X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • drSylwia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 13:25

Kira, Pusshka, Myszkaaa20, Sunnysunsun, Chmurka21, Effiii, goska000, Wenka, Jagodecka lubią tę wiadomość

• MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sunnysunsun gratulacje!

Ja dziś pojechałam zrobić ostanią betę, tak dla świętego spokoju, bo i tak miałam skierowanie. I pewnie gdzieś ok 17 powinny być wyniki. Oprócz typowo ciążowych objawów jak częstych odwiedzin w toalecie, mdłości czy bólu piersi nic się dzieje. Jutro mam USG i lekarza, wtedy się wszystko wyjaśni

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Btw cześć Wam wszystkim kochane😘 Jakos rzadziej tu wchodzę, ale staram się nadrabiać. Jeszcze jestem w żałobie po wczorajszej bieli (jestem z tych które prawie nie robią testów, bo się boje rozczarowania )Pisałam Wam o tym, ze raczej się ukrywam przed mężem. A wczoraj zagaił do mnie, ze ostatnio @ miałam na wyjeździe w górach i to już miesiąc minął 😂 nie wiem co jest ze mną nie tak, ale nie umiałam mu powiedzieć, ze zrobiłam test i jest negatywny, powiedziałam tylko, ze zaraz będę miała @, wszystko w terminie 😂

Ja tez zazwyczaj nie mówię, czasem sam się zorientuje. Ale ja nie mówię celowo, bo mój mąż ostatnio każde niepowodzenie mocno przeżywa.

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • alauda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Btw cześć Wam wszystkim kochane😘 Jakos rzadziej tu wchodzę, ale staram się nadrabiać. Jeszcze jestem w żałobie po wczorajszej bieli (jestem z tych które prawie nie robią testów, bo się boje rozczarowania )Pisałam Wam o tym, ze raczej się ukrywam przed mężem. A wczoraj zagaił do mnie, ze ostatnio @ miałam na wyjeździe w górach i to już miesiąc minął 😂 nie wiem co jest ze mną nie tak, ale nie umiałam mu powiedzieć, ze zrobiłam test i jest negatywny, powiedziałam tylko, ze zaraz będę miała @, wszystko w terminie 😂

Ja też ukrywam się przed mężem (ale to brzmi...) Wolę przejść przez to rozczarowanie sama. A do tego nie widzi ile testów zużywam 😂 Chociaż gdyby wiedział, że testowanie 7dpo jest kompletnie bez sensu, to byłby moim głosem rozsądku.

Pusshka, Chmurka21 lubią tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Hehe my też mieliśmy się budować, ale jakoś tak spontanicznie znaleźliśmy całkiem fajnego gotowca więc poszliśmy na łatwiznę, ale działkę zostawiamy na przyszłość jeszcze. Teraz kupujemy 3 sypialnie - a plan był zawsze na 3 dzieciaczków więc może jeszcze kiedyś będzie potrzebne coś większego;) My teraz też z mieszkania się przerzucamy i no najbardziej mi chyba tego ogródka właśnie brakowało, jeszcze wanny i normalnej kuchni, teraz mieliśmy taki malutki aneks, a oboje lubimy gotować.
    No pewnie, działka to świetna inwestycja. O tak, własny ogródek to jest luksus.. <3

@drSylwia, bardzo oryginalne hobby, super! Życzę Ci szybkiego zakupu pianina :D Masz rację, wszędzie trzeba szukać pozytywów

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    @Sunnysunsun gratulacje!

Ja dziś pojechałam zrobić ostanią betę, tak dla świętego spokoju, bo i tak miałam skierowanie. I pewnie gdzieś ok 17 powinny być wyniki. Oprócz typowo ciążowych objawów jak częstych odwiedzin w toalecie, mdłości czy bólu piersi nic się dzieje. Jutro mam USG i lekarza, wtedy się wszystko wyjaśni
    Czekamy na wyniki z Tobą 🤞

• Kira Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drSylwia wrote:
    Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa 🥰
    Staram się znaleźć coś pozytywnego w każdej sytuacji i na tym się skupić. Tak też stwierdziłam, że skoro mam ten czas to wykorzystam go na spełnienie swoich dziecięcych marzeń. Zawsze chciałam Nauczyć się szyć, mówić po francusku i grać na pianinie, ale nigdy nie było na to funduszy. Już jako dorosła osoba zarabiałam, ale z kolei nie było to moim priorytetm, a ilość czasu mocno ograniczona przez pracę. Więc teraz chodzę na kursy krawieckie, uczę się francuskiego i czekam aż mąż kupi mi obiecane pianino elektryczne 😃

Podchodzę do tego tak: jeśli będą 2 kreski to super, bedziemy mieć dziecko! Jeżeli będzie 1 kreska to też super, będę miała dłużej czas wolny na swoje hobby, a mąż obiecał zabrać mnie do naszej ulubionej pizzerii gdzie w sezonie jesienno-zimowym podają rewelacyjne grzane białe wino z mandarynkami 😋

We wszystkim można odnaleźć coś pozytywnego 🙃

Żeby każda z nas na forum miala takie super nastawienie to łatwiej by się czekało na te ⏸️
    Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej cieszyła się ze swojego małego cudu. Za to będziesz mogła uszyć własnoręcznie jakiś rożek czy inny prezent. Ja tak szyłam w pierwszej ciąży i płakałam, że to się dzieje naprawdę 😂🙈
    Wspaniale, że nie siedzisz bezczynnie czekając tylko znalazłaś pasje. Pogratulować tylko podejścia ❤️

Pusshka, Sunnysunsun, Chmurka21, Adirella, drSylwia lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drSylwia, zazdroszczę kursów krawieckich. Też o tym myślałam, ale teraz nie mam czasu.
    Załuję bardzo, że jak moja Mama jeszcze żyła, nie przysiadłam z nią, żeby nie pokazała mi podstaw. Odziedziczyłam po niej (moją maszynę do szycia), ale jedynie co udało mi sie na niej uszyć, to maseczki, kiedy zaczeła się pandemia. Odstawiłam ją w kąt, bo nawet nie wiem, jak ją "serwisować", żeby nie padła.

A piszę, że moją maszynę, bo sama ją sobie kiedyś kupiłam zainspirowana programem amerykańskim "Project Runway" i ostatecznie oddałam ją Mamie, bo nie miałam do tego cierpliwości :)

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie, jak któraś już pisała, pojęcie cierpliwości jest mi obce :D dobrze, źle, nie ważne muszę wiedzieć już i dlatego test robiłam w samotności, a już pół godziny później wygadałam mężowi, że nic z tego nie będzie. Ogólnie to ja nie umiem utrzymać przed nim żadnej "tajemnicy" i np. prezenty na urodziny daje mu tego samego dnia, którego przywiezie je kurier 🤦‍♀️

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah, nie wiem czy to adekwatne w tej sytuacji, ale spoko mi się czyta, że tez to ukrywacie (?)😂 w sensie czuje się taka bardziej normalna z tym utajaniem 🫣🫣🫣 losie, co ja pisze 😂

Nieważne, poprawilyscie mi humor 😘

Pusshka, Bulbasek, Adirella lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Miałam dzisiaj przegląd u gina.
    Wyobraźcie sobie, że wchodzi do gabinetu z moją kartą, która spinaczem biurowym ma przypięte szkiełko do cytologii. Krótki wywiad i zaprasza mnie na fotel w międzyczasie wyjmując gołymi rękami to szkiełko, które wyślizgując jej się z rąk niczym mydło pod prysznicem próbowała ratować w locie przed upadkiem 😂
    Gdy wylądowało sprytnym ruchem podniosła je z podłogi otrzepując w locie niczym dżentelmen salutujący kapeluszem. Na końcu dodając dwa dezynfekujące dmuchnięcia z paszczy zabrała się za pobieranie cytologii 🙈❤️
    Przynajmniej szczoteczką nie patyczkiem ✌️
    A i poprosiłam o sprawdzenie tsh to odpowiedziała, że tu w DE skreślili to badanie z listy refundowanych na zlecenie ginekologa 🤦‍♀️

Brzmi jak przedstawienie z okazji Halloween l, a nie wizyta lekarska 😂

Anka32, Pusshka, Bulbasek, Kira, blador2 lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ja podobnie, jak któraś już pisała, pojęcie cierpliwości jest mi obce :D dobrze, źle, nie ważne muszę wiedzieć już i dlatego test robiłam w samotności, a już pół godziny później wygadałam mężowi, że nic z tego nie będzie. Ogólnie to ja nie umiem utrzymać przed nim żadnej "tajemnicy" i np. prezenty na urodziny daje mu tego samego dnia, którego przywiezie je kurier 🤦‍♀️

Siostro 🥹😅

blador2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:

Czekamy ❤️

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    @Sunnysunsun gratulacje!

Czekamy 🙏❤️

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Rozumiem, czyli już połowa czasu brania leku za Tobą. Będę czekać na info 15.11 odnośnie wyniku i trzymam kciuki, żeby się ładnie obniżyła, żeby można już było działać ze stymulacją :)
    To naprawdę całkiem sprawnie wszystko idzie - super! Nam w grudniu miną 2 lata na swoim mieszkaniu, ale już mamy plan w głowie na budowę domu, działka na nas czeka. Wychowałam się w dużym domu z ogromnym podwórkiem, więc nie wyobrażam sobie spędzić całego życia w bloku

Przybijam 5 :) Ja całe swoje 34 letnie życie ( z wyłączeniem 5 lat studiów ) mieszkałam i mieszkam w domu z ogromną przestrzenią podwórkowo-ogrodową i kiedy musiałam mieszkać w kamienicy/bloku to czułam się jak w klatce. Nawet balkon 15m2 nie pocieszał :D Zawsze czekałam z utęsknieniem na weekend żeby zjechać do domu :)

Bulbasek lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    37w0d - 3083g Kociaka ;*
    38w0d - Olga jest na świecie 🥹 🩷
    preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Jejciu ja ma tak samo, mąż ma imieniny i urodziny w ten weekend, a ja się wczoraj zastanawiałam czy nie dać mu już prezentów . I też niestety jestem papla i wszystko od razu mu mówię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 12:35

blador2 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, pęcherzyk pęknął i jestem po owulacji, więc jest postęp. Endometrium 13mm.
    Pani Doktor powiedziała,że jesteśmy na dobrej drodze.
    Za tydzień beta i progesteron, i w zależności od wyników zwiększamy dawki Cyclo lub przestaje brać i czekam na kolejny cykl, w którym mam rozpocząć pierwszą stymulację z clo…

Jednak mam nadzieję,że się wszystko udało 🥹🥹

Anka32, Myszkaaa20, Bulbasek, blador2, Kira, stokrotka00, Nomeolvides, bonassola, alauda, czaranna, Astereae, MimiM29, Chmurka21, Viii, Wenka, Adirella, Jagodecka lubią tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed moim Mężem nic się nie ukryje. On to jest takie ciekawskie jajo. Wszystko chce i musi wiedzieć. Wszystko go interesuje ;) Mnie to w ogóle nie przeszkadza, robię przy nim testy, o wszystkim mówię. Po wspólnych 17 latach jest moim najlepszym przyjacielem ☺️

Kira, Chmurka21 lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

🩵🩵🩵

4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    37w0d - 3083g Kociaka ;*
    preg.png
  • stokrotka00 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @drSylwia przykro mi bardzo z powodu Twoich przejść, tulę mocno! Trzymam kciuki że sie uda!

@sunnysunsun - gratulacje! 😍 Piękne dwie kreseczki!

@Nowanna ja sie szczepiłam na grype w zeszłym tygodniu. Wole sie nie stresowac później a jakby sie udało teraz to akurat bedzie sezon grypowy. Gin mowila ze teraz sie nawet rekomenduje w pierwszym trymestrze, ale lepiej przed jej zdaniem. Oczywiscie kazdy sam decyduje. Moj mąż juz przybiósł covid w kwietniu z pracy, bo u niego w pracy ludzie chodza podchorawi do biura…

Starania od początku 2023 🙏

Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Histeroskopia 2024 - usuniecie polipow i leczenie zapalenia endometrium ✅
    Jajowody drożne ✅
    Suplementy: Witaminy, Shatavari, NAC 1200, Magnez

Wyniki ok ✅
    Aglutynacje i agregacje 🤔
    Suplementy: PregnaOn
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Jestem po wizycie, pęcherzyk pęknął i jestem po owulacji, więc jest postęp. Endometrium 13mm.
    Pani Doktor powiedziała,że jesteśmy na dobrej drodze.
    Za tydzień beta i progesteron, i w zależności od wyników zwiększamy dawki Cyclo lub przestaje brać i czekam na kolejny cykl, w którym mam rozpocząć pierwszą stymulację z clo…

Jednak mam nadzieję,że się wszystko udało 🥹🥹

Kciuki! ✊✊✊

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

🩵🩵🩵

6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    37w0d - 3083g Kociaka ;*
    preg.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ