Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ash wrote:Melduję się! Jestem po usg w 9 dc. Na lewym jajniku liczne pęcherzyki , największy 7mm. Na prawym pęcherzyk 7,2. Endometrium 4,5 mm. Kolejne usg we wtorek. poproszę o kciuki!
Miłego dnia
Ash bardzo dobre wiadomosci oby tak dalej kciuki oczywiscie zaciskam
Uciekam na kontrole do rodzinnej buzka dziewczynki.ash lubi tę wiadomość
-
Kor_a wrote:Witam nowe i "stare" staraczki
Mi ovu dalej nie wyznacza owulacji - ciekawe czy już była czy nie..... -
Elcia86, witam Widzę, że rocznik Czarnobyla obrodził w Elżbiety, ja też Elcia
Dziewczynki, zaczynam z nowym cyklem @ nareszcie zawitała
Zinterpretuje któraś z Was mój cykl? Zgłupiałam już totalnie, OF wyznacza na 8 dc., ale ani śluz, ani testy owulacyjne na to nie wskazują... Ja wyznaczyłam na okolice 20 dc., ale OF tego nie potwierdzaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 09:09
Mahdusiaa lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczynki jestem uziemiona do srody w domu mam doleczyc wszystko do konca. Wiecie ja sie nie sugeruje OVU tylko swoimi obserwacjami bo nie ma potrzeby sie nakrecac. Mi wyznaczylo w tamtym cyklu na 9 dc a zawsze mam miedzy 13 a 15 dc czasami kilka razy zmienia.
Kor_a a jaki sluz? -
Ufff...przeczytałam cały wątek, od deski do deski, kilka kaw przy tym wypiłam :)już się mniej więcej orientuję co kto, gdzie i jak :)Widzę, że sporo dziewczyn ma problemy z plamieniem przed @ Ja własnie miałam problem z plamieniami i bylam u ginekologa-endokrynologa i przepisał mi progesteron. Powiedział, że jak jest za niski,to ciężko zajsć, a jak się zajdzie, to jest ryzyko poronienia, więc lepiej brać niż nie brać...co o tym myslicie?Może to jest własnie odpowiedź na niektóre z Was? Dodam, że moje krwawienie trwa pomiedzy 24 a 48 godz, później plamienie przez 1-2 dni. Przed braniem anty miałam 5 dni. No nic zobaczymy, w którym cyklu 'zaskoczę':)Dodam, że tak jak Maghdusia mieszkam w kraju, gdzie ciąży nie uznaje się do 12 tyg, a więc pozostają mi prywatne wizyty w Polskiej klinice
Mahdusiaa, Eklerka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ja tez taki mam pomieszany raz jedyny to w tamtym miesiacu mialam takie anomalie ze byl bardziej rozciagliwy ale byc moze po syropie wykrztusnym. Mysle ze u Ciebie ovula byla bo z tego co pamietam masz wszystko w porzadku z cyklem wiec poczekamy i zobaczymy jaka bedzie temp.jutro
-
Z tym progesteronem to rzeczywiście trzeba się mocno pilnować - zwłaszcza właśnie brązowe plamienia przed @ powinny zaalarmować. No i warto pamiętać, że podwyższona prolaktyna często powoduje zjazd progesteronu.
Ja (o ile była to prawidłowa ciąża, bo mam z objawów pół na pół na pozamaciczną niestety...) najprawdopodobniej poroniłam z powodu zbyt niskiego progesteronu.
magdalenka_ka wrote:Ufff...przeczytałam cały wątek, od deski do deski, kilka kaw przy tym wypiłam :)już się mniej więcej orientuję co kto, gdzie i jak :)Widzę, że sporo dziewczyn ma problemy z plamieniem przed @ Ja własnie miałam problem z plamieniami i bylam u ginekologa-endokrynologa i przepisał mi progesteron. Powiedział, że jak jest za niski,to ciężko zajsć, a jak się zajdzie, to jest ryzyko poronienia, więc lepiej brać niż nie brać...co o tym myslicie?Może to jest własnie odpowiedź na niektóre z Was? Dodam, że moje krwawienie trwa pomiedzy 24 a 48 godz, później plamienie przez 1-2 dni. Przed braniem anty miałam 5 dni. No nic zobaczymy, w którym cyklu 'zaskoczę':)Dodam, że tak jak Maghdusia mieszkam w kraju, gdzie ciąży nie uznaje się do 12 tyg, a więc pozostają mi prywatne wizyty w Polskiej klinicegrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Witam nowe i stare Dziewczyny
No i tak jak się spodziewałam, miesiączka przyszła wcześniej i test negatywny. Miałam jeszcze nadzieje, że te plamienia i krwawienia co się zaczęły po @ to faktycznie zagnieżdżanie się zarodka. Postanowiłam zaczerpnąć porady lekarza rodzinnego (bo jak wspominałam w Holandii, niestety nie mam takiej opieki i badań, wszystko zleca domowy lekarz). I wiecie co od niego usłyszałam po streszczeniu moich objawów: "No nie wiadomo co to może być? Organizm ludzki skrywa pełno tajemnic. No nie wiem, niech pani zrobi jutro test i zobaczymy". Ręce mi opadły...chyba pozostanie mi tak jak magdalenka_ka prywatna klinika (o ile w ogóle coś takiego tutaj jest), albo wizyta w Polsce. Zaczyna mnie to przerażać, stres mam ogromny a to nie wpływa prawidłowo na nasze staraniaMagda -
Zapisalam sie dzisiaj na usg tarczycy (na czerwiec) no ale poczekam przynajmniej bulic nie musze chociaz raz
Co do progesteronu to racja trzeba kontrolowac bo jest bardzo wazny ja n szczescie nigdy nie mialam z nim problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 12:29
Mahdusiaa lubi tę wiadomość
-
Ewik wrote:Ja tez taki mam pomieszany raz jedyny to w tamtym miesiacu mialam takie anomalie ze byl bardziej rozciagliwy ale byc moze po syropie wykrztusnym. Mysle ze u Ciebie ovula byla bo z tego co pamietam masz wszystko w porzadku z cyklem wiec poczekamy i zobaczymy jaka bedzie temp.jutro
-
No wlasnie to chyba po nim tak mialam bo zawsze susza i wrecz taki melczny kremowy sluz i tylko w bdaniu widoczny rozciagliwy. Ginekolog mi powiedzial o tym syropie ze warto sprobowac od 5 dnia cyklu od dzisiaj tez sproboje zobaczymy jaki bedzie ten miesiac czy chorob nie pokreci wszystkiego.
-
Eklerka wrote:Zapisując się na badanie w marcu... ustalają termin na czerwiec Nic tylko zawyć z rozkoszy
Dokladnie ale stwierdzilam, ze skoro jestem ubezpieczona place skladki to mi sie nalezy a nie tylko prywatnie. Musze przystopowac bo juz znacznie oslabilam budzet domowy przez badania wizyty prywatne dlatego sie zbuntowalam odwolala wizyte u gina i pelen luz nawet dla wlasnej wygody psychicznej zeby odpoczac od monitorowania i tej bieganiny. Bedzie co ma byc moje jajevzka przez te 2,3 miesiace nie zeswiruja przeciez. Bede tylko sprawdzac temp. I jakos pojdzie.
Mam bojowe nastawienie ze sie uda i nie ma innej opcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 12:58
Kor_a lubi tę wiadomość
-
No pewnie, jeśli tylko coś się należy, to trzeba z tego korzystać Innym się nie należy a tak kombinują, że i tak wszystko dostaną
Zmykam na kilka dziś Zajrzę tu w niedzielę lub poniedziałek i mam cichą nadzieję, że nie będę musiała się przegrzebywać przez 40 stron postów
Miłego weekendu Wam życzę Trzymajcie się ciepło!Ewik lubi tę wiadomość