X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FASOLKOWE PORADY
Odpowiedz

FASOLKOWE PORADY

Oceń ten wątek:
  • Dora Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    She trzymaj siè dzielnie na tym badaniu.

Dziś się zapowiada piękny dzień. Słońce cudnie świeci. Wybieram się z m. na zakupy, jemu też trochę rzeczy potrzeba do nowej pracy.
    Moja poducha przyjdzie jutro:-)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • she Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, na szczescie daje rade :) tylko spac mi sie chce. Zaraz moj maz po mnie przyjedzie.
    Tak dzisiaj ladnie i cieplo i fajny dzien przed nami :)

201306215365.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Bella widzę, że opis pod paseczkiem akurat dla Ciebie;-) Cieszysz się i nie możesz doczekać się porodu ;-) Wierzę, że ten czas zleci i za chwilę będziemy mogły Ci gratulować maleństwa ;-) Ja to się zastanawiam jak bym faktycznie kiedyś zaszła, później bym klęła pod nosem, że po co mi to było;-) Juź widzę jak bym zatruwała życie moim chłopakom.

Oj Muzarciu kochana no ja nie wiem czy się tak akurat porodu nie mogę doczekać ;P dziecka na pewno, ale ten poród może by można jakoś pominąć?:D
    Mayusia ale masz brzusio! :D Pogłasiaj ode mnie :*

she, mauysia lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • she Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez porod przeraza. Ale to standard pewnie. Mam nadzieje ze dadza mi znieczulenie

201306215365.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She no ta glukoza jest okropna ;P Ja miałam pecha, bo założyłam czarną bluzkę... a baba mi dała PĘKNIĘTY KUBEK! I zapaćkałam bluzkę tak artystycznie, że jak wyschło to wyglądałam jakbym pracowała gdzies pod lasem lub jakbym wróciła z jakiejś niezłej impry dla swingersów czy innej orgii... cóż... dobrze, ze chociaż mój mąż stwierdził, ze wyglądam uroczo :D

she, Rucia lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • she Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre!!! Siedze na poczekalni i chichram sie do telefonu :D

BellaRosa lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nie ma z czego śmiać! ja tu na współczucie liczyłam! Cholera wstyd było mi siedzieć w takiej bluzce i cały czas się musiałam kisić w kurtce xD Massssssakra!

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Mnie tez porod przeraza. Ale to standard pewnie. Mam nadzieje ze dadza mi znieczulenie

A mnie właśnie nie przerażał poród, bo nie wiedziałam czego w sumie mam się bać :) I takie nastawienie mi pomogło.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia i mi wtedy takie nastawienie pomogło :D A teraz człowiek wie co go czeka i cholera już tak wesoło nie jest... pamiętam jak zadzwoniłam do mojego męża, że wody mi odchodzą (bo u nas cc robili jak akcja się zaczeła) i przyleciał pod blok z 2ma naszymi wspólnymi przyjaciółmi a ja z uśmiechem machając walizeczką zadowolona z życia sobie z klatki wyszłam :D Na trzy cztery padło stwierdzenie: Pf! Ale rodzisz! :D
    W ogóle z tymi naszymi przyjaciółmi to jaja jak berety wyszły :D Ja ich znałam zanim poznałam męża i oni go też wcześniej znali (długa historia). No i ogólnie strasznie zżyta z nimi byłam (i jestem). w sumie tych kolesi jest 3. Każdy tak się wczuł w rolę, że wszyscy chcieli jechać ze mną na porodówkę :D (z resztą wszyscy też z moim tatą łóżeczko skręcali i pępkowe też pili :P). Moja mama na szczęście odwiodła ich od tego z goła dziwnego pomysłu i do kościoła po mojego tatę kazała iść (to wielka sobota była). Oczywiście Ci tak podjarani na pół kościoła musieli wygłosić mojemu tacie, że " KALINA RODZI!!!" :D
    Ale to to pikuś. Jak wiecie jestem młodą mamą (Hanię urodziłam 3 dni przed 18tymi urodzinami). No więc... każda z nowo upieczonych mam z sali zastanawiała się jak z kim po co i dlaczego. A więc dzień po cięciu (lany poniedziałek) zeszła się delegacja. Mój M i 3 przyjaciół- każdy w garniaku z różą :D I wchodzili pojedynczo, żeby tłumu nie robić :D Pierwszy wchodzi mój mąż:
    - Cześć Kochanie! jak się czujesz? (bla bla bla...) Mówiłem, ze nos będzie miała po mnie?
    Oczywiście buziak itd.
    Wchodzi drugi:
    - Cześć Kochanie! (dalej ta sama śpiewka, oczywiście także z różą...) Ha! Ale oczy to ma po mnie! :D
    Baby już oczy wytrzeszczają :D
    Wchodzi następny a te mało nie padły:
    Oczywiście sytuacja podobna, też buziaki i w ogóle i też tekst z podobieństwem tym razem chodziło o długie palce (kumpel gra na pianinie i gitarze)
    Z następnym oczywiście znów to samo a zamiast podobieństwa dziecko miało odziedziczyć pasję do komputerów (informatyk... oczywiście padł tekst, ze kupi NASZEJ królewnie komputer jak tylko nauczy się chodzić :D)
    Uwierzcie mi, ze baby miały takie miny, ze myślałam, ze mleko im skwaśnieje w cyckach :D ehhh te moje chłopy kochane :D

mauysia, Amicizia, Rucia, gocha04, she, Shagga_80, Kropka, kopciuszek126, Nina82 lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, a u mnie poród nie był jakimś traumatycznym przeżyciem, więc jakoś szczególnie go się nie boję. Raczej się boję tej niespodzianki, że to nie wiadomo w którym momencie się zacznie. Ja lubię mieć wszystko zaplanowane :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja będe miała cc, ale ja się boję wszystkiego co choć w najmniejszym stopniu wiążę się ze szpitalem i bólem... no tak mam i co poradzic :/

Mała lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej na temat dretwienia i spania na innym forum znalazłam cos takieg:
    Lekarze zalecają, jako najbardziej odpowiednią i bezpieczną pozycję snu, drzemki czy leżenia dla kobiety ciężarnej na lewym boku. Dla zwiększenia wygody leżenia w tej pozycji pomiędzy nogi włóż dość sporą poduszkę. Nogi możesz zgiąć w kolanach i dodatkowo pod kolano podłożyć sobie kolejną poduchę. Również pod plecy czy biodra możesz podłożyć poduszkę, które zwiększą komfort leżenia w tej pozycji. Znajdź dla siebie odpowiednie ułożenie w tej bezpiecznej pozycji.
    Leżąc na plecach lub na prawym boku uciskana jest żyła główna dolna, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa. Ucisk ten zaburza prawidłowe krążenie krwi w Twoim organizmie. Co może powodować słabsze dotlenienie rozwijającego się płodu, a ty możesz mieć zawroty głowy, słabe samopoczucie, mroczki a nawet omdlenia.
    Leżąc na lewym boku nie zaburzasz prawidłowego krążenia a dodatkowo wspomagasz pracę nerek. Prawidłowa praca nerek zapewnia usuwanie toksyn z organizmu oraz pomaga unikać obrzęków stóp.

she, Mała lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małą ty to masz wtej ciazy starsznie przechlapane, zal mi cie kobitki, nie znma sie na leczenu wiec sie nie wypowiem, ale oby wszystko bylo dobrzez z dzieckiem

Mauysia ładny brzuszek :) moj urosl na razie tylko o 3 cm :)

Mała lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Mayusia i mi wtedy takie nastawienie pomogło :D A teraz człowiek wie co go czeka i cholera już tak wesoło nie jest... pamiętam jak zadzwoniłam do mojego męża, że wody mi odchodzą (bo u nas cc robili jak akcja się zaczeła) i przyleciał pod blok z 2ma naszymi wspólnymi przyjaciółmi a ja z uśmiechem machając walizeczką zadowolona z życia sobie z klatki wyszłam :D Na trzy cztery padło stwierdzenie: Pf! Ale rodzisz! :D
    W ogóle z tymi naszymi przyjaciółmi to jaja jak berety wyszły :D Ja ich znałam zanim poznałam męża i oni go też wcześniej znali (długa historia). No i ogólnie strasznie zżyta z nimi byłam (i jestem). w sumie tych kolesi jest 3. Każdy tak się wczuł w rolę, że wszyscy chcieli jechać ze mną na porodówkę :D (z resztą wszyscy też z moim tatą łóżeczko skręcali i pępkowe też pili :P). Moja mama na szczęście odwiodła ich od tego z goła dziwnego pomysłu i do kościoła po mojego tatę kazała iść (to wielka sobota była). Oczywiście Ci tak podjarani na pół kościoła musieli wygłosić mojemu tacie, że " KALINA RODZI!!!" :D
    Ale to to pikuś. Jak wiecie jestem młodą mamą (Hanię urodziłam 3 dni przed 18tymi urodzinami). No więc... każda z nowo upieczonych mam z sali zastanawiała się jak z kim po co i dlaczego. A więc dzień po cięciu (lany poniedziałek) zeszła się delegacja. Mój M i 3 przyjaciół- każdy w garniaku z różą :D I wchodzili pojedynczo, żeby tłumu nie robić :D Pierwszy wchodzi mój mąż:
    - Cześć Kochanie! jak się czujesz? (bla bla bla...) Mówiłem, ze nos będzie miała po mnie?
    Oczywiście buziak itd.
    Wchodzi drugi:
    - Cześć Kochanie! (dalej ta sama śpiewka, oczywiście także z różą...) Ha! Ale oczy to ma po mnie! :D
    Baby już oczy wytrzeszczają :D
    Wchodzi następny a te mało nie padły:
    Oczywiście sytuacja podobna, też buziaki i w ogóle i też tekst z podobieństwem tym razem chodziło o długie palce (kumpel gra na pianinie i gitarze)
    Z następnym oczywiście znów to samo a zamiast podobieństwa dziecko miało odziedziczyć pasję do komputerów (informatyk... oczywiście padł tekst, ze kupi NASZEJ królewnie komputer jak tylko nauczy się chodzić :D)
    Uwierzcie mi, ze baby miały takie miny, ze myślałam, ze mleko im skwaśnieje w cyckach :D ehhh te moje chłopy kochane :D

Nawet nie wiem jak to skomentować :D poprostu szczerzę zęby do monitora, a ze śmiechu już dawno się posikałam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - tak to jest, że nie da się przewidzieć, czy zarazisz się czymś od kogoś czy nie. Nie mamy na to niekiedy zupełnie wpływu. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    hej na temat dretwienia i spania na innym forum znalazłam cos takieg:
    Lekarze zalecają, jako najbardziej odpowiednią i bezpieczną pozycję snu, drzemki czy leżenia dla kobiety ciężarnej na lewym boku. Dla zwiększenia wygody leżenia w tej pozycji pomiędzy nogi włóż dość sporą poduszkę. Nogi możesz zgiąć w kolanach i dodatkowo pod kolano podłożyć sobie kolejną poduchę. Również pod plecy czy biodra możesz podłożyć poduszkę, które zwiększą komfort leżenia w tej pozycji. Znajdź dla siebie odpowiednie ułożenie w tej bezpiecznej pozycji.
    Leżąc na plecach lub na prawym boku uciskana jest żyła główna dolna, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa. Ucisk ten zaburza prawidłowe krążenie krwi w Twoim organizmie. Co może powodować słabsze dotlenienie rozwijającego się płodu, a ty możesz mieć zawroty głowy, słabe samopoczucie, mroczki a nawet omdlenia.
    Leżąc na lewym boku nie zaburzasz prawidłowego krążenia a dodatkowo wspomagasz pracę nerek. Prawidłowa praca nerek zapewnia usuwanie toksyn z organizmu oraz pomaga unikać obrzęków stóp.

na lewym boku to moja ulubiona pozycja do spania i zasypiania. Teraz tylko czekać na cud.:)

Bella niezła historia z tymi Twoimi chłopami hehe.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • she Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    To się nie ma z czego śmiać! ja tu na współczucie liczyłam! Cholera wstyd było mi siedzieć w takiej bluzce i cały czas się musiałam kisić w kurtce xD Massssssakra!

przepraszam Bella.....:P - ale jak Ty już coś napiszesz to można boki zrywać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2013, 13:37

201306215365.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś po raz pierwszy od 4 miesięcy poczułam,że wracam do świata żywych;)
    Rewelecyjnie na mnie wpłynęła zmiana pogody, ale ja wiedziałam,że tak będzie:)

Własnie zamawiam dla mojego mężulka taką książkę:
    http://allegro.pl/ja-tata-poradnik-dla-ojcow-prezent-dla-taty-i3176433698.html

anna_w, Mała lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZESPÓŁ CIEŚNI NADGARSTA W CIĄŻY
    http://parenting.pl/portal/dretwienie-palcow-w-ciazy

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    ZESPÓŁ CIEŚNI NADGARSTA W CIĄŻY
    http://parenting.pl/portal/dretwienie-palcow-w-ciazy

Tak czytałam, tylko myślałam że jestem w zbyt wczesnej ciąży. Ale jak byłam ostatnio u neurologa to mówił mi że mam ten zespól cieśni. Pracuje przy komputerze więc może być też od tego :( a ciąża pewnie jeszcze pogarsza ten stan.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ