Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mysza_Polna wrote:A kupię te orzechy gdzieś stacjonarnie? 🤔 Ja wczoraj suszone morele podjadałam w pracy 😁
Ja kupiłam w Rossmannie! Pisałyście akurat o tych orzechach i mi się w oczy rzuciły to wzięłam a co 🙈Anka32 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Marzycielka przyjemnego i owocnego ❤️ 🔥❤️
Anka , Pusshka co do chcenia to faktycznie jak mnie mąż dobrze podejdzie to wiadomo że mi też się zachce. Oni wiedzą gdzie mamy guziczek
Cukruś, tak brazylijskie mega tłuste to prawda3 w maksie , bo na ustach aż tłuszcz czuć.
Bluebell trzymam kciuki oby to było to wymarzone spóźnienie
Pusshka, Marzycielka, blador2 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Anka32 wrote:Jest nowy smak grzańca - tiramisu 🥹
Człowiek jeszcze nie skosztował czekolady z pomarańczą a tu kolejny, eh 🤣
Ania widzialam, ze pijesz ten galicyjski? Tez go kiedys pilam i pyyycha jesg, ale pozniej sie oczytalam gdzies, ze ma podobno bardzo duzo cukrui od tego czasu jak mam ochote na grzanca to kupuje czerwone wino, skladniki do grzanca i robie sama 😎
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
klaudia_23 wrote:Ania widzialam, ze pijesz ten galicyjski? Tez go kiedys pilam i pyyycha jesg, ale pozniej sie oczytalam gdzies, ze ma podobno bardzo duzo cukru
i od tego czasu jak mam ochote na grzanca to kupuje czerwone wino, skladniki do grzanca i robie sama 😎
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Pełna chata wrote:Cześć Dziewczyny.
Na początek ściskam za @.
Staram się czytać ale ciężko ogarnąć to tempo 🙂. Korzystam z aplikacji i nie ukrywam, że ciężko się też odpisuje.
Co do placków ziemniaczanych to też je uwielbiam- wychowałam się na takich że śmietana i cukrem. Dopiero jak bylam dorosła spróbowałam z gulaszem i to chyba mój faworyt, nie pogardzę też takimi zimnymi z lodówki bez dodatków,
Vii współczuję strachu. Nigdy nie miałam aż takich przeżyć ale tez ta krtan odbierała mi sen z powiek. Byle kaszlnięcie, a ja stałam nad łóżkiem syna. Raz wychodziłam na balkon i szybko nebbud, pomogło. Na szczęście wyrósł z tego i teraz jak już choruje na krtań to całkiem łagodnie, bez duszności. Mam nadzieje, ze tez tak bedzie u Ciebie.
Książki kocham czytać, głównie kryminały, nie lubię książek romatycznych (filmów tez, chyba ze z tematyka świąteczną) Czytam tylko w formie papierowej, czytnik się u mnie nie sprawdza. Za szybko męczą mi się oczy.
Aszin, kiedy testujesz? Może mąż po powrocie będzie mieć niespodziankę😉❤️
Olalee zdrówka, wracaj do formy!
W ogóle jestem dziś 5dpo i już czuje, że dupa wyszła. Nic mnie nie boli, jest jakoś za spokojnie.
Dobrego dnia.Np. na dwie strony albo w notatniku otwartym już sobie pisać odpowiedź i później tylko kopiować na forum.
Ja też najbardziej lubię tematykę kryminałów i dramatów
Dopiero 5 dpo, na spokojnie - a nieraz taki brak objawów jest dobrym objawemPełna chata lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkich serdecznie, jestem tutaj nowa, od roku czytam forum ale nigdy się nie udzielałam. Chciałabym bardzo podziękować za rady, bo dzięki Wam zaczęłam brać NAC i ponownie sprawdziłam swój poziom tarczycy ( 3 lata temu wszystkie wyniki były ok) i mimo, że według mojego laboratorium było w granicach dopuszczalnosci to jednak okazało się, że pewnie ma to wpływ na niepowodzenie w staraniach o dziecko. Mam 37 lat, jestem wdową, córka miała 2 lata gdy nagle zmarł mój mąż, ja wówczas miałam 31 lat. Po ponad czterech latach spotkałam mężczyznę, z którym planuję spędzić resztę życia, po roku czasu postanowiliśmy zacząć starać się o dziecko. Minęło już 13 miesięcy starań, pół roku brałam Letrozole,chodziłam na monitoringi, owulacja jest i endo też ok. Partner obecnie kończy 3 miesiąc fertilman plus, chociaż nie badalismy czy coś jest nie tak, bo daleko i to krępujące badanie, itp. no i jest 4 lata młodszy odemnie więc bardziej szukałam komplikacji u mnie. Nie chcę się zapisać na wolnego strzelca w tym miesiącu bo chociaż miałam owulację parę dni temu to jednak przy poziomie TSH 4,89 marne szanse, że by się udało. W każdym bądź razie dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi i sugestie, próbuję teraz obniżyć TSH poprzez Euthyrox 50 i tak tylko się zastanawiam jak długo może to potrwać. Czy to będzie 1 zmarnowany cykl czy raczej ok. 3 cykle? Czas już mnie goni, bo marzę o rodzeństwie dla mojej niemalże 9-latki, za parę miesięcy 38 na karku i coraz większe ryzyko chorób o których boję się mysleć.
Jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam wszystkich z forum i z całego serca gratuluję wszystkim, którym udało się zobaczyć || w tym miesiącu 😘Pusshka, bonassola, Kira, Olalee, stokrotka00, Sarka94, Adirella, Luna_ lubią tę wiadomość
🙋♀️ 37
🙋♂️ 33
👶 2015
wdowa
starania o pierwsze wspólne dziecko z partnerem od 10.2022 r.
luty 23r. beta 8,7 -
nick nieaktualnyklaudia_23 wrote:Ania widzialam, ze pijesz ten galicyjski? Tez go kiedys pilam i pyyycha jesg, ale pozniej sie oczytalam gdzies, ze ma podobno bardzo duzo cukru
i od tego czasu jak mam ochote na grzanca to kupuje czerwone wino, skladniki do grzanca i robie sama 😎
Dlatego piję go tylko wtedy gdy mam odstępstwo od diety 🤣
Teraz znowu wystartowałam to sobie chociaż pomarzę i Wam smaka narobię 🥹 -
Alysa, lepiej, ale nadal kiepsko :p A Młoda niezły agent
Marzycielka, wygląda na pik.
Siesiepy, winko na endo polecane jest przed owulacją. Ja po owulacji alko nie tykam.
Mysza, ja kupuję w biedrze
Anka, Ty, ale jesteś na czasie z alko 😎Marzycielka, Mysza_Polna lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
Kathi, witaj i rozgość się 😊🤗
Kathi86 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
🩵🩵🩵
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
-
Heej dziewczyny No dziś was nie nadrobię
Chyba ze później w wolnej chwili . Ja wczoraj spędziłam miły wieczorek z moim K , wlasnie pijąc grzańca
Trochę odeszły mi boleści okresowe i dziś jest całkiem okej . Szykuje się i lecę na 12 do pracy
A później lecimy jakiś obrus kupić bo w niedziele zaprosiłam moich przyszłych teściów na obiadek
Zrobię rosołek , gałabki bądź pieczone udko w glazurze miodowej i kokosanki do kawki ♥️karola_b, Anka32, goska000 lubią tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Co do grzańca to ja też wolę te zrobione samemu - z pomarańczami, goździkami, cynamonem, kardamonem .... mniam 😋
A ja pytam - co dziś na obiad? 😆 za mną chodzi jakiś makaron 🍝goska000, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygoska000 wrote:Alysa, lepiej, ale nadal kiepsko :p A Młoda niezły agent
Marzycielka, wygląda na pik.
Siesiepy, winko na endo polecane jest przed owulacją. Ja po owulacji alko nie tykam.
Mysza, ja kupuję w biedrze
Anka, Ty, ale jesteś na czasie z alko 😎
Obserwuję profil foodnews na insta 😎Pusshka, goska000 lubią tę wiadomość
-
Kathi86 wrote:Witam wszystkich serdecznie, jestem tutaj nowa, od roku czytam forum ale nigdy się nie udzielałam. Chciałabym bardzo podziękować za rady, bo dzięki Wam zaczęłam brać NAC i ponownie sprawdziłam swój poziom tarczycy ( 3 lata temu wszystkie wyniki były ok) i mimo, że według mojego laboratorium było w granicach dopuszczalnosci to jednak okazało się, że pewnie ma to wpływ na niepowodzenie w staraniach o dziecko. Mam 37 lat, jestem wdową, córka miała 2 lata gdy nagle zmarł mój mąż, ja wówczas miałam 31 lat. Po ponad czterech latach spotkałam mężczyznę, z którym planuję spędzić resztę życia, po roku czasu postanowiliśmy zacząć starać się o dziecko. Minęło już 13 miesięcy starań, pół roku brałam Letrozole,chodziłam na monitoringi, owulacja jest i endo też ok. Partner obecnie kończy 3 miesiąc fertilman plus, chociaż nie badalismy czy coś jest nie tak, bo daleko i to krępujące badanie, itp. no i jest 4 lata młodszy odemnie więc bardziej szukałam komplikacji u mnie. Nie chcę się zapisać na wolnego strzelca w tym miesiącu bo chociaż miałam owulację parę dni temu to jednak przy poziomie TSH 4,89 marne szanse, że by się udało. W każdym bądź razie dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi i sugestie, próbuję teraz obniżyć TSH poprzez Euthyrox 50 i tak tylko się zastanawiam jak długo może to potrwać. Czy to będzie 1 zmarnowany cykl czy raczej ok. 3 cykle? Czas już mnie goni, bo marzę o rodzeństwie dla mojej niemalże 9-latki, za parę miesięcy 38 na karku i coraz większe ryzyko chorób o których boję się mysleć.
Jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam wszystkich z forum i z całego serca gratuluję wszystkim, którym udało się zobaczyć || w tym miesiącu 😘
Skoro nie będziesz testować w tym miesiącu to zapraszam do zapisania na wolnego strzelca właśnie
Faktycznie TSH do zbicia, a co do badanie partnera - może warto byłoby pomyśleć skoro to już ponad rok starań?
Trzymam kciuki, rozgość sięKathi86 lubi tę wiadomość
-
@Evelle28, super że dzisiaj małpa odpuściła!
@karola_b, gnocchi z kurczakiem w sosie serowym na dziś i jutrokarola_b, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
-
karola_b wrote:Co do grzańca to ja też wolę te zrobione samemu - z pomarańczami, goździkami, cynamonem, kardamonem .... mniam 😋
A ja pytam - co dziś na obiad? 😆 za mną chodzi jakiś makaron 🍝
U mnie dziś pappardelle ze szpinakiem, kurczakiem i czosnkiemkarola_b, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
🩵🩵🩵
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
-
goska000 wrote:Alysa, lepiej, ale nadal kiepsko :p A Młoda niezły agent
@karola_b u mnie dziś na tapecie pierogi, w poniedziałek się zebrałam i lepiłam.karola_b, goska000 lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny