Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bibi_Ka wrote:Rucola, przyznaję się, że wczoraj mocno Ci pozazdrościłam. Ale dzisiaj już uśmiech wrócił. Masz bardzo ładny progesteron, mam nadzieję, że będziesz mieć przyjemną i nudną ciążę Ściskam ciepło i trzymam za Was kciuki
Bibi_Ka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
U nas jak na razie wszystko dobrze. Co prawda biore magnez i nospe bo mam takie klucia ale to normalne i nic groznego. Malutka ma 14 cm i wazy 200 g ale to chyba juz pisalam. Dopiero teraz zaczynam sie tak na prawde cieszyc choc gdzies tam w srodku jest ciagle niepokoj... w swoeta poczulam delikatne ruchy ale teraz cisza.
JaKa lubi tę wiadomość
-
D_basiula wrote:U nas jak na razie wszystko dobrze. Co prawda biore magnez i nospe bo mam takie klucia ale to normalne i nic groznego. Malutka ma 14 cm i wazy 200 g ale to chyba juz pisalam. Dopiero teraz zaczynam sie tak na prawde cieszyc choc gdzies tam w srodku jest ciagle niepokoj... w swoeta poczulam delikatne ruchy ale teraz cisza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 19:25
-
nick nieaktualny
-
Sara wczoraj skonczylam 20tygodni ☺ lekarz przepisuje mi Asmag 3x2 pani w aptece tez mi go polecala ze to najlepszy dla kobiet w ciazy. A moze wy mi teraz doradzicie mam straszny katar i bol gardla. Robie inhalacje z soli fuzjologicznej i mam propolki na gardlo ale jakos nie widze poprawy. Temp. nie mam nie wiem co jeszcze moge zrobic leze pod kocem i sie wygrzewam..
-
nick nieaktualnyD_basiula wrote:Sara wczoraj skonczylam 20tygodni ☺ lekarz przepisuje mi Asmag 3x2 pani w aptece tez mi go polecala ze to najlepszy dla kobiet w ciazy. A moze wy mi teraz doradzicie mam straszny katar i bol gardla. Robie inhalacje z soli fuzjologicznej i mam propolki na gardlo ale jakos nie widze poprawy. Temp. nie mam nie wiem co jeszcze moge zrobic leze pod kocem i sie wygrzewam..
Do psikania i czyszczena w ciagu dnia nosa dobry jest hipertonik z soli morskiej.
Co do gardła, to proszek do robienia roztworu do płukania gardła Gargarin jest super szybka ulga
Z mezem czesto chorujemy na zatoki i juz mamy strategie opracowaną -
D_basiula wrote:Sara wczoraj skonczylam 20tygodni ☺ lekarz przepisuje mi Asmag 3x2 pani w aptece tez mi go polecala ze to najlepszy dla kobiet w ciazy. A moze wy mi teraz doradzicie mam straszny katar i bol gardla. Robie inhalacje z soli fuzjologicznej i mam propolki na gardlo ale jakos nie widze poprawy. Temp. nie mam nie wiem co jeszcze moge zrobic leze pod kocem i sie wygrzewam..
-
nick nieaktualnyDziewczyny, przy katarze zatokowym zdarza mi się robić rytuał yala neti. Te wszystkie apteczne "przemywacze" z solą są na tej metodzie oparte. Tutaj instrukcja: http://zdrowie.1krok.pl/zatoki.htm
Potrzebujecie małego dzbanuszka (ja używam porcelanowego czajnika od herbaty z zastawy bo ma długi nosek), przegotowaną wodę - lekko ciepłą i zwykłą sól kuchenną. Tylko proponuję najpierw kilka razy przeczytać instrukcję żeby nie dorobić się zapalenia ucha.
A z innej beczki: jakie plany na dziś? My z mężem zostajemy w domu. Małż ostatnio wszystkie dni tygodnia miał pracujące i chciał odpocząć. Z drugiej strony jakoś ostatnio nasze przyjaźnie się rozluźniły i nie byłoby z kimś pójść w sumie. Więc kupiliśmy hiszpańską Cavę, zamówiliśmy sushi (jak mój J. będzie wracał z pracy to odbierze), kupiliśmy też jakieś polskie wino truskawkowe i tak będziemy świętować.
Rok temu też byliśmy w domu i zrobiliśmy prywatną imprezkę z tańcamiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 12:53
-
nick nieaktualny
-
Kurcze, dziewczyny próbuje napisać już trzeci raz i za każdym razem mi kasuje wszystko. Może nie powinnam tej wiadomości wysłać w takim razie.
My idziemy na domówke do brata Męża, ale najchętniej zostalabym e łóżku, potwornie boli mnie głowa.
W każdym razie niezależnie czy będziecie witały Nowy Rok w domowych pieleszach czy na balu życzę wam z całego serca żeby był szczęśliwy, przyniósł wiele dobrego, a w szczególności upragnione potomstwoJezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
My też w domu. Pierwszy taki sylwester. Miał byc z przyjaciółkami ale jakoś się nie dogadaliśmy. Sylwester będzie z karmi domowa pizza i śliwkami z szynka z pieca. Mamy ciasto od teściowej . Obejrzymy hobbita. Pójdę spać o 12:10 :ppp. Co roku sylwester był huczny więc to taka odmiana
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny