FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w 7 miesiącu:) Maleństwo kopie coraz mocniej a wizyty w toalecie są coraz częstsze, zwłaszcza te nocne;)
Napiszcie jak u Was:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 10:09
Rucia, mauysia lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualny
-
Ja za parę dni zaczynam szósty miesiąc. Powiem Wam, że dość uciążliwe są dla mnie kopniaki w pęcherz To bardzo dziwne uczucie, gdy wydaje mi się że zaraz popuszczę Na szczęście się to nie dzieje.
No i w czwartek mam USG połówkowe, mam nadzieję, że dziecię da się podejrzeć w kluczowych obszarachDora lubi tę wiadomość
-
hehe no ja własnie jak spojrzałam na suwaczek to doznałam olśnienia że juz 5 miesiąc zaczęłam,a wydawało mi się, że ciagle 4 jeszcze mam w tym tygodniu mam wizyte chyba w sorede zapomnialam date, a nie moge sie cos dodzwonic do przychodni dzisiaj może uda sie zobaczyc kto tam nam rosnie
a w pracy porwadze doswiadczenie, kiedy panowie sie zorientuje, ze jestem w ciąży, bo juz bardzo widac
i czuje sie jakbym miała mtyle w brzuchu, tak mnie tam czasem cos posmyra lub zabulgota w środka ale to smieszne i przyjemne uczucieDora lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny leci ten czas jak szalony, wydaje się ze nie tak dawno robiłyśmy test a tu już tyle tygodni za nami.... Dziewczyny, a wg jakiego schematu liczycie miesiące ciąży? Próbowałam to rozgryźć i znalazłam na innym forum różne przykłady...
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-liczyc-miesiace-ciazy-4402/Dora, mauysia lubią tę wiadomość
-
hej - u mnie początek 36 tc, ovu nadal pokazuje, że to 8-my miesiąc, ale według mnie to już raczej 9-ty wg ovu termin porodu mam na 30 czerwca, wg OM na 7 lipca, a termin którego się trzymam (z pierwszego usg) to 27 czerwca. A więc teoretycznie za 3,5 tygodnia!!!!
anna_w, Dora, Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość
-
She to już trzymam kciuki za Ciebie i Córcię. Ty za 3 tygodnie poród, a ja kolejny termin @.
Trochę Was tu podczytuje w wolnych chwilach, których mam jak na lekarstwo. Pozdrawiammauysia, she, anna_w, Dora lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
W sumie to niezłe zamieszanie z tym terminem. Ja na podstawie USG, nie mam w ogóle podanego terminu porodu. Wiem tylko, że na usg genetycznym miałam co do dnia zgodny wiek ciąży z wiekiem liczonym na podstawie OM.
Orientacyjnie trzymam się więc terminu wyliczonego przez owu i inne kalkulatory, czyli 21 września. Po cichu liczę na to, że córeczka może nam zrobić niespodziankę i urodzić się w naszą pierwszą rocznicę ślubu, czyli 6 września;)
Trzymam się tego, że siódmy miesiąc ciąży to 25-28 tydzień.
Najbardziej miarodajne jest chyba posługiwanie się tygodniami ciąży, bo moja ginka zawsze sprawdza dokładnie, który to tydzień i jużanna_w lubi tę wiadomość
-
Dora wrote:W sumie to niezłe zamieszanie z tym terminem. Ja na podstawie USG, nie mam w ogóle podanego terminu porodu. Wiem tylko, że na usg genetycznym miałam co do dnia zgodny wiek ciąży z wiekiem liczonym na podstawie OM.
Orientacyjnie trzymam się więc terminu wyliczonego przez owu i inne kalkulatory, czyli 21 września. Po cichu liczę na to, że córeczka może nam zrobić niespodziankę i urodzić się w naszą pierwszą rocznicę ślubu, czyli 6 września;)
Najbardziej miarodajne jest chyba posługiwanie się tygodniami ciąży, bo moja ginka zawsze sprawdza dokładnie, który to tydzień i już
Prawda, ale w odwodzie mam zawsze "miarę" w miesiacach, bo jak ktoś znajomy (nieobcykany w sprawach ciążowych) pyta mnie na jakim jestem etapie, to jak mówię "to x tydzień", to jemu to absolutnie nic nie mówiBellaRosa, Shagga_80, anna_w lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Dora wrote:W sumie to niezłe zamieszanie z tym terminem. Ja na podstawie USG, nie mam w ogóle podanego terminu porodu. Wiem tylko, że na usg genetycznym miałam co do dnia zgodny wiek ciąży z wiekiem liczonym na podstawie OM.
Najbardziej miarodajne jest chyba posługiwanie się tygodniami ciąży, bo moja ginka zawsze sprawdza dokładnie, który to tydzień i już
Prawda, ale w odwodzie mam zawsze "miarę" w miesiacach, bo jak ktoś znajomy (nieobcykany w sprawach ciążowych) pyta mnie na jakim jestem etapie, to jak mówię "to x tydzień", to jemu to absolutnie nic nie mówi
No i właśnie dlatego wyliczyłam, że zaczęłam 7 miesiąc. Jak ktoś pyta o termin porodu, to mówię wrzesień już.
anna_w, mauysia lubią tę wiadomość
-
No ja mam jak She choć mi Ovufriend wyznaczy pewnie w środę 9ty miesiac a tak naprawdę za tydzień i 2 dni dziecko już mogłoby się rodzić bo będzie pełne 37 tygodni Lekarz mnie potnie po skończonym 38 czyli za dwa i pół góra za 3 tygodnie... już bliziutko ))
Shagga_80, Dora lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, ja właśnie usiłuję coś kupić z ciuchów dla siebie,ale dla mnie to mega wyczyn, bo tak maluśkie ubranka rzadko spotykam albo w kosmicznych cenach...a ja najlepiej wydałabym grosze
Ostatnio jak skurcze odpuściły i mogłam odstawić nospę to zaczął się nowy problem - non stop latanie do WC...wychodzę z domu (obowiązkowo PRZED SAMYM WYJŚCIEM wizyta w toalecie) i ledwo zejdę z 4 piętra i już bym wracała! M A S A K R A! Pamiętam,że przy Kubie też to było najgorsze!
Ja liczę za datę porodu termin z OM i na takich trafiam dotąd lekarzy, co to tym terminem się sugerują, ale z drugiej strony każą brać pod uwagę możliwość wcześniejszego rozwiązania, skoro z dwóch mega dokładnych USG wychodziło,że ciąża jest o jakieś 4-5 dni starsza...na ostatnim USG połowkowym Lekarz u którego byłam powiedział,żeby już na tego 6stego października była przygotowana....baaaa ja już od września będę szykować się
A z liczeniem miesięcy mam problem, bo liczę zwykle od dnia OM i tak, skoro 4 stycznia miałam OM to każdego 4 tego liczę, że zaczyna się kolejny miesiąc...ale to wiadomo jest mocno orientacyjny termin i tylko podawany (że zactuję Mauysię) nieobcykanym w sprawach ciążowych I tak , niedługo zacznę mówić,że już 6sty miesiąc (swoją drogą nie wiem jak ovu to liczy? Musze zwrócić uwagę w najbliższych dniach, kiedy naliczy mi kolejny miesiąc).
She, Bella no u Was to już lada moment rozwiązanie...szok, kiedy to zleciało Zresztą, może się mylę,ale mam wrażenie,że druga połowa leci szybciej -
Shagga przypominam, że ma do odsprzedania nówki sukienki ciążowe po 25zł za sztukę. Takie jak na obrazku http://allegro.pl/wiosna-ciazowa-sukienka-kopertowy-dekolt-s-m-5900-i3280242503.html. Rozmiar raczej s choć jest na metce widnieje s/m.
A czy Wam lekarz podczas każdej wizyty podaje przybliżoną wagę maleństwa?
Moje lekarka ani wagi ani terminu porodu. Mam tylko jedną wagę z usg połówkowego.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
ja sobie kiedys policzylam sama w kalendarzu ile dni trwa ciąża i mi wyszło mniej wiecej jak ovu, wszystko zalezy, kiedy dokładnie doszło do poczęcia wiec ta róznica 2-3 dni w zapasie to nic wielkiego a dziecko urodzi się, kiedy się urodzi póki co w brzuchu maleństwu cyba najlepiej
-
nick nieaktualnyDora wrote:Shagga przypominam, że ma do odsprzedania nówki sukienki ciążowe po 25zł za sztukę. Takie jak na obrazku http://allegro.pl/wiosna-ciazowa-sukienka-kopertowy-dekolt-s-m-5900-i3280242503.html. Rozmiar raczej s choć jest na metce widnieje s/m.
A czy Wam lekarz podczas każdej wizyty podaje przybliżoną wagę maleństwa?
Moje lekarka ani wagi ani terminu porodu. Mam tylko jedną wagę z usg połówkowego.
Mnie na ostatnim USG połówkowym wyszło,że Młody waży 390 kg i moja ginka też mówi czasem o wadze.
Doruś,ja szukam raczej czegoś na wyjścia na spacer z Młodym