X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski w Nowym Roku! Wszystkiego co najlepsze Wam życzę na kolejny rok, przede wszystkim spełnienia marzeń.

Nie było mnie tu troche i prosze, mamy bobasa :)
    Rucola gratulacje! to ci dopiero prezent na Nowy rok... :)

Ja dzis ruszylam w pracy z kopyta, mam niecałe 3 tygodnie na sprawy papierkowe zwiazane z rozpoczeciem roku i od 22 ide na tydzien urlopu, jedziemy z małżem w góry odpocząć.

Sylwester był mega udany, byliśmy na balu, tańcowalismy do 5.30 ;)

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę wracać do tych obowiązków... jeszcze nie teraz, tak fajnie było ;) no ale cóż... koniec wolnego był nieunikniony. Chciałybyście pójść na urlop od razu jak zobaczycie 2 kreski? :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha mam to samo :) dziś mam wolne ale byłam w gabinecie, bo inwentaryzację mam wysłać księgowej i siedziałam i skrobalam to wszystko...blee. Niecierpie tych papierkowych spraw, najchętniej bym komuś zapłaciła żeby to za mnie zrobił :P
    Do tego mam problem bo ZUS cały czas przysyła mi pisma na moje stare nazwisko a zgłaszałam im zmianę. Próbuje się oczywiście dodzwonić ale to graniczy z cudem, straszny czas oczekiwania na połączenie :( Myślicie że mogą mi karę za to dać jak nie zgłoszę szybko? :/
    Zazdroszczę wypadu w góry :) ja polowalam na jakiś termin właśnie na przełomie stycznia i lutego, ale są ferie i ceny kosmiczne wszędzie

• Aishha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie, chce pracować będac w ciązy. Mam siedzącą pracę i plus taki, że pare kroków do pracy. Ale planowac to sobie można :)
    Też mi sie nie chce obowiazkow zwiazanych z pracą ale wiem, że bede mialam spokojną glowe jak wyjade :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Aisha mam to samo :) dziś mam wolne ale byłam w gabinecie, bo inwentaryzację mam wysłać księgowej i siedziałam i skrobalam to wszystko...blee. Niecierpie tych papierkowych spraw, najchętniej bym komuś zapłaciła żeby to za mnie zrobił :P
    Do tego mam problem bo ZUS cały czas przysyła mi pisma na moje stare nazwisko a zgłaszałam im zmianę. Próbuje się oczywiście dodzwonić ale to graniczy z cudem, straszny czas oczekiwania na połączenie :( Myślicie że mogą mi karę za to dać jak nie zgłoszę szybko? :/
    Zazdroszczę wypadu w góry :) ja polowalam na jakiś termin właśnie na przełomie stycznia i lutego, ale są ferie i ceny kosmiczne wszędzie

ja pamietam, że po zmianie nazwiska wysylalam druk z aktualizacją danych. Nie mam pojecia czy przez telefon mozna.
    Masz racje jest bardzo drogo teraz w górach, tym bardziej że musimy mieć pensjonat z dietą bezglutenową ze względu na siostrzeńca i szwagra. I szczerze to jeszcze nic ostatecznie nie zaklepaliśmy ale u nas to standard tak na ostatnią chwile :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    ja pamietam, że po zmianie nazwiska wysylalam druk z aktualizacją danych. Nie mam pojecia czy przez telefon mozna.
    Masz racje jest bardzo drogo teraz w górach, tym bardziej że musimy mieć pensjonat z dietą bezglutenową ze względu na siostrzeńca i szwagra. I szczerze to jeszcze nic ostatecznie nie zaklepaliśmy ale u nas to standard tak na ostatnią chwile :)
    A mogę wiedzieć jaki to druk?

• Aishha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze popierdzieliło mi sie z Urzędem Skarbowym, tam wysyłałam aktualizacje danych chyba na ZAP3 jesli dobrze pamietam. A Z tego co się orientuje to teraz można przez ZUS PUE zalatwic zmiane nazwiska, jesli masz konto. Ale przecież takimi rzeczami to księgowa powinna się zajać...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Ja nie chcę wracać do tych obowiązków... jeszcze nie teraz, tak fajnie było ;) no ale cóż... koniec wolnego był nieunikniony. Chciałybyście pójść na urlop od razu jak zobaczycie 2 kreski? :)

ja niestety nie mogłam :( na działalności nie pracujesz - nie zarabiasz:/ a ZUS płaci około 2 tyś zł miesiecznie czyli jak się ma stałe koszty działalności całe gówno. Teraz to muszę do końca 7 miesiąca robić na ZUS aby dostać wyższy macierzyński.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Kurcze popierdzieliło mi sie z Urzędem Skarbowym, tam wysyłałam aktualizacje danych chyba na ZAP3 jesli dobrze pamietam. A Z tego co się orientuje to teraz można przez ZUS PUE zalatwic zmiane nazwiska, jesli masz konto. Ale przecież takimi rzeczami to księgowa powinna się zajać...
    Do US zgłaszałam sama a do ZUS nie wiedzialam ze tez muszę ja. To myslisz ze pisac do ksiegowej w tej sprawie?

Dzisiejsza beta 0,41 więc już dupka odstawiam i czekam na @. Coś mam podwyzszone eozynofile w krwi, czytam ze to moze byc jakas reakcja alergiczna w organizmie albo pasozyty ;> w sumie "odrobaczam" się tak 2x w roku, ale moze faktycznie cos jest na rzeczy :/

• Aishha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym do księgowej poszła z tematem.
    Progesteron biore jeszcze do jutra i nie zamierzam w tym miesiacu robic nawet sikańca :) Nie mierze temperatury, chyba mi się ulało od tych starań. Od świąt praktycznie codziennie coś piłam % bo mielismy przez ten czas gości, wątpie żeby przez takie prowadzenie się miało cokolwiek wyjść.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Ja bym do księgowej poszła z tematem.
    Progesteron biore jeszcze do jutra i nie zamierzam w tym miesiacu robic nawet sikańca :) Nie mierze temperatury, chyba mi się ulało od tych starań. Od świąt praktycznie codziennie coś piłam % bo mielismy przez ten czas gości, wątpie żeby przez takie prowadzenie się miało cokolwiek wyjść.
    Akurat % mają tu niewiele do rzeczy ;) i jak wiele przykładów ze środowiska pokazuje, wcale nie trzeba się dobrze prowadzić... Czasem sama mam ochotę rzucić wszystko w cholerę i nie brać nic i nie pilnować niczego, wtedy kurcze pewnie by wyszło o ironio.
    Idę jutro na badania immunologiczne i genetyczne ciag dalszy... a myslalam, ze tego unikne :/ znow wydamy grube pieniądze i nie wiadomo co z tego będzie. Dobrze, ze zdołałam odłożyć chociaż

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie badsnia robisz selinko ? Ginka Ci kazała?kiedy masz wizytę w kato ?:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A jakie badsnia robisz selinko ? Ginka Ci kazała?kiedy masz wizytę w kato ?:)
    Gin kazała mi zrobić test mikrocytotoksyczny i to chce zrobic, immuno kazał jeszcze kir'y. Chyba na tym poprzestanę. Kariotypy to koszt 900zl za 2 osoby, więc jeszcze się wstrzymam chyba.
    Wizytę mam 17.01.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno te kariotypy rzadko kiedy coś pokazują negatywnego

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego kochane Dziewczyny w Nowym Roku! Mam nadzieje, ze 2018 kazda z nas zakonczy juz z bobasem u boku lub chociaz z brzuszkiem! :)

Podczytuje Wasze losy regularnie, zeby nie bylo :)

Sarrrra, Basiula, Rucola - serdecznie gratuluje ciaz! U nas leci 28 tydzien i oficjalnie zaczelismy 3 trymestr (jak ten czas leci!).

JaKa, D_basiula lubią tę wiadomość

4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
    6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
    Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 tydzień to już poważnie

Brzuszek już bardzo widoczny ? Jak się czujesz?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli do mnie dociera, ze to juz blizej niz dalej. Radosc jest wielka , ale i obawa czy sprostam :D

Brzuszek widoczny (aczkolwiek maskuje go czesto workowatymi swetrami i sukienkami :D). Samopoczucie bardzo dobre, chociaz na wizycie w PL ginka stwierdzila, ze mam za malo wod plodowych. Tyle ze ta pani ma dosc slaby sprzet (juz dawno potwierdzone, ze bedzie chlopak), a ona widzi dalej dziewczynke :D, w zwiazku z czym nie wiem czy i te wody widzi odpowiednio. No wiec ide do innego gina na dniach, zeby potwierdzil jak to z tymi wodami w moim przypadku jest... takze niepokoj zasiany, no ale moze nie jest az tak tragicznie. :)

Sarrrra a jak Ty sie czujesz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 19:22

Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz bardzo dobrze. Muszę jsk najwięcej leżeć bo mam tylocoś tam . Trudno to pogodzić z pracą no ale cóż. L4 odpada do końca kwietnia. Jeszcze 4 miesiące wytrzymam. Na początku byłam bardzo spłaca i zmęczona ale bez wymiotów więc nie tak źle. Przytyłam 2.5 kg . Cycki urosły aż 4 cm. Na 6 lutego mam umówione połowkowe. 25 stycznia moja gin potwierdzi czy chłopak to chłopak:)

Na pewno będzie dobrze. Warto faktycznie każda diagnozę sprawdzić u drugiego lekarza.

U mnie brzuszek jest albo jAK jestem po jedzona albo gdy siedzenie. Kupiłam pierwsze ubrania ciążowe bo moje garsonki mnie już Cisna. Dla dziecka jeszcze nie mam nic. Może po połowkowym.

A Ty juz zrobiłaś na dziecka zakupy jakieś?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaliczyłam pierwsze nadgodziny. Jest co robić, ale w pt mam wolne za 6go, zarządzenie prezesa. Myślałam, że ten wolny dzień wykorzystam kiedy indziej, no ale cóż.

Selina, a sprawdź cenę kariotypu w Bocianie, my zapłaciliśmy ok 700 zł za nas oboje.

• tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, to super, ze poki co wszystko przebiega pomyslnie. :) Ja w pierwszym trymestrze mialam niestety straszliwe nudnosci, codziennie rzyganko, do tej pory na sama mysl o tym robi mi sie niedobrze :D

Z praca to oczywiscie zalezy czy sie ja lubi i czy ma sie sile pracowac. Ja zgodnie z prawem najpozniej musze przejsc pod koniec lutego na urlop, ale do tego czasu chce pozostac aktywna zawodowo , oczywiscie jesli zdrowie pozwoli . :)

Mam juz prawie cala wyprawke. Musialam sie pospieszyc z zakupami, bo prawie wsio kupowalam w PL i chcialam zabrac ze soba przy okazji pobytu na swieta.:)

Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ