FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczynki Miłego dnia życzę A więc tak:
NT- 1,4 mm
CRL 6,05
Ilość płynu owodniowego norma. Nie mogę się więcej doczytać
W każdym bądź razie przezierność jest prawie książkowa, wzrost dzieciątka odpowiada 12 tc, przegroda nosowa w porządku. Kręgosłup też widziałam. Nawet paluszki widziałam tak machało, tak się wierciło, że nie mogła badania zrobić :-p
Duphaston mam brać nadal. Ale mówiła, że ciąża jest w porządku więc się uspokoiłam i to bardzo
Kropka, mauysia lubią tę wiadomość
-
Dora wrote:Mała to teraz nic tylko cieszyć się ciążą i sprawiać sobie przyjemności:-)
Nom Wczoraj sobie sprawiłam bluzkę i sweterek :-p
Ja mam już brzuszek widoczny, moja ginka mówiła, że przy 2 gim to wcześniej i faktycznie jest :-p I tak jakoś się głupio czułam w za małych bluzkach -
Mala super ze u was wszystko ok
A ja bylwm dzis wcszpitalu od tych wymiotow mam krwawy wylew podspojowkowy w prawym oku dostalam tylko krople nawilzajace takid sztuczne lzy na szczescie to nic powaznego i oczywiscie pod szpitalem zaliczylam pawia bo musielismy jechac rano kiedy jest okulista w sxpitalu
Ogolnie jak nie wezme tabletki to moj organizm nie trawi sam. Strasznie sie u mnie to wszystko popsulo ja juz chce urodzic! Do teho jeszczr ten bol w lewym posladku w okolicy kosci ogojowej zaczynam miec dosc ciazy
Ale z dzidzusiavsie cieszeMała lubi tę wiadomość
-
hej dziewczynki Chyba nie pisałam tu o ostatniej wizycie, to naskrobie. Byłam u gina przedwczoraj Na fotelu mnie nie badał, bo mu szkoda było z tą moją nogą do wspinaczki mnie zmuszać ;P Zrobił USG żeby sprawdzić jak tam dzidzia Położenie główkowe- główką w dół, ale może się jeszcze zmieniać Ala waży już kilogram :)Wierci się jak opętana, wystawia tyłek nad pępkiem i robi się taki śmieszny trójkąt Ogólnie lekarz mówi, że z ciążą wszystko ok. jedyne z czego nie był w pełni zadowolony, to fakt, że musze z witamin nadal brać elevit bez jodu, bo endo stanowczo powiedziała, ze mam za ładne hormony żeby je psuć jodem Ale stwierdził, że to to pikuś jest Grunt, ze dzidziolka rośnie, jest zdrowa. Oczywiście nie odpuścił sobie żartowania z mojego kalectwa wrodzonego i jak zobaczył mnie z kulą i usłyszał koment mojego męża: Doktor House 2 to się ze mnie śmiał ;P Ale wybaczam mu ;P
Mała, Shagga_80, gocha04 lubią tę wiadomość
-
Dora wrote:Ami Ty to się masz z tymi dolegliwosciami. Oby Ci to szybko przeszło.
Wiedzialam ze ciaza latwa nie jest ale zeby az tak zle znosic to nigdy nie przpuszcxalam pocieszamsie ze to tylko 1 trymestr taki jest mam nadzieje ze wnet zacznie die cos poprawiac ale boje sie co bedzie jak wroce do krk bo u mamy i tak sie lepiej czuje i mniej wymiotuje w srode mam wizyte u ginki eiec prwnir dzidziusia zobaczymy i teraz staram sie tym cieszyc dobrze ze mam androida bo nohe z neta w lozku korzystac
Bella dobrze ze u was wszystko w porzadeczku no poza ta nogaShagga_80 lubi tę wiadomość
-
BellaRosa wrote:Ami ja z kolei po pierwszej ciąży wyobrażałam sobie ten stan jako tylko i wylącznie przyjemny i cudowny... też się przeliczyłam. Nie spodziewałam się, że ciąże u jednej kobiety mogą się aż tak różnić
Oholnie ciaza to takie 2 strony medalu radosv z dziecka i te dolegliwosci a do tegi wielka niewiadoma bo nigdy nie wiemy jak ja bedziemy znosic -
No my z mężem już zgromadziliśmy praktycznie całą wyprawkę Zostały pierdoły typu wkładki laktacyjne, biustonosze dla mnie do karmienia, gaziki itp. A tak to mamy wszystko No i jeszcze fotelik musimy zamówić po poligonie męża, bo przed nie zdążyliśmy ;P a adapterów do pasów akurat nie kupuję, więc tego nie mam
Shagga_80, mauysia lubią tę wiadomość
-
Dora wrote:Mala pewnie też szybciej poczujesz pierwsze ruchy:-)
A no ponoć tak jest ale eeee...gdzie tam. Czasem mi się zdaje, że mi coś bąbluje :-p Hehe, ale jak wczoraj machało, jakby odganiało komary no to masakra, coś pięknegoRucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:BellaRosa wrote:Ami ja z kolei po pierwszej ciąży wyobrażałam sobie ten stan jako tylko i wylącznie przyjemny i cudowny... też się przeliczyłam. Nie spodziewałam się, że ciąże u jednej kobiety mogą się aż tak różnić
Oholnie ciaza to takie 2 strony medalu radosv z dziecka i te dolegliwosci a do tegi wielka niewiadoma bo nigdy nie wiemy jak ja bedziemy znosic
No Ami dokładnie. Ja po 1 wszej, jakoś zapomniałam jak to było z mdłościami, pamiętałam jak bardzo lubiłam czuć jak mała się rusza Heh paradoks polega na tym, że mawiają , że niby 2 ga jest lżejsza niż 1 wsza...hmm, tu bym dyskutowała, bo Ja np tą znoszę i tak jakoś bardziej emocjonalnie i też widzę, że małe nie daje mi pola do popisu z jedzeniem, wybieram to co zdrowe, bo jak zjem nawet teraz niby z górnej półki kiełbasę na kanapce czy mięso, to jest toaleta. Ale cieszę się tak czy inaczej:-) Wybadała maleństwo wzdłuż i w szerz, już nawet o usg genetycznym nie wspominała, bo uważa że z dzidzią jest książkowo, i szczerze temu ufam i wierzę -
nick nieaktualnyHej, Emi, trzymam kciuki,żeby szybko ustąpiły Ci Twoje dolegliwości...u mnie na szczęście od jakiś 3 tygodni spokój i nawet wrócił mi apetyt to i efekty widać - już brzuszek zaczyna się zaokrąglać
Z Kuba znacznie lepiej się czułam
Co do wyprawki, to my też mamy większość Bo praktycznie wszystko mamy po Kubie Jedyne co to kosmetyki trzeba kupić, może laktator (bo z Kubą miałam laktator mojej siostry, a jako,że Ona w lipcu też rodzi to uważam,że Jej się on należy), na pewno kolejny kocyk (niech każdy ma swój), może trochę nowych ciuszków, choć te początkowe są w zasadzie nie zniszczone....i chętnie już bym wszystko pokupowała Aaa właśnie wkładki laktacyjne
Dora ja przy Kubie nie miałach tych adapterów, jakoś wiedziałam,że wystarczy pas układać pod brzuchem (dolny) a górny nad brzuchem i już ,ale jak kupisz to koniecznie pochwal się jak się spisuje
Bella, super, że z Malutką wszystko dobrze - a tak na marginesie, to od kiedy czułaś ruchy dziecka? Ja już strasznie nie mogę się doczekać tego, pamiętam jeszcze jakie to miłe uczucieBellaRosa, Rucia lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Hej, Emi, trzymam kciuki,żeby szybko ustąpiły Ci Twoje dolegliwości...u mnie na szczęście od jakiś 3 tygodni spokój i nawet wrócił mi apetyt to i efekty widać - już brzuszek zaczyna się zaokrąglać
Z Kuba znacznie lepiej się czułam
Co do wyprawki, to my też mamy większość Bo praktycznie wszystko mamy po Kubie Jedyne co to kosmetyki trzeba kupić, może laktator (bo z Kubą miałam laktator mojej siostry, a jako,że Ona w lipcu też rodzi to uważam,że Jej się on należy), na pewno kolejny kocyk (niech każdy ma swój), może trochę nowych ciuszków, choć te początkowe są w zasadzie nie zniszczone....i chętnie już bym wszystko pokupowała Aaa właśnie wkładki laktacyjne
Dora ja przy Kubie nie miałach tych adapterów, jakoś wiedziałam,że wystarczy pas układać pod brzuchem (dolny) a górny nad brzuchem i już ,ale jak kupisz to koniecznie pochwal się jak się spisuje
Bella, super, że z Malutką wszystko dobrze - a tak na marginesie, to od kiedy czułaś ruchy dziecka? Ja już strasznie nie mogę się doczekać tego, pamiętam jeszcze jakie to miłe uczucie
No Ja też czekam na ruchy...hehe choć pewnie pod koniec dadzą w kość
Ja do końca nie wiem jak jest na samym końcu, bo moja malutka przyszła na świat w 34 tyg, a od 32 był szpital. Pamiętam jak dziś jak po wizycie w 31 tyg (gdzie moja prowadząca mówiła że jest wszystko ok, następna miła być 5 stycznia na ok 36 tydzień...a Ja akurat 5 stycznia byłam...ale z małą tego dnia wypisana do domu...) narzekałam, że będzie się pewnie teraz dłużyło...ehh. Tu jednak mam nadzieję , że do końca będzie i ma być ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2013, 09:50