FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDora wrote:Zawsze mógł wymyślić imię po babciach... nie wiadomo czy by były lepsze..? Ja mam na drugie Anna i mi się podoba;)
Co do imienia po babciach Mój dziadek chciał mnie wyręczyć w rejestracji dziecka w USC, podałam mu wszystkie dane, załatwiłeś - załatwiłem. Na następny dzień przychodzi do mnie pani z USC i pyta... czy to prawda, że Pani córka ma się nazywać KAZIMIERA? Pani dziadek tak nam powiedział
Kinga urodziła się 4 marca w imieniny Kazimieryshe, kopciuszek126 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshe wrote:To i tu napiszę - witamy Ruciu w klubie Mamusiek Córeczek super, że wszystko dobrze! kurcze ja tego genetycznego w 12 tc nie miałam w 3D. Dopiero z 22 tc mamy pamiątkę (jedyną) w 3D. Co zresztą widać w moim awatarku
She ale ty masz za to jakie zdjęcie ! Zrobiłabym z niego portret, obłożyła w złote ramy i powiesiła nad łóżkiem w sypialni
Jestem strasznie pozytywnie zaskoczona dzisiejszym USG. Po pierwsze - przez brzuch. Po drugie - słyszałam serduszko . Po trzecie - mogłam zobaczyć przez chwilę dzieciątko w 3D A po czwarte najważniejsze - dzidzia jest zdrowa. -
nick nieaktualny
-
Dora wrote:She jak tam u Ciebie? masz już całą wyprawkę?
chcę skompletować do końca tego tygodnia. Jutro urządzam wielkie pranie ciuszków kupionych na allegro, później siadam i liczę ile mam body, kaftaników, pajacyków, śpioszków itd. licząc też wszystkie nowe ubranka, które kupiłam. I braki (według listy) chcę uzupełnić do końca tego tygodnia. Mam nadzieję, że ten rabat w Smyku 1 czerwca, o którym pisałaś będzie obejmował ciuszki A jak nie to w innych sklepach dokupię co trzeba.
Chcemy też kupić w tym tygodniu wózek - chyba będzie to X-lander X-move, ale zaczął mi się też podobać Navington Corvet i Galeon.... Pisałam przed chwilą na 'ciążowym', że wybór wózka jest jakąś masakrą! Przez kilka miesięcy mieliśmy wybrany Mutsy Evo, a tu nam się zmieniło i jesteśmy w proszku z wózkiem.
W tym tygodniu mamy mieć montowaną zabudowę do pokoju Mai (robimy biurko narożne i półki na książki), to biurko będzie mi służyło do przewijania córci. Zamawiamy też łóżeczko i komodę, szafa Komandora stoi już w tym pokoju od 5 lat. Dotychczas pokój był naszym 'magazynem' i trzymałam tam wszystkie moje pamiątki życiowe ale musiałam ostatnio zrobić wielki przegląd i zdecydować co jest mi naprawdę potrzebne i część 'śmieci' poszła out.
No i wielki fotel, który kupiliśmy z myślą o mojej wygodzie w trakcie karmienia trafi też do pokoju Mai - opuści nasz 'salon'. A tak mi się w nim wygodnie telewizję ogląda hehe To taki mięciutki fotel, który uruchamiany wajchą rozkłada podpórkę na nogi, a jak się mocniej oprę to można się też położyć - taka mniej wypasiona wersja fotela, który miał Joey i Chandler w Przyjaciołach
Kosz Mojżesza, w którym Maja będzie spała przez pierwsze miesiące przy naszym łóżku w sypialni już jest
I chyba już czas powoli pakować torby do szpitala - dokładnie miesiąc do terminuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 20:00
Rucia, Dora, mauysia, Mała, gadgeta lubią tę wiadomość
-
Dora wrote:Moj dziadek też mnie rejestrował i straszył mamę, że poda imiona w odwrotnej kolejności;-)
Mój Dziadek właśnie tak zrobił hehe i moja chrzestna w dokumentach jest Marią Urszulą, ale i tak wszyscy mówią na nią Ula. Kiedyś jak odwiedziłam ją w pracy i zobaczyłam, że na drzwiach ma napisane Maria to mnie dopiero uświadomiła jak o z jej imionami jest w rzeczywistościDora lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyshe wrote:Rucia wrote:She pamiętaj, że nie ma wózka idealnego Zawsze coś będzie nie tak.
Niestety
Ja szukałam przede wszystkim lekkiego (ja z moją wagą piórkową nie mogłabym pozwolić sobie na wózek ciężki) więc wybrałam lekki,ale za to jazda nim po dziurach czy zimą,to porażka...ale są i zalety (poza wagą) wózek spacerowy z niego jest malutki , zgrabniutki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyShe nawet nie wiem kiedy to zleciało. Dopiero co dowiedziałam się, że jestem w ciąży, a pojutrze wkraczam w drugi trymestr! Czas leci jak szalony
Ale co tu dużo mówić. Ty kochana za chwilę rodzisz, a jeszcze pamiętam jak weszłam pierwszy raz na forum w listopadzie, spojrzałam na tabelkę i mówię sobie ... Ona ma termin w czerwcu, przecież to tyle czasu, a tu proszę. Jeszcze chwila i Maja będzie na świecie -
nick nieaktualny
-
Dokładnie czas leci, chociaż zimą stał w miejscu jak dla mnie. Wiedziałam, że wiosna będzie wybawieniem:-)
Po malutku kompletuje już sobie wyprawkę, bo jak się okazuje rzeczy jest całkiem sporo. Najbardziej nie mogę się jednak doczekać kupowania wózka:-P Na tym punkcie mam świra, jak moj m. na punkcie swojego samochodu:-)
Pierwsza chyba Bella doczeka się maleństwa prawda? czy coś pomyliłam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2013, 11:49
Rucia, anna_w lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyDora wrote:Dokładnie czas leci, chociaż zimą stał w miejscu jak dla mnie. Wiedziałam, że wiosna będzie wybawieniem:-)
Po malutku kompletuje już sobie wyprawkę, bo jak się okazuje rzeczy jest całkiem sporo. Najbardziej nie mogę się jednak doczekać kupowania wózka:-P Na tym punkcie mam świra, jak moj m. na punkcie swojego samochodu:-)
Pierwsza chyba Bella doczeka się maleństwa prawda? czy coś pomyliłam?
Mnie też korci,żeby już kupować choćby dlatego by w czasie rozłożyć wydatki...no i ja w sumie niewiele rzeczy potrzebuję...ale jakoś mi się nie spieszy