FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucia niestety nie jest bezpieczny i można go stosować tylko awaryjnie. Rozleniwia jelita i odbyt. Sama znam 2 -latka co nie potrafi normalnie kupy zrobić a słyszałam o wielu takich przypadkach.
U nas nic nie pomagało na 100% a jeżeli już to ten niemiecki Sab SimplexShagga_80, mauysia lubią tę wiadomość
-
Co do kolek to ja chyba zacznę co tydzień na mszę dawać- a nuż wymodlę bezkolkowe dziecko Hania kolek nie miała, to może i Ala wda się w siostrę? :>
Jeśli chodzi o wyprawkę to my się jednak zastanawiamy nad kupnem wózka ;P Miał być po Hani, ale kurcze ten czołg wozić w samochodzie to masakra... jak nie mieliśmy samochodu to okej- był super, ale teraz? A poza tym... ja chce i już sesese wahamy się między bebetto luca a jedo fyn. Luca wyglądem wygrywa póki co, bo jedo ma nie moje kolory... no i Luca jest chyba troszkę lżejsza. Już głupieje w sumie xD -
she wrote:ja też głupieję z wyborem wózka - kurcze, że to musi być taki trudny wybór a na pewno jak kupimy jakiś model to zaraz będę żałować, że nie kupiliśmy innego ehhh
hahahhahaha no skad ja to znam? Jedno jest pewne- dziecko i tak i tak narzekać nie będzie ;P tylko weź się mamo zdecyduj -
she wrote:Dorcia - zainspiruj mnie plissss co wybraliście?
Tak jak już pisałam wcześniej:
Bartatina Alu Plus - Jedo i do tego fotelik
Recaro Young Profi Plus - w ostatnich crush testach na 1 miejscu. 5/5 za bezpieczeństwo.BellaRosa lubi tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Co do fotelików jeszcze napiszę. Jak już sobie upatrzycie fotelik to dobrze pogrzebać na necie okazji, bo naprawdę można zaoszczędzić nieźle. Myśmy zdecydowali się na maxi cosi (nie, nie robie reklamy ;P chodzi mi o przykład) i w sklepie jak patrzylismy to kosztował 460zł a na allegro kupiliśmy za 279 zł+ przesyłka- także oszczędnosć naprawdę duża. Oczywiście gwarancja i wszystko jest.
-
Dora wrote:she wrote:Dorcia - zainspiruj mnie plissss co wybraliście?
Recaro Young Profi Plus - w ostatnich crush testach na 1 miejscu. 5/5 za bezpieczeństwo.
no nie mogę - ten też fajny! Ja chyba niedługo zwariuję - już nie wiem co wybrać
i jeszcze podoba mi się Navington Galeon - ale nie jestem pewna czy ma skrętne przednie koła. A przydałyby się takie, ale z możliwością blokady -
Dora wrote:she wrote:Dorcia - zainspiruj mnie plissss co wybraliście?
Recaro Young Profi Plus - w ostatnich crush testach na 1 miejscu. 5/5 za bezpieczeństwo.
Oooo lubię bartatinę W ogóle lubię te wózki o klasycznym wyglądzie. U nas niestety by się nie sprawdził, bo nie dośc, ze potrzebuję wózka na wertepy (więc tu byłoby ok) to jeszcze musi być mniejszy stelaż- stąd te 2 kółka mniejsze z przodu, bo zajmują mniej miejsca jak patrzyliśmy. -
Gondola i spacerówka jest chyba taka jak w jedo fyn- one się tylko stelażem różnią- czy coś pokręciłam?
Mi też zalezy na sporej gondoli, bo jak urodze na koniec czerwca to chciałabym żeby dziecko pojeździło tak do marca żeby było wygodnie i dobrze zakryte. Własnie sąsiadki się skarżą na te nowoczesne wózki, ze gondole małe a w większości spacerówek tych do wózków 2w1 im się dzieci zsuwają jak są takie małe, dlatego dobrze by było zeby do końca zimy Ala pojeździła w gondoli. -
Mi się najbardziej clasic podoba a freeline najmniej- tak szczerze mówiąc. Tylko cholera brakuje mi ogólnie kolorów! Wiekszość to albo stonowane na zasadzie elegancji, albo ciemne- a do mnie takie kolory nie pasują! Brakuje mi tam kolorów pastelowych typu błękit, fiolet, seledyn albo bardziej jebliwych za przeproszeniem- turkus, zielone jabłuszko, fuksja- bardzo ograniczony wybór... jakbym była osobą spokojniejszą to bym se pierdyknęła beżowy albo granatowy z krateczką, ale z moim temperamentem to z takim wózkiem wyglądałabym jak idź stąd i nie wracaj
-
Dla przykładu zapodam wózek, który wyglądem idealnie pasuje do mnie:
http://allegro.pl/bolder-ecoline-sd-2012-wozek-fotelik-tanio-w-necie-i3267268567.html
niestety ma tak fatalne opinie (podobno się rozlatuje w rękach), że nie kupię go dla samych kolorów -
Niestety doruś nie mogę otworzyć... na chwilę otwiera się cała galeria google tych wózków a potem w ogóle mi znika...
Ja też nie rozumiem tych czarnych wózków... ani to ładne ani praktyczne. Pamiętam jak kiedyś (ło Jeeeeezu z 10 lat temu albo i lepiej) zobaczyłam pierwszy raz taki mega nowoczesny wózek- 3kołowy do tego czarna gondola i mówię do siostry- Ty to jak trumna na karawanie wyglada- kurcze no porównanie nieładne, ale sorry tak to wyglądało choć o gustach się nie dyskutuje, to jakoś te czarne takie straszne mi się wydają... nic na to nie poradze ;P -
Komórką nie moge wyszukać dobrej fotki tego wozka... to była kolekcja 2011 chyba.
Czarna gondola kojarzy mi się dokładnie tak samo jak Tobie... Wózki dziecięce powinny być w radosnych i optymistycznych barwach, a przynajmniej powinien być wybór.
Mi się jeszcze podoba caly biały, ale to może być masakra w użytkowaniu;-) wiec raczej odpada.BellaRosa lubi tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥