Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka027 wrote:Właśnie chialam.sobie kupić takie coś , ale się zastanawiam czy jest praktyczne. Ale myślałam nad nosidelkiem a nie chustą. Jak to jest z wkładaniem tam malucha np wychodzac z auta do sklepu długo zajmuje taka przełożenie malucha? Wygodne to ? A zima w kombinezonie?
Ewa, powtórz test za 2 dni i daj znać. Trzymam kciuki. -
Sylwucha Ty to będziesz miała dopiero ciekawie 🙈 ja czuje jak mój czasami szaleje A co dopiero przy dwójce. Ja jestem jedną z bliźniąt ☺️
Sylwucha, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot wrote:Sylwucha Ty to będziesz miała dopiero ciekawie 🙈 ja czuje jak mój czasami szaleje A co dopiero przy dwójce. Ja jestem jedną z bliźniąt ☺️
I jak tam w bliźniaczym świecie 😊 Nie myślałaś, że możesz też mieć bliźniaki? -
nick nieaktualnyFragaria wrote:Ewula, ja zanim się dowiedziałam z pozytywnego testu że jestem w ciąży to miałam plamienie w połowie cyklu i charakterystyczny bolu podbrzusza. Plamienie było raczej około owulacyjne, boli mnie brzuch przed każda @ i testy wysikiwalam negatywne, ale i tak wiedziałam, że się udało.
Trzymam kciuki za Twoje dwie kreski
U mnie właśnie było 16 .dc mysle ze raczej juz po owulacyjnne . W tym dniu szyjka , zamknięta i wysoko. Ja staram sie myśleć pozytywnie ale cos mnie wybija czasem z tego myślenia. Czasem poprostu chyba czlowiek boi sie rozczarowania. -
Klot, fantastyczne zdjęcie brzuszka 😍😍😍
Cześć wszystkim tak w ogóle 😘
Ja mam zaraz telekonsultacje z endokrynolog 👍
Dzisiaj muszę zrobić paznokcie i ogarnąć włosy, bo jutro wizyta u gina 😂 będę mogła się wylaszczyć pierwszy raz od tygodni przez tego wirusa 🤣SzalonaOna, Zulugula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykłot wrote:OMG dziewczyny ale naskrobalyscie, ciężko nadrobić 🤣 ja cały dzień byłam poza forum.
Któraś pytała na kiedy mam termin - na 26.09, był na 30.09 ale dziecko mam prawie o tydzień jakby większe, rośnie jak na drożdżach. Kiedy zaczelyscie czuć ruchy? Ja bardzo wcześnie bo już w 16tc! Dr mówi że to dlatego że jestem bardzo drobna. Teraz co jakiś czas czuje ewidentne kopanie, cudowne uczucie 🥰 mój brzuch czasami wygląda komicznie, jak maluch ułoży się po jednej stronie brzucha. Wstawiam zdjęcie https://naforum.zapodaj.net/4d079745e75f.jpg.html
Przewinał się tutaj też temat rzeczy dla maluszka. Ja jestem matka wariatka i już mam kolyske, przewijak, pościel, trochę ciuchów (głównie newbie, dear eco, hm), nawet wózek już mam 🙈 kupuje 90% rzeczy używanych bo uważam że nie ma co przepłacać, zaraz maluch wyrośnie. A te rzeczy są na prawdę nie tanie. Jeśli chodzi o wózek to zdecydowałam się na Silver Cross Surf 3 expedition https://silvercross.pl/produkt/silver-cross-surf-3-expedition-special-edition/ . Nowy jest mega drogi ale używany za 2 tyś udało się kupić. Ja kierowałam się tym aby był zwrotny, miał super koła i amortyzację. Gondola faktycznie jest tutaj minusem bo jest trochę mała.
Co do plamień i cytologii to moja nie zalecala robić na początku ciąży. Plamienia u mnie się zdążyły i były brunatne, okazało się że miałam krwiaka, dosyć dużego. Musiałam jak najwięcej odpoczywać, zdarzyły się może z 2 razy te plamienia i krwiak zniknął ☺️kłot lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj!
Ja próbuje się dodzwonić do diabetologa bo miałam mieć dzisiaj wizytę, żeby zmienić na telewizytę. Kazali mi dzwonić dopiero dzisiaj bo nie wiadomo czy przez koronę będą dzisiaj w ogóle wizyty...SzalonaOna, Lalia, Ewula, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyNo i nadszedł ten dzień... Źle spałam, teraz też już spać nie mogę. Masakra. Oby do 12!
Później o 14 mam wizytę u gin z wynikiem usg, wtedy zakłada kartę ciąży itd.
A o 17 telewizyta z Endo.
I tak kolejny dzień zleciLalia, Ewula, Koteczka82, dmg111, kar_oliv, Ounai lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania, kciuki żeby udało Ci się dodzwonić 😘
Motylku, na pewno będzie wszystko dobrze 👍 a imiona śliczne 😉
A ja dziewczyny zrobiłam sobie chyba kuku 🤦♀️ jak wiecie do tej pory żadnych plamień, krwawień, nic mnie nie bolało itd. No więc wczoraj zrobiliśmy bzyk. Już w trakcie czułam, że Bożena jest jakaś bardziej wrażliwa bo odczuwałam wszystko jakoś tak intensywniej.
No i dzisiaj wstałam a tam delikatnie różowy śluz, taki może nawet bardziej kawa z mlekiem?? Żadnej świeżej krwi, żadnych nitek krwi, żadnych skrzepów. Po prostu delikatnie zabarwuony śluz. Wiem kurcze, że mogliśmy wytrzymać do jutra bo jutro wizyta, ale stało się.
Myślicie, że to dlatego że się wczoraj poocieralam po prostu?? Nic mnie nie boli.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Ania, kciuki żeby udało Ci się dodzwonić 😘
A ja dziewczyny zrobiłam sobie chyba kuku 🤦♀️ jak wiecie do tej pory żadnych plamień, krwawień, nic mnie nie bolało itd. No więc wczoraj zrobiliśmy bzyk. Już w trakcie czułam, że Bożena jest jakaś bardziej wrażliwa bo odczuwałam wszystko jakoś tak intensywniej.
No i dzisiaj wstałam a tam delikatnie różowy śluz, taki może nawet bardziej kawa z mlekiem?? Żadnej świeżej krwi, żadnych nitek krwi, żadnych skrzepów. Po prostu delikatnie zabarwuony śluz. Wiem kurcze, że mogliśmy wytrzymać do jutra bo jutro wizyta, ale stało się.
Myślicie, że to dlatego że się wczoraj poocieralam po prostu?? Nic mnie nie boli.Lalia lubi tę wiadomość
-
Halo halo 😄
Jestem i ja! Udało się ☺️
Mówią, że dziecko przychodzi w najbardziej odpowiednim momencie.. U mnie ten moment jest naprawdę najgorszy z możliwych, ale czekałam na to małe i nie zamierzam zrezygnować ❤️Lalia, Ewula, Annia, Anet.kaa, Koteczka82, doomi03, dmg111, SzalonaOna, casteam, Zulugula, kar_oliv, Wik89, kkasia, Ewa88 , Ounai, kic83 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Halo halo 😄
Mówią, że dziecko przychodzi w najbardziej odpowiednim momencie.. U mnie ten moment jest naprawdę najgorszy z możliwych, ale czekałam na to małe i nie zamierzam zrezygnować ❤️
Ulaa!!! Udało się?! 😍😍😍😍 Gratulacje 💚💚💚💚 -
Lalia wrote:Ulaa!!! Udało się?! 😍😍😍😍 Gratulacje 💚💚💚💚
No chyba się ktoś tam zadomowił w brzuszku, bo beta 97 🥰
Dziękuję ❤️❤️❤️Lalia, Koteczka82, doomi03, dmg111, SzalonaOna, kar_oliv, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:No chyba się ktoś tam zadomowił w brzuszku, bo beta 97 🥰
Dziękuję ❤️❤️❤️
Doczytałam Twoją sytuację rodzinną, wierzę, że będzie wszystko dobrze 😘✊ -
Lalia wrote:Ania, kciuki żeby udało Ci się dodzwonić 😘
Myślicie, że to dlatego że się wczoraj poocieralam po prostu?? Nic mnie nie boli.
Dodzwoniłam się. Będą przyjęcia i mam dzwonić od 10 do Pani Doktor. 🙄Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Doczytałam Twoją sytuację rodzinną, wierzę, że będzie wszystko dobrze 😘✊
Dziękuję 😘
Myślałam, że trochę inaczej będzie to wszystko wyglądało..
No nic, tak czy inaczej trzeba wziąć się w garść -
SzalonaOna wrote:No i nadszedł ten dzień... Źle spałam, teraz też już spać nie mogę. Masakra. Oby do 12!
Później o 14 mam wizytę u gin z wynikiem usg, wtedy zakłada kartę ciąży itd.
A o 17 telewizyta z Endo.
I tak kolejny dzień zleci
Ale szybko u Was zakładają kartę ciąży, u mnie w Medi jak przyjdę na prenatalne, u mojego doktorka też coś koło tego.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Halo halo 😄
Mówią, że dziecko przychodzi w najbardziej odpowiednim momencie.. U mnie ten moment jest naprawdę najgorszy z możliwych, ale czekałam na to małe i nie zamierzam zrezygnować ❤️