X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy już wyniki testu Mar na przeciwciala, Iga 45%, norma 0-10%, IgG 35% norma ta sama. O co teraz? Zupełnie nie znam się na tym, da się leczyć to jakoś ?

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Dziewczyny mamy już wyniki testu Mar na przeciwciala, Iga 45%, norma 0-10%, IgG 35% norma ta sama. O co teraz? Zupełnie nie znam się na tym, da się leczyć to jakoś ?
    Kochana nie mam pojęcia, u nas wyszedł dobrze. Koniecznie konsultujcie się z lekarzem. Myślę że jakieś wyjście musi być na pewno :)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie nie wyszedł pozytywny a pośredni bo pozytyw jest od 50% Ale i tak się martwię. Mąż się podlamal, powiedział że mogłam wyjść za innego faceta i mieć już dzieci. Wysmialam go ale czuję się bezsilna. Nie poddam się jednak, będziemy szukać dobrego andro.

Co do Twojego wpisu to ja też jestem nerwusem, kiedyś było gorzej i bywało ze byle co wprowadzalo mnie z równowagi.
    Jestem pewna że to od kiedy odmowilam pierwsza NP wszystko się skończyło. Każdy z mojego otoczenia to zauważył.
    Skrzepy też mam ale raczej z powodu miesniaka.
    Ale co fakt to fakt, jakie dziecko chce mieć matkę wariatke ;)

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha a Twój napro nie zajmuje sie tez meskim problemem? Na pewno kogos dobrego znajdziecie i męża pocieszy, ze wcale nie jest zle. Czesto cyferki ktore dla nas wydaja sie tragiczne wcale takimi nie są

• Aishha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klinika twierdzi że się zajmują a wg mnie nie, cały czas mówi że wyniki męża są wystarczające i to ja muszę być w pełni zdrowa. No sorry, takim sposobem to MOZE za 10 lat się uda. Jedziemy w maju i po wynikach decydujemy czy zmieniamy kierunek. Chce skonsultować leczenie z Barczentewiczem.

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha ta klinika napro w Białymstoku tak mowi, tak? Oczywiscie, szukajcie lekarzy, alternatyw. Nikt inny za Was nie bedzie walczył :) Niestety większości lekarzy wcale nie zależy aby para zaszła jak najszybciej :/ a to przykre. Często testują na nas jak na krolikach twiedzac, ze mamy jeszcze czas, ale skad oni to moga wiedziec.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Aishha ta klinika napro w Białymstoku tak mowi, tak? Oczywiscie, szukajcie lekarzy, alternatyw. Nikt inny za Was nie bedzie walczył :) Niestety większości lekarzy wcale nie zależy aby para zaszła jak najszybciej :/ a to przykre. Często testują na nas jak na krolikach twiedzac, ze mamy jeszcze czas, ale skad oni to moga wiedziec.

tak, tak twierdzą w klinice, ze zajmują sie obojgiem. Tymczasem męzowi oprocz zwykłego badania nasienia nie zlecili nic więcej i lekarz dał koenzym Q10, dopiero po mojej interwencji zlecił badanie testosteronu i dał CLO. Nie tak powinno być. I uważam, że jeśli chcą mnie kroić jeszcze raz to musimy miec też wszystkie niezbędne badania męża.
    Ja to juz z dnia na dzień mam coraz bardziej dosyc tej całej gonitwy za dzieckiem. Zabiera to większośc cennego czasu, nerwów i myśli a gdzie w tym wszystkim radośc z małżenstwa...z jednej strony za wcześnie zeby odpuszczać a z drugiej trace siły.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    tak, tak twierdzą w klinice, ze zajmują sie obojgiem. Tymczasem męzowi oprocz zwykłego badania nasienia nie zlecili nic więcej i lekarz dał koenzym Q10, dopiero po mojej interwencji zlecił badanie testosteronu i dał CLO. Nie tak powinno być. I uważam, że jeśli chcą mnie kroić jeszcze raz to musimy miec też wszystkie niezbędne badania męża.
    Ja to juz z dnia na dzień mam coraz bardziej dosyc tej całej gonitwy za dzieckiem. Zabiera to większośc cennego czasu, nerwów i myśli a gdzie w tym wszystkim radośc z małżenstwa...z jednej strony za wcześnie zeby odpuszczać a z drugiej trace siły.
    Kochana koniecznie zróbcie jeszcze test HBA, jesli chodzi o nasienie. Co do przeciwciał u mężczyzny to leczeniem z wyboru są sterydy, ale pogarszają parametry nasienia więc drugą opcją z wyboru jest odwirowanie nasienia z przeciwciał przy przygotowaniu do IUI. O innych opcjach mi nie wiadomo :(

Aishha lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wyniki posiewu nasienia, wyszly pojedyncze bakterie Staphylococcus spp, nie bardzo moge cos znalezc w necie czy to groźne i sie leczy.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Mamy wyniki posiewu nasienia, wyszly pojedyncze bakterie Staphylococcus spp, nie bardzo moge cos znalezc w necie czy to groźne i sie leczy.
    Nie mam pojęcia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha na pewno konkretny androlog dla Was, masz już kogoś na oku?
    Ja od wczoraj zaczęłam Lamettę 2tabsy, bałam się trochę i przyznam że nadal boję, że teraz będzie za dużo pęcherzyków, oby nie

• Aishha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne że trzeba do andro, mąż chciał już ale bez sensu bo za miesiąc mamy wizytę u napro i mamy zbadać nasienie po clo. Także po wizycie może do Maksyma wyślę męża, on w instytucie w Warszawie przyjmuje. Barczentewicz z Lublina z nim współpracuje i konsultuje się także chyba jest dobry.

A planowo kiedy Ci wypadu owu? Ja to jeszcze lekkie krwawienie mam, ostatnio tak to wygląda aż do owu :/ po wszystkim jest czysto.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    No jasne że trzeba do andro, mąż chciał już ale bez sensu bo za miesiąc mamy wizytę u napro i mamy zbadać nasienie po clo. Także po wizycie może do Maksyma wyślę męża, on w instytucie w Warszawie przyjmuje. Barczentewicz z Lublina z nim współpracuje i konsultuje się także chyba jest dobry.

A planowo kiedy Ci wypadu owu? Ja to jeszcze lekkie krwawienie mam, ostatnio tak to wygląda aż do owu :/ po wszystkim jest czysto.
    Nic mi nazwiska nie mówią, bo nie moje rejony :P ale skoro tak mówisz, to gość pewnie dobry :)
    Ja dziś mam ostatni dzień @ i owu z zastrzykiem wypadnie jakoś w przyszły piątek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 22:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra... postanowiłam zapytać ;)
    Czy ktoras z Was słyszała o hydrokolonoterapii?
    Dziś mi klientka o tym powiedziala i mnie to zaskoczyła, bo pierwsze słyszałam. To płukanie jelita grubego, ze niby usuwa z niego wszystko co szkodliwe (no i nie tylko bo dobra flore bakteryjna tez, wiec trzeba ja pozniej uzupelniac), ale lista wskazan jest szeroka. Czytalam tez artykuly w necie nt.temat i zdania sa podzielone, niektorzy uwazaja, ze przynosi to sporo szkody organizmowi.
    Szczerze...zastanawiam sie nad tym ;> Klientka poleciła mi konkretne miejsce gdzie to robią (wykonuje to lekarz). Jako ze mam od zawsze problemy z jelitami, od jakichś 12lat choruje na zespol jelita nadwrazliwego a niedawno w badaniu wyszlo mi kilka tych nietolerancji pokarmowych, to mysle czy by mi to dobrze nie zrobilo
    Co o tym myslicie?

• Aishha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym nie slyszalam ale nie od dzis wiadomo, że jaki masz stan jelit tak funkcjonuje caly organizm. Najlepiej byloby skonsultowac to z jakims lekarzem, być może z nadwrazliwym jelitem nie mozesz tego zrobic. A masz stwierdzoną przyczyne problemow jelitowych? Moze to wlasnie głownie nietolerancje za to odpowiadaja?

np wezmy pod lupe mleko...wiekszosci wiadomo, że dorosly czlowiek nie powinien go spozywac, moja mama nie chciala mnie sluchac a widzialam ze po codziennej owsiance biega do toalety. Odstawila mleko na pare dni i bylo ok, raz zjadla znowu i byla ta sama reakcja co wczesniej. Eureka... :) Moze u Ciebie wlasnie jakis produkt źle dziala na jelia.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha reakcja na mleko u mnie wyszła minimalna czyli poziom 2 na 6, ogólnie na superowe mleko krowie a powiedzmy sobie szczerze że to co jest w kartonie, to to surowym mlekiem nie jest a po obróbce termicznej. Zdarzało mi się lecieć do WC po kawie z mlekiem, ale to bardziej przez to połączenie, jak wypiję koktajl mleczny czy mleko w innej formie jest ok, no wzdęty brzuch trochę mam. Mleko staram się pić bez laktozy i jest spoko.
    Zespół jelita nadwrażliwego jest od stresu i nerwów. Wystarczy że jest jakieś stresujące zdarzenie, to raz że nie mogę jeść a dwa cokolwiek zjem to zaraz właśnie biegnę do WC, bo mam biegunkę. Nie mogę też przesadzać z tzw.niezdrowa żywnością: słodycze, fast foody, smażone i tłuste itp.
    Wiesz tak sobie poczytałam o tym zabiegu trochę, to zdania są różne. Może lepiej zainwestować w wyciskarke do soków i robić sobie codziennie soki warzywno-owocowe i w ten sposób oczyścić jelita...

• Aishha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wyciskarke tez zainwestowalismy plus rodzina dolozyla sie jako prezent na gwiazdke i przez 2 miesiace uzywalismy bardzo czesto a teraz jakos sie nie chce. Ale uprawiam swoj ogrod i owoce, dlatego jak tylko zacznie sie sezon to bedziemy znowu robic soczki. Polecam.

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    W wyciskarke tez zainwestowalismy plus rodzina dolozyla sie jako prezent na gwiazdke i przez 2 miesiace uzywalismy bardzo czesto a teraz jakos sie nie chce. Ale uprawiam swoj ogrod i owoce, dlatego jak tylko zacznie sie sezon to bedziemy znowu robic soczki. Polecam.
    U nas jak mnie się nie chce, to mojemu mężowi chce się zawsze ;) on rano albo owsianki, jaglanki robi albo koktajle. Gdyby nie on, to pewnie rzadko kiedy bym to jadła.
    W tej hydrokolonoterapii spodobało mi się tylko, że można się pasożytów też pozbyć a leki to wiadomo na jedne zadziałają a na inne nie no i łykanie tego wcale też zdrowe nie jest. Przemyśle to jeszcze no i może skonsultuję z jakimś lekarzem

Aishha lubi tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha apropo wyniku Twojego męża to staphylococus spp to gronkowiec. Mój Mąż też miał tą bakrerie, leczyl ją wiele miesięcy, ale jak dopiero któryś z kolei lekarz uświadomił mu, że to nie potrzebne bo to naturalna flora bakteryjna dał sobie z tym spokój. Także wszystkie te antybioxy były niepotrzebne.
    Ważne czy jest dopisek aureus, bo to jest odmiana bardzo groźna, to gronkowiec złocisty i jego absolutnie trzeba leczyć.
    Mąż może ewentualnie zacząć pić czystek, bo on oczyszcza organizm z przeróżnych bakterii.
    Oczywiście skonsultujcie wynik z lekarzem, ale jeśli stwierdzi że to staphylococus epidermidis to nie ma co leczyć, bo to naturalna flora bakteryjna.

Dziewczynki w czwartek zrobiłam test, pozytywny, beta 188,50 :)
    Na usg jeszcze nic nie widać, to dopiero jakiś 4 tc.
    Narazie ciężko się cieszyć po przejściach sprzed roku. Ale jestem dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 12:49

Rucola lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Jaka gratulacje! Właśnie ze jest czym się cieszyć! ;)
    Dopisek przy bakterii jest tylko spp nic więcej. Myślałam że może to ma związek z przeciwcialami.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ