Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FASOLKOWE PORADY
Odpowiedz

FASOLKOWE PORADY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga, a Ty miałaś w końcu te PAPPy itp?

Nie, lekarz powiedział,że nie widzi potrzeby dalszych badań genetycznych, wygląda na to,że wszystko jest w najlepszym porządku :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dora, muszę czytać Twoje wypowiedzi po kilka razy w ciągu paru godzin, bo zawsze coś uzupełniasz ;D

Poprawiam błędy ortograficzne:)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    mauysia wrote:

Nie, lekarz powiedział,że nie widzi potrzeby dalszych badań genetycznych, wygląda na to,że wszystko jest w najlepszym porządku :)

No widzisz, ja na przykład zlałam mojego lekarza, który wyraźnie mi powiedział że w dzisiejszych czasach samo bycie w ciąży jest przesłanką do tych badań...
    Ale pewnie ile lekarzy, tyle szkół...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, po mnie to już widać , że jestem w ciąży - chyba z Kubą tak szybko brzucha nie miałam :) Ale też wychodzi na to,że jestem o jakiś tydzień wyżej niż wynika to z OM :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    mauysia wrote:

No widzisz, ja na przykład zlałam mojego lekarza, który wyraźnie mi powiedział że w dzisiejszych czasach samo bycie w ciąży jest przesłanką do tych badań...

Mnie przez telefon, gdy ustalałam wizytę wspominał,że jest też możliwośc testu PAPPA ale ja uznałam,że ograniczę się do USG genetycznego, a odpukać jak będzie coś źle albo On sam powie,że zaleca to zrobię i ten test...powiedział jak wyżej napisałam, a to dobry specjalista genetyk, ginekolog więc ufam Mu i nie robię nic dalej :)

mauysia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kurcze, po mnie to już widać , że jestem w ciąży - chyba z Kubą tak szybko brzucha nie miałam :) Ale też wychodzi na to,że jestem o jakiś tydzień wyżej niż wynika to z OM :)

Ja mam podobnie, ale częściowo to pewnie dlatego, że już przed ciążą miałam brzuch większy niż przed ciążą w 2009 roku... Przytyło się te parę kilo :/

Ale śmiem podejrzewać, że to też trochę "zasługa" ciąży :) Przynajmniej mogę bezkarnie ukryć moje nadliczbowe "tłuszczowe" kilogramy w brzuchu, he he ;)
    I też jestem o parę dni dalej niż wynika z OM.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:

Ja mam podobnie, ale częściowo to pewnie dlatego, że już przed ciążą miałam brzuch większy niż przed ciążą w 2009 roku... Przytyło się te parę kilo :/

Ale śmiem podejrzewać, że to też trochę "zasługa" ciąży :) Przynajmniej mogę bezkarnie ukryć moje nadliczbowe "tłuszczowe" kilogramy w brzuchu, he he ;)
    I też jestem o parę dni dalej niż wynika z OM.

Mnie dopiero na tym genetycznym wyszło,że mogę rodzić nawet o 5 dni wcześniej...ciekawe,że moja Ginka zawsze twierdzi,że dokładnie z USG wychodzi tak samo jak z OM :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzucha, to ostatnio szykuję się chyba do kościoła w święta no i paraduję w majtkach i staniku i Mąż mówi - jak byłaś w majtkach to już mocno widać brzuch, bo tak jak ubrana to nie :) Ja tam widzę zawsze ten mój brzuchol :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wrote:
    Shagga_80 wrote:
    mauysia wrote:
    Shagga, Dora, bardzo fajne imiona proponujecie :)
    My jeszcze w ogóle o tym nie myśleliśmy, pewnie poczekamy, aż poznamy płeć - przynajmniej będzie o połowę mniej roboty z szukaniem imienia ;D (bo my, jak wiadomo, to śmierdzące lenie pod każdym względem :D )

To moje typy, Stary dotąd nie chciał rozmawiać (raz przypadkiem coś o tym Filipie wspomniał) a od wczoraj też w sumie nie było kiedy gadać :) No i jeszcze tak naprawdę nie zastanawialiśmy się - tak z wyborów imienia dla Starszego pamiętam Maciusia i dlatego nadal przy tym obstaje...ale jeszcze prawdziwy casting zwołamy :)

Ja mam chrześniaka Filipka :-) Mi osobiście się podoba :-P No ale :-)
    Ja tam sobie gadam Dawidek...hehe ale mój M kategorycznie NIEEEEEEEEEEE :-p
    Ostatnio przeglądaliśmy, nie wiem jakoś tak przypasował Max, Może Alex ale to jeszcze nawet nie obgadane, Jak czytałam i wyczytałam Maksymilian, to mój M , że no fajne, ale Ja znów jestem za krótszym :-)
    Dla dziewczynki chyba będzie większy zamęt...teraz wyczytałam na forum Pola, fajniutkie, a mi jakoś wpadło w ucho Lily lub Liliana, heh ale pewnie też będzie NIEEEE :-)

Jakoś przegapiłam Mała Twój post , wybacz :)
    Mnie Dawid też się podoba, o widzisz przypomniałaś mi...baaaaa takich imion jest sporo, które podobają mi się - aż chyba pójdę do niebieskiego pudełka tam może będzie moja lista z castingów na imię dla Pierworodnego :) Czytałam jakąś długą listę imion i robiliśmy wstępną selekcję, potem kolejną, i kolejną i kolejną...aż doszliśmy do Jakub - a dodam,że od dawna marzyłam o takim imieniu dla mojego Synka więc chodziło tylko o przekonanie Starego :)

Mała lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jak już było ustalone, że to Kubuś będzie i pochwaliłam się kuzynce, to Ona mówi - przecież na weselu Łukasza (mojego brata - ponad rok wcześniej) mówiłaś , że kiedyś będziesz miała syna Kubusia :)

Mała lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszła moja ogrodniczka. Mam jeszcze w niej spore luzy:-)ale fajna jest, mięciutka i ma sporo regulacji. To jestrm już gotowa na wiosnę.

Rucia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Właśnie przyszła moja ogrodniczka. Mam jeszcze w niej spore luzy:-)ale fajna jest, mięciutka i ma sporo regulacji. To jestrm już gotowa na wiosnę.

Jesteś już gotowa na fotkę :D

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę jeszcze poczekać, aż brzuch wypełni przeznaczoną na niego przestrzeń:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 11:10

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszy słoneczny weekendowy dzień (żeby było ładne oświetlenie) cykam sobie fotę. Chciałabym, żeby to nastąpiło już w ten weekend bo ileż można czekać na te ciepłe, słoneczne dni... (wiem, jestem monotematyczna...)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    mauysia wrote:

Mnie przez telefon, gdy ustalałam wizytę wspominał,że jest też możliwośc testu PAPPA ale ja uznałam,że ograniczę się do USG genetycznego, a odpukać jak będzie coś źle albo On sam powie,że zaleca to zrobię i ten test...powiedział jak wyżej napisałam, a to dobry specjalista genetyk, ginekolog więc ufam Mu i nie robię nic dalej :)

Ja dokładnie tak samo. Testy Pappa zrobiłabym gdyby coś wyszło nie tak :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Wrociłam od ginki:)
    Pani doktor powiedziała,że na jej sprzęcie ciężko zgadywać płeć, ale ona nie widzi,żeby cokolwiek tam "dyndało". Prawdę poznamy pewnie podczas USG połówkowego, które mamy 13 maja. W tym tygodniu mam zbadać tsh, bo podobno w II trymestrze podskakuje, zobaczymy;)

Pytałam się jeszcze lekarki oraz położnej o moje notoryczne bóle głowy, i obie mi powiedziały,że mogę spokojnie wziąć sobie jeden apap nawet co kilka dni. Ostatnio glowa mnie boli ze 3 razy w tygodniu;/ Jesli chodzi o mdłości to obie sugerowały,że leki tylko w razie nasilonych dolegliwości.

Ogólnie jestem zadowolona z tej wizyty. Moj m. troche zawiedziony,ze nie zobaczyliśmy "fifolka";)

ps:cisnienie mam 100/60 i to po porannej kawe, u mnie to standard.

Ha ! Wiedziałam :) Czyli co, prawdopodobnie szykuje się mała Dora ? :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia dzisiaj wychodzi na Twoje;)lekarka powiedziała na 51% dziewczynka, Ona się boi mówic na pewniaka;)

mauysia, Rucia lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusi ,a weszłam zobaczyć jak wasze BOBLE rosną !!!!!!

Dora lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Dora Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała daj znać jak dzisiejsza wizyta:-)

• Mała Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    mauysia wrote:

No to też powiedział...faktycznie, pewnie ile lekarz tyle teorii. :-)
    Ja już raz spotkałam i takich co byli ok, i takich co uważali sie za niewiadomo kogo...więc swoją opinie na ich temat no niestety mam, a na tych co miałam do czynienie w 1 ciąży...ehh...szkoda słów...

Nie wiem, ja strasznie jestem przewrażliwiona, też bardzo się martwiłam i może nadal martwię, ale 4 lata temu jak byłam w ciąży jakoś te badania tak nagłośnione nie były, ważna była przezierność. Tak czy inaczej ja nie robiłam, jestem po lekach, antybiotykach i nie narażam już maluszka na kolejne zarazki, a u nas genetyczne jest jedynie w szpitalu, nawet moja ginka dziś powiedziała, że nie będzie mnie narażać na kolejne choróbsko...

Choć z tego się cieszę :-)

Byłam dziś dziewczynki na wizycie...maluszek tak się ruszał i machał że trudno było cokolwiek uchwycić- 1 wszy raz tak sie śmiałam...:-) Więcej napiszę rano bo padam :-)

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ