X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Melduję się! Jestem po usg w 9 dc. Na lewym jajniku liczne pęcherzyki , największy 7mm. Na prawym pęcherzyk 7,2. Endometrium 4,5 mm. Kolejne usg we wtorek. poproszę o kciuki!

Miłego dnia ;)

Ash bardzo dobre wiadomosci oby tak dalej :) kciuki oczywiscie zaciskam
    Uciekam na kontrole do rodzinnej buzka dziewczynki.

ash lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe i "stare" staraczki :-)

Mi ovu dalej nie wyznacza owulacji - ciekawe czy już była czy nie.....

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze cykl bezowulacyjny?;/

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Witam nowe i "stare" staraczki :-)

Mi ovu dalej nie wyznacza owulacji - ciekawe czy już była czy nie.....
    Moze jeszcze nie mam doswiadczenia, ale ovu blednie pokazuje owulacje. W probowalas robic monitoring cyklu? A zdarzaly ci sie wczesniej takie cykle?

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia - staram się 4 cykl, więc na razie nie myślę o monitoringu :-) W zeszłym miesiącu wyznaczył bez problemu. Będę czekać i nadal robić swoje - może się namyśli.

Mahdusiaa lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia86, witam :) Widzę, że rocznik Czarnobyla obrodził w Elżbiety, ja też Elcia :D
    Dziewczynki, zaczynam z nowym cyklem :) @ nareszcie zawitała :)
    Zinterpretuje któraś z Was mój cykl? Zgłupiałam już totalnie, OF wyznacza na 8 dc., ale ani śluz, ani testy owulacyjne na to nie wskazują... Ja wyznaczyłam na okolice 20 dc., ale OF tego nie potwierdza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 09:09

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) jestem uziemiona do srody w domu mam doleczyc wszystko do konca. Wiecie ja sie nie sugeruje OVU tylko swoimi obserwacjami bo nie ma potrzeby sie nakrecac. Mi wyznaczylo w tamtym cyklu na 9 dc a zawsze mam miedzy 13 a 15 dc czasami kilka razy zmienia.

Kor_a a jaki sluz?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a patrzylam na Twoj wykres i wyglada wszystko ladnie poczekaj jeszcze troszke, no ale z temp.wszystko ok.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff...przeczytałam cały wątek, od deski do deski, kilka kaw przy tym wypiłam :)już się mniej więcej orientuję co kto, gdzie i jak :)Widzę, że sporo dziewczyn ma problemy z plamieniem przed @ Ja własnie miałam problem z plamieniami i bylam u ginekologa-endokrynologa i przepisał mi progesteron. Powiedział, że jak jest za niski,to ciężko zajsć, a jak się zajdzie, to jest ryzyko poronienia, więc lepiej brać niż nie brać...co o tym myslicie?Może to jest własnie odpowiedź na niektóre z Was? Dodam, że moje krwawienie trwa pomiedzy 24 a 48 godz, później plamienie przez 1-2 dni. Przed braniem anty miałam 5 dni. No nic zobaczymy, w którym cyklu 'zaskoczę':)Dodam, że tak jak Maghdusia mieszkam w kraju, gdzie ciąży nie uznaje się do 12 tyg, a więc pozostają mi prywatne wizyty w Polskiej klinice :)

Mahdusiaa, Eklerka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - śluz dzisiaj taki jasno mleczny - myślę, że tak jak wczoraj. Wczoraj i dzisiaj ma chyba najlepszą jakość, choć u mnie nigdy nie rozciąga się tak jak na zdjęciach w necie.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez taki mam pomieszany raz jedyny to w tamtym miesiacu mialam takie anomalie ze byl bardziej rozciagliwy ale byc moze po syropie wykrztusnym. Mysle ze u Ciebie ovula byla bo z tego co pamietam masz wszystko w porzadku z cyklem wiec poczekamy i zobaczymy jaka bedzie temp.jutro

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym progesteronem to rzeczywiście trzeba się mocno pilnować - zwłaszcza właśnie brązowe plamienia przed @ powinny zaalarmować. No i warto pamiętać, że podwyższona prolaktyna często powoduje zjazd progesteronu.
    Ja (o ile była to prawidłowa ciąża, bo mam z objawów pół na pół na pozamaciczną niestety...) najprawdopodobniej poroniłam z powodu zbyt niskiego progesteronu.
    magdalenka_ka wrote:
    Ufff...przeczytałam cały wątek, od deski do deski, kilka kaw przy tym wypiłam :)już się mniej więcej orientuję co kto, gdzie i jak :)Widzę, że sporo dziewczyn ma problemy z plamieniem przed @ Ja własnie miałam problem z plamieniami i bylam u ginekologa-endokrynologa i przepisał mi progesteron. Powiedział, że jak jest za niski,to ciężko zajsć, a jak się zajdzie, to jest ryzyko poronienia, więc lepiej brać niż nie brać...co o tym myslicie?Może to jest własnie odpowiedź na niektóre z Was? Dodam, że moje krwawienie trwa pomiedzy 24 a 48 godz, później plamienie przez 1-2 dni. Przed braniem anty miałam 5 dni. No nic zobaczymy, w którym cyklu 'zaskoczę':)Dodam, że tak jak Maghdusia mieszkam w kraju, gdzie ciąży nie uznaje się do 12 tyg, a więc pozostają mi prywatne wizyty w Polskiej klinice :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor strasznie mi przykro z powodu Twojej straty :( wlasnie czasami takie 'banalne' hormonki moga taka tragedie wywolac :(

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Mahdusiaa Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe i stare Dziewczyny :)

No i tak jak się spodziewałam, miesiączka przyszła wcześniej i test negatywny. Miałam jeszcze nadzieje, że te plamienia i krwawienia co się zaczęły po @ to faktycznie zagnieżdżanie się zarodka. Postanowiłam zaczerpnąć porady lekarza rodzinnego (bo jak wspominałam w Holandii, niestety nie mam takiej opieki i badań, wszystko zleca domowy lekarz). I wiecie co od niego usłyszałam po streszczeniu moich objawów: "No nie wiadomo co to może być? Organizm ludzki skrywa pełno tajemnic. No nie wiem, niech pani zrobi jutro test i zobaczymy". Ręce mi opadły...chyba pozostanie mi tak jak magdalenka_ka prywatna klinika (o ile w ogóle coś takiego tutaj jest), albo wizyta w Polsce. Zaczyna mnie to przerażać, stres mam ogromny a to nie wpływa prawidłowo na nasze starania :(

Magda
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam sie dzisiaj na usg tarczycy (na czerwiec) no ale poczekam przynajmniej bulic nie musze chociaz raz

Co do progesteronu to racja trzeba kontrolowac bo jest bardzo wazny ja n szczescie nigdy nie mialam z nim problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 12:29

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisując się na badanie w marcu... ustalają termin na czerwiec :/ Nic tylko zawyć z rozkoszy ;)

Mahdusiaa, Ewik lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Ja tez taki mam pomieszany raz jedyny to w tamtym miesiacu mialam takie anomalie ze byl bardziej rozciagliwy ale byc moze po syropie wykrztusnym. Mysle ze u Ciebie ovula byla bo z tego co pamietam masz wszystko w porzadku z cyklem wiec poczekamy i zobaczymy jaka bedzie temp.jutro
    Oj syropy wykrztuśne znacznie rozrzedzają śluz :D Pamiętam, że jak w grudniu dopadł mnie kaszel i Flegaminę piłam całymi butelkami, to śluz był tak wodnisty, że z wkładek higienicznych musialam przerzucić się na podpaski :D

5fjzaeq.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to chyba po nim tak mialam bo zawsze susza i wrecz taki melczny kremowy sluz i tylko w bdaniu widoczny rozciagliwy. Ginekolog mi powiedzial o tym syropie ze warto sprobowac od 5 dnia cyklu od dzisiaj tez sproboje zobaczymy jaki bedzie ten miesiac czy chorob nie pokreci wszystkiego.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Zapisując się na badanie w marcu... ustalają termin na czerwiec :/ Nic tylko zawyć z rozkoszy ;)

Dokladnie :) ale stwierdzilam, ze skoro jestem ubezpieczona place skladki to mi sie nalezy a nie tylko prywatnie. Musze przystopowac bo juz znacznie oslabilam budzet domowy przez badania wizyty prywatne dlatego sie zbuntowalam odwolala wizyte u gina i pelen luz nawet dla wlasnej wygody psychicznej zeby odpoczac od monitorowania i tej bieganiny. Bedzie co ma byc moje jajevzka przez te 2,3 miesiace nie zeswiruja przeciez. Bede tylko sprawdzac temp. I jakos pojdzie.
    Mam bojowe nastawienie ze sie uda i nie ma innej opcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 12:58

Kor_a lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, jeśli tylko coś się należy, to trzeba z tego korzystać ;) Innym się nie należy a tak kombinują, że i tak wszystko dostaną :D
    Zmykam na kilka dziś :) Zajrzę tu w niedzielę lub poniedziałek i mam cichą nadzieję, że nie będę musiała się przegrzebywać przez 40 stron postów :D
    Miłego weekendu Wam życzę :) Trzymajcie się ciepło!

Ewik lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ