Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Multimedia mam nie, a mam jeszcze takie kompresy co się wkłada do lodówki albo ogrzewa i te są wielorazowe już, tylko one są na zastoje a multi mam na brodawki
https://allegro.pl/oferta/lansinoh-kompresy-zelowe-dla-mamy-3w1-2-sztuki-9563429646?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Stokrotka, dokładnie tak jak Edyciak mówi. No i jakby nie patrzeć nawet jeśli jest olewający lekarz na NFZ to i tak robi więcej badań ciężarnej niż za granicą przynajmniej na to wygląda z tego co mówisz.
No właśnie nie chodzi o czas tyle ze to trzeba codzinnie prac jak nie pare razy dziennie zależy jak mleko cieknie czyli najlepiej żeby mieć tego z pare par nie no chyba jestem za leniwa 🤣
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Engiviaa - sama zobaczysz ile potrzebujesz moja znajoma wogole nie używała bo jej nie cieklo, za to ja karton za kartonem zużywałam wiecznie mi cieklo ..
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Julik, ja mam chyba 12 szt. pajaców 56, 13 szt. body 56 długi rękaw, 6 szt body krótki rękaw, a na rozmiar 62 bardzo porównywalnie, może po 2 szt więcej 😉
Ewa, mi lekarz mówił, że 2 razy mam oznaczać : na początku ciąży i gdzieś w okolicy 28 tc i po tym drugim oznaczeniu będzie zastrzyk. A co do tego gdzie najtaniej, to mój gin mi powiedział, że mam dwie opcje : pierwsza on wypisuje mi receptę, ja wykupuje i robią mi to w pierwszej lepszej przychodni, opcja druga daje mi namiar na swoją położną z konkretnej przychodni i tam zapłacę ok 100 zł mniej bo przychodnia kupuje po prostu hurtowo.
Dziewczyny, trzeba mnie opieprzyć 🤦♀️😈 tydzień temu bolał mnie brzuch i plecy i myślałam, że to po prostu więzadła i macica się rozciągają bo to już ten etap ciąży, ale mój gin mnie uświadomił że po prostu się przemęczam i za dużo robię w domu więc weekend robiłam wszystko meeega spokojnie. Dzisiaj rano wyprasowałam ostatnią turę rzeczy synka i parę naszych rzeczy, a po południu pojechałam do biedry na zakupy. Uzbierała się tego ta wielorazowa torba na zakupy . Jeździłam wózkiem po sklepie, potem podjechałam wózkiem pod moje auto i tylko przełożyłam do środka. A pod blokiem wzięłam mniejsze reklamówki i nie nioslam tej wielkiej torby na górę tylko zrobiłam 4 kursy do mieszkania niosąc dosłownie po parę rzeczy żeby nie dźwigać na moje pierwsze piętro bez windy. I kurna teraz plecy bolą że ciężko mi wstać, a brzuch też ciągnie i kłuje... Jestem taka zła na siebie! Ale mój gin dobrze powiedział, że wydaje mi się że się dobrze czuję, przeginam, a potem mam za swoje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 17:16
Ewa88 , Julik lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Ounai polecasz te kompresy z Lansinoh? Mam je dodane w koszyku w gemini 😊
Co do butelek to ja mam narazie 2 małe, z avent i dr browns, obie antykolkowe w razie czego 😉
Dziewczyny co do laktatorów to podobno tylko medela i Lansinoh mają różne wielkości tych lejków, które trzeba odpowiednio dopasować a reszta firm ma podobno tylko jeden uniwersalny... Potwierdzi ktoś to info?to nie to samo co zupa z horteksu na cycku
Ewa88 , Lalia lubią tę wiadomość
-
Stokrotka027 wrote:No właśnie nie chodzi o czas tyle ze to trzeba codzinnie prac jak nie pare razy dziennie zależy jak mleko cieknie czyli najlepiej żeby mieć tego z pare par nie no chyba jestem za leniwa 🤣
-
Stokrotka027 wrote:Engiviaa - sama zobaczysz ile potrzebujesz moja znajoma wogole nie używała bo jej nie cieklo, za to ja karton za kartonem zużywałam wiecznie mi cieklo ..
Ehh. Przez to ze wiekszosc rzeczy okaze sie pozniej czuje sie jakbym bladzila we mgle bo wiem tyle, ze nie wiem nic. Wszystko wyjdzie w praniu 😂🙈doomi03 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Sylwucha, Lalia, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Ehh. Przez to ze wiekszosc rzeczy okaze sie pozniej czuje sie jakbym bladzila we mgle bo wiem tyle, ze nie wiem nic. Wszystko wyjdzie w praniu 😂🙈
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Po porannym moim super przypływie energii nie ma śladu ale na jego fali ogarnęłam dom zrobiłam obiad i wydrylowałam sobie 10kg sliwek jutro będę smażyć powidełko.
Wmuszam w siebie jakiekolwiek jedzenie bo od rana wszystko mi stoi w gardle zjadłam trochę rosołu na obiad i to wszystko
Pamiętam ze mi na mdłości pomagała woda z imbirem cytryna i miodem, wtedy miałam chwilkę ulgiz jedzenia dobrze wchodził mi ugatowany ryż i ogory kiszone 🤣 może coś Ci się sprawdzi 😉
-
Enigvaa wrote:Ehh. Przez to ze wiekszosc rzeczy okaze sie pozniej czuje sie jakbym bladzila we mgle bo wiem tyle, ze nie wiem nic. Wszystko wyjdzie w praniu 😂🙈
Poprostu pokupować po 1 może 2 paczki zależy od ilości sztuk w środku. Dokupic mozesz zawsze a szkoda zeby się być może znarnowalo 😉 Ja mam 2 paczki narazie na start tak samo np pampersy mam 2x1 i jedna 2 . Bo tak jest ze wszystko w praniu wychodzi uwiez mi.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Tak Engivaa , Ounai ma racje kazde dziecko inne patrz ona sie przygotowała np na duza dziewczynkę a miala kruszynkę chodzi mi o ciuszki tutaj np. Ja np tez raczej szykuje się na maleństwo okolo 4 kg wiec np 56 r ciuchów omijam lekko mam bardzo mało rzeczy bardziej szlam w rozmiar 62 na początek najwyzej jak Onuai czy Anna bd latac i dokupywać 🤣
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
nick nieaktualny
-
Enigvaa wrote:I jak tu się dobrze przygotować jak nie wiesz na co 🙈
Enigvaa lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
casteam wrote:Umieram
Dzisiaj w Holandii 33 stopnie. Zdycham.
Bylam w sklepie i kupilam czapeczke
Pochwal się zakupem! -
Enigvaa wrote:I jak tu się dobrze przygotować jak nie wiesz na co 🙈
Dziewczyny, płakać mi się chce. Marta ma całe powieki w potówkach. Już wiatrak chodzi całą noc, otwieram okno, nie przykrywam jej, nie wiem czy jeszcze jakoś mogę jej pomóc -
Ounai wrote:Kochana, tak wygląda właśnie bycie mamą. Nigdy nie wiesz co Cię czeka
Dziewczyny, płakać mi się chce. Marta ma całe powieki w potówkach. Już wiatrak chodzi całą noc, otwieram okno, nie przykrywam jej, nie wiem czy jeszcze jakoś mogę jej pomóc
A może przemyj oczka solą fizjologiczną dedykowaną dla dzieci. -
Potowki to takie chrostki jak trądzik. Pojawiają się u niemowlaków jako im jest za ciepło. No i podobno swędzą.
A tak poza tym to mój syn rozwalił system dziś. Zamówiliśmy obiad. Ja karmię małą, mąż w kibelku i ktoś puka do drzwi. Nagle słyszę jak drzwi się otwierają i obcy głos "jest ktoś dorosły?" szybko wyciągam cyca małej z buzi, zapinam stanik i słyszę odpowiedź mojego dziecka "tata robi kupę". Normalnie jednocześnie ryknelismy śmiechem - ja, mój mąż i dostawca 😂Lalia, Anet.kaa, kic83, Marti29, Enigvaa, Zulugula, Julik, Ewa88 , Sylwucha, Nowastaraczka, dmg111, doomi03, Wik89, Edyciak, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Anniu, jeśli podczytujesz, to paczka dzisiaj przed 10:00 trafiła do paczkomatu, masz 48h na odbiór czyli do środy do 10 😘
kic83, Sylwucha, Annia lubią tę wiadomość