Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeśli chodzi o moją łazienkę to jestem bardzo dumna i oto efekty
przed
A tak wyglądało po ( choć jescze nie skończone wszystko)
Ounai, Inaa89, Edyciak, kic83, Annia, Lalia, Wik89, dmg111, KarolinaMaria, SzalonaOna lubią tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Iryska wrote:Czyli jak się starzeje łożysko normują się cukry?SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Dziewczyny co teraz lubią Wasze dzieci ?
U mnie najpierw była faza na Świnka peppa , Później masza i niedźwiedź , pozniej psi patrol i booba .. teraz mój mały nie chce oglądać bajek .. chyba ze jakieś durnoty na YouTube które włączam mu gdy musze mu zrobić np inhalacje żeby wysiedział w miejscu
Edit oczywiście te bajki to zawsze z umiarem .. tylko mój to jest takim ruchowym dzieckiem i ciężko mu usiedzieć nawet żeby coś obejrzećWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 22:07
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Ounai wrote:Właśnie też nie wiem. Zapomniałam zapytać. Jeśli nie urodzę to zadzwonię w poniedziałek do lekarza zapytać.
Annia, sprawdzalam, nie wybija wcześniej. Przestały mi skakać cukry po białym pieczywie.
Właśnie miałam skurcz. Zapomniałam jak to strasznie boli.
Od podania oxy rodzi się do dwóch dób. To nie tak, że zaskoczy odrazu.
Ounai pamiętaj, że na oxy nic nie zjesz, a napijesz się tylko wody.
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Dokładnie, jeśli pod koniec ciąży cukry zaczynają się normować to musisz to zgłosić lekarzowi bo może to być oznaką przedwczesnego starzenia się łożyska i wtedy się częściej robi usg, bada przepływy i podejmuje decyzję o wcześniejszym rozwiązaniu ciąży.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
suzi1994 wrote:Dziewczyny co teraz lubią Wasze dzieci ?
U mnie najpierw była faza na Świnka peppa , Później masza i niedźwiedź , pozniej psi patrol i booba .. teraz mój mały nie chce oglądać bajek .. chyba ze jakieś durnoty na YouTube które włączam mu gdy musze mu zrobić np inhalacje żeby wysiedział w miejscu
Edit oczywiście te bajki to zawsze z umiarem .. tylko mój to jest takim ruchowym dzieckiem i ciężko mu usiedzieć nawet żeby coś obejrzeć
Tylko u mnie znow wiekszosc układają klocki lego (uwielbiają to robic), puzzle i bardzo dużo rysują..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 22:17
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
suzi1994 wrote:Dziewczyny co teraz lubią Wasze dzieci ?
Edit oczywiście te bajki to zawsze z umiarem .. tylko mój to jest takim ruchowym dzieckiem i ciężko mu usiedzieć nawet żeby coś obejrzeć
Moja ma 5 lat, więc ona różne rzeczy już ogląda na Netflixie, ma też swoje ulubione gry.
Na etapie Twojego synka oglądała to co Ty puszczasz plus Strażak Sam.
Za to wiek ok 2 lat był to etap ciastoliny, piasku kinetycznego, puzzli.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Inna
piękna z Was rodzinka!Inaa89 lubi tę wiadomość
[/url]
Lalia wrote:Anetka, ja bym na Twoim miejscu uświadomiła wszystko Twojemu mężowi i niech on pogada z siostrami. Fakt, Tobie może ciut nie wypada, ale Twój mąż jak najbardziej ma prawo zwrócić siostrom uwagę!!
W punkt!
Nic dodać, nic ująć!Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
[/url]
Iryska wrote:Mi się w sumie teraz unormowały, w sensie że po normalnych cukrzycowych posiłkach są dobre, bo kiedyś skakały bardziej mimo diety. Ale przepływy mam dobre...
Iryska lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
SolAngelica wrote:
Lalia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja już w domu 👍 wczoraj 12 tys. kroków, dzisiaj 10 tys. ale czuję się naprawdę dobrze, może dlatego, że mieliśmy naprawdę spokojnej tempo i miałam czas na odpoczynek 😉
Sol, naprawdę Wrocław jest piękny 🌷 wrócimy tam za jakiś czas i zabierzemy już naszego synka 🤩
Annia, Twój mąż powinien zbić piątkę z moim 🤦♀️ pisałam Wam tydzień temu, że mój brat i tata robili nam zabudowę kaloryfera, a ja z mężem miałam skręcać regał. Ten regał nie był z żadnej sieciówki/salonu meblowego tylko z allegro. To taki regał w kształcie domku, ale można było wybrać naprawdę multum różnych opcji: wysokość, szerokość, ilość półek, ilość szafek, a nawet kolor płyty czy rodzaj gałek. Dodatkowo pisałam do sprzedawcy czy jest możliwość wykonania bez cokołu, czas realizacji miał wynosić 14 dni. Przez to, że było X możliwości jak ten regał ma wyglądać, to praktycznie był robiony na zamówienie, więc jak otworzyliśmy paczkę, to się okazało że w środku nie ma instrukcji, tylko zestaw śrubek i płyty. Mój mąż wpadł w szał, że przecież mamy XXI wiek, jak można wysłać mebel bez instrukcji, skąd ma wiedzieć które śrubki są do czego, opierniczył mnie co ja zamówiłam, jak tak mogłam, że mam dać najniższą ocenę temu sprzedawcy itd. Jeszcze się wydarł na mnie za zmywarkę że źle układam naczynia i kilka innych rzeczy, wkurzyłam się na niego i poszłam do sypialni. Ochłonął po 10 min, przyszedł do mnie że jak jestem taka mądra to żebym przyszła i sama to zobaczyła. Więc poszłam. I złożyliśmy ten regał w 20 min 🤣🙈 bo po pierwsze ten sprzedawca na każdą jedną część nakleił taśmę z numerkiem i podpisem co do czego, a po drugie ja w dzieciństwie często skręcałam z tatą meble i wiedziałam co do czego ma być 🤷♀️ ale byłam taka zła na niego, że mu powiedziałam że skoro jestem taka beznadziejna w kupowaniu (a to ja kupiłam szafę Pax, regał, całą wyprawkę), że w końcu on będzie miał okazję się wykazać i mam w nosie niech on kupuje wózek i fotelik. Dopiero wtedy się ogarnął, bo wie, że nie ma o tym pojęcia. I pokój dziecka czy wyprawkę ja organizuję systematycznie po trochu, bo mój mąż też by ogarnął na ostatnią chwilę.
Inaa, jesteście tacy piękni 😍😍😍 wspaniałych masz tych swoich chłopców 💙 a Ty jesteś śliczną kobietą 🌷🌷🌷Inaa89, Annia, doomi03, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba moje dziecko miewa czkawki... Tak czytam o tym. Bo czuję czasami takie dziwne coś - raczej nie ruchy, bo ruchy czuję trochę inaczej, a to jest takie pulsowanie/pojedyncze skurcze i zawsze po środku podbrzusza, a ruchy czuję zazwyczaj z lewej bądź prawej strony.
-
Edyta, wydaje mi się, że aplikacja od skurczy jest podobna do stopera, na zasadzie że klikasz kiedy skurcz się zaczyna, a potem kiedy ustaje, kiedy zaczyna i kiedy ustaje itd. I wtedy to Ci pokazuje co ile skurcze się pojawiają i jak długo poszczególne trwają.
Słyszałam chyba, że niektóre aplikacje też informują jeżeli częstotliwość skurczy jest już "porodowa". Z tego co wiem to też skurcz ma chyba swój początek, szczyt i koniec, być może ten "szczyt" też się zaznacza w aplikacji, ale to już nie wiem 🤔
Edit. A co do czkawki, to mi ona przypomina taki silny puls. Że czuję "ruchy" ale takie regularne, takie bum.. Bum.. Bum🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 22:38
Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia kochana a ja myślałam, że Twój mąż taki mega ogarnięty że macie pokoik w połowie ciąży już gotowy, a to twoja zasługa! Bo właśnie o Tobie sobie myślałam, że ale masz super że już masz wszystko gotowe i jaki ogarnięty mąż. 😂Jakby mój pozwolił mi coś kompletować w połowie ciąży to też bym mu pomogła skręcać, a teraz po prostu nie mam siły. Bo jak się schyle to boli kręgosłup, jak za długo stoję to dziecko ciśnie na dół brzucha, a ile mogę kucać? 🙄
SolAngelica efekt super!To wszystko farbami? Najpierw myślałam że w ciąży skuwałaś kafelki i kafelkowalaś sama. 😜
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ania, Qunai nieźle Ci wasi faceci dziś swirują. Jednemu i drugiemu należy się lanie.
Qunai, z tego co obserwuje jak piszesz to Wy jesteście dobrym i bardzo zgranym małżenstwem i teraz kryzys Wam aż tak straszny nie będzie bo wydaje mi się że macie przerobione już wiele spraw, co nie zmienia faktu że mąż powinien się trochę opamiętać na tej samej końcówce i wykazać więcej zrozumienia. No ale faceci są dziwni, czasami ten ich brak.empatii mnie rozbraja.
Aniu, Twój mąż jak typowy facet, czeka najlepiej na ostatni dzień przed porodem, bo przecież ma czas... ja bym go jednak tak cisnęła aż to zrobi i koniec kropka. Ja swojemu zwykle wierce tak dziurę w brzuchu że abym się odczepiła w końcu to robi bo jak to mówi "ma dość mojego gdakania".
Mój mąż dziś zaplusował, zaprosił mnie na randkę z okazji 4 rocznicy poznania się, zjedlismy zupę Tom Yum i sushi, napiliśmy się piwka nad Odrą i pospacerowaliśmy. Przy okazji poroznawiałam z nim o sytuacji w domu. Powiedział, że mnie rozumie, że mam za nie nic nie robić, że to.kaleki życiowe i postara się z nimi nie gadać. Jednak obydwoje doszliśmy do wniosku że skutku to zapewne nie przyniesie. Ustaliliśmy, że jakoś to wytrzymamy, ale robić za nie nie mamy zamiaru.
No ale wróciliśmy do domu, naczynia które nie zmoeściły mi się do zmywarki nadal w zlewie, blaty brudne i ogarneliśmy to, bo po prostu szkoda nam teściowej która wróci jutro rano po 24h pracy.
Obiadu oczywiście nikt nie ugotował, nam obiad nie był potrzebny, ale dorosłe osoby łącznie z babcią jak się im nie podsunie pod nos to po prostu nie jedzą obiadu... to jest dla mnie nie do pomyślenia.
Jutro dziadek ma 86 urodziny, wiecie co babcia kazała nam kupić na jego przyjazd tutaj- bo został zaproszony? Krakersy i nutelle, posmaruje się i będzie imprezka.... i wiecie, ja bym jutro rano zagniotła jakieś ciasto choć cukiernikiem nie jestem, ale to nie żadna filozofia, no ale kurde... dlaczego ja mam się tym przejmować i ja mam się wstydzić za nich i ich nieudolność.
-
Dziewczyny a czy wasze dzieci w wieku 2-3 lat potrafiły pobawić się same choć 30min? Mój nie .. zawsze musze bawić się z nim on po prostu nie umie sam znaleźć zajęcia a nawet jak mu wyjmę coś konkretnego rozłożę zabawę to mnie ciągnie ze mam się z nim bawić .. oczywiście fajnie ze lubi ze mną ale ja czasem nawet nie mam jak zjeść ..DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
Anet.kaa wrote:Ania, Qunai nieźle Ci wasi faceci dziś swirują. Jednemu i drugiemu należy się lanie.
Qunai, z tego co obserwuje jak piszesz to Wy jesteście dobrym i bardzo zgranym małżenstwem i teraz kryzys Wam aż tak straszny nie będzie bo wydaje mi się że macie przerobione już wiele spraw, co nie zmienia faktu że mąż powinien się trochę opamiętać na tej samej końcówce i wykazać więcej zrozumienia. No ale faceci są dziwni, czasami ten ich brak.empatii mnie rozbraja.
Aniu, Twój mąż jak typowy facet, czeka najlepiej na ostatni dzień przed porodem, bo przecież ma czas... ja bym go jednak tak cisnęła aż to zrobi i koniec kropka. Ja swojemu zwykle wierce tak dziurę w brzuchu że abym się odczepiła w końcu to robi bo jak to mówi "ma dość mojego gdakania".
Mój mąż dziś zaplusował, zaprosił mnie na randkę z okazji 4 rocznicy poznania się, zjedlismy zupę Tom Yum i sushi, napiliśmy się piwka nad Odrą i pospacerowaliśmy. Przy okazji poroznawiałam z nim o sytuacji w domu. Powiedział, że mnie rozumie, że mam za nie nic nie robić, że to.kaleki życiowe i postara się z nimi nie gadać. Jednak obydwoje doszliśmy do wniosku że skutku to zapewne nie przyniesie. Ustaliliśmy, że jakoś to wytrzymamy, ale robić za nie nie mamy zamiaru.
No ale wróciliśmy do domu, naczynia które nie zmoeściły mi się do zmywarki nadal w zlewie, blaty brudne i ogarneliśmy to, bo po prostu szkoda nam teściowej która wróci jutro rano po 24h pracy.
Obiadu oczywiście nikt nie ugotował, nam obiad nie był potrzebny, ale dorosłe osoby łącznie z babcią jak się im nie podsunie pod nos to po prostu nie jedzą obiadu... to jest dla mnie nie do pomyślenia.
Jutro dziadek ma 86 urodziny, wiecie co babcia kazała nam kupić na jego przyjazd tutaj- bo został zaproszony? Krakersy i nutelle, posmaruje się i będzie imprezka.... i wiecie, ja bym jutro rano zagniotła jakieś ciasto choć cukiernikiem nie jestem, ale to nie żadna filozofia, no ale kurde... dlaczego ja mam się tym przejmować i ja mam się wstydzić za nich i ich nieudolność.
Wiesz ja bym zrobiła te ciasto , nie dla siostr, nie dla babci , a właśnie dla tego dziadka, zrobi mu się miło
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Anetko, tak on zawsze na ostatnią chwilę, dlatego już dzisiaj go przycisnęłam, bo po prostu miałam przeczucie, że na pewno coś mu po drodze nie wyjdzie. Znam swojego męża, jest chaotyczny w sprawach pozazawodowych i nie jest typem majsterkowicza.
Już mi przeszło, wypłakałam się, wyżaliłam Wam i i przyjaciółce, jestem już zrezygnowana i idę spać. 🙄 Jeszcze Junior tak się rozpycha w brzuchu, że aż boli.
Na pocieszenie zamówiłam 3ci śpiworek. 😂 I dwie pary butów, ale to dla siebie. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 23:01
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023