Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, heeeej, dopiero wpadam teraz, takze nadrobie Was pozniej, przed snem pewnie
A teraz tylko chcialam dac znac, ze prenatalnego usg wynika, ze wszystko dobrze, pomiary prawidlowe, bobas ma 7 cm crl )) mialam tez pobrana krew na pappa, takze w poniedzialek powinnam dostac calosciowy wynik. Ale juz duzy kamien mi spadl dzisiaj z serca
Aha, no i lekarz powiedzial, ze nie jest 100 procentowo pewny, ale „gdyby mu ktos przystawil pistolet do glowy i kazal mowic” to powiedzialby, że chłopak 😁 ja nie widm sama, intuicja mi ostatnio podpowiada co innego, zobaczymy😎Zulugula, Sylwucha, SzalonaOna, Lalia, Koteczka82, kic83, Nikaa92, Annia, Ounai, dmg111, kkasia, Ewa88 , Fragaria lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
Stokrotka027 wrote:Koteczka nie cytowałam ,bo się za bardzo rozpisalas 🙄😊😅 . Ale widzisz chodzi mi o Twoją cytologie lekarz Cię uprzedził, ja mialam to samo krew jednorazowo a ptem juz tylko ścieki dziś mam jeszcze brudny śluz ale.wydaje mi się że.to.od tamtego krwawienia ,ze jeszzce sie czyści . Ale moja gin właśnie dziś mówi ,że to niemożliwe, że krew od cytologi miałam a jednak i przez tą krew moje plamienia lekkie zamieniły się na śluz z brudną krwią ...
mi też często mowili przy cytologii, ze może pojawic się krew, spokojna głowa:) teraz jeszcze nie mialam pobieranej, bo mam aktualną ale rok temu w ciąży jak mi pobieral to cała szczoteczka była we krwi!Stokrotka027 lubi tę wiadomość
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
SzalonaOna wrote:ZULUGULA, wik - gratuluję udanych wizyt i cudnych maluszków ❤️
Sama już nie mogę doczekać się poniedziałkowej wizyty....
już za parę dni za dni pare... 😊
Motyl przepisz mnie na 24.11, teraz się idealnie pokrylo z OMSzalonaOna, Wik89 lubią tę wiadomość
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Lalia wrote:Kochana, ja w ciąży nie byłam, ale byłam w trakcie starań, w sumie przed samym testowaniem i mówiłam, że się staramy i mogę być w ciąży, to mi powiedział, że kobieta w ciąży jak najbardziej może mieć leczone zęby w znieczuleniu!! Tylko trzeba powiedzieć lekarzowi, że się w niej jest ale ja miałam dość małe ubytki i dałam radę bez znieczulenia, chociaż przyznam że ledwo więc spokojnie :*
Lekarze dodatkowo powinni mieć specjalne znieczulenie bezpieczne dla kobiet w ciąży, więc można poprosić o takie. I najbezpieczniejszy czas na leczenie stomatologiczne to drugi trymestrLalia, Sylwucha, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wik89 wrote:Dziewczyny, heeeej, dopiero wpadam teraz, takze nadrobie Was pozniej, przed snem pewnie
A teraz tylko chcialam dac znac, ze prenatalnego usg wynika, ze wszystko dobrze, pomiary prawidlowe, bobas ma 7 cm crl )) mialam tez pobrana krew na pappa, takze w poniedzialek powinnam dostac calosciowy wynik. Ale juz duzy kamien mi spadl dzisiaj z serca
Aha, no i lekarz powiedzial, ze nie jest 100 procentowo pewny, ale „gdyby mu ktos przystawil pistolet do glowy i kazal mowic” to powiedzialby, że chłopak 😁 ja nie widm sama, intuicja mi ostatnio podpowiada co innego, zobaczymy😎
Wik, na takie dobre wieści warto było zaczekać! a mi się zdaje, że u Ciebie córa będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 21:14
Wik89 lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Lekarze dodatkowo powinni mieć specjalne znieczulenie bezpieczne dla kobiet w ciąży, więc można poprosić o takie. I najbezpieczniejszy czas na leczenie stomatologiczne to drugi trymestr
Wik89, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Lalia mi tez sie tak zdawalo hahaha no zobaczymy 😊 moja siostra, mowi ze syn, a ona ma dobrą intuicję... 14.05 mam wizyte u mojego lekarza prowadzacego i mowil, ze na tej wizycie bedzie prawdopodobnie juz mogl powiedziec, jaka plec, zobaczymy czy sie potwierdzi dzisiejsza diagnoza:)
Domi, a no wlasnie, ja chyba bede miala jakis maly ubytek do wyleczenia, zamierzam wkrotce sie umowic do dentysty, akurat w II trymestrze
Dobra, ide Was nadrabiac, jeszcze nie dotarlam do rana, bo ciagle cos podczytuję w trakcie przewijania 😅Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
dmg111 wrote:Że trzeba nosić cały czas skarpetki ❤️
Ja mam tak całe życie 😂
To jest zmora mojego męża, jak w nocy wciskam mu te zimne fiski między nóżki 😂😂😂
Ha ha ha ja tak mam od kilkunastu lat wiecznie zimne stopy i ręce.
Mogę mieć seksi koszulkę w nocy jak jest upał, ale skarpetki do tego must have 😂🙈Lalia, dmg111, Julik lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Wik
gratulacje, cieszę się że wszystko dobrze!!!
Trzymam kciuki za dobre wyniki pappy
Jakoś mi się wydaje , że u Ciebie synuś jak u mnieLalia, Wik89 lubią tę wiadomość
[/url]
Julik wrote:A co do zębów. Pamiętam że kiedyś było coś na temat usunięcia zęba, jak to z tym jest w ciazy? Oraz zakładanie aparatu? Zdjęcie pantogramiczne mam dość świeże więc chyba nie byłoby problemu z aparatem?
ciąża nie jest przeciwwskazaniem do leczenia ortodontycznego. Jednak w trakcie leczenia konieczne jest wykonanie zdjęć kontrolnych w celu oceny postępu leczenia, ustawienia korzeni zębów. W przypadku ciąży, tych zdjęć się nie wykonuje w trakcie leczenia
Julik lubi tę wiadomość
[/url]
Sylwucha wrote:My z Annią w tym samym szpitalu 😊 Mam te same obawy, ale co zrobić. Ktoś poród będzie musiał odebrać 😉
Szkoda że nie ten sam termin, to moglybyście się na porodówce razem spotkaćSylwucha lubi tę wiadomość
[/url]
Zulugula wrote:a mi się wydaje, że z tym lekarzem to nie ma reguły. ja z kolei znam dużo przypadków w tym w bliskiej rodzinie, że lekarz prowadzący w szpitalu olal i nie przyszedl w ogóle na poród/cesarke robil ktos inny. a na wizytach byl na rane przyloz. a wiele opinii slyszalam że położna jest nawet wazniejsza niż lekarz, lekarz przychodzi tylko na koniec porodu (oczywiscie chodzi o sn). to jest czesto loteria. jak ze wszystkim
-
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, 4obie kepseryment, możecie wrzucić raz jescze fotki swoich pęcherzyków? Chodzi o pierwsze USG.
Głównie zależy mi na Ounai, Kic, Annia, Sylwucha, dmg?
Mogę prosić??? Plisssss! Powiem Wam co sprawdzam
Motyl coś z płcią kombinuje
Kiedyś u mamy ginekolog był artykuł że w zależności po której stronie jest kosmówka, to taka będzie płeć
"Od kilku lat, a dokładanie od 2011 roku, w internecie anglojęzycznym aż HUCZY o tak zwanej teorii Ramzi’ego oceny płci płodu (Ramzi’s Gender Prediction Theory).
W wielkim skrócie mówiąc teoria ta sprowadza się do tego, że na bardzo wczesnym etapie ciąży – już w 6 tygodniu! Możemy ocenić płeć dziecka na podstawie tego czy kosmówka (tkanka z której powstanie łożysko) jest po prawej czy po lewej stronie od pęcherzyka ciążowego w macicy.
Według autora tej teorii – Dr Saada Ismaila – sprawdza się ona w ponad 97%!
Chłopięce łożyska są po prawej stronie
Dziewczęce łożyska po lewej stronie" (mamagnekolog) -
nick nieaktualnyLalia wrote:Motyl coś z płcią kombinuje
Kiedyś u mamy ginekolog był artykuł że w zależności po której stronie jest kosmówka, to taka będzie płeć
"Od kilku lat, a dokładanie od 2011 roku, w internecie anglojęzycznym aż HUCZY o tak zwanej teorii Ramzi’ego oceny płci płodu (Ramzi’s Gender Prediction Theory).
W wielkim skrócie mówiąc teoria ta sprowadza się do tego, że na bardzo wczesnym etapie ciąży – już w 6 tygodniu! Możemy ocenić płeć dziecka na podstawie tego czy kosmówka (tkanka z której powstanie łożysko) jest po prawej czy po lewej stronie od pęcherzyka ciążowego w macicy.
Według autora tej teorii – Dr Saada Ismaila – sprawdza się ona w ponad 97%!
Chłopięce łożyska są po prawej stronie
Dziewczęce łożyska po lewej stronie" (mamagnekolog)
U mnie u 3 dzieci się sprawdziło dziewuszki pęcherzyk po lewej stronie, chłopak po prawej.Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny