Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKropeczko wow nie wiedziałam, że jest cos takiego jak hsg z udrażnianiem Muszę powiedzieć o tym znajomej, bo jej też wyszło podczas laparo, że może mieć niedrożne jajowody i czekać na teraz miesiąc
Aishha trampoliny nieźle kurcze ja teraz mam sporo wolnego czasu, bo mniejszy ruch, no ale tym samym mniej kasy więc znowuż mi szkoda na karnety -
nick nieaktualnyOdebraliśmy wyniki męża z ponownego posiewu nasienia. Są obecne bakterie paciorkowca ale nieznaczne ilości. Nie ma natomiast urea ani mycoplasmy. Mieliśmy mieć dzisiaj wizytę u androloga, ale przełożył nam za tydzień.
Aishha czy wiesz, że trening trampolinowy osłabia mięśnie dna miednicy? Także nie za często i nie intensywnie.
A co do aktywności, to ja póki co jestem kanapowym leniem. Wolę lżejsze treningi, mniej wysiłkowe. Nabyłam drogą kupna nawet jedną z ostatnich płyt z wolnym treningiem Chodakowskiej - i leży... Brak mi motywacji. -
Aishha wrote:zaczynam teraz trampoliny Fit and jump.
jeszcze przed staraniami oboje chodzilismy na siłownie ćwiczyc z ciężarami ale ja zrezygnowałam w chwili kiedy miałam niesamowite bóle w odcinku szyjnym i tak do tej pory odpuściłam sobie. Teraz to tak wszystkiego po trosze - ćwiczenia w domu, basen, kardio stepper, rower, orbitrek, bieżnia no i napaliłam sie na te trampoliny. Byłam na treningu dla początkujących i to już był wycisk a jutro mam być w grupie wyżej, liczba miejsc tak ograniczona, że szkoda stracić zapis.
U mnie selinko ten program wzbudził zdziwienie bo ja nie miałam nigdy tak wysokiego i to jeszcze nie 7 ale 9 dpo. Także mimo negatywnej bety nie trafiłam nadziei. Super z wizytą musisz dać znać. Wypytaj o leki ale tak skutecznie. Nie daj się zbyć.
Kropeczko dobra wiadomość -
Jestem 4 dpo. Rozumiem że luteina wpływa na ból jajnika także?
Mialam też 2 dni temu jeszcze przed wzięciem lutki takie prady w podbrzuszu ślę to był 2 dpo więc Olalam. Eh chyba j6z się nastawilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 19:15
-
Bibi_Ka wrote:Odebraliśmy wyniki męża z ponownego posiewu nasienia. Są obecne bakterie paciorkowca ale nieznaczne ilości. Nie ma natomiast urea ani mycoplasmy. Mieliśmy mieć dzisiaj wizytę u androloga, ale przełożył nam za tydzień.
Aishha czy wiesz, że trening trampolinowy osłabia mięśnie dna miednicy? Także nie za często i nie intensywnie.
A co do aktywności, to ja póki co jestem kanapowym leniem. Wolę lżejsze treningi, mniej wysiłkowe. Nabyłam drogą kupna nawet jedną z ostatnich płyt z wolnym treningiem Chodakowskiej - i leży... Brak mi motywacji. -
Bibika, raz czy dwa razy w tyg może mi nie zaszkodzi też ćwiczę z Chodakowska ale właśnie te lżejsze treningi bo nie daje coś rady.
Nam w klinice mówili że musimy się ruszać...
Czyli leczenie idzie do przodu, super.
Sarra tak miałam w Styczniu takie skurcze i bóle ale do tego plamienia. Ból w krzyżu. Trwał ze 3 dni i był okropny. Plamienie trwało pare dni aż do @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 19:20
-
nick nieaktualnySarrra ten doktorek podobno jest b.fajny Jedna dziewczyna stad chodzi do niego i mówi, że na każde pytanie odpowie, nie wzdycha ani nie przewraca oczami i mam wziac wszystkie badania ze sobą. Przepisuje też odpowiednie leczenie (wlewy z intralipidu, sterydy i clexane), więc już się cieszę. Wezmę tez wyniki krzywej cukrowej i insulinowej, zobaczymy co on powie.
BibiKa a czym maz leczyl tego paciorkowca? antybiotykiem? Bedzie musial jeszcze brac myslisz?
U mnie dni płodne chyba jeszcze trwają, nadal jest rozciągliwy śluz, więc jak mężu pada wieczorem, to budzę go rano i działamyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 19:56
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:Selinko w pt który to będzie dpo ? Bo muzę uda ci się zacząć brać heparyne w tym cyklu ? 18 dc to będzie? Zapytaj o tj branie heparyny od dni po owulacji 0.4 a potem gdy test pozytywny 0.6 mając na uwadze pai homo. Aż sama jestem ciekawa
-
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:A ja przed laparo byłam pierwszy raz na jodze i chyba sie zapisze bo super rozluźnienie a do tego trochę sie można porozciągać - wiecie jakie zakwasy miałam!!!
Kropeczka1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelina wrote:BibiKa a czym maz leczyl tego paciorkowca? antybiotykiem? Bedzie musial jeszcze brac myslisz?
Tak, ale to był inny szczep. Teraz nie wiem w zasadzie czego się spodziewać. Znalazłam w sieci pytanie pacjenta z identycznym wynikiem posiewu i lekarz mu odpowiedział żeby powtórzyć posiew, bo nasienie powinno być jałowe... I weź tu człowieku zrozum. -
nick nieaktualnyBibi_Ka wrote:Tak, ale to był inny szczep. Teraz nie wiem w zasadzie czego się spodziewać. Znalazłam w sieci pytanie pacjenta z identycznym wynikiem posiewu i lekarz mu odpowiedział żeby powtórzyć posiew, bo nasienie powinno być jałowe... I weź tu człowieku zrozum.
-
Dziewczyny a Wasi faceci mieli jakieś objawy obecnosci tych bakterii?? Mój w poniedziałek idzie pierwszy raz na posiew, nigdy wcześniej nie miał zaleconego... widzę, ze Wasi już kilka tych posiewów mają za sobą..#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola wrote:Dziewczyny a Wasi faceci mieli jakieś objawy obecnosci tych bakterii?? Mój w poniedziałek idzie pierwszy raz na posiew, nigdy wcześniej nie miał zaleconego... widzę, ze Wasi już kilka tych posiewów mają za sobą..
Zastanawiam się teraz czy aby nie musi zrobić przy okazji badania właśnie posiewu nasienia, może przed IUI będą wymagać tak jak ode mnie