X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Właśnie chialam.sobie kupić takie coś , ale się zastanawiam czy jest praktyczne. Ale myślałam nad nosidelkiem a nie chustą. Jak to jest z wkładaniem tam malucha np wychodzac z auta do sklepu długo zajmuje taka przełożenie malucha? Wygodne to ? A zima w kombinezonie?
    W nosidelku możesz nosić dopiero jak dziecko samo siedzi czyli tak ok półroczne. Nawet jeśli pisze na nosidelku, że możesz nosić noworodka, to ściema i dla jego zdrowia lepiej olać ulotkę. W chuście możesz nosić od urodzenia. Używana chusta jest lepsza od nowej, bo już jest rozciągnięta. Często ze względu na to używane są droższe od nowych. Najlepiej jest zamówić doradcę chustonoszenia żeby Ci pokazał jak motać dziecko. Na początku może Ci to zająć nawet 30 - 40 min. Potem w 5 min będziesz mieć dziecko zawiązane w chuscie. Jeśli masz możliwość to proponuję poszukać wypożyczalni i na początek sprawdzić czy Ci to odpowiada, bo mimo, że chustonoszące mamy będą namawiać, noszenie w chuście nie jest dla każdego i nie każdy się w tym odnajdzie.

Ewa, powtórz test za 2 dni i daj znać. Trzymam kciuki.

age.png

age.png
  • kłot Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha Ty to będziesz miała dopiero ciekawie 🙈 ja czuje jak mój czasami szaleje A co dopiero przy dwójce. Ja jestem jedną z bliźniąt ☺️

Sylwucha, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Sylwucha Ty to będziesz miała dopiero ciekawie 🙈 ja czuje jak mój czasami szaleje A co dopiero przy dwójce. Ja jestem jedną z bliźniąt ☺️
    Pewnie będę miała brzuch w każdą stronę 😉
    I jak tam w bliźniaczym świecie 😊 Nie myślałaś, że możesz też mieć bliźniaki?

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Ewula, ja zanim się dowiedziałam z pozytywnego testu że jestem w ciąży to miałam plamienie w połowie cyklu i charakterystyczny bolu podbrzusza. Plamienie było raczej około owulacyjne, boli mnie brzuch przed każda @ i testy wysikiwalam negatywne, ale i tak wiedziałam, że się udało.

Trzymam kciuki za Twoje dwie kreski :-)

U mnie właśnie było 16 .dc mysle ze raczej juz po owulacyjnne . W tym dniu szyjka , zamknięta i wysoko. Ja staram sie myśleć pozytywnie ale cos mnie wybija czasem z tego myślenia. Czasem poprostu chyba czlowiek boi sie rozczarowania.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klot, fantastyczne zdjęcie brzuszka 😍😍😍

Cześć wszystkim tak w ogóle 😘

Ja mam zaraz telekonsultacje z endokrynolog 👍

Dzisiaj muszę zrobić paznokcie i ogarnąć włosy, bo jutro wizyta u gina 😂 będę mogła się wylaszczyć pierwszy raz od tygodni przez tego wirusa 🤣

SzalonaOna, Zulugula lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    OMG dziewczyny ale naskrobalyscie, ciężko nadrobić 🤣 ja cały dzień byłam poza forum.
    Któraś pytała na kiedy mam termin - na 26.09, był na 30.09 ale dziecko mam prawie o tydzień jakby większe, rośnie jak na drożdżach. Kiedy zaczelyscie czuć ruchy? Ja bardzo wcześnie bo już w 16tc! Dr mówi że to dlatego że jestem bardzo drobna. Teraz co jakiś czas czuje ewidentne kopanie, cudowne uczucie 🥰 mój brzuch czasami wygląda komicznie, jak maluch ułoży się po jednej stronie brzucha. Wstawiam zdjęcie https://naforum.zapodaj.net/4d079745e75f.jpg.html

Przewinał się tutaj też temat rzeczy dla maluszka. Ja jestem matka wariatka i już mam kolyske, przewijak, pościel, trochę ciuchów (głównie newbie, dear eco, hm), nawet wózek już mam 🙈 kupuje 90% rzeczy używanych bo uważam że nie ma co przepłacać, zaraz maluch wyrośnie. A te rzeczy są na prawdę nie tanie. Jeśli chodzi o wózek to zdecydowałam się na Silver Cross Surf 3 expedition https://silvercross.pl/produkt/silver-cross-surf-3-expedition-special-edition/ . Nowy jest mega drogi ale używany za 2 tyś udało się kupić. Ja kierowałam się tym aby był zwrotny, miał super koła i amortyzację. Gondola faktycznie jest tutaj minusem bo jest trochę mała.

Co do plamień i cytologii to moja nie zalecala robić na początku ciąży. Plamienia u mnie się zdążyły i były brunatne, okazało się że miałam krwiaka, dosyć dużego. Musiałam jak najwięcej odpoczywać, zdarzyły się może z 2 razy te plamienia i krwiak zniknął ☺️
    Dopisałam Cię na naszą pierwsza stronę :) a płeć już znasz?

kłot lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laseczki termin mam na jutro ale kolejny dzien zaczynam z przesuwającym sie jajnikiem. Na ta chwilę tylko go czuję jeszcze nie ciagnie. Przeczekam do piątku i zrobie betę. Tak ze by ewentualnie powtórzyć w poniedziałek.

• Annia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj!

Ja próbuje się dodzwonić do diabetologa bo miałam mieć dzisiaj wizytę, żeby zmienić na telewizytę. Kazali mi dzwonić dopiero dzisiaj bo nie wiadomo czy przez koronę będą dzisiaj w ogóle wizyty... :/

SzalonaOna, Lalia, Ewula, Ounai lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nadszedł ten dzień... Źle spałam, teraz też już spać nie mogę. Masakra. Oby do 12!

Później o 14 mam wizytę u gin z wynikiem usg, wtedy zakłada kartę ciąży itd.

A o 17 telewizyta z Endo.

I tak kolejny dzień zleci :)

Lalia, Ewula, Koteczka82, dmg111, kar_oliv, Ounai lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. S. Doszliśmy do porozumienia w sprawie imion :)

Będzie Matylda lub Ignaś ❤️

Lalia, Ewula, Evelle28, Annia, Koteczka82, doomi03, dmg111, kar_oliv, kkasia, Fragaria, Ounai, kic83 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, kciuki żeby udało Ci się dodzwonić 😘

Motylku, na pewno będzie wszystko dobrze 👍 a imiona śliczne 😉

A ja dziewczyny zrobiłam sobie chyba kuku 🤦‍♀️ jak wiecie do tej pory żadnych plamień, krwawień, nic mnie nie bolało itd. No więc wczoraj zrobiliśmy bzyk. Już w trakcie czułam, że Bożena jest jakaś bardziej wrażliwa bo odczuwałam wszystko jakoś tak intensywniej.
    No i dzisiaj wstałam a tam delikatnie różowy śluz, taki może nawet bardziej kawa z mlekiem?? Żadnej świeżej krwi, żadnych nitek krwi, żadnych skrzepów. Po prostu delikatnie zabarwuony śluz. Wiem kurcze, że mogliśmy wytrzymać do jutra bo jutro wizyta, ale stało się.
    Myślicie, że to dlatego że się wczoraj poocieralam po prostu?? Nic mnie nie boli.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

A ja dziewczyny zrobiłam sobie chyba kuku 🤦‍♀️ jak wiecie do tej pory żadnych plamień, krwawień, nic mnie nie bolało itd. No więc wczoraj zrobiliśmy bzyk. Już w trakcie czułam, że Bożena jest jakaś bardziej wrażliwa bo odczuwałam wszystko jakoś tak intensywniej.
    No i dzisiaj wstałam a tam delikatnie różowy śluz, taki może nawet bardziej kawa z mlekiem?? Żadnej świeżej krwi, żadnych nitek krwi, żadnych skrzepów. Po prostu delikatnie zabarwuony śluz. Wiem kurcze, że mogliśmy wytrzymać do jutra bo jutro wizyta, ale stało się.
    Myślicie, że to dlatego że się wczoraj poocieralam po prostu?? Nic mnie nie boli.
    Szyjka jest teraz bardzo wrażliwa, więc możliwe, że to od tego :*

Lalia lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo 😄
    Jestem i ja! Udało się ☺️
    Mówią, że dziecko przychodzi w najbardziej odpowiednim momencie.. U mnie ten moment jest naprawdę najgorszy z możliwych, ale czekałam na to małe i nie zamierzam zrezygnować ❤️

Lalia, Ewula, Annia, Anet.kaa, Koteczka82, doomi03, dmg111, SzalonaOna, casteam, Zulugula, kar_oliv, Wik89, kkasia, Ewa88 , Ounai, kic83 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Halo halo 😄
    Mówią, że dziecko przychodzi w najbardziej odpowiednim momencie.. U mnie ten moment jest naprawdę najgorszy z możliwych, ale czekałam na to małe i nie zamierzam zrezygnować ❤️

Ulaa!!! Udało się?! 😍😍😍😍 Gratulacje 💚💚💚💚

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ulaa!!! Udało się?! 😍😍😍😍 Gratulacje 💚💚💚💚

No chyba się ktoś tam zadomowił w brzuszku, bo beta 97 🥰
    Dziękuję ❤️❤️❤️

Lalia, Koteczka82, doomi03, dmg111, SzalonaOna, kar_oliv, Wik89 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    No chyba się ktoś tam zadomowił w brzuszku, bo beta 97 🥰
    Dziękuję ❤️❤️❤️

Doczytałam Twoją sytuację rodzinną, wierzę, że będzie wszystko dobrze 😘✊

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Kochana to chyba od tego bzyka, tam teraz wszystko jest bardziej ukrwione i wrażliwsze. :( Obserwuj, ale wydaje się że to raczej z podrażnienia.

Dodzwoniłam się. Będą przyjęcia i mam dzwonić od 10 do Pani Doktor. 🙄

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Doczytałam Twoją sytuację rodzinną, wierzę, że będzie wszystko dobrze 😘✊

Dziękuję 😘
    Myślałam, że trochę inaczej będzie to wszystko wyglądało..
    No nic, tak czy inaczej trzeba wziąć się w garść

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No i nadszedł ten dzień... Źle spałam, teraz też już spać nie mogę. Masakra. Oby do 12!

Później o 14 mam wizytę u gin z wynikiem usg, wtedy zakłada kartę ciąży itd.

A o 17 telewizyta z Endo.

I tak kolejny dzień zleci :)
    Trzymam kciuki Motylku za wizyty:)

Ale szybko u Was zakładają kartę ciąży, u mnie w Medi jak przyjdę na prenatalne, u mojego doktorka też coś koło tego.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Halo halo 😄
    Ula gratulacje!! Ale super!

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ