
Nasz mały cudzie trwaj...
-
Dziewczyny ja mam trochę inne zdanie w kwestii zakresów norm przede wszystkim jesli chodzi i hormony. Przede wszystkim wszystkie hormony wydzielane są pulsacyjnie wiec 2 godziny pozniej wynik moze byc zupelnie inny. Po drugir ustalanie leczenia na podstawie pojedynczego wyniku nie skonczy sie dobrze. Dopiero 2-3 krotny wynik mocno przekraczajacy normy jest wskazaniem do leczenia. I trzecia kwestia, czy jest sens leczyć cos ci nie daje objawów? Jesli nie ma objawów to organizm dobrze funkcjonuje. Normy ustalane są na podstawie badań u doświadczeń na grupie ludzi, ale nie wolno zapominać ze każdy organizm jest inny wiec sztywne normy nie powinny być wyznacznikiem naszego zdrowia lub choroby...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Wsumie to masz rację. Mnie się wydaje że prolaktyna sk9czyla z uwagi na czynniki zewnętrzne. Miałam tomografie pół h wcześniej. Chciałam powtarzać wczoraj ale się nie udało. Tak czy siak biorę costagnus a to też obniża więc będzie ok. Tsh nie wpływa mi na owu bo zawsze mam. Proga nie będę w tym cyklu robić bo będę Luteinę brać więc nie ma sensu.
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:Wsumie to masz rację. Mnie się wydaje że prolaktyna sk9czyla z uwagi na czynniki zewnętrzne. Miałam tomografie pół h wcześniej. Chciałam powtarzać wczoraj ale się nie udało. Tak czy siak biorę costagnus a to też obniża więc będzie ok. Tsh nie wpływa mi na owu bo zawsze mam. Proga nie będę w tym cyklu robić bo będę Luteinę brać więc nie ma sensu.
Powiedz mi czy Ty konsultowałaś swoje wyniki immuno z jakimś immunologiem ze śląska (oprócz dr Janosz)? Wiem, że jest polecany dr Sydor, który jest z Krakowa (ale ciężko tu z terminami do niego) a w Gyncetrum w Kato też przyjmuje. Jeśli miałabym tam iść to tylko do niego na wizytę w sprwie tych wyników, na leczenie w klinice bym się tam nie decydowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 17:51
-
Selinko miałam miec konsultacji z dr z Zabrza na s .w ostateczności nie poszłam nie bo w cytolabie polecili mi Janosz jako osobę która spojrzy na wyniki z punktu widzenia ginekologii.
Prolaktynę ft4 tsh itd miałam z lux medu. Niestety mój czas jest bardzo ograniczony więc poszlam wtedy kiedy mogkam. Przynajmniej zrobiłam tsh itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 21:56
-
Kropeczka1986 wrote:Jestem w szpitalu - niestety laparoskopia dopiero w czwartek a nie wcześniej bo jeszcze plamie#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Ja Dziewczyny teraz z innej bajki, w tym cyklu miałam zalecone podwójne badanie progesteronu w 7dpo i 11dpo. owulację wyznaczyłam sama, bo byłam na urlopie, na którym zgubiłam termometr, więc nie odnotowałam skoku. Wyznaczyłam ją na podstawie objawów tzn piekące sutki jak zawsze, pozytywnego testu owulacyjnego, śluzu płodnego. 2 dni po miałam już śluz kremowy. Do czego zmierzam- 7dpo mój progesteron wyniósł 11,1 ng/ml a dziś jest 11dpo i wynosi 17,6 ng/ml. Myślicie, ze warto iśc na bętę?? tak bardzo boję się rozczarowania 5 dpo wyznaczonej przez siebie byłam u gina i potwierdził że jestem po owulacji, ale nie powiedział ile... sama nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 12:33
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:Jestem w szpitalu - niestety laparoskopia dopiero w czwartek a nie wcześniej bo jeszcze plamie
Trzymam kciuki, ja będę naciskać na gina żeby zrobić laparo w listopadzie. Nie chcę czekać kolejnego cyklu, bo to bez sensu. Nic się nie zmieni. -
nick nieaktualnyRucola wrote:Ja Dziewczyny teraz z innej bajki, w tym cyklu miałam zalecone podwójne badanie progesteronu w 7dpo i 11dpo. owulację wyznaczyłam sama, bo byłam na urlopie, na którym zgubiłam termometr, więc nie odnotowałam skoku. Wyznaczyłam ją na podstawie objawów tzn piekące sutki jak zawsze, pozytywnego testu owulacyjnego, śluzu płodnego. 2 dni po miałam już śluz kremowy. Do czego zmierzam- 7dpo mój progesteron wyniósł 11,1 ng/ml a dziś jest 11dpo i wynosi 17,6 ng/ml. Myślicie, ze warto iśc na bętę?? tak bardzo boję się rozczarowania 5 dpo wyznaczonej przez siebie byłam u gina i potwierdził że jestem po owulacji, ale nie powiedział ile... sama nie wiem
Mogłaś po prostu zbadać za wcześnie progesteron. Ja bym z betą poczekała do dnia spodziewanej @. Nie jestem zwolenniczką zbyt szybkiego badania i robienia testów. -
Kropeczka1986 wrote:Jestem w szpitalu - niestety laparoskopia dopiero w czwartek a nie wcześniej bo jeszcze plamie
No tak, musi się zakończyć jakiekolwiek krwawienie.
Też miałam przepisywany termin ze względu na opóźnienie. Czyli kładziesz się w środę zapewne, dzień przed zabiegiem? Nie wiem czy Ci lekarz wspominał ale proponuję w domu wygolić się, żeby uniknąć pielęgniarek i ich brzytwy Przygotuj się też na zakładanie cewnika.
Weź też wygodną, luźną koszulę a na powrót ze szpitala najlepiej sukienkę. W spodnie raz że nie wejdziesz, dwa będzie bolało.
Pamiętaj żeby mieć zmyty lakier z paznokci, u mnie nie dopuszczali do operacji babeczek. Gorzej jak któraś miała hybrydy
Zostaw w domu wszelką biżuterie i najlepiej żeby gumka do włosów nie miała metalowej złączki.
najlepsze pytanie jakie usłyszałam to było - czy ma pani sztuczną protezę? bo też trzeba wyjąć...
-
Bibi_Ka wrote:Mogłaś po prostu zbadać za wcześnie progesteron. Ja bym z betą poczekała do dnia spodziewanej @. Nie jestem zwolenniczką zbyt szybkiego badania i robienia testów.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021