FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
Amicizia wrote:Mauysia, She nie zamierzam znikać tylko ograniczyć swoja aktywność, skoro mam problem z pisaniem będe głównie czytac i czasem cos naskrobie ogólnie mam teraz mniej czasu, bo sprawy z kredytem prcaca itd. ostatnio ogólnie sporo sie u nas dzieje
spoko Twoje posty z telefonu mnie osobiście bawią, tak w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Czasami wychodzą takie łamigłówki, że jest zabawnie. Ale daję radę
I powodzenia z kredytem, mieszkankiem, pracą - buziaki :*Amicizia, Ilona lubią tę wiadomość
-
Witam:)
Dzis dowiedziałam się ze będę miała zdrowe dziecko!!!
Przypomnę moja sytuacje: w 12 tyg NT wyniosło 6 mm, reszta parametrów ok. Miałam robioną prywatnie biopsje kosmówki-wynik wstępny prawidłowy. Niestety Hodowla długoterminowa nie wyszła i w 16 tyg miałam amniopunkcje-wynik szybki FISH -prawidłowy. Dziś zadzwonili do mnie ze ostateczny wynik równiez jest prawidłowy:)
Wczoraj byłam tez na usg połówkowym (18tydzien 0 dni), dr Makowski ma super sprzęt usg więc wszystko na tym etapie mogł dokładnie zbadac-dzidzius rozwija się książkowo, nie ma śladu po podwyzszonej przeziernosci karkowej, wszystkie parametry idealne.
W 20 tyg czeka mnie tylko kontrolne echo serca, byłam juz w 14 tyg u docent Dangel i serduszko całkowicie zdrowe.
Wreszcie mogę zacząc się cieszyć. Jak widać na moim przykładzie sam parametr NT nie przesądza o niczym. My nie mieliśmy szans na zdrowe dziecko wg pani dr, która robiła biopsję, a jednak sie udało:)
Chyba zrobie sobie suwaczek ciązowy....Dora, Mała, mauysia, she, kopciuszek126, Rucia, Kleopatra, jeju lubią tę wiadomość
-
Dora wrote:Wczoraj wieczorem pierwszy raz zauważyłam jak podskakuje mi cały brzuszek:-) Tak się malutka rozpychała.
Fajnie U mnie na razie skrzętnie sie ukrywa, tzn ja czuję ruchy, ale jak Marcin kładzie rękę na brzuchu, to oczywiście cisza i spokój -
she wrote:Dzięki Mała
Ami - no coś Ty! nie znikaj plissss
No widziałam się wczoraj. Jest tak jak pisałam, nic nie przekręciłam Pamięć się ma :-p Ona też czytała na necie...byłą przerażona, ale dostała ochrzan od gina i wyluzowała troszkę, a faktycznie na necie straszą czasem nieziemsko....she lubi tę wiadomość
-
Podrzucam jeszcze ciekawy artykuł o szyjce macicy w ciąży. Ostatnio właśnie zamiast zdjęcia dzidziusia dostałam od mojej ginki zdjęcie szyjki.
m.zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,130332,13403690,Problemy_z_szyjka_macicy_w_ciazy.htmlWitamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualny