X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FASOLKOWE PORADY
Odpowiedz

FASOLKOWE PORADY

Oceń ten wątek:
  • Dora Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój m. wczoraj nie wytrzymał i złożył już łóżeczko:)
    Zaliczyłam dziś badania ale tylko; morfologia krwi, mocz i tsh. We wtorek muszę ginkę pospieszyć z pozostałymi badaniami, bo to już 36tc będzie. A jej się oczywiście nie spieszy.

W poniedziałek rano mamy wizytę kwalifikującą do porodu.

anna_w, Rucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • jeju Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale poczytać takie wieści ;-) Trzymam kciuki za Was i szybki poród bezbolesny...

Dora lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję pomocy!

W poniedziałek mam zamiar zrobć test obciażenia glukozą. Powiedzcie mi, czy ja mam to swiństwo wypić w domu i jechać do przychodni? czy zabrać jakoś ze sobą? Jak to wygląda?

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia to zalezy jak u ciebie robia bo z tego co tu dziewczyny pisały to wiekszosc na miejscu musiala wypic i czekac a np ja mogłam w domu i po 2 godz przyjechac do labolatorium

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam problem, bo moja przychodnia jest chyba dzisiaj nieczynna, więc musze poczekać do poniedziałku, i zadzwonić z rana się dowiedzieć.

• Dora Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia, ja miałam wszystko na miejscu.

• Meginka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też piłam na miejscu, ale możesz sobie cytrynę wcisnąć :) i 2 godziny trzeba tam siedzieć...

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Na wszelki wypadek może jeszcze jutro spróbuję dodzwonić się do przychodni i dopytać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny potrzebuję pomocy!

W poniedziałek mam zamiar zrobć test obciażenia glukozą. Powiedzcie mi, czy ja mam to swiństwo wypić w domu i jechać do przychodni? czy zabrać jakoś ze sobą? Jak to wygląda?

Ja podobnie jak dziewczyny wszystko musiałam mieć na miejscu...w laboratorium dałam swoją glukozę a Oni już zajęli się resztą i ja nie mogłam absolutnie chodzić...a tak na marginesie,to ja miałam 3 pobrania krwi-na czczo, po 1 i po 2...więc nie mogłabym wypić w domu...ale jak zwykle co laboratorium to własne zasady :/
    A tak na marginesie to jakoś wydaje mi się,że wcześnie masz to badanie zlecone...ja jakoś koło 28tc dopiero robiłam :)

Ja dziś odebrałam wyniki GBS i ku mojemu zdziwieniu wynik wyszedł negatywny....kurcze i sama nie wiem teraz...przecież nie leczyłam tego paskudztwa i żyłam ze świadomością,że teraz na bank wyjdzie pozytyw (skoro 3 lata temu tak wyszło)...a tu taka niespodzianka...aż sama nie wiem,czy cieszyć się, czy raczej powinnam zainteresować się,czy w naszym super Szpitalu JAK CZĘSTO SIĘ ZDARZA pomieszali coś!!!!
    A w ogóle dziś zaczęłam się gorzej czuć, a wczoraj miałam dzień lenia,więc nie przemęczyłam się ani nic...coś czuję,że spojenie mi się rozchodzi, doszedł ból pleców...i ogólnie ociężała jestem...i takie dziwnie przeczucie miałam,że poród przyjdzie wcześniej...jakby nie spojrzeć w przyszłym tygodniu muszę umówić się do ginki...coś czuję,że przez ostatni tydzień pozmieniało się :(

A co poza tym? Dziś byliśmy cały dzień u mojej Mamy i wreszcie zwiozłam nasze najmniejsze ubranka (56-68) ...jak tylko pozbędziemy się zarazy Młodego z domu zabiorę się za pranie tych ubranek po Młodym. Przywieźliśmy też leżaczek dla Maleństwa (ostatnio pożyczyliśmy znajomym i dziś oddali nam).
    Już w domu zrobiło się ciasno :P

• Dora Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga to niezły numer z tymi wynikami:/

Mnie spojenie zaczęło też boleć i biodra coraz bardziej. W poniedziałek na wizycie kwalifikacyjnej na pewno zrobią mi ktg i pewnie przepadają na wszystkie strony, wiec zobaczymy jakie tam postępy zachodzą;-)
    We wtorek mam wizytę u mojej ginki, to ją będę molestowac o badania.

Morfologia, mocz i tsh z wczoraj są ok .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś test obciażenia gluzkozą robi się między 24 a 28 tygodniem. W piątek mam wizytę u ginki, więc kazała mi zrobić teraz.

Strasznie niepokoją mnie to twoje objawy. Za każdym razem jak czytam twoje posty, to mam wrażenie, że za chwilę młody wyskoczy na druga stronę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Za każdym razem jak czytam twoje posty, to mam wrażenie, że za chwilę młody wyskoczy na druga stronę ;)
    Też mam takie wrażenie często :P

• Dora Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 miesiąc rozpoczęłam nową paskudną dolegliwością- nie wiem czy to mała uciska na jakiś nerw,czy to wynik rozchodzenia się spojenia , ale mam takie kłujące bóle promienujace po wewnetrznej części uda, że zgina mnie w pół! :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    9 miesiąc rozpoczęłam nową paskudną dolegliwością- nie wiem czy to mała uciska na jakiś nerw,czy to wynik rozchodzenia się spojenia , ale mam takie kłujące bóle promienujace po wewnetrznej części uda, że zgina mnie w pół! :/
    Uuuu...współczuję :(
    A mnie od kilku dni dopada senność...nie potrafię zasnąć w ciągu dnia,ale chodzę ledwo żywa i wydaje mi się,że mogłabym położyć się i zasnąć...ale nigdy nie udaje się zasnąć :(

• Dora Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z wizyty kwalifikacyjnej do porodu, w wybranym przez nas szpitalu!
    Ku naszej radości w progu przywitała nas nasza położna z SR. To z nią załatwialiśmy wszystkie formalności, i ona zrobiła mi ktg. Na koniec przyszedł ordynator obejrzał zapis z ktg i w bardzo miły sposób zaprosił nas na kolejne wizyty. Od tego momentu oficjalnie jestem ich pacjentką:)

anna_w, Amicizia, Shagga_80, Effcia28, Rucia lubią tę wiadomość

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, świetne wieści :) to teraz pozostaje odliczać dni do szczęśliwego rozwiązania :) ale ten czas zleciał!

Dora lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czas leci!!! DOra super :)

a u nas minal termin podpisania umowy przyżeczonej, odnosnie kupna mieszkania w sobote. Ale podobno mamy sie tym nie marttwic, ze to nie klopot, a jak cos to wina wlascicieli nie nasza, bo taka prawda, ale moze jeszcze w tym tygodniu uda sie cos zaltwic. Przez dlugii weekend troszke was podczytywalam, bo bylismyu mamy, taki wakacyjny zjazd rodzinny by, przyjechala rodzinka z nad morza :)

zrobilam tez male zakupy z mama. Kupilam kilka kaftanikaow i bodziakow z długim rekawem i półśpipchy, czapeczki i niedrapki dla malucha na wyprawke do szpitala, bo tego nam brakowalo. Wczesniej zrobilam przeglAD CO JUZ MAMY. w sumie to kaftaniki kupila nam mama i jeszcze kupila nam rozek :) taki fajny, pasujacy kolorystycznie do anszej poscieli i neutralny z wkłądem kokosowym, ktory mozna wyjac do prania :)

dzis jak wstalam wzielam sie za rozpakowywanie i male porzadki, poscierac kurze, wysprzatrenie lazienki, czy robie pranie wlasnie. Zmeczylam sie ale jakos fajnie sie czuje ze torszke porobilam.

w tym tygodniu mama do na sprzyjedzie to pomoze mi torszke popakowac rzeczy pod przeprwadzke. MIala przyjechac z nami ale brat nas zakosczyl wrocil w sorde wieczprem i powiedzial ze mam wolne i roi mamie w ten weeknd szafke dzialowa, takze od piatku do dzis u mamy jeszcze trwa remont, dzis mieli w sumie juz szlifowac i malowac i sprzatac, wiec pewnie jutro przyjedzie do nas :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami, u nas też nikt nie potrafi oprzeć się kupowaniu maleńkich ciuszków:-) szczególnie jak są przeceny;-)

A czas leci. Wszystko już jest przygotowane. Torby popakowane, wózek, fotelik i łóżeczko wywietrzone. Porzadki zrobione. Teraz sobie spokojnie czekamy:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora fajnie macie z tą wizytą kwalifikacyjną...u nas czegoś takiego nie ma :( U mnie pierwsze ktg będę miała pewnie jak w poprzedniej ciąży dopiero w terminie porodu...a przy Kubie to nawet nie zdążyłam na ktg...pierwsze takie miałam przy porodzie, bo Młody o dzień się pospieszył na świat.
    My teraz w środę jedziemy do Łodzi z Kubą i mam plan zrobić nalot na Galerię i pokupować sporo...juuuuuuuuuuuuuuuuuuż doczekać się nie mogę :)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w weekend wybieram sie na targi Mother & Baby wiec pewnie jak znjadziemy cos ciekawego to kupimy. mniej wiecej wiemy co nam potrzebne i co chcemy kupic. a jak sie uda bez przesylki tylko na miejscu to bedzie fajnie :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ