Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyta, w ogóle nie widać, że jesteś w ciąży. Ile dzidzia waży? Mega szczuplutko wyglądasz.
-
Edyciak szybko zleci, zobaczysz 😘 Ja pamiętam jak na wydruku usg był 7tc a tutaj już połowa za mną 😊 Zajelam się przygotowywaniem domku i wyprawki, śpię sobie, czytam książki, oglądam seriale i programy na netflixie, coś ugotuje i już kolejny dzień 🤷♀️
Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Edyta, w ogóle nie widać, że jesteś w ciąży. Ile dzidzia waży? Mega szczuplutko wyglądasz.
Te zdjęcia porównawcze robię rano, po kupie, będąc na czczo. 😁 Po śniadaniu już widać moją ciążę. 😉
Dzidziuś waży chyba całkiem sporo, bo idzie 95 centylem .. i wód płodowych też mam w normie.
Ale jak widzicie, na wadze przybieram całkiem dużo. Od początku ciąży to już +5,5 kgIryska, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Ale tych spodni już nie dopięłam. 😕
Te zdjęcia porównawcze robię rano, po kupie, będąc na czczo. 😁 Po śniadaniu już widać moją ciążę. 😉
Dzidziuś waży chyba całkiem sporo, bo idzie 95 centylem .. i wód płodowych też mam w normie.
Ale jak widzicie, na wadze przybieram całkiem dużo. Od początku ciąży to już +5,5 kgEdyciak lubi tę wiadomość
-
Edyciak to dobrze, że widzisz poprawę po lekach. 😘Mam nadzieję, że szyjka się wydłuży (w innych wątkach widziałam, że to możliwe). A na kontrolę idziesz do swojego prowadzącego czy tego drugiego lekarza co byłaś dzień później?
A brzuszek w ogóle Ci nie rośnie na razie, gdzie ty chowasz tego swojego synka. 😁Edyciak lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kic83 wrote:Zasnęłaś jeszcze?
Tak czy siak dzisiaj było jakieś apogeum. Tak źle już dawno nie spałam. Najgorsze noc całej ciąży.
Ale poza tym dotrwałam do... 39 tygodnia ciąży, który właśnie zaczynamWOW!!!
Edyciak, super wiadomość. Odpoczywaj. Wie że dla aktywnej osoby to jak kara, ale da się przyzwyczaić
Gagatko, pewnie ze takie dzieciaki są kumate. Za dwa lata w ogóle powiedzą nam że Mikołaj nie istnieje 😂 Bawcie się dobrze dobrze, zazdroszczę wakacji. Ale niech ten covid trochę odpuści, wyrabiam dzieciakom paszportowa i nowe dowody (młodemu akurat się kończy) i jedziemy gdzieś na wiosnę!
Anetka, tak, od września młody wraca do przedszkola. Już mu mówiliśmy że Marta go odprowadzi. Teraz dzieciom sprawdzają temp przy wejściu, jak mają kaszelek czy katarek od razu do domu, a jak będę potrzebować odpoczynku na początku z maluszkiem. On też lepiej się rozwija społecznie z dziećmi. Lepiej też je jak chodzi do przedszkola. Wybiega się. Ogólnie przedszkola to samo dobro moim zdaniem nawet biorąc pod uwagę te choroby w pierwszym roku.
Edyciak, ja wierzę, że dotrwasz będzie ciężko, ale jak Cię obloza lekami, dadzą pessar i będziesz leżeć to dotrwasz. Będziecie się tu z Inaa89 motywować. A brzuch chciałbym mieć taki ładny jak Ty. Młody tuli kręgosłup póki co haha
Doomi śliczne tematy kombinezony. Teraz te zimy są takie ciepłe że nie wiadomo co się przyda tak naprawdę.Edyciak, Gagatka, doomi03, dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Trzymajcie mnie bo wyjdę z siebie i stanę obok i powiem akuku 🙈 właśnie mąż dostał zjebki od swojej mamusi że piję piwo 0% 😳 bo nie wolno bo to nie prawda że ono jest 0%. Za to jak oni mnie częstują tatarem czy kanapkami z metką brunszwicką to jest dobrze, bo kiedyś przecież nie było takich chorób jak toksoolazmoza 🙈🔸28 lat
nick nieaktualnyAnnia wrote:Edyciak to dobrze, że widzisz poprawę po lekach. 😘Mam nadzieję, że szyjka się wydłuży (w innych wątkach widziałam, że to możliwe). A na kontrolę idziesz do swojego prowadzącego czy tego drugiego lekarza co byłaś dzień później?
A brzuszek w ogóle Ci nie rośnie na razie, gdzie ty chowasz tego swojego synka. 😁
Ale w razie czego będę jechać do szpitala od razu, tam jak ktoś mi napisał, decyzję podejmuje nie jeden lekarz, tylko kilku zazwyczaj...
A ja nie wiem, gdzie on tam się mieści, ale skoro w takiej ciasnocie mu wygodnie, to niech tam siedzi jak najdłużej. 😉 Swoją drogą, to nadal na 100% nie mam potwierdzenia, że to chłopiec 😬 -
Ounai wrote:Enigva, olej. Grunt że teściowa na synka krzyczała a nie na Ciebie
Mi za to powiedziala ze „w koncu ladnie wygladam” bo ubralam sukienke maxi, ktora mam jedna bo ich nie lubie. Ostatnio mi powiedziala ze musze soboe kupic ciuchy bo chyba nie mam skoro caly czas chodze w krotkich i obcislych.
To dzisiaj sie odgryzlam ze sukienki maxi to dla mnie bezplciowe wory i nie lubie takich. A ona tylko w takich chodzi 😂Sylwucha lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Dla porównania tak zaczynałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 13:38
Sylwucha, Annia, Enigvaa, Edyciak, kic83, doomi03, kiniusia270, kar_oliv, Lalia, dmg111, Inaa89, SzalonaOna lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai, mój jest podobnej wielkości 😁 Ciężko już jest. Chcialabym dociagnąc do 36 tc.
-
Edyciak wrote:Idę do swojego. Ten drugi jest na urlopie . Choć nie wiem, do żadnego lekarza nie mam teraz zaufania. Widzę, że każdy lekarz jest dobry, dopóki jest dobrze.
Ale w razie czego będę jechać do szpitala od razu, tam jak ktoś mi napisał, decyzję podejmuje nie jeden lekarz, tylko kilku zazwyczaj...
A ja nie wiem, gdzie on tam się mieści, ale skoro w takiej ciasnocie mu wygodnie, to niech tam siedzi jak najdłużej. 😉 Swoją drogą, to nadal na 100% nie mam potwierdzenia, że to chłopiec 😬
Ha! Czyli istnieje jeszcze możliwość, że twojemu synkowi 3 noga zniknie.Myślałam, że masz już to takie na mur beton.
Ounai! Piękny brzuszek. A pamiętasz jak Cię zatrzymali wtedy w szpitalu i mówili, że raczej szybciej niż później urodzisz?I tyle to z przewidywań, to wszystko wróżenie z fusów.
Sylwucha, Edyciak lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Sylwucha wrote:Ounai, mój jest podobnej wielkości 😁 Ciężko już jest. Chcialabym dociagnąc do 36 tc.
Sylwucha lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Sylwucha wrote:Ounai, mój jest podobnej wielkości 😁 Ciężko już jest. Chcialabym dociagnąc do 36 tc.
Sylwucha lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, z synem też mi tak mówili, że takie ogromne dziecko, ucisk na szyjkę to najpóźniej 2 tygodnie przed terminem urodzę. A urodził się 39+6 wg OM i 41+6 wg usg. Ja mam po prostu szyjkę z ołowiu chyba. Nic jej nie rusza 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 13:50
Annia, Sylwucha lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Annia, Sylwucha, Ounai, kar_oliv, Lalia, Edyciak, dmg111, Inaa89, Enigvaa lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Edyciak
ładnie brzuszek rośnie!
Ounai
jak dla mnie po brzuszku to widzę, że Marta mogłaby już wyjść
Sylwia
jak tam dziś?Sylwucha, Edyciak lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:Kochana jeszcze tylko 5 tygodni do tego magicznego 36 tygodnia, zleci szybciej niż Ci się wydaje. :* Odsapnęłaś dzisiaj trochę, bo lekko chłodniej?
Annia, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość