Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
@Sunnysunsun gratulacje!
Ja dziś pojechałam zrobić ostanią betę, tak dla świętego spokoju, bo i tak miałam skierowanie. I pewnie gdzieś ok 17 powinny być wyniki. Oprócz typowo ciążowych objawów jak częstych odwiedzin w toalecie, mdłości czy bólu piersi nic się dzieje. Jutro mam USG i lekarza, wtedy się wszystko wyjaśni🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
Chmurka21 wrote:Btw cześć Wam wszystkim kochane😘 Jakos rzadziej tu wchodzę, ale staram się nadrabiać. Jeszcze jestem w żałobie po wczorajszej bieli (jestem z tych które prawie nie robią testów, bo się boje rozczarowania )Pisałam Wam o tym, ze raczej się ukrywam przed mężem. A wczoraj zagaił do mnie, ze ostatnio @ miałam na wyjeździe w górach i to już miesiąc minął 😂 nie wiem co jest ze mną nie tak, ale nie umiałam mu powiedzieć, ze zrobiłam test i jest negatywny, powiedziałam tylko, ze zaraz będę miała @, wszystko w terminie 😂
Ja tez zazwyczaj nie mówię, czasem sam się zorientuje. Ale ja nie mówię celowo, bo mój mąż ostatnio każde niepowodzenie mocno przeżywa.Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Chmurka21 wrote:Btw cześć Wam wszystkim kochane😘 Jakos rzadziej tu wchodzę, ale staram się nadrabiać. Jeszcze jestem w żałobie po wczorajszej bieli (jestem z tych które prawie nie robią testów, bo się boje rozczarowania )Pisałam Wam o tym, ze raczej się ukrywam przed mężem. A wczoraj zagaił do mnie, ze ostatnio @ miałam na wyjeździe w górach i to już miesiąc minął 😂 nie wiem co jest ze mną nie tak, ale nie umiałam mu powiedzieć, ze zrobiłam test i jest negatywny, powiedziałam tylko, ze zaraz będę miała @, wszystko w terminie 😂
Ja też ukrywam się przed mężem (ale to brzmi...) Wolę przejść przez to rozczarowanie sama. A do tego nie widzi ile testów zużywam 😂 Chociaż gdyby wiedział, że testowanie 7dpo jest kompletnie bez sensu, to byłby moim głosem rozsądku.Pusshka, Chmurka21 lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Bulbasek wrote:Hehe my też mieliśmy się budować, ale jakoś tak spontanicznie znaleźliśmy całkiem fajnego gotowca więc poszliśmy na łatwiznę, ale działkę zostawiamy na przyszłość jeszcze. Teraz kupujemy 3 sypialnie - a plan był zawsze na 3 dzieciaczków więc może jeszcze kiedyś będzie potrzebne coś większego;) My teraz też z mieszkania się przerzucamy i no najbardziej mi chyba tego ogródka właśnie brakowało, jeszcze wanny i normalnej kuchni, teraz mieliśmy taki malutki aneks, a oboje lubimy gotować.
@drSylwia, bardzo oryginalne hobby, super! Życzę Ci szybkiego zakupu pianina Masz rację, wszędzie trzeba szukać pozytywówStarania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
MadziaIsm wrote:@Sunnysunsun gratulacje!
Ja dziś pojechałam zrobić ostanią betę, tak dla świętego spokoju, bo i tak miałam skierowanie. I pewnie gdzieś ok 17 powinny być wyniki. Oprócz typowo ciążowych objawów jak częstych odwiedzin w toalecie, mdłości czy bólu piersi nic się dzieje. Jutro mam USG i lekarza, wtedy się wszystko wyjaśniStarania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
drSylwia wrote:Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa 🥰
Staram się znaleźć coś pozytywnego w każdej sytuacji i na tym się skupić. Tak też stwierdziłam, że skoro mam ten czas to wykorzystam go na spełnienie swoich dziecięcych marzeń. Zawsze chciałam Nauczyć się szyć, mówić po francusku i grać na pianinie, ale nigdy nie było na to funduszy. Już jako dorosła osoba zarabiałam, ale z kolei nie było to moim priorytetm, a ilość czasu mocno ograniczona przez pracę. Więc teraz chodzę na kursy krawieckie, uczę się francuskiego i czekam aż mąż kupi mi obiecane pianino elektryczne 😃
Podchodzę do tego tak: jeśli będą 2 kreski to super, bedziemy mieć dziecko! Jeżeli będzie 1 kreska to też super, będę miała dłużej czas wolny na swoje hobby, a mąż obiecał zabrać mnie do naszej ulubionej pizzerii gdzie w sezonie jesienno-zimowym podają rewelacyjne grzane białe wino z mandarynkami 😋
We wszystkim można odnaleźć coś pozytywnego 🙃
Żeby każda z nas na forum miala takie super nastawienie to łatwiej by się czekało na te ⏸️
Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej cieszyła się ze swojego małego cudu. Za to będziesz mogła uszyć własnoręcznie jakiś rożek czy inny prezent. Ja tak szyłam w pierwszej ciąży i płakałam, że to się dzieje naprawdę 😂🙈
Wspaniale, że nie siedzisz bezczynnie czekając tylko znalazłaś pasje. Pogratulować tylko podejścia ❤️
Pusshka, Sunnysunsun, Chmurka21, Adirella, drSylwia lubią tę wiadomość
-
drSylwia, zazdroszczę kursów krawieckich. Też o tym myślałam, ale teraz nie mam czasu.
Załuję bardzo, że jak moja Mama jeszcze żyła, nie przysiadłam z nią, żeby nie pokazała mi podstaw. Odziedziczyłam po niej (moją maszynę do szycia), ale jedynie co udało mi sie na niej uszyć, to maseczki, kiedy zaczeła się pandemia. Odstawiłam ją w kąt, bo nawet nie wiem, jak ją "serwisować", żeby nie padła.
A piszę, że moją maszynę, bo sama ją sobie kiedyś kupiłam zainspirowana programem amerykańskim "Project Runway" i ostatecznie oddałam ją Mamie, bo nie miałam do tego cierpliwości83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Ja podobnie, jak któraś już pisała, pojęcie cierpliwości jest mi obce dobrze, źle, nie ważne muszę wiedzieć już i dlatego test robiłam w samotności, a już pół godziny później wygadałam mężowi, że nic z tego nie będzie. Ogólnie to ja nie umiem utrzymać przed nim żadnej "tajemnicy" i np. prezenty na urodziny daje mu tego samego dnia, którego przywiezie je kurier 🤦♀️
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Hahah, nie wiem czy to adekwatne w tej sytuacji, ale spoko mi się czyta, że tez to ukrywacie (?)😂 w sensie czuje się taka bardziej normalna z tym utajaniem 🫣🫣🫣 losie, co ja pisze 😂
Nieważne, poprawilyscie mi humor 😘Pusshka, Bulbasek, Adirella lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Kira wrote:Miałam dzisiaj przegląd u gina.
Wyobraźcie sobie, że wchodzi do gabinetu z moją kartą, która spinaczem biurowym ma przypięte szkiełko do cytologii. Krótki wywiad i zaprasza mnie na fotel w międzyczasie wyjmując gołymi rękami to szkiełko, które wyślizgując jej się z rąk niczym mydło pod prysznicem próbowała ratować w locie przed upadkiem 😂
Gdy wylądowało sprytnym ruchem podniosła je z podłogi otrzepując w locie niczym dżentelmen salutujący kapeluszem. Na końcu dodając dwa dezynfekujące dmuchnięcia z paszczy zabrała się za pobieranie cytologii 🙈❤️
Przynajmniej szczoteczką nie patyczkiem ✌️
A i poprosiłam o sprawdzenie tsh to odpowiedziała, że tu w DE skreślili to badanie z listy refundowanych na zlecenie ginekologa 🤦♀️
Brzmi jak przedstawienie z okazji Halloween l, a nie wizyta lekarska 😂Anka32, Pusshka, Bulbasek, Kira, blador2 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
nick nieaktualnyblador2 wrote:Ja podobnie, jak któraś już pisała, pojęcie cierpliwości jest mi obce dobrze, źle, nie ważne muszę wiedzieć już i dlatego test robiłam w samotności, a już pół godziny później wygadałam mężowi, że nic z tego nie będzie. Ogólnie to ja nie umiem utrzymać przed nim żadnej "tajemnicy" i np. prezenty na urodziny daje mu tego samego dnia, którego przywiezie je kurier 🤦♀️
Siostro 🥹😅blador2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziaIsm wrote:Ja dziś pojechałam zrobić ostanią betę, tak dla świętego spokoju, bo i tak miałam skierowanie. I pewnie gdzieś ok 17 powinny być wyniki. Oprócz typowo ciążowych objawów jak częstych odwiedzin w toalecie, mdłości czy bólu piersi nic się dzieje. Jutro mam USG i lekarza, wtedy się wszystko wyjaśni
Czekamy ❤️ -
MadziaIsm wrote:@Sunnysunsun gratulacje!
Ja dziś pojechałam zrobić ostanią betę, tak dla świętego spokoju, bo i tak miałam skierowanie. I pewnie gdzieś ok 17 powinny być wyniki. Oprócz typowo ciążowych objawów jak częstych odwiedzin w toalecie, mdłości czy bólu piersi nic się dzieje. Jutro mam USG i lekarza, wtedy się wszystko wyjaśni👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Pusshka wrote:Rozumiem, czyli już połowa czasu brania leku za Tobą. Będę czekać na info 15.11 odnośnie wyniku i trzymam kciuki, żeby się ładnie obniżyła, żeby można już było działać ze stymulacją
To naprawdę całkiem sprawnie wszystko idzie - super! Nam w grudniu miną 2 lata na swoim mieszkaniu, ale już mamy plan w głowie na budowę domu, działka na nas czeka. Wychowałam się w dużym domu z ogromnym podwórkiem, więc nie wyobrażam sobie spędzić całego życia w bloku
Przybijam 5 Ja całe swoje 34 letnie życie ( z wyłączeniem 5 lat studiów ) mieszkałam i mieszkam w domu z ogromną przestrzenią podwórkowo-ogrodową i kiedy musiałam mieszkać w kamienicy/bloku to czułam się jak w klatce. Nawet balkon 15m2 nie pocieszał Zawsze czekałam z utęsknieniem na weekend żeby zjechać do domuBulbasek lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
blador2 wrote:Ja podobnie, jak któraś już pisała, pojęcie cierpliwości jest mi obce dobrze, źle, nie ważne muszę wiedzieć już i dlatego test robiłam w samotności, a już pół godziny później wygadałam mężowi, że nic z tego nie będzie. Ogólnie to ja nie umiem utrzymać przed nim żadnej "tajemnicy" i np. prezenty na urodziny daje mu tego samego dnia, którego przywiezie je kurier 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 12:35
blador2 lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Jestem po wizycie, pęcherzyk pęknął i jestem po owulacji, więc jest postęp. Endometrium 13mm.
Pani Doktor powiedziała,że jesteśmy na dobrej drodze.
Za tydzień beta i progesteron, i w zależności od wyników zwiększamy dawki Cyclo lub przestaje brać i czekam na kolejny cykl, w którym mam rozpocząć pierwszą stymulację z clo…
Jednak mam nadzieję,że się wszystko udało 🥹🥹Anka32, Myszkaaa20, Bulbasek, blador2, Kira, stokrotka00, Nomeolvides, bonassola, alauda, czaranna, Astereae, MimiM29, Chmurka21, Viii, Wenka, Adirella, Jagodecka lubią tę wiadomość
👶🏻Starania od 2023
💔 1 x ciąża biochemiczna
Grudzień ⏸️
Dziewczynka 👧 🩷 -
Przed moim Mężem nic się nie ukryje. On to jest takie ciekawskie jajo. Wszystko chce i musi wiedzieć. Wszystko go interesuje Mnie to w ogóle nie przeszkadza, robię przy nim testy, o wszystkim mówię. Po wspólnych 17 latach jest moim najlepszym przyjacielem ☺️
Kira, Chmurka21 lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
@drSylwia przykro mi bardzo z powodu Twoich przejść, tulę mocno! Trzymam kciuki że sie uda!
@sunnysunsun - gratulacje! 😍 Piękne dwie kreseczki!
@Nowanna ja sie szczepiłam na grype w zeszłym tygodniu. Wole sie nie stresowac później a jakby sie udało teraz to akurat bedzie sezon grypowy. Gin mowila ze teraz sie nawet rekomenduje w pierwszym trymestrze, ale lepiej przed jej zdaniem. Oczywiscie kazdy sam decyduje. Moj mąż juz przybiósł covid w kwietniu z pracy, bo u niego w pracy ludzie chodza podchorawi do biura…10sc 🙏
12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
02.23 - rozpoczęcie starań
12.23 - planowa wizyta w klinice
Leki i suplementacja:
♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki
♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki -
Nietypowa30 wrote:Jestem po wizycie, pęcherzyk pęknął i jestem po owulacji, więc jest postęp. Endometrium 13mm.
Pani Doktor powiedziała,że jesteśmy na dobrej drodze.
Za tydzień beta i progesteron, i w zależności od wyników zwiększamy dawki Cyclo lub przestaje brać i czekam na kolejny cykl, w którym mam rozpocząć pierwszą stymulację z clo…
Jednak mam nadzieję,że się wszystko udało 🥹🥹
Kciuki! ✊✊✊Nietypowa30 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜