Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Ja na swojego mam plan jak mnie bedzie wkurzal. Rzuce mu wyzwanie, 24h z plecakiem z kamieniami (z waga jaka przytyje do tej pory) z przodu. I zobaczymy 🤣
Niech raz facet wstanie rano o 6-7 niedzielą , ogarnie w domu ,odkurzy,zrobi sniadanie dziecku ,kobiecie ,wstawi pranie powiesi ,inne zdejmie, ugotuje obiad sobie i dziecku, zajmie się dzieckiem i do tego żona,pójdzie z dzieckiem,do parku , wykapie położy spać i do tego dodajmy bóle krzyża ,zgaga itp itd Nie ma szans 🤣 A my robimy to codziennie. Ale przecież my to mamy w "naturze " i taka nasza rola🙄
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Stokrotka027 wrote:Znam to uczucie , moja córka miała często czkawką do dziś jej to zostało, apropo sprzątania takie nerwy miałaś , a może Ci to jednak na dobre wyjdzie tzn Ci i Twojej Córce 😁😊
Jeszcze muszę 3 pralki przejechać, zmusić męża do ostatnich porządków i mogę rodzić -
Ounai wrote:Czkawka jak dziecko jest wysoko jest spoko. Jak już brzuch opadnie to masakra. Biegam dziś do toalety co 15 min. Dosłownie. A przy czkawce mam wrażenie że chce mi się siku caaaaaały czas.
Jeszcze muszę 3 pralki przejechać, zmusić męża do ostatnich porządków i mogę rodzić
No niestety ost miesiące ciazy ,nie są lekkie i nie jest łatwo . Ale no cóż zostało nam wytrwać. Większość z nas to bd zaraz przechodzić te ostatnie chwile dwupaku 😊
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Stokrotka027 wrote:Niech raz facet wstanie rano o 6-7 niedzielą , ogarnie w domu ,odkurzy,zrobi sniadanie dziecku ,kobiecie ,wstawi pranie powiesi ,inne zdejmie, ugotuje obiad sobie i dziecku, zajmie się dzieckiem i do tego żona,pójdzie z dzieckiem,do parku , wykapie położy spać i do tego dodajmy bóle krzyża ,zgaga itp itd Nie ma szans 🤣 A my robimy to codziennie. Ale przecież my to mamy w "naturze " i taka nasza rola🙄
Ja wstawałam do 4 r.z. córki o 5! Bo ona taki ranny ptaszek... Dlatego drugiego wcześniej nie zrobiliśmy.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Ja wstawałam do 4 r.z. córki o 5! Bo ona taki ranny ptaszek... Dlatego drugiego wcześniej nie zrobiliśmy.
No wiadomo , że są poranne ptaszki i szczerze współczuję 🤫 Ja, jak się mała urodzila to spałam w dzien w nocy ciągle płakała ciężkie chwilę były ryczlam w besile razem z nią... ale przeszło po paru miesiącach, było minęło teraz przesypia ładnie noce i potrafi dac mi pospać nawet do 8.30 czasami 🥰💪💪💪 Oby drugie też tak ładnie spało 😛
Za to nadgania energia w dzien ,nie da mi na dupie posiedzieć dłużej niż 5 minut no chyba ,że drzemka 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 21:37
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Mój mąż stwierdził, że kupimy półkę na pieluchy po 10-tym 🤦♀️ No nie wierzę! Powiedzcie mi, skąd faceci biorą takie pomysły? Mówię mu, że w tym tygodniu musi wywieźć do piwnicy kartony z wózka a on obrażony, bo cisnę. Nie no serio???
W ogóle on ma tak słabą kondycję, że dramat. Wcale go strasznie nie cisnęłam dziś do pracy a on taaaaki padnięty i się obraża bo on ledwo się rusza a ja mu każe robić. A naprawdę, nie zrobił dużo. Ok, więcej niż ja, ale ja jestem w 9 miesiącu ciąży... -
A ja z mężem jechałam dziś samochodem i mąż nie zauważył spowalniacza prędkości na drodze tej górki takiej .. ze spora prędkością na to wjechał dość mocno szarpnęło i pobolewa mnie teraz brzuch .. panikuje bo mała rusza się teraz w brzuchu jakoś z prawej strony i jeszcze nie czułam w tej ciąży tak mocnych ruchów jak dziś teraz..
Edit ruchy czułam ogólnie tylko 3-4 razy w tej ciąży do tej pory , nieregularnieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 21:42
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Kic u mnie było to samo. Pierwsze 2 lata pobudki co 3h, czasem częściej. Później już było fajniej bo były coraz rzadziej. I też mnie to zniechęciło do posiadania kolejnej pociechy wcześniej.
Stokrotka, Ty robisz codziennie śniadania swojemu mężowi? -
Ounai wrote:Kic u mnie było to samo. Pierwsze 2 lata pobudki co 3h, czasem częściej. Później już było fajniej bo były coraz rzadziej. I też mnie to zniechęciło do posiadania kolejnej pociechy wcześniej.
Stokrotka, Ty robisz codziennie śniadania swojemu mężowi?
O kurde dziewczyny .. mój synek to od urodzenia spał całe noce karmiłam go o 22-23 później o 2 i o 5-6 .. później już o 9-10 .. wiec były dwie pobudki nocne .. jak miał roczek to już tylko jedna pobudka .. a odkąd ma z 1,5 roku spi cała noc bez jedzenia ..DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Ounai wrote:Kic u mnie było to samo. Pierwsze 2 lata pobudki co 3h, czasem częściej. Później już było fajniej bo były coraz rzadziej. I też mnie to zniechęciło do posiadania kolejnej pociechy wcześniej.
Tzn śniadania.. codzień do pracy mu robię Bolke. A sniadanie w niedziele takie już jajecznica czy coś . Mąż wychodzi rano do pracy od pn do sob i śniadania wspólne jemy tylko w niedziele chyba ,że daje mu pospać, ale jak robię sobie i córce to i jemu. A co do.sniadan codziennych do pracy to szykując obiad codziennie robię mu kanapkę i wkładam.do lodowki sobie rano bierze . Wiesz mój mąż jest w pracy od 8 do 22 , 6 dni w tyg . 2 prace na raz wykonuje więc mogę mu już zrobić te śniadanie, poza tym nie mogę od niego wymagać by sprztal czy gotował ( chodz to lepiej nie bo naprawdę facet ma 2 lewe ręce, wode by przypalil ) czy coś w domu owszem ma tam jakieś swoje typowe obowiązki smieci itpWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 22:00
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
My to widzę w wielu kwestiach podobne jesteśmy 😘
Co do kobiet to uważam, że są niezniszczalne!
Faceci tyłu rzeczy nie potrafią ogarnąć, zrobić, eh.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai wrote:No, to Suzi ciesz się. Bo dzieci nie zawsze tak śpią
Dokładnie!
Moja przyjaciółka jak mi powiedziała, że jej córka od urodzenia przesypia noce z jedną pobudką na karmienie i budzi się ok 8, to zapytałam się jej czy nadal chce być moja przyjaciółką 😂 żeby nie mówiła przy mnie takich rzeczy 🙈Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai wrote:Mój mąż stwierdził, że kupimy półkę na pieluchy po 10-tym 🤦♀️ No nie wierzę! Powiedzcie mi, skąd faceci biorą takie pomysły? Mówię mu, że w tym tygodniu musi wywieźć do piwnicy kartony z wózka a on obrażony, bo cisnę. Nie no serio???
W ogóle on ma tak słabą kondycję, że dramat. Wcale go strasznie nie cisnęłam dziś do pracy a on taaaaki padnięty i się obraża bo on ledwo się rusza a ja mu każe robić. A naprawdę, nie zrobił dużo. Ok, więcej niż ja, ale ja jestem w 9 miesiącu ciąży...
Może to śmiesznie zabrzmi, ale może on naprawdę ma mniej siły niż Ty w 9 miesiącu?🙈😂
Może poprostu ma zerową kondycję i wszelkie prace fizyczne to dla niego zło konieczne bo nie daje rady siłowo poprostu?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Dokładnie!
Moja przyjaciółka jak mi powiedziała, że jej córka od urodzenia przesypia noce z jedną pobudką na karmienie i budzi się ok 8, to zapytałam się jej czy nadal chce być moja przyjaciółką 😂 żeby nie mówiła przy mnie takich rzeczy 🙈DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
suzi1994 wrote:A jest na cycu ? Mój był na mm .. wydaje mi się ze dzieci na cycku częściej jedzą
Tak, na piersi jest, poprostu ma takie szczęście, jak to sama określa "to dziecko na zachętę"Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualnyWik89, zamierzamy od samego początku być na wielo. To znaczy pewnie pierwsze kilka tyg to będzie tak pół na pół z jednorazówkami. Musimy znaleźć swój system. Nie mam jeszcze konkretnej listy i chyba nikt ci nie da takiej, bo każde dziecko jest inne. Chodzi o budowę ciała, szerokość w kroczu, grubość brzuszka czy ud oraz o to, ile i jak często będzie sikał. Większość na początek poleca tetre, bo zmiany i tak są częste. Także ja się nastawiam na tetre w origami plus kilka otulaczy (pół na pół PUL i wełna), kilka formowanek na noc + gatki wełniane (choć zimą ponoć średnio się sprawdzą) i choć ze 2-3 AIO na wyjścia, np do lekarza. Ale zobaczymy, co to z tego wyjdzie...
-
suzi1994 wrote:A ja z mężem jechałam dziś samochodem i mąż nie zauważył spowalniacza prędkości na drodze tej górki takiej .. ze spora prędkością na to wjechał dość mocno szarpnęło i pobolewa mnie teraz brzuch .. panikuje bo mała rusza się teraz w brzuchu jakoś z prawej strony i jeszcze nie czułam w tej ciąży tak mocnych ruchów jak dziś teraz..
Edit ruchy czułam ogólnie tylko 3-4 razy w tej ciąży do tej pory , nieregularnie
Wydaje mi się że to bardzo wczesna ciąża na czucie ruchow dziecka... Może to kwestia nerwów i stad pobolewanie brzucha? Wypij może na noc melisę na uspokojenie.Stokrotka027 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Tak, na piersi jest, poprostu ma takie szczęście, jak to sama określa "to dziecko na zachętę"
Mojej koleznki synek też je na wieczór a potem po 5 się raz budzi. Ma 4 miesiące. Moja córka dopuki była na piersi max 3 h spała w 7 miesiącu przeszła na butelke i budziła się już ze 2 razy ,potem raz aż wkocnu przesypiala noc bez karmienia . Teraz jak się przebudzi ,bo zdaza się jeszcze czasem to wode jej daje.
Każde dziecko inaczej .Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 22:40
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Stokrotka027 wrote:Mojej koleznki synek też je na wieczór a potem po 5 się raz budzi. Ma 4 miesiące. Moja córka dopuki była na piersi max 3 h spała w 7 miesiącu przeszła na butelke i budziła się już ze 2 razy ,potem raz aż wkocnu przesypiala noc bez karmienia . Teraz jak się przebudzi ,bo zdaza się jeszcze czasem to wode jej daje.
Każde dziecko inaczej .
I dlatego że każdej inne postanowiłam jednak mieć drugie, bo a nóż nie będę go chciała zastrzelićCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność