Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia
jak u Ciebie? Ja ostatnio gorzej się miewam, mam mało sił, nie wiem czy to wina zaawansowanego stanu ciąży, tarczycy, czy pogody.
Nic mi się nie chce.
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Na izbie zapisaly się skurcze, więc dały mnie na salę porodowa z opcją cofnięcia na patologie ciąży, a tu już oczywiscie mało co się pisze... Więc pewnie zaraz wyślą mnie na patologie ciąży. 🙄 Leżę pod KTG.
Edyciak, kar_oliv, Natisz, Iryska, Sylwucha, kic83, SzalonaOna, dmg111, Anet.kaa, Ewa88 , Wik89, Inaa89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyJego zmiennik ich wykiwał i nie przyjedzie.
Problem jest taki, że szef może nie chcieć mu kupić biletu powrotnego.
I nie wiadomo, jak dotrze na lotnisko.
Wysłałam jego zgłoszenie na lot czarterowy w niedzielę. Powiedziałam, że jeśli zadzwonią, to ma potwierdzić. Zapłacę. Jak jego szef zwróci kasę, to ok. Jeśli nie, to trudno. A na lotnisko najwyżej taksówką pojedzie.
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Na izbie zapisaly się skurcze, więc dały mnie na salę porodowa z opcją cofnięcia na patologie ciąży, a tu już oczywiscie mało co się pisze... Więc pewnie zaraz wyślą mnie na patologie ciąży. 🙄 Leżę pod KTG.
-
kic83 wrote:Sylwia
jak u Ciebie? Ja ostatnio gorzej się miewam, mam mało sił, nie wiem czy to wina zaawansowanego stanu ciąży, tarczycy, czy pogody.
Nic mi się nie chce.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Edyciak wrote:Ale ktg wychodzi w porządku? W sensie z dzidziusiem jest wszystko ok? A rozwarcie cały czas stoi w miejscu?
Edytko a czemu szef nie chce kupić twojemu mężowi biletu?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Na izbie zapisaly się skurcze, więc dały mnie na salę porodowa z opcją cofnięcia na patologie ciąży, a tu już oczywiscie mało co się pisze... Więc pewnie zaraz wyślą mnie na patologie ciąży. 🙄 Leżę pod KTG.
Brała któraś z Was zinnat? Ja dostałam ten antybiotyk... Matko ja to się boję brać te antybiotyki"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Na początku miał jakiś wąski zapis ale zmierzyli mi cukier i był za niski, dali kisiel i kroplówkę i jest ok teraz, czyli chyba podobnie jak Ounai opisywała u niej.
Edytko a czemu szef nie chce kupić twojemu mężowi biletu?
Bo szef chce, żeby został... Choć umawiali się inaczej. Mówi, że rozumie itd, ale cały czas go namawia, by został.. chociaż na tydzień to trochę by rozwiązało ich problem. Tylko że mój mąż się obawia, że ten tydzień będzie się przedłużał...
A swoją drogą, zakaz lotów obowiązuje do 15 września, a LOT odwołał wszystkie połączenia na Majorkę do 26 października... Także ten zakaz zapewne się przeciągnie -
Dziewczyny kapiecie się w gorącej wodzie ? Jestem lekko przeziębiona zimno mi i marzy mi się taka kąpiel wanna pełna gorącej wody .. przed ciąża uwielbiałam takie kąpiele .. ale z tego co wiem , w ciąży nie można .. używalam do tej pory w ciąży tylko lekko cieplej wody .. teraz nie wytrzymałam z zimna i weszłam do gorącej ale moczę głównie nogi bo wody nalałam do wysokości brzucha a dokładniej woda kończy się tam gdzie zaczyna blizna po ccDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
Edyciak wrote:Hmm... Mimo wszystko trzymam kciuki, by się akcja rozkręciła, a jeśli nic z tego, to się przynajmniej wyśpij. 😉
Bo szef chce, żeby został... Choć umawiali się inaczej. Mówi, że rozumie itd, ale cały czas go namawia, by został.. chociaż na tydzień to trochę by rozwiązało ich problem. Tylko że mój mąż się obawia, że ten tydzień będzie się przedłużał...
A swoją drogą, zakaz lotów obowiązuje do 15 września, a LOT odwołał wszystkie połączenia na Majorkę do 26 października... Także ten zakaz zapewne się przeciągnie
Rozumiem że szef by chcial zeby mąż tam jeszcze posiedzial, ale musi jednocześnie uszanować to że chce wrócić do swojej ciężarnej żony, tym bardziej że tak jak mówisz umawiali się tak a nie inaczej i w tym momencie utrudnianie mu powrotu jest po prostu chore i nieludzkie, bo skoro wysłał go w delegacje to teraz powinien byc to jego zasrany obowiązek zeby sprowadzić go teraz do kraju. 😒 -
kic83 wrote:Sylwia
Nic mi się nie chce. -
Annia wrote:Na izbie zapisaly się skurcze, więc dały mnie na salę porodowa z opcją cofnięcia na patologie ciąży, a tu już oczywiscie mało co się pisze... Więc pewnie zaraz wyślą mnie na patologie ciąży. 🙄 Leżę pod KTG.
-
Iryska wrote:Może wszystko naraz się złożyło na Twoje samopoczucie... A robiłaś tsh?
Robiłam kilka dni temu, spadło z 3.6 do 1.8, gorzej że te przecwiciała anty TPO i anty TG mam przekroczone kilkukrotnie i T4 nie podoba się lekarzowi stąd letrox z 37.5 do 70.
Stresuje się też tym położeniem miednicowym, że się nie obróciCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualnyKicus - tak jak Sylwia pisze - u Was już ciążę mocno zaawansowane, więc spadek energii, sił jest normalny. Masz ochotę- to lez! Odpoczywaj ile się da, później może być ciężej.
Ja miałam wyrzuty sumienia że leżę i nic nie robie, a z drugiej strony... Ciąża to nie jest jakiś "cudowny czas" dla mnie, pod względem fizycznym. Jestem ciężka, czuję się jak kupa. Nie wyglądam kobieco, cellulit mi się nawarstwia i marzę o porodzie i powrocie do aktywności fiYcznej. Ale pozostaje nam zacisnąć zeby i przetrwać! Pociesze Was - Wy już macie bliżej niż ja! 😂
Edyciak - współczuję sytuacji. To jakieś chore, że szef nie chce ściągnąć pracownika. Ale dobrze robisz, też załatwiłaby powrót na własną rękę i tyle. Tak się nie robi!
Annia - czekamy co tam na porodowce Ci powiedzą, może zdecydują się na przebicie pęcherza... Jeszcze tylko 7cm!Sylwucha, kic83, Annia, Wik89, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Kicku, u mnie jest podobnie. Jest mi jeszcze bardzo ciężko, bo brzuch baaardzo rośnie. Do tego źle mi sie oddycha. Już nawet ciężko prowadzi się samochód. I ogólnie nie czuje się dobrze. Chcę żeby już się wykluły 🐣🐣 Też mam niedoczynność, ale to raczej zaawansowana ciąża tak daje w kość. U mnie 15 kg +. Podwójne łożyska i wody, to jakiś armagedon.
No to witaj w klubie, mam tak samo, też bym chciała żeby mój Kropek już wyszedł.
Moje zabawy z córką nie są zbyt górolotne, bo nie mam sił
Ja mam już +11kg, a na bank dojdę do +15kg.
Od kiedy Młody się odwrócił to czuję cały czas ucisk i jego głowę
Nie mam jeszcze wszystkiego dla synka, i jakoś nie mogę się zmobilizować.
Wstaje i przez to że córka w przedszkolu, jestem rozlazła i cały dzień śpiąca.
No to się wyżaliłam jak mam w tym tygodniu.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Patrzę na te lezaczki babybjorn, bo mnie zaciekawilyscie tym, że są tak rozchwytywane, bo na wygląd nie wydają się jakies "magiczne" ale faktycznie bardzo go chwalą.
Z tego co widzę to nie opłaca się kupowac uzywanego, bo cena mocno stoi, zazwyczaj 400-500zl za uzywany jak nowy juz można kupić za 500 z hakiem 🤔Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Kic, Sylwia, ja dziś mam jeden ze znosniejszych dni, także dzielę się i przesyłam Wam trochę energii 💫💫💥
Juz jesteście blisko, jeszcze troszkę..
Kic, wiem , że polozenie miednicowe to stres i zmartwienie, ja jestem za Tobą ale tez sie juz boję, ze sie nie odwróci ale jak wszystkie będziemy się tu dopingowac, że się uda to się uda! 🤸♂️fik fik🤸♂️Sylwucha, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023