Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FASOLKOWE PORADY
Odpowiedz

FASOLKOWE PORADY

Oceń ten wątek:
  • Dora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 miesiącu:) Maleństwo kopie coraz mocniej a wizyty w toalecie są coraz częstsze, zwłaszcza te nocne;)
    Napiszcie jak u Was:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 10:09

Rucia, mauysia lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 miesiąc :) U mnie 4 :) Mam nadzieję, że mi też Doruś czas będzie teraz leciał tak samo szybko jak Tobie :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na wiosnę i lato, to zobaczysz jak Ci czas zleci. Ani się nie obejrzysz;)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za parę dni zaczynam szósty miesiąc. Powiem Wam, że dość uciążliwe są dla mnie kopniaki w pęcherz ;) To bardzo dziwne uczucie, gdy wydaje mi się że zaraz popuszczę ;) Na szczęście się to nie dzieje.
    No i w czwartek mam USG połówkowe, mam nadzieję, że dziecię da się podejrzeć w kluczowych obszarach :)

Dora lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no ja własnie jak spojrzałam na suwaczek to doznałam olśnienia że juz 5 miesiąc zaczęłam,a wydawało mi się, że ciagle 4 jeszcze mam :) w tym tygodniu mam wizyte chyba w sorede zapomnialam date, a nie moge sie cos dodzwonic do przychodni dzisiaj :) może uda sie zobaczyc kto tam nam rosnie :)

a w pracy porwadze doswiadczenie, kiedy panowie sie zorientuje, ze jestem w ciąży, bo juz bardzo widac :)

i czuje sie jakbym miała mtyle w brzuchu, tak mnie tam czasem cos posmyra lub zabulgota w środka :) ale to smieszne i przyjemne uczucie :)

Dora lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) leci ten czas jak szalony, wydaje się ze nie tak dawno robiłyśmy test a tu już tyle tygodni za nami.... Dziewczyny, a wg jakiego schematu liczycie miesiące ciąży? Próbowałam to rozgryźć i znalazłam na innym forum różne przykłady...
    http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-liczyc-miesiace-ciazy-4402/

Dora, mauysia lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja tez mam z tym problem i liczę tak: Termin mam na 4 października więc 4 czerwca (jutro) zacznę 6 miesiąc.

anna_w, Dora, Blondi22 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • she Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej - u mnie początek 36 tc, ovu nadal pokazuje, że to 8-my miesiąc, ale według mnie to już raczej 9-ty :) wg ovu termin porodu mam na 30 czerwca, wg OM na 7 lipca, a termin którego się trzymam (z pierwszego usg) to 27 czerwca. A więc teoretycznie za 3,5 tygodnia!!!! o.O

anna_w, Dora, Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She to już trzymam kciuki za Ciebie i Córcię.:) Ty za 3 tygodnie poród, a ja kolejny termin @.

Trochę Was tu podczytuje w wolnych chwilach, których mam jak na lekarstwo. Pozdrawiam

mauysia, she, anna_w, Dora lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie liczy suwaczek ale dla suwaczka podalam termin z ovu 5 listopada nie z OM bo ten jest zawyzonyna 9 listopada, a biorac pod uwage ostatnie usg to mozliwe jest nawet 3 listopad wiec na razie trzymam sie suwaczka i terminu z ovu :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to niezłe zamieszanie z tym terminem. Ja na podstawie USG, nie mam w ogóle podanego terminu porodu. Wiem tylko, że na usg genetycznym miałam co do dnia zgodny wiek ciąży z wiekiem liczonym na podstawie OM.
    Orientacyjnie trzymam się więc terminu wyliczonego przez owu i inne kalkulatory, czyli 21 września. Po cichu liczę na to, że córeczka może nam zrobić niespodziankę i urodzić się w naszą pierwszą rocznicę ślubu, czyli 6 września;)

Trzymam się tego, że siódmy miesiąc ciąży to 25-28 tydzień.
    Najbardziej miarodajne jest chyba posługiwanie się tygodniami ciąży, bo moja ginka zawsze sprawdza dokładnie, który to tydzień i już:)

anna_w lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    W sumie to niezłe zamieszanie z tym terminem. Ja na podstawie USG, nie mam w ogóle podanego terminu porodu. Wiem tylko, że na usg genetycznym miałam co do dnia zgodny wiek ciąży z wiekiem liczonym na podstawie OM.
    Orientacyjnie trzymam się więc terminu wyliczonego przez owu i inne kalkulatory, czyli 21 września. Po cichu liczę na to, że córeczka może nam zrobić niespodziankę i urodzić się w naszą pierwszą rocznicę ślubu, czyli 6 września;)

Najbardziej miarodajne jest chyba posługiwanie się tygodniami ciąży, bo moja ginka zawsze sprawdza dokładnie, który to tydzień i już:)

Prawda, ale w odwodzie mam zawsze "miarę" w miesiacach, bo jak ktoś znajomy (nieobcykany w sprawach ciążowych) pyta mnie na jakim jestem etapie, to jak mówię "to x tydzień", to jemu to absolutnie nic nie mówi :D

BellaRosa, Shagga_80, anna_w lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dora wrote:

Prawda, ale w odwodzie mam zawsze "miarę" w miesiacach, bo jak ktoś znajomy (nieobcykany w sprawach ciążowych) pyta mnie na jakim jestem etapie, to jak mówię "to x tydzień", to jemu to absolutnie nic nie mówi :D

No i właśnie dlatego wyliczyłam, że zaczęłam 7 miesiąc. Jak ktoś pyta o termin porodu, to mówię wrzesień już.

anna_w, mauysia lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mówie ze porod, poczatkiem listopada, a wiek ciazy podaje zaleznie od tego dla kogo miesiacami i tygodniami roznie :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam jak She :D choć mi Ovufriend wyznaczy pewnie w środę 9ty miesiac :D a tak naprawdę za tydzień i 2 dni dziecko już mogłoby się rodzić bo będzie pełne 37 tygodni :D Lekarz mnie potnie po skończonym 38 czyli za dwa i pół góra za 3 tygodnie... już bliziutko :)))

Shagga_80, Dora lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie usiłuję coś kupić z ciuchów dla siebie,ale dla mnie to mega wyczyn, bo tak maluśkie ubranka rzadko spotykam albo w kosmicznych cenach...a ja najlepiej wydałabym grosze :P
    Ostatnio jak skurcze odpuściły i mogłam odstawić nospę to zaczął się nowy problem - non stop latanie do WC...wychodzę z domu (obowiązkowo PRZED SAMYM WYJŚCIEM wizyta w toalecie) i ledwo zejdę z 4 piętra i już bym wracała! M A S A K R A! Pamiętam,że przy Kubie też to było najgorsze!
    Ja liczę za datę porodu termin z OM i na takich trafiam dotąd lekarzy, co to tym terminem się sugerują, ale z drugiej strony każą brać pod uwagę możliwość wcześniejszego rozwiązania, skoro z dwóch mega dokładnych USG wychodziło,że ciąża jest o jakieś 4-5 dni starsza...na ostatnim USG połowkowym Lekarz u którego byłam powiedział,żeby już na tego 6stego października była przygotowana....baaaa ja już od września będę szykować się :D
    A z liczeniem miesięcy mam problem, bo liczę zwykle od dnia OM i tak, skoro 4 stycznia miałam OM to każdego 4 tego liczę, że zaczyna się kolejny miesiąc...ale to wiadomo jest mocno orientacyjny termin i tylko podawany (że zactuję Mauysię) nieobcykanym w sprawach ciążowych :) I tak , niedługo zacznę mówić,że już 6sty miesiąc (swoją drogą nie wiem jak ovu to liczy? Musze zwrócić uwagę w najbliższych dniach, kiedy naliczy mi kolejny miesiąc).

She, Bella no u Was to już lada moment rozwiązanie...szok, kiedy to zleciało :) Zresztą, może się mylę,ale mam wrażenie,że druga połowa leci szybciej :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga przypominam, że ma do odsprzedania nówki sukienki ciążowe po 25zł za sztukę. Takie jak na obrazku http://allegro.pl/wiosna-ciazowa-sukienka-kopertowy-dekolt-s-m-5900-i3280242503.html. Rozmiar raczej s choć jest na metce widnieje s/m.

A czy Wam lekarz podczas każdej wizyty podaje przybliżoną wagę maleństwa?
    Moje lekarka ani wagi ani terminu porodu. Mam tylko jedną wagę z usg połówkowego.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie kiedys policzylam sama w kalendarzu ile dni trwa ciąża i mi wyszło mniej wiecej jak ovu, wszystko zalezy, kiedy dokładnie doszło do poczęcia wiec ta róznica 2-3 dni w zapasie to nic wielkiego :) a dziecko urodzi się, kiedy się urodzi póki co w brzuchu maleństwu cyba najlepiej :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Shagga przypominam, że ma do odsprzedania nówki sukienki ciążowe po 25zł za sztukę. Takie jak na obrazku http://allegro.pl/wiosna-ciazowa-sukienka-kopertowy-dekolt-s-m-5900-i3280242503.html. Rozmiar raczej s choć jest na metce widnieje s/m.

A czy Wam lekarz podczas każdej wizyty podaje przybliżoną wagę maleństwa?
    Moje lekarka ani wagi ani terminu porodu. Mam tylko jedną wagę z usg połówkowego.

Mnie na ostatnim USG połówkowym wyszło,że Młody waży 390 kg i moja ginka też mówi czasem o wadze.

Doruś,ja szukam raczej czegoś na wyjścia na spacer z Młodym :(

• Dora Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się zebrać i wystawic je na allegro. Ostatnio jednak bardziej pochłaniają mnie zakupy.

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ