Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie też zgaga się pojawiła... buu

Kic wierzę, że jeszcze zdoła się sam obrócić ;*
kic83 lubi tę wiadomość

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia
cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym
1.5kg 
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Lalia wrote:Meggi, a jakie one są duże?
Ja mam większość pieluch takich ok 70x70 i mi koleżanka pisała że używa:
-na dno wanienki żeby dziecko się nie ślizgało
-przewijak
-jak kładzie na sobie, albo na kanapie to podkłada pod dzidzie
-w sumie to zawsze kładzie dzidzi pod głowę żeby ulewało na pieluszkę
-żeby przykryć
Mam też takie wielkie chyba 120x120 to można zawinąć jak w tortille, jako otulacz, a w upały pewnie będę stosować jako kocyk 😁
Lalia jedna ma wymiar 120x100, a druga 95x100, to są takie większe. Czyli z tych będzie tortilla 🤣
Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
kic83 wrote:Dziewczyny
mega się stresuje poniedziałkowym USG (35t0d), jeśli synek się nie obrócił to ja nie wiem czy się zdecyduje na szpitalny obrót zewnętrzny.
Spędza mi to sen z powiek
Mimo, że pierwszy poród był masakryczny to wolę jednak znów rodzić naturalnie, a nie przez CC.
Kicuś na pewno będzie dobrze i młody obróci się w porę, tylko tak trochę chcial potrenować Twoja cierpliwość 😛. Trzymam kciuki z calych sił, żeby już w poniedziałek dał Ci odetchnac z tego stresu.
Ja mojego traktowalam duza dawka muzyki relaksacyjnej xD chyba najbardziej to polubil 😎
kic83 lubi tę wiadomość
-
kkasia wrote:u mnie też zgaga się pojawiła... buu

Kic wierzę, że jeszcze zdoła się sam obrócić ;*
Chyba jakis klimat zgagowy bo ja tez dzis poraz pierwszy sie meczylam 😔 -
Iryska wrote:Mnie dalej pobolewa ten brzuch tak jak na okres, nie są to jakieś skurcze ani twardnienia, tylko takie ćmienie denerwujące 🙄
A 💩 była?
Mnie czasem pobolewa tak podobnie jak na okres, a potem się okazuje że to jelita pracują tak na dwójeczkę nawet kiedy jeszcze nie czuje ze mi się chce 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 20:56
Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Chyba jakis klimat zgagowy bo ja tez dzis poraz pierwszy sie meczylam 😔
Ja sie wczoraj kladlam spać na siedzaco praktycznie ssac rennie... Po godzinie lub dwóch odważyłam sie obrocic na bok ale dalej glowa wysoko, i przez kolejne godziny się powoli obnizalam w dol 😛... Tylko u mnie zgaga połączona ze strasznym odbijaniem... Takie kombo 🙄 -
Niby była, ale faktycznie ostatnio męczą mnie zaparcia 🤔doomi03 wrote:A 💩 była?
Mnie czasem pobolewa tak podobnie jak na okres, a potem się okazuje że to jelita pracują tak na dwójeczkę nawet kiedy jeszcze nie czuje ze mi się chce 😛
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Dziewczyny ja już po wizycie
Córka ma się dobrze i waży już 995 gram co daje jej 92 centyl
Chyba pora wybrać imię 
Pytałam o ruchy, konkretnie że słabo je czuję i bardzo mało w ciągu dnia, to lekarz był zdziwiony bo raz że łożysko na tylnej ścianie a dwa że dziecko już całkiem duże...ale nawet jak się ruszała podczas usg to nie czułam ....ale najważniejsze że wszystko dobrze
Do powtórzenia za miesiąc mam TSH i FT4 bo są na granicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:04
Annia, doomi03, Sylwucha, kic83, SzalonaOna, Zulugula, dmg111, Edyciak, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Iryska wrote:Niby była, ale faktycznie ostatnio męczą mnie zaparcia 🤔
To myślę że to może być to bo mi też się ostarnio częściej zdarzają (kochane żelazo 🙄)... I czesto też na wieczór mi się zdarza, najpierw czuje własnie ból brzucha, on jest podobny do okresowego wtedy alw taki bardziej trzymający a nie skurczowy tak jak mówisz... A dopiero po jakims czasie albo rano zaczynam czuc ze cos tam się w jelitach zbiera. Im częściej sie zdarza ze kilka dni ciężej się wyproznic tym ten ból częściej się pojawia... Poobserwuj się pod tym kątem
czy częściej Cie boli jak jest dłużej problem z dwójką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:12
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny ja już po wizycie
Córka ma się dobrze i waży już 995 gram co daje jej 92 centyl
Chyba pora wybrać imię 
Pytałam o ruchy, konkretnie że słabo je czuję i bardzo mało w ciągu dnia, to lekarz był zdziwiony bo raz że łożysko na tylnej ścianie a dwa że dziecko już całkiem duże...ale nawet jak się ruszała podczas usg to nie czułam ....ale najważniejsze że wszystko dobrze
Do powtórzenia za miesiąc mam TSH i FT4 bo są na granicy.
Ale duuuza dziewczynka 😮😁❤️
Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Lalia mam info dla Ciebie: seria szopy pracze ze Smyka jest super, ale rozmiarówka jest powalona. 50 z tego rozmiaru jest większe od 56 z Pepco...
Tak więc kolejne ubranka do szafy na zaś.
Co lepsze niektóre ubranka ze Smyka 50 są znośne. 44 idealne... Jakby któraś z Was szukała małych ubranek to trzeba uważać.
Jutro mąż musi jechać do sklepu znowu szukać małych ubranek.
Nie wiem gdzie mamy wczesniakow kupują ciuszki, bo w końcu Miki ma te prawie 3 kg i 56 cm. 🤷♀️
SzalonaOna, Inaa89, Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kicku, aż tak bardzo się denerwujesz? Malutki ma jeszcze czas na obrót. Często dziecko obraca się nawet przed porodem. Moje znów są ułożone obie główkowo, a lekarz mówi, że i tak może się jeszcze ktoraś odwrócić (lewa, to dobry koziołek 🐐) więc na tym etapie, to niewiele znaczy. Skoro u mnie przy 2 sztukach może być jeszcze fiołek, to u Ciebie przy 1 tym bardziej 😘
Annia jak pierwsze chwile w domu? Jak reakcja tatusia? Dobrze się wszyscy czujecie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:22
Annia lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Kicku, aż tak bardzo się denerwujesz? Malutki ma jeszcze czas na obrót. Często dziecko obraca się nawet przed porodem. Moje znów są ułożone obie główkowo, a lekarz mówi, że i tak może się jeszcze ktoraś odwrócić (lewa, to dobry koziołek 🐐) więc na tym etapie, to niewiele znaczy. Skoro u mnie przy 2 sztukach może być jeszcze fiołek, to u Ciebie przy 1 tym bardziej 😘
Annia jak pierwsze chwile w domu? Jak reakcja tatusia? Dobrze się wszyscy czujecie?
Kochana
dziękuję za wsparcie 😘
Jakoś mnie to męczy, od kilku dni czuje że się szybciej męczę i że Młody mnie uciska.
Już chce urodzić...
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Szczerze, też chcę już urodzić. Oczywiście chcę dla dzieci jak najlepiej, ale tak dostaję w dupę, że czasami siadam i wyję z bezradności. Pojechałiam dziś na drobne zakupy, to wróciłam jak po dystansie maratońskim 🤨 Nie sądziłam, że będzie aż tak ciężko... Brakuje jeszcze żeby znów szpital zamknęli.kic83 wrote:Kochana
dziękuję za wsparcie 😘
Jakoś mnie to męczy, od kilku dni czuje że się szybciej męczę i że Młody mnie uciska.
Już chce urodzić...
Kicku, ale już coraz bliżej. Jakoś damy radę...
kic83 lubi tę wiadomość
-
Któraś tu mówiła o hemoroidach, Edyta chyba.
Mi wyszedl a raczej wyszly, bo na moje oko są dwa takie dosyc spore 🙄 ale nie bolą ani nic, tylko krew czasem. Z tego co czytam to chyba nic nie można zaradzic, czy któraś miala lub ma taki problem? Boję się, że po porodzie będę musiala je miec wycinane i kolejne tygodnie w bólu.. 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:51
💙
💗 -
doomi03 wrote:Ja sie wczoraj kladlam spać na siedzaco praktycznie ssac rennie... Po godzinie lub dwóch odważyłam sie obrocic na bok ale dalej glowa wysoko, i przez kolejne godziny się powoli obnizalam w dol 😛... Tylko u mnie zgaga połączona ze strasznym odbijaniem... Takie kombo 🙄
Ja zgagi nie nam , sporadycznie mi się przeleje kwas w nocy przy zmianie pozycji ale tez mi się strasznie odbija jak jakiemus staremu chlopowi 🤭💙
💗 -
Annia, malutkie ciuszki ma carter's. Seria Newborn jest baaaardzo drobna. Sporo tego pokupiłam, bo się nastawiłam, że będę mieć małe dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 22:18
Annia lubi tę wiadomość