X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    W koncu mam chwile zeby napisac.

Przedstawiam Wam moje 365g szczęścia:

af28a19d3c37.jpg

CÓRKA ❤️

Gratulacje coruni :)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Enigva, gratuluję córeczki 🙂 w końcu się ujawniła! miałaś jakieś marzenia co do płci?

Zawsze luzno jak rozmawialismy to chcialam miec synow. Maz od samego poczatku mowil ze bedzie mial swoja mala ksiezniczke i jak zaszlam to poczulam ze chce coreczke i te sliczne sukieneczki i falbanki 😍

Lalia, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 9 września 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja też lubie szary kolor, mąż również ale nie chciałam szarego bo 80% wózków jest szarych :D
    Szary to najbardziej podoba mi się Balios taki jak Twój, więc odrzucałam przez to szarego Anexa aby nie mieszać sobie w głowie :D
    Widziałam właściwie wszystkie na żywo poza szarym Anexem.
    Ten jasny anex też odniosłaś wrażenie, że jest taki jakby zółto brudny?
    Na żywo zrobił na mnie wrażenie purpurowy Anex, natomiast mężowi podoba się on najmniej, ale powiedział że jeśli sprawi mi to przyjemność to sie zgadza :D no i z drugiej strony nie wiem czy gdyby kolejny był syn to czy bylby zadowolony z takiego koloru wózka :D

Trochę tak, dlatego tak mi się rzucil w oczy, ale pamiętaj, że to Tobie ma się podobać:) faktycznie szarych jest wiekszosc, mimo że wybrałam szary to na ulicy rozgladam się za kolorowymi 😀 nie zazdroszczę wyboru, ja w nocy nawet myslalam, który kolor😀 powodzenia 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 21:21

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, gratulacje, to teraz możesz już kupować te kokardki.

Dziewczyny, masakra. NIC dziś nie zrobiłam. Mała caly dzień wisiała na cycku. Dosłownie cały. Myślałam że coś wyprasuję ale się nie dało bo ciągle ryk, bo boli ją brzuszek. Jestem taaaaaaaka głodna.

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jaka śliczna ta Twoja córa , serio, a widzialam juz sporo bobasow 😀

Enigvaa gratuluję księżniczki, w końcu się ujawnila 😀

Ounai lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:16

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 19:21

💙
    💗
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva gratuluje córeczki :)

Zulu- masakra z tymi kolorami, ja też non stop o tym myślę :D myślę, że skończy się że w sobote wybierzemy na spontanie, albo będzie szary Cybex :D

Jednorożcu ale patowa sytuacja z tym COVIDEM, i z bałaganem sanepidu. Pewnie wszyscy jesteście mocno przestraszeni, szczególnie przy chorobach w rodzinie, ale chyba nie taki ten Covid straszny jak go malują więc będzie wszystko dobrze :*

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Trzeba sprawdzać, my chcieliśmy besafe na początku i Pan że pasuje do wszystkich samochód z jakimi mierzył i na 100% będzie pasował, po czym poszedł sprawdzić w naszym samochodzie i się mega zdziwił bo nawet bazy nie mógł założyć i mówił że no pierwszy raz mu się to zdarzyło

Jak najbardziej trzeba mierzyć, nie mówię że nie, żeby nie było 😀 tylko jak Edyta ma 3 auta, to możliwe , że akurat ten pebble będzie pasować do wszystkich :)

💙
    💗
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, co u Ciebie, jak się czujesz? Jutro do domku idziecie?🙂

Mnie coś okresowo boli brzuch, chyba sobie nospe łyknę🙄

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ounai jaka śliczna ta Twoja córa , serio, a widzialam juz sporo bobasow 😀

Enigvaa gratuluję księżniczki, w końcu się ujawnila 😀
    To musi być po mamie :P ;)

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 19:34

kic83, Lalia lubią tę wiadomość

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Enigvaa, gratulacje, to teraz możesz już kupować te kokardki.

Dziewczyny, masakra. NIC dziś nie zrobiłam. Mała caly dzień wisiała na cycku. Dosłownie cały. Myślałam że coś wyprasuję ale się nie dało bo ciągle ryk, bo boli ją brzuszek. Jestem taaaaaaaka głodna.

Ja po porodzie na początku będę zamawiać obiady , Dania dnia z restauracji .. to czas dla dziecka a nie stanie przy garach i tak nie wiem jak ogarnę z dwójka maluchów :):)

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Zafiksowalam się dziś o obrót Synka, boję się, że się nie odwróci. Na basen bym poszła ale boję się infekcji pipki i/lub przeziębienia 🤦‍♀️ dam mu jeszcze czas , a potem będę kręcić jak Dmg i Kic.
    Ja tak strasznie boję się cc.

A propo parcia, położna kontroluje itd ale mi się wydaje, że ciężko tak przestać przec, ja to sobie wyobrazam , że to jakby robic kupe, chce ci się, juz idzie i dajesz stop, tak się nie da, próbowałam 🙈
    Czy to jednak jest inaczej ? łatwiej? To taka moja kolejna bolączka, że nie będę umiała nieprzeć..
    Mniej więcej tak samo. Bardzo trudno jest przeć dokładnie tak jak każe położna. Marta miała dużą głowę i mi położna kazała tak delikatnie ją popychać. Dopiero na 4 skurczu nauczyłam się jak kontrolować ból żeby nie przeć z całej siły. Niestety położna powiedziała że mimo to skóra już była na skraju, cała biała, niewiele brakowało do pęknięcia i postanowiła naciąć bo to pęknięcie szło w stronę odbytu. No ale jak większość dzieci ma głowy 34cm a moja 37cm to co się dziwić. Tak czy siak jak słucham opowieści porodowych to większość po prostu prze bo nie jest w stanie w bólu robić tak jak położna mówi.
    Choć myślę że też dużo zależy od tego który to poród (widzę po sobie, że kolejne dziecko łatwiej się wypiera - córka głowa 37cm, kilka parć i była, syn głowa 38cm 40 min parcia), jak duża jest główka dziecka, jakie predyspozycje ma rodząca i jakie doświadczenie położna.

SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olla95 wrote:
    Hej dziewczyny! Ostatnio byłam strasznie zapracowana (dawali mega w kość w robocie, niestety tako sezon ☹) nie miałam za bardzo nawet czasu i sił żeby wejść i poczytać co u was siedzieje. Plus jeszcze strasznie przezywalam kolejna wizytę na która miesiąc czekałam i myślałam że nie wytrzymam i pójdę gdzieś indziej też żeby zobaczyć czy jest ok 😂 ostatecznie wytrzymałam wczoraj byłam na wizycie i ulgę miałam straszna gdy zobaczylam mieszkającego sb w najlepsze urwisa 😂 strasznie się krecil ale udało nam się zbadać całego malucha i doktor mówi że jest wszystko bardzo dobrze. Jestem mega przeszczesliwa że wszystko jest w porządku ❤❤

Qunai gratulacje Martusi 😄 zastanawiałam się nie raz czy już postanowiła opuscic dotychczasowy domek 😂
    A ja Cię nie mam na naszej magicznej liście 🤔 na kiedy masz termin? I kiedy kolejna wizyta? :)

• Ounai Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Ja po porodzie na początku będę zamawiać obiady , Dania dnia z restauracji .. to czas dla dziecka a nie stanie przy garach i tak nie wiem jak ogarnę z dwójka maluchów :):)
    My też zamawiamy. Coś Ty, ja jak uda mi się kanapkę zjeść to jest sukces. Mąż mi do łóżka przynosi bo nie da się, ona naprawdę potrafi całe dnie wisieć na cycku. Choć nie powiem, jest taka słodka że z drugiej strony cieszę się tą chwilą, bo już wiem, że ten rok zleci nie wiadomo kiedy. Już leci. Przecież dopiero co się urodziła a już ma ponad 2 tygodnie.

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Serio :P Tak, tylko na filmiku było w innej kolorystyce. Czasem lubię zaryzykować :D Zresztą, jakoś mega wymagająca też nie jestem. .. :D Ja kupuję wiele rzeczy przez internet, w sklepie (jakimkolwiek) byłam w... LUTYM xD
    To piona! Ja też wszystko najlepiej internetowo :)

kar_oliv lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Czy miała/ ma któraś jasny wózek?
    Do soboty musimy zamówić, najbardziej podobają mi się te dwa kolory.
    Purpurowy jsst fajny ale mąż coś marudzi, natomiast z tym jasnym boje się że będzie problem z brudzeniem.

9b4ebfa8faa0.jpg

e61da0bcb6d3.jpg

Ewentualnie rozważamy jeszcze ten szary (męża numer 1)

e31e97701310.jpg

Totalnie nie wiem co zrobić i na jaki się zdecydować 😭😭
    Dla mnie purpura wygrywa! :)

Ounai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dostałam wiadomość od endo :
    Od poniedziałku do piątku Letrox 75 (jak do tej pory), a sobota/niedziela Letrox 100 👍

Anetka, wydaje mi się, że jaki nie wybierzesz to będziesz zadowolona 😁 ja bym brała albo purpurowy albo szary chyba 😉
    Ooo też robie w pon testy tarczycowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Sylwucha woow pieknie wygladasz 🥰😍 wg nie wygladasz jakbyś nosiła pod sercem dwoje dzieci 😘😘 wrecz powiedziałabym ze kwitniesz 😘😘
    Dokładnie to samo pomyślałam! Sylwia wyglądasz przepięknie ❤️ przyznaj się gdzie chowasz bliźniaczki? Bo wcale nie masz ogromnego brzuszka! :)

Sylwucha lubi tę wiadomość

‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ