FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
właśnie sprawdziłam wynik mojego dzisiejszego testu obciążenia glukozą 75g:
Glukoza na czczo - 90 mg/dl (norma 65-105)
Glukoza po 2 godz. - 155 - norm nie podano.
Sprawdziłam w necie to norma nie powinna przekraczać 140...
Nie wygląda to dobrze.
Dobrze że jutro wizyta u gina. -
nick nieaktualnyMauysiu, ja miałam chęć w czerwcu jechać nad morzem (byłoby taniej, bo przed sezonem a i jeszcze nie byłabym taka nie-mobilna) ale postanowiliśmy wprowadzić program oszczędnościowy i odpuściliśmy...poczekam do przyszłego roku, pojedziemy w czwórkę
Aniu,nie pamiętam jak to jest z tą glukozą,ale coś świta mi,że ważniejszy jest ten pomiar na czczo (tzn czy w normie jest)...ale głowy sobie nie dam za to odciąćanna_w, Fedra, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Kiedyś przez przypadek nacisnęłam opcję " powiadamiaj mnie o nowych wpisach w tym wątku ".
Teraz pomimo tego, że cały czas odhaczam tą opcję, dostaję na meila informacje o nowym wpisie na wątku
Skrzynkę mi zaśmieca.
Ja też tak kiedyś zrobiłam, ale mogłam podczas wpisywania odpowiedzi odhaczyć i odhaczyłam Może OVU szczególnie zależy byś Ty dostawała wiadomości o nowej odpowiedzi
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Ja też tak kiedyś zrobiłam, ale mogłam podczas wpisywania odpowiedzi odhaczyć i odhaczyłam Może OVU szczególnie zależy byś Ty dostawała wiadomości o nowej odpowiedzi
O tak na pewno Ovu mnie kocha
Chyba rozwiązałam problem Shagguś twoją metodą Zobaczymy czy zadziała.Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
hej. dziewczyny nie rozumiem ! wczoraj zaznaczylam ignorowanie tempki i po dzisiejszej temp byla wyznaczona owu na 32 dc teraz weszlam i odznaczylam przez przypadek ignorowanie tempki z wczoraj i potem zaznaczylam spowrotem ignorowanie i detektor nie zaznaczyl na nowo owulacji dlaczego ????Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Niestet6y nie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty. Najgorsza jak do tej pory, opóźnienienie było starszne już przychodnia kończyłą przyjmowanie, a pacjentek mnóstwo było, wiec lekarka tylko sprawdziłą ze dziecko zdrowe, serduszko bije i nie zagłębiała się w dalsze obserwcaje, malucha widziałąm tylko przez kilka sekund. Niestety nic poza tym, ze zdrowe i wynikami na grupe krwi sie nie dowiedzialam. Po wizycie płakać i sie chiało, bo tak bardzo liczyłam, że zobacze to moje maleństwo. Nie wiem czy wytrzymam do kolejnej i wczesniej nie wybiore sie prywatnie na jakies usg.
Potem bylismy na zakupach i pół krk zjechalismy zeby znalezc bazylie do salatki na kolacje po to zeby jak juz wrocimy to jej nie zjesc w koncu. W miedzy czasie telefony od rodzinki itd i tak mi zeszło, a jak weszlam to tradycyjnie zaczynam od nadrobienia was.
. -
Amicizia wrote:Niestet6y nie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty. Najgorsza jak do tej pory, opóźnienienie było starszne już przychodnia kończyłą przyjmowanie, a pacjentek mnóstwo było, wiec lekarka tylko sprawdziłą ze dziecko zdrowe, serduszko bije i nie zagłębiała się w dalsze obserwcaje, malucha widziałąm tylko przez kilka sekund. Niestety nic poza tym, ze zdrowe i wynikami na grupe krwi sie nie dowiedzialam. Po wizycie płakać i sie chiało, bo tak bardzo liczyłam, że zobacze to moje maleństwo. Nie wiem czy wytrzymam do kolejnej i wczesniej nie wybiore sie prywatnie na jakies usg.
Potem bylismy na zakupach i pół krk zjechalismy zeby znalezc bazylie do salatki na kolacje po to zeby jak juz wrocimy to jej nie zjesc w koncu. W miedzy czasie telefony od rodzinki itd i tak mi zeszło, a jak weszlam to tradycyjnie zaczynam od nadrobienia was.
.
Hej Ami,
tu też Ci napiszę, że WIEM CO CZUJESZ... 3 tygodnie temu też mój lekarz odbębnił badanie, a ja nastawiłam się już na to, że zrobi mi USG... A on tylko obmacał mnie "od środka" i koniec. Nawet bicia serduszka nie sprawdził. Byłam wkurzona na maksa!!! Na szczęście dziś sobie zrekompensowałam, o czym za chwilę
Dobrze, że maluszek zdrowyShagga_80 lubi tę wiadomość
-
A na moim połówkowym wszystko jak najbardziej OK.
Będzie chłopiec
Oto parę szczegółowych danych:
Położenie płodu podł. główkowe
Bicie sercaŁ 135/min
Masa szacunkowa: 488 g
Łożysko ściana przednia, poza ryzykiem przodowania
Wszystkie organy OK (nie będę wszystkich wypisywać )
M i L też byli na badaniu i miałam wrażenie, że Leo wolałby jednak siostręshe, anna_w, Shagga_80, Rucia, Anka-Skakanka, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:A na moim połówkowym wszystko jak najbardziej OK.
Będzie chłopiec
Oto parę szczegółowych danych:
Położenie płodu podł. główkowe
Bicie sercaŁ 135/min
Masa szacunkowa: 488 g
Łożysko ściana przednia, poza ryzykiem przodowania
Wszystkie organy OK (nie będę wszystkich wypisywać )
M i L też byli na badaniu i miałam wrażenie, że Leo wolałby jednak siostrę
Obstawiałam córkę,tak? Nie bierzcie moich wróżb pod uwagę!!!
Ale tak naprawdę to najważniejsze,że rozwija się prawidłowo
Ami, a Ty nie przejmuj się, najważniejsze,że wszystko dobrze...a ja na twoim miejscu pomyślałabym o prywatnym USG - dla popatrzenia itd, bo wiadomo,że to co najważniejsze,to sprawdziła Twoja ginkamauysia lubi tę wiadomość
-
Mauysiu, gratuluję synka Super że wszystko ok.
Ami - najważniejsze że maleństwo jest zdrowe. Myślę że to dobry pomysł żeby pojść i zrobić usg prywatnie i "na spokojnie" zobaczyć maleństwo. Też zawsze z niecierpliwością czekam od wizyty do wizyty żeby zobaczyć dzidzię na usg.
Moja wizyta już dzisiaj. Wieczorem napiszę co i jak, chociaż dzisiaj idę tam z duszą na ramieniu ze względu na wynik po obciążeniu glukozą.mauysia, Dora, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość