Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • drSylwia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 13:25

Kira, Pusshka, Myszkaaa20, Sunnysunsun, Chmurka21, Effiii, goska000, Wenka, Jagodecka lubią tę wiadomość

• MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sunnysunsun gratulacje!

Ja dziś pojechałam zrobić ostanią betę, tak dla świętego spokoju, bo i tak miałam skierowanie. I pewnie gdzieś ok 17 powinny być wyniki. Oprócz typowo ciążowych objawów jak częstych odwiedzin w toalecie, mdłości czy bólu piersi nic się dzieje. Jutro mam USG i lekarza, wtedy się wszystko wyjaśni

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Btw cześć Wam wszystkim kochane😘 Jakos rzadziej tu wchodzę, ale staram się nadrabiać. Jeszcze jestem w żałobie po wczorajszej bieli (jestem z tych które prawie nie robią testów, bo się boje rozczarowania )Pisałam Wam o tym, ze raczej się ukrywam przed mężem. A wczoraj zagaił do mnie, ze ostatnio @ miałam na wyjeździe w górach i to już miesiąc minął 😂 nie wiem co jest ze mną nie tak, ale nie umiałam mu powiedzieć, ze zrobiłam test i jest negatywny, powiedziałam tylko, ze zaraz będę miała @, wszystko w terminie 😂

Ja tez zazwyczaj nie mówię, czasem sam się zorientuje. Ale ja nie mówię celowo, bo mój mąż ostatnio każde niepowodzenie mocno przeżywa.

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • alauda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Btw cześć Wam wszystkim kochane😘 Jakos rzadziej tu wchodzę, ale staram się nadrabiać. Jeszcze jestem w żałobie po wczorajszej bieli (jestem z tych które prawie nie robią testów, bo się boje rozczarowania )Pisałam Wam o tym, ze raczej się ukrywam przed mężem. A wczoraj zagaił do mnie, ze ostatnio @ miałam na wyjeździe w górach i to już miesiąc minął 😂 nie wiem co jest ze mną nie tak, ale nie umiałam mu powiedzieć, ze zrobiłam test i jest negatywny, powiedziałam tylko, ze zaraz będę miała @, wszystko w terminie 😂

Ja też ukrywam się przed mężem (ale to brzmi...) Wolę przejść przez to rozczarowanie sama. A do tego nie widzi ile testów zużywam 😂 Chociaż gdyby wiedział, że testowanie 7dpo jest kompletnie bez sensu, to byłby moim głosem rozsądku.

Pusshka, Chmurka21 lubią tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Hehe my też mieliśmy się budować, ale jakoś tak spontanicznie znaleźliśmy całkiem fajnego gotowca więc poszliśmy na łatwiznę, ale działkę zostawiamy na przyszłość jeszcze. Teraz kupujemy 3 sypialnie - a plan był zawsze na 3 dzieciaczków więc może jeszcze kiedyś będzie potrzebne coś większego;) My teraz też z mieszkania się przerzucamy i no najbardziej mi chyba tego ogródka właśnie brakowało, jeszcze wanny i normalnej kuchni, teraz mieliśmy taki malutki aneks, a oboje lubimy gotować.
    No pewnie, działka to świetna inwestycja. O tak, własny ogródek to jest luksus.. <3

@drSylwia, bardzo oryginalne hobby, super! Życzę Ci szybkiego zakupu pianina :D Masz rację, wszędzie trzeba szukać pozytywów

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    @Sunnysunsun gratulacje!

Ja dziś pojechałam zrobić ostanią betę, tak dla świętego spokoju, bo i tak miałam skierowanie. I pewnie gdzieś ok 17 powinny być wyniki. Oprócz typowo ciążowych objawów jak częstych odwiedzin w toalecie, mdłości czy bólu piersi nic się dzieje. Jutro mam USG i lekarza, wtedy się wszystko wyjaśni
    Czekamy na wyniki z Tobą 🤞

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drSylwia wrote:
    Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa 🥰
    Staram się znaleźć coś pozytywnego w każdej sytuacji i na tym się skupić. Tak też stwierdziłam, że skoro mam ten czas to wykorzystam go na spełnienie swoich dziecięcych marzeń. Zawsze chciałam Nauczyć się szyć, mówić po francusku i grać na pianinie, ale nigdy nie było na to funduszy. Już jako dorosła osoba zarabiałam, ale z kolei nie było to moim priorytetm, a ilość czasu mocno ograniczona przez pracę. Więc teraz chodzę na kursy krawieckie, uczę się francuskiego i czekam aż mąż kupi mi obiecane pianino elektryczne 😃

Podchodzę do tego tak: jeśli będą 2 kreski to super, bedziemy mieć dziecko! Jeżeli będzie 1 kreska to też super, będę miała dłużej czas wolny na swoje hobby, a mąż obiecał zabrać mnie do naszej ulubionej pizzerii gdzie w sezonie jesienno-zimowym podają rewelacyjne grzane białe wino z mandarynkami 😋

We wszystkim można odnaleźć coś pozytywnego 🙃

Żeby każda z nas na forum miala takie super nastawienie to łatwiej by się czekało na te ⏸️
    Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej cieszyła się ze swojego małego cudu. Za to będziesz mogła uszyć własnoręcznie jakiś rożek czy inny prezent. Ja tak szyłam w pierwszej ciąży i płakałam, że to się dzieje naprawdę 😂🙈
    Wspaniale, że nie siedzisz bezczynnie czekając tylko znalazłaś pasje. Pogratulować tylko podejścia ❤️

Pusshka, Sunnysunsun, Chmurka21, Adirella, drSylwia lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drSylwia, zazdroszczę kursów krawieckich. Też o tym myślałam, ale teraz nie mam czasu.
    Załuję bardzo, że jak moja Mama jeszcze żyła, nie przysiadłam z nią, żeby nie pokazała mi podstaw. Odziedziczyłam po niej (moją maszynę do szycia), ale jedynie co udało mi sie na niej uszyć, to maseczki, kiedy zaczeła się pandemia. Odstawiłam ją w kąt, bo nawet nie wiem, jak ją "serwisować", żeby nie padła.

A piszę, że moją maszynę, bo sama ją sobie kiedyś kupiłam zainspirowana programem amerykańskim "Project Runway" i ostatecznie oddałam ją Mamie, bo nie miałam do tego cierpliwości :)

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie, jak któraś już pisała, pojęcie cierpliwości jest mi obce :D dobrze, źle, nie ważne muszę wiedzieć już i dlatego test robiłam w samotności, a już pół godziny później wygadałam mężowi, że nic z tego nie będzie. Ogólnie to ja nie umiem utrzymać przed nim żadnej "tajemnicy" i np. prezenty na urodziny daje mu tego samego dnia, którego przywiezie je kurier 🤦‍♀️

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah, nie wiem czy to adekwatne w tej sytuacji, ale spoko mi się czyta, że tez to ukrywacie (?)😂 w sensie czuje się taka bardziej normalna z tym utajaniem 🫣🫣🫣 losie, co ja pisze 😂

Nieważne, poprawilyscie mi humor 😘

Pusshka, Bulbasek, Adirella lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Miałam dzisiaj przegląd u gina.
    Wyobraźcie sobie, że wchodzi do gabinetu z moją kartą, która spinaczem biurowym ma przypięte szkiełko do cytologii. Krótki wywiad i zaprasza mnie na fotel w międzyczasie wyjmując gołymi rękami to szkiełko, które wyślizgując jej się z rąk niczym mydło pod prysznicem próbowała ratować w locie przed upadkiem 😂
    Gdy wylądowało sprytnym ruchem podniosła je z podłogi otrzepując w locie niczym dżentelmen salutujący kapeluszem. Na końcu dodając dwa dezynfekujące dmuchnięcia z paszczy zabrała się za pobieranie cytologii 🙈❤️
    Przynajmniej szczoteczką nie patyczkiem ✌️
    A i poprosiłam o sprawdzenie tsh to odpowiedziała, że tu w DE skreślili to badanie z listy refundowanych na zlecenie ginekologa 🤦‍♀️

Brzmi jak przedstawienie z okazji Halloween l, a nie wizyta lekarska 😂

Anka32, Pusshka, Bulbasek, Kira, blador2 lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ja podobnie, jak któraś już pisała, pojęcie cierpliwości jest mi obce :D dobrze, źle, nie ważne muszę wiedzieć już i dlatego test robiłam w samotności, a już pół godziny później wygadałam mężowi, że nic z tego nie będzie. Ogólnie to ja nie umiem utrzymać przed nim żadnej "tajemnicy" i np. prezenty na urodziny daje mu tego samego dnia, którego przywiezie je kurier 🤦‍♀️

Siostro 🥹😅

blador2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:

Czekamy ❤️

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    @Sunnysunsun gratulacje!

Czekamy 🙏❤️

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Rozumiem, czyli już połowa czasu brania leku za Tobą. Będę czekać na info 15.11 odnośnie wyniku i trzymam kciuki, żeby się ładnie obniżyła, żeby można już było działać ze stymulacją :)
    To naprawdę całkiem sprawnie wszystko idzie - super! Nam w grudniu miną 2 lata na swoim mieszkaniu, ale już mamy plan w głowie na budowę domu, działka na nas czeka. Wychowałam się w dużym domu z ogromnym podwórkiem, więc nie wyobrażam sobie spędzić całego życia w bloku

Przybijam 5 :) Ja całe swoje 34 letnie życie ( z wyłączeniem 5 lat studiów ) mieszkałam i mieszkam w domu z ogromną przestrzenią podwórkowo-ogrodową i kiedy musiałam mieszkać w kamienicy/bloku to czułam się jak w klatce. Nawet balkon 15m2 nie pocieszał :D Zawsze czekałam z utęsknieniem na weekend żeby zjechać do domu :)

Bulbasek lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Jejciu ja ma tak samo, mąż ma imieniny i urodziny w ten weekend, a ja się wczoraj zastanawiałam czy nie dać mu już prezentów . I też niestety jestem papla i wszystko od razu mu mówię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 12:35

blador2 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, pęcherzyk pęknął i jestem po owulacji, więc jest postęp. Endometrium 13mm.
    Pani Doktor powiedziała,że jesteśmy na dobrej drodze.
    Za tydzień beta i progesteron, i w zależności od wyników zwiększamy dawki Cyclo lub przestaje brać i czekam na kolejny cykl, w którym mam rozpocząć pierwszą stymulację z clo…

Jednak mam nadzieję,że się wszystko udało 🥹🥹

Anka32, Myszkaaa20, Bulbasek, blador2, Kira, stokrotka00, Nomeolvides, bonassola, alauda, czaranna, Astereae, MimiM29, Chmurka21, Viii, Wenka, Adirella, Jagodecka lubią tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed moim Mężem nic się nie ukryje. On to jest takie ciekawskie jajo. Wszystko chce i musi wiedzieć. Wszystko go interesuje ;) Mnie to w ogóle nie przeszkadza, robię przy nim testy, o wszystkim mówię. Po wspólnych 17 latach jest moim najlepszym przyjacielem ☺️

Kira, Chmurka21 lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • stokrotka00 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @drSylwia przykro mi bardzo z powodu Twoich przejść, tulę mocno! Trzymam kciuki że sie uda!

@sunnysunsun - gratulacje! 😍 Piękne dwie kreseczki!

@Nowanna ja sie szczepiłam na grype w zeszłym tygodniu. Wole sie nie stresowac później a jakby sie udało teraz to akurat bedzie sezon grypowy. Gin mowila ze teraz sie nawet rekomenduje w pierwszym trymestrze, ale lepiej przed jej zdaniem. Oczywiscie kazdy sam decyduje. Moj mąż juz przybiósł covid w kwietniu z pracy, bo u niego w pracy ludzie chodza podchorawi do biura…

10sc 🙏

12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
    02.23 - rozpoczęcie starań
    12.23 - planowa wizyta w klinice

Leki i suplementacja:
    ♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki

♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Jestem po wizycie, pęcherzyk pęknął i jestem po owulacji, więc jest postęp. Endometrium 13mm.
    Pani Doktor powiedziała,że jesteśmy na dobrej drodze.
    Za tydzień beta i progesteron, i w zależności od wyników zwiększamy dawki Cyclo lub przestaje brać i czekam na kolejny cykl, w którym mam rozpocząć pierwszą stymulację z clo…

Jednak mam nadzieję,że się wszystko udało 🥹🥹

Kciuki! ✊✊✊

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ