Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny
mega się stresuje poniedziałkowym USG (35t0d), jeśli synek się nie obrócił to ja nie wiem czy się zdecyduje na szpitalny obrót zewnętrzny.
Spędza mi to sen z powiek
Mimo, że pierwszy poród był masakryczny to wolę jednak znów rodzić naturalnie, a nie przez CC.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kicuś, a robisz te pozycje i ćwiczenia na obrót? Jeśli tak, to myślę, że jest baaaardzo duża szansa, że się obróci 😘
Spokojnie, ma jeszcze trochę czasu 😘Iryska lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Dziewczyny
mega się stresuje poniedziałkowym USG (35t0d), jeśli synek się nie obrócił to ja nie wiem czy się zdecyduje na szpitalny obrót zewnętrzny.
Mimo, że pierwszy poród był masakryczny to wolę jednak znów rodzić naturalnie, a nie przez CC.
Ja niewiem jak to wygląda, ten obrót zewnętrzny a jest to niebezpieczne dla dziecka ? Czy mogą być jakieś komplikacje ?
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Inga28 wrote:Dziewczyny ratunku! Co pomaga na zgagę? 🤢😭
Mleko pomaga w pierwszej chwili a potem objawy się nasilają więc nie polecam.
Kakao też nie polecam bo kakao jak i czekolada nasilająca objawy zgagi.
Manti wycofano bo podobno ma zły wpływ na dzidzię więc radzę unikać.
Lody też mi pomagały dopóki nie dowiedziałam śpię o cukrzycydoomi03 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Mimo, że pierwszy poród był masakryczny to wolę jednak znów rodzić naturalnie, a nie przez CC.
Sama nie wiem czy bym się decydowała ma to swoje za i przeciw ale chyba bym się bała że mały w pępowinę się zapłatą czy coś.
Wiem że wolisz naturalnie ale cc to nie koniec świata.
Znowu mam spięcie z chlopem Boże jaki on jest nieogarnięty grrrrr chciałam przespać się pół godziny bo dosłownie śpię na stojąco prosiłam żeby pół godziny z dzieckiem się pobawił to moja drzemka trwała dwie minuty bo on nie potrafi dziecko zabawić zeby po mnie nie laził ani się nie tłukłDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Lalia wrote:Kicuś, a robisz te pozycje i ćwiczenia na obrót? Jeśli tak, to myślę, że jest baaaardzo duża szansa, że się obróci 😘
Spokojnie, ma jeszcze trochę czasu 😘
Dziś nie robiłam, zrobię później.
Jeszcze tylko dwa tygodnie dlatego się zaczynam stresowaćCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Stokrotka027 wrote:Ja niewiem jak to wygląda, ten obrót zewnętrzny a jest to niebezpieczne dla dziecka ? Czy mogą być jakieś komplikacje ?
https://www.youtube.com/watch?v=3MutjPl2AWs
Komplikacje takie, że mogę zacząć rodzić, bo zaczną się skurcze.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=3MutjPl2AWs
Komplikacje takie, że mogę zacząć rodzić, bo zaczną się skurcze.
Właśnie o tym czytałam na necie, tak ogólnikowo no i chyba też bym się bała i miala duży problem z decyzja.. Miejmy nadzieję, że mały się obrócił..
Nie będę więcej nic pisała ,żeby Cie nie stresować nie potrzebnie 😘😘😘😘kic83 lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Edyciak wrote:Ounai, a byłaś już u fizjoterapeutki? Zapytaj ją o ćwiczenia. Bo ćwiczyć można już, tylko trzeba wiedzieć, jak. 😉 I nikt nie mówi o treningu z hantlami. Na pewno można, a nawet trzeba zacząć wzmacniać mięśnie dna miednicy i mięśnie głębokie brzucha. 😉
Widzę, że mi kresa biała już się rozeszła, ale musiało to nastąpić prędzej czy później.
Meggie, ja też zamawiałam coś koło tego terminu i nic jeszcze nie mam. A te pieluchy muślinowe z linku Anety długo mi wysyłali, bo dwa razy przedluzalam im czas na wysyłkę... 😕 Ale jak, podobają ci się?
Doomi, ale już Wielki mały. 😱😱 Nawet nie sądziłam, że w twoim tyg może mieć. Już taka wagę. Czyli maluszki chyba najbardziej rosną w drugim trymestrze? A z jelitami pewnie wszystko w porządku, może będzie miał dodatkowy metr jelita. 😁
Też mam te pieluchy. Nie są tak miękkie jak polskie 100% bambus, ale moim zdaniem są super za tą cenę. Ja je polecam, zamówiłam już kolejne. Ja używam do wycierania buzi jak mała uleje albo podkładam pod glowke jak leży gdziekolwiek żeby nie ulewała na prześcieradło/rożek/kanapę itd
Ewa, cukrzycy nie masz jeszcze ale masz mocny stan przedcukrzycowy (norma po godzinie to 180). Niestety musisz trzymać ostrej diety ale nie szalej ze słodyczami i raczej uważaj na to co jesz.
Jednorożec, koleżanki mąż był w takiej sytuacji jak Ty. Zadzwonili po 11 dniach, że zostały mu 3 dni kwarantanny.
Doomi03, będzie na pewno ok wszystko. Duży gość Ci rośnie!doomi03, Ewa88 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Kic rozumiem Twój stres, też byłam w takiej sytuacji. Moja fiknęła to mam nadzieję że i Twój pójdzie w jej ślady.
Jednorożec, potrzasnij nim, pora wejść w rolę ojca. Bo za chwilę będziesz mieć 2 dzieci i nie będziesz miała jak uśpić noworodka bo starszak będzie cały czas nad Tobą skakał. Ja ustawiłam męża w okresie ciąży więc Ty też dasz radę
A my byliśmy całą rodziną w galerii. Kupiłam rajstopki do tych cudnych sukienek od Inyy, mały był na przedstawieniu teatralnym, kupiliśmy synowi zimówkę (przeceniona z 300zl na 130) i bezrękawnik, dokupiłam jej kilka spodni i zestaw z Potterem z pepcoW drodze do domu już wyła o cyca ale myślę że jak na dwutygodniowego bobasa jest nieźle. I bałam się że będzie ryczeć w tym foteliku ale uwielbia go. Nawet głodna przysypiała
Lalia, Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai, o popatrz, dobrze wiedziec! Wlasnie nie moglam dostac Manti w aptece tylko jakis podobny syrop mi dali, nie wiedzialam czemu
Kicku, rozumiem, ze sie niepokoisz, bardzo mocno trzymam kciuki za to, zeby w poniedzialek juz byl glowka w dol. Ja nie wiem co bym zrobila, gdybym miala wybor - obrot zewnetrzny lub czekanie az sam sie obroci - chyba bym postapila tak, jak zasugerowalby lekarz
Na pocieszenie Ci powiem, ze moj syn we wtorek byl glowka w dol, a mam jakies przeczucie, ze dzis w nocy znowu sie przekrecił... lekarz we wtorek ocenil, ze jest duzo wód i dziecko ma jeszcze swobode i raczej mowil o tym jak o czyms pozytywnym
✊✊✊
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
Domi ale super, że się obrócił! Zazdroszczę tak pozytywnie 😃
Z jelitkami na pewno wyjdzie wszystko dobrze 😘
Kic, ja tez się stresuje mimo ,że mam więcej czasu ale wierzę, że zarówno mi i Tobie się obróci , Tobie pewnie już fiknąl tylko o tym nie wiesz😘 a ja zaczynam raczkowac od jutra:)
Co do obrotu zewnętrznego, jeszcze się nie zaglebialam w temat ale jeśli jedynym skutkiem ubocznym może być poród od razu to ja bym w to szła, i tak się to robi juz w donoszonej ciąży. Wiem że cc niby nie takie straszne ale nic nie poradzę, że bardzo bym nie chciala, może dlatego, ze szwagierka miała niefajna historię z cc i zwyczajnie boję się bardziej niż SNdoomi03 lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Mimo, że pierwszy poród był masakryczny to wolę jednak znów rodzić naturalnie, a nie przez CC.kic83 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Edyciak wrote:Ounai, a byłaś już u fizjoterapeutki? Zapytaj ją o ćwiczenia. Bo ćwiczyć można już, tylko trzeba wiedzieć, jak. 😉 I nikt nie mówi o treningu z hantlami. Na pewno można, a nawet trzeba zacząć wzmacniać mięśnie dna miednicy i mięśnie głębokie brzucha. 😉
Widzę, że mi kresa biała już się rozeszła, ale musiało to nastąpić prędzej czy później.
Meggie, ja też zamawiałam coś koło tego terminu i nic jeszcze nie mam. A te pieluchy muślinowe z linku Anety długo mi wysyłali, bo dwa razy przedluzalam im czas na wysyłkę... 😕 Ale jak, podobają ci się?
Doomi, ale już Wielki mały. 😱😱 Nawet nie sądziłam, że w twoim tyg może mieć. Już taka wagę. Czyli maluszki chyba najbardziej rosną w drugim trymestrze? A z jelitami pewnie wszystko w porządku, może będzie miał dodatkowy metr jelita. 😁
Dodatkowy metr jelita, a ja od razu sobie pomyślałam "będzie dłużej srał" 😂 jestem nienormalna 😅
Chyba faktycznie wtedy najszybciej rosną, a bynajmniej kazdy już wchodzi w swój rytm i swoje tempo wzrostu
Tak licząc te ok 200 gram na tydzień, to powinien do terminu osiągnąć około 3,5 kg 😬 chyba ze zechce się spotkać z matką wcześniej o tydzień bądź dwa 😛 nie będę protestowac xDEdyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Dodatkowy metr jelita, a ja od razu sobie pomyślałam "będzie dłużej srał" 😂 jestem nienormalna 😅
Chyba faktycznie wtedy najszybciej rosną, a bynajmniej kazdy już wchodzi w swój rytm i swoje tempo wzrostu
Tak licząc te ok 200 gram na tydzień, to powinien do terminu osiągnąć około 3,5 kg 😬 chyba ze zechce się spotkać z matką wcześniej o tydzień bądź dwa 😛 nie będę protestowac xD12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️