Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FASOLKOWE PORADY
Odpowiedz

FASOLKOWE PORADY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kleopatro tak właśnie podejrzewałam :) Mam nadzieję, że nic w tym temacie się nie zmieni. :)

• she Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tu napiszę - witamy Ruciu w klubie Mamusiek Córeczek :) super, że wszystko dobrze! kurcze ja tego genetycznego w 12 tc nie miałam w 3D. Dopiero z 22 tc mamy pamiątkę (jedyną) w 3D. Co zresztą widać w moim awatarku :)

Rucia lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She jak tam u Ciebie? masz już całą wyprawkę?

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Zawsze mógł wymyślić imię po babciach... nie wiadomo czy by były lepsze..? Ja mam na drugie Anna i mi się podoba;)

Co do imienia po babciach ;) Mój dziadek chciał mnie wyręczyć w rejestracji dziecka w USC, podałam mu wszystkie dane, załatwiłeś - załatwiłem. Na następny dzień przychodzi do mnie pani z USC i pyta... czy to prawda, że Pani córka ma się nazywać KAZIMIERA? Pani dziadek tak nam powiedział :P

Kinga urodziła się 4 marca w imieniny Kazimiery ;)

she, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    To i tu napiszę - witamy Ruciu w klubie Mamusiek Córeczek :) super, że wszystko dobrze! kurcze ja tego genetycznego w 12 tc nie miałam w 3D. Dopiero z 22 tc mamy pamiątkę (jedyną) w 3D. Co zresztą widać w moim awatarku :)

She ale ty masz za to jakie zdjęcie ! Zrobiłabym z niego portret, obłożyła w złote ramy i powiesiła nad łóżkiem w sypialni :)

Jestem strasznie pozytywnie zaskoczona dzisiejszym USG. Po pierwsze - przez brzuch. Po drugie - słyszałam serduszko <3. Po trzecie - mogłam zobaczyć przez chwilę dzieciątko w 3D :) A po czwarte najważniejsze - dzidzia jest zdrowa.

• Dora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dziadek też mnie rejestrował i straszył mamę, że poda imiona w odwrotnej kolejności;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Moj dziadek też mnie rejestrował i straszył mamę, że poda imiona w odwrotnej kolejności;-)

Anna Dorota pięknie :) Ale Kazia? :P Dobrze, że jest czas na ew. zmianę ;)

• she Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    She jak tam u Ciebie? masz już całą wyprawkę?

chcę skompletować do końca tego tygodnia. Jutro urządzam wielkie pranie ciuszków kupionych na allegro, później siadam i liczę ile mam body, kaftaników, pajacyków, śpioszków itd. licząc też wszystkie nowe ubranka, które kupiłam. I braki (według listy) chcę uzupełnić do końca tego tygodnia. Mam nadzieję, że ten rabat w Smyku 1 czerwca, o którym pisałaś będzie obejmował ciuszki :) A jak nie to w innych sklepach dokupię co trzeba.
    Chcemy też kupić w tym tygodniu wózek - chyba będzie to X-lander X-move, ale zaczął mi się też podobać Navington Corvet i Galeon.... Pisałam przed chwilą na 'ciążowym', że wybór wózka jest jakąś masakrą! ;) Przez kilka miesięcy mieliśmy wybrany Mutsy Evo, a tu nam się zmieniło i jesteśmy w proszku z wózkiem.
    W tym tygodniu mamy mieć montowaną zabudowę do pokoju Mai (robimy biurko narożne i półki na książki), to biurko będzie mi służyło do przewijania córci. Zamawiamy też łóżeczko i komodę, szafa Komandora stoi już w tym pokoju od 5 lat. Dotychczas pokój był naszym 'magazynem' i trzymałam tam wszystkie moje pamiątki życiowe :D ale musiałam ostatnio zrobić wielki przegląd i zdecydować co jest mi naprawdę potrzebne i część 'śmieci' poszła out.
    No i wielki fotel, który kupiliśmy z myślą o mojej wygodzie w trakcie karmienia trafi też do pokoju Mai - opuści nasz 'salon'. A tak mi się w nim wygodnie telewizję ogląda hehe To taki mięciutki fotel, który uruchamiany wajchą rozkłada podpórkę na nogi, a jak się mocniej oprę to można się też położyć - taka mniej wypasiona wersja fotela, który miał Joey i Chandler w Przyjaciołach

Kosz Mojżesza, w którym Maja będzie spała przez pierwsze miesiące przy naszym łóżku w sypialni już jest :)

I chyba już czas powoli pakować torby do szpitala - dokładnie miesiąc do terminu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 20:00

Rucia, Dora, mauysia, Mała, gadgeta lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:

Mój Dziadek właśnie tak zrobił hehe i moja chrzestna w dokumentach jest Marią Urszulą, ale i tak wszyscy mówią na nią Ula. Kiedyś jak odwiedziłam ją w pracy i zobaczyłam, że na drzwiach ma napisane Maria to mnie dopiero uświadomiła jak o z jej imionami jest w rzeczywistości :D

Dora lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She pamiętaj, że nie ma wózka idealnego :) Zawsze coś będzie nie tak. :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She odliczamt dni razem z Tobą:-)

ps: moja babcia ma na imię Kazia;-)

• she Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Niestety :(

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Rucia wrote:

Niestety :(

Ja szukałam przede wszystkim lekkiego (ja z moją wagą piórkową nie mogłabym pozwolić sobie na wózek ciężki) więc wybrałam lekki,ale za to jazda nim po dziurach czy zimą,to porażka...ale są i zalety (poza wagą) wózek spacerowy z niego jest malutki , zgrabniutki :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu, dzięki za opis/fotki i tutaj :) Fajne imiona przytoczyłaś - bardzo mi się podobają.

Rucia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Mayuś, że ci się podobają :)

• she Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już w sumie 1/3 ciąży Ruciu za Tobą :) a córcia jest super! :)

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She nawet nie wiem kiedy to zleciało. Dopiero co dowiedziałam się, że jestem w ciąży, a pojutrze wkraczam w drugi trymestr! Czas leci jak szalony :)

Ale co tu dużo mówić. Ty kochana za chwilę rodzisz, a jeszcze pamiętam jak weszłam pierwszy raz na forum w listopadzie, spojrzałam na tabelkę i mówię sobie ... Ona ma termin w czerwcu, przecież to tyle czasu, a tu proszę. Jeszcze chwila i Maja będzie na świecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia, Shagga i Dora też dopiero co robiły testy, a już ponad połowa ciąży za Nimi :)

Shagga_80, Dora, mauysia lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie czas leci, chociaż zimą stał w miejscu jak dla mnie. Wiedziałam, że wiosna będzie wybawieniem:-)
    Po malutku kompletuje już sobie wyprawkę, bo jak się okazuje rzeczy jest całkiem sporo. Najbardziej nie mogę się jednak doczekać kupowania wózka:-P Na tym punkcie mam świra, jak moj m. na punkcie swojego samochodu:-)

Pierwsza chyba Bella doczeka się maleństwa prawda? czy coś pomyliłam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2013, 11:49

Rucia, anna_w lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Dokładnie czas leci, chociaż zimą stał w miejscu jak dla mnie. Wiedziałam, że wiosna będzie wybawieniem:-)
    Po malutku kompletuje już sobie wyprawkę, bo jak się okazuje rzeczy jest całkiem sporo. Najbardziej nie mogę się jednak doczekać kupowania wózka:-P Na tym punkcie mam świra, jak moj m. na punkcie swojego samochodu:-)

Pierwsza chyba Bella doczeka się maleństwa prawda? czy coś pomyliłam?

Mnie też korci,żeby już kupować choćby dlatego by w czasie rozłożyć wydatki...no i ja w sumie niewiele rzeczy potrzebuję...ale jakoś mi się nie spieszy :)

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ