Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie też zgaga się pojawiła... buu
Kic wierzę, że jeszcze zdoła się sam obrócić ;*kic83 lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Lalia wrote:Meggi, a jakie one są duże?
Ja mam większość pieluch takich ok 70x70 i mi koleżanka pisała że używa:
-na dno wanienki żeby dziecko się nie ślizgało
-przewijak
-jak kładzie na sobie, albo na kanapie to podkłada pod dzidzie
-w sumie to zawsze kładzie dzidzi pod głowę żeby ulewało na pieluszkę
-żeby przykryć
Mam też takie wielkie chyba 120x120 to można zawinąć jak w tortille, jako otulacz, a w upały pewnie będę stosować jako kocyk 😁
Lalia jedna ma wymiar 120x100, a druga 95x100, to są takie większe. Czyli z tych będzie tortilla 🤣Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
kic83 wrote:Dziewczyny
mega się stresuje poniedziałkowym USG (35t0d), jeśli synek się nie obrócił to ja nie wiem czy się zdecyduje na szpitalny obrót zewnętrzny.
Spędza mi to sen z powiek
Mimo, że pierwszy poród był masakryczny to wolę jednak znów rodzić naturalnie, a nie przez CC.
Kicuś na pewno będzie dobrze i młody obróci się w porę, tylko tak trochę chcial potrenować Twoja cierpliwość 😛. Trzymam kciuki z calych sił, żeby już w poniedziałek dał Ci odetchnac z tego stresu.
Ja mojego traktowalam duza dawka muzyki relaksacyjnej xD chyba najbardziej to polubil 😎kic83 lubi tę wiadomość
-
kkasia wrote:u mnie też zgaga się pojawiła... buu
Kic wierzę, że jeszcze zdoła się sam obrócić ;*
Chyba jakis klimat zgagowy bo ja tez dzis poraz pierwszy sie meczylam 😔 -
Iryska wrote:Mnie dalej pobolewa ten brzuch tak jak na okres, nie są to jakieś skurcze ani twardnienia, tylko takie ćmienie denerwujące 🙄
A 💩 była?
Mnie czasem pobolewa tak podobnie jak na okres, a potem się okazuje że to jelita pracują tak na dwójeczkę nawet kiedy jeszcze nie czuje ze mi się chce 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 20:56
Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Chyba jakis klimat zgagowy bo ja tez dzis poraz pierwszy sie meczylam 😔
Ja sie wczoraj kladlam spać na siedzaco praktycznie ssac rennie... Po godzinie lub dwóch odważyłam sie obrocic na bok ale dalej glowa wysoko, i przez kolejne godziny się powoli obnizalam w dol 😛... Tylko u mnie zgaga połączona ze strasznym odbijaniem... Takie kombo 🙄 -
doomi03 wrote:A 💩 była?
Mnie czasem pobolewa tak podobnie jak na okres, a potem się okazuje że to jelita pracują tak na dwójeczkę nawet kiedy jeszcze nie czuje ze mi się chce 😛
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Dziewczyny ja już po wizycie
Córka ma się dobrze i waży już 995 gram co daje jej 92 centyl
Chyba pora wybrać imię
Pytałam o ruchy, konkretnie że słabo je czuję i bardzo mało w ciągu dnia, to lekarz był zdziwiony bo raz że łożysko na tylnej ścianie a dwa że dziecko już całkiem duże...ale nawet jak się ruszała podczas usg to nie czułam ....ale najważniejsze że wszystko dobrze
Do powtórzenia za miesiąc mam TSH i FT4 bo są na granicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:04
Annia, doomi03, Sylwucha, kic83, SzalonaOna, Zulugula, dmg111, Edyciak, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Iryska wrote:Niby była, ale faktycznie ostatnio męczą mnie zaparcia 🤔
To myślę że to może być to bo mi też się ostarnio częściej zdarzają (kochane żelazo 🙄)... I czesto też na wieczór mi się zdarza, najpierw czuje własnie ból brzucha, on jest podobny do okresowego wtedy alw taki bardziej trzymający a nie skurczowy tak jak mówisz... A dopiero po jakims czasie albo rano zaczynam czuc ze cos tam się w jelitach zbiera. Im częściej sie zdarza ze kilka dni ciężej się wyproznic tym ten ból częściej się pojawia... Poobserwuj się pod tym kątemczy częściej Cie boli jak jest dłużej problem z dwójką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:12
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny ja już po wizycie
Córka ma się dobrze i waży już 995 gram co daje jej 92 centyl
Chyba pora wybrać imię
Pytałam o ruchy, konkretnie że słabo je czuję i bardzo mało w ciągu dnia, to lekarz był zdziwiony bo raz że łożysko na tylnej ścianie a dwa że dziecko już całkiem duże...ale nawet jak się ruszała podczas usg to nie czułam ....ale najważniejsze że wszystko dobrze
Do powtórzenia za miesiąc mam TSH i FT4 bo są na granicy.
Ale duuuza dziewczynka 😮😁❤️Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Lalia mam info dla Ciebie: seria szopy pracze ze Smyka jest super, ale rozmiarówka jest powalona. 50 z tego rozmiaru jest większe od 56 z Pepco...
Tak więc kolejne ubranka do szafy na zaś.
Co lepsze niektóre ubranka ze Smyka 50 są znośne. 44 idealne... Jakby któraś z Was szukała małych ubranek to trzeba uważać.
Jutro mąż musi jechać do sklepu znowu szukać małych ubranek.
Nie wiem gdzie mamy wczesniakow kupują ciuszki, bo w końcu Miki ma te prawie 3 kg i 56 cm. 🤷♀️SzalonaOna, Inaa89, Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kicku, aż tak bardzo się denerwujesz? Malutki ma jeszcze czas na obrót. Często dziecko obraca się nawet przed porodem. Moje znów są ułożone obie główkowo, a lekarz mówi, że i tak może się jeszcze ktoraś odwrócić (lewa, to dobry koziołek 🐐) więc na tym etapie, to niewiele znaczy. Skoro u mnie przy 2 sztukach może być jeszcze fiołek, to u Ciebie przy 1 tym bardziej 😘
Annia jak pierwsze chwile w domu? Jak reakcja tatusia? Dobrze się wszyscy czujecie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:22
Annia lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Kicku, aż tak bardzo się denerwujesz? Malutki ma jeszcze czas na obrót. Często dziecko obraca się nawet przed porodem. Moje znów są ułożone obie główkowo, a lekarz mówi, że i tak może się jeszcze ktoraś odwrócić (lewa, to dobry koziołek 🐐) więc na tym etapie, to niewiele znaczy. Skoro u mnie przy 2 sztukach może być jeszcze fiołek, to u Ciebie przy 1 tym bardziej 😘
Annia jak pierwsze chwile w domu? Jak reakcja tatusia? Dobrze się wszyscy czujecie?
Kochana
dziękuję za wsparcie 😘
Jakoś mnie to męczy, od kilku dni czuje że się szybciej męczę i że Młody mnie uciska.
Już chce urodzić...
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Kochana
dziękuję za wsparcie 😘
Jakoś mnie to męczy, od kilku dni czuje że się szybciej męczę i że Młody mnie uciska.
Już chce urodzić...
Kicku, ale już coraz bliżej. Jakoś damy radę...kic83 lubi tę wiadomość
-
Któraś tu mówiła o hemoroidach, Edyta chyba.
Mi wyszedl a raczej wyszly, bo na moje oko są dwa takie dosyc spore 🙄 ale nie bolą ani nic, tylko krew czasem. Z tego co czytam to chyba nic nie można zaradzic, czy któraś miala lub ma taki problem? Boję się, że po porodzie będę musiala je miec wycinane i kolejne tygodnie w bólu.. 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:51
💙
💗 -
doomi03 wrote:Ja sie wczoraj kladlam spać na siedzaco praktycznie ssac rennie... Po godzinie lub dwóch odważyłam sie obrocic na bok ale dalej glowa wysoko, i przez kolejne godziny się powoli obnizalam w dol 😛... Tylko u mnie zgaga połączona ze strasznym odbijaniem... Takie kombo 🙄
Ja zgagi nie nam , sporadycznie mi się przeleje kwas w nocy przy zmianie pozycji ale tez mi się strasznie odbija jak jakiemus staremu chlopowi 🤭💙
💗 -
Annia, malutkie ciuszki ma carter's. Seria Newborn jest baaaardzo drobna. Sporo tego pokupiłam, bo się nastawiłam, że będę mieć małe dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 22:18
Annia lubi tę wiadomość