Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdecydowanie jestem za dbaniem o środowisko w inny sposób niż wielorazowe wkładki laktacyjne 😋 to jest tak krótki czas, i tak dużo nowych obowiązków i wyzwań że ja oaobiście bym się rownież tego nie podjęła.Stokrotka027 wrote:No właśnie nie chodzi o czas tyle ze to trzeba codzinnie prac jak nie pare razy dziennie zależy jak mleko cieknie czyli najlepiej żeby mieć tego z pare par nie no chyba jestem za leniwa 🤣
-
Mój Franek też przed chwilą razwalił system. Ja nie wiem skąd dwulatek ma takie teksty.
Usiadł sobie na nocniku i po chwili oswidczył mamusiu, wypuściłem kreta
Anet.kaa, Lalia, kic83, Marti29, Zulugula, Stokrotka027, Inaa89, Ewa88 , Ounai, Sylwucha, Annia, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieje, że będzie drobna po prostu. Taki okruszek ❤SzalonaOna wrote:A ja myślę, że Pola będzie po prostu drobna jak mamusia
ale za to wysoka! O 
Kiedy dokładnie masz wizytkę?
Wizytuję teraz 05.10
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Ounai
na potówki ulgę dziecku może przynieść kąpiel z dodatkiem naparu z rumianku lub nagietka, z dodatkiem mąki ziemniaczanej lub roztworu nadmanganianu potasu.
Spróbuj i daj znać czy pomogło.
A jak 1y dzień minął bez męża i Tymka?
Ounai lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Przytyłam 8,5-9 kg. Zapytałam dziś doktora to powiedział że dobrze jakbym max utyła 12 kg co uważam za nieosiągalne.Edyciak wrote:Stokrotko, ale standard opieki okołoporodowej w Polsce jest taki sam zarówno na NFZ jak i w prywatnym gabinecie.
Anetka, to ile już przytyłaś, skoro lekarz mówi, że idziesz górną granicą? I w ogóle jaka wielka jest już Pola, aż dziwne, że to dopiero 29 centyl...
Generalnie chodzi też o to że w ostatnie 3 tygodnie dowaliłam z 3 kg a dziecko przytyło 300g zaledwie
Ja akurat uważam to na plus że mnie upomniał z wagą, będę teraz choć troche się pilnować bo ja odżywiałam się przed ciążą bardzo zdrowo, a w ciąży pofolgowałam z fastfoodami i słodyczami, więc teraz jest czas aby zacząć wracać na dobre tory, będzie łatwiej po ciąży. A u mnie akurat wygląda to tak że brzuch mam mały jak Ty, a poszło mi w obwody wszystkiego.
Nasz lekarz jest generalnie z tych przewrażliwionych na wagę, i podczas starań i podczas ciąży (wiem od koleżanek).
Edyciak lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Po porannym moim super przypływie energii nie ma śladu ale na jego fali ogarnęłam dom zrobiłam obiad i wydrylowałam sobie 10kg sliwek jutro będę smażyć powidełko.
Wmuszam w siebie jakiekolwiek jedzenie bo od rana wszystko mi stoi w gardle zjadłam trochę rosołu na obiad i to wszystko
Jak u Ciebie teraz z wizyta przy tej kwarantannie
? Bo macie już oficjalna tak? I w ogóle przyjechali do Was czy zadzwonili poinformować ze macie nie ruszać się z domu ? Jak to jest ? Wizytę możesz zrobić dopiero za jakiś miesiąc w takim razie ?DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
No to był cyrk, nie mi oceniać. Oni wcześniej mieszkali w Anglii i nie ochrzcili młodego, wrócili do Polski a do komunii chciał iść jak inne dzieci. Koleżanka miała w tym czasie bardzo duże problemy z mężem, domem, pracą i nie była w stanie zorganizować chrzcin, bo musiałaby daleko dojeżdzać do Katedry z wioski pod miastem. Generalnie nie popieram tego, ale to była smieszna sytuacja i smieszne jest to że taki dokument można kupićJulik wrote:Dziecko nie bylo ochrzczone przed komunią? Ja rozumiem że nie każdy wierzy i chodzi do kościoła. No ale jeśli ktoś nie wierzy nie ochrzcil dziecka to po co robić taki cyrk z komunią? 🙄
-
suzi1994 wrote:Jak u Ciebie teraz z wizyta przy tej kwarantannie
? Bo macie już oficjalna tak? I w ogóle przyjechali do Was czy zadzwonili poinformować ze macie nie ruszać się z domu ? Jak to jest ? Wizytę możesz zrobić dopiero za jakiś miesiąc w takim razie ?
Ja kawarantanne kończę w środę bo według nowych przepisów ona po 10 dniach kończy się sama no chyba żeby ktoś się rozchorował. Wizytą miałam mieć właśnie w środę przeniosłam ją na za tydzień.
W praktyce wygląda to tak że zadzwonili z sanepidu że mamy kwarantanne i codziennie wpada do nas policja i nas sprawdzają -
Ale mi przypomniałaś określenie Niunia ❤Sylwucha wrote:Anetka, Niunia jest cuda! ❤
Uwielbiam te zdjęcia 😍
Jak miałam 2 latka to każdemu podobno mówiłam aby nie mówić do mnie Anetka tylko Niunia 🤣 w rodzinie byłam późnien Niunią do 20 roku życia
Julik, Lalia, Sylwucha, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Potwierdzam, moja znajoma polecała bardzo Ziaje, podobno też nie trzeba jej zmywać. Natomiast ja dostałam Medele od koleżanki.Zulugula wrote:Mi się wydaje, że wszystkie te kremy na brodawki to to samo, bo to lanolina ewentualnie plus wazelina i cenę robi tylko marka 🤔 jeszcze Ziaja ma ponoć spoko, ja kupilam linomag zielony.
Inaa podaj link do tych ulewajek😘 -
Ależ Ty miałaś szczęście do tych chłopców ❤ i z kolejnym będzie napewno tak samo. Tylko pozazdrościć takich nieskomplikowanych dzieci, bo czasami jak słyszę co te maluchy wyprawiają i jak dają do wiwatu... 😲Inaa89 wrote:Ounai a jak to jest jak dziecko tak mocno ulewa i często? Moi chlopcy w zasadzie wg nie ulewali, naprawdę rzadko kiedy. I jeśli dziecko tak często ulewa to nie oznacza, że np za dużo wypija mleka lub coś innego? Pytam bo poprostu nie mialam doświadczenia z czymś takim i chce być przygotowana wrazie wu na wszystko 😉
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Też sobie to tak tłumaczę, że może po prostu będzie mała po tacie. Zresztą koleżanka mi dziś mówiła, że jej córka też była cały czas nisko w centylach, przed porodem to samo jej powiedzieli że wyjdzie mała a urodziła się 57 cm i 3750 wagi.Inaa89 wrote:Anetka sliczna Polcia 😍😘 i tak jak piszą dziewczyny nie martw się waga malej, nie kazde dziecko rosnie tak samo, jedni rodza sie bardzo duzi inni mniejsi. Najważniejsze ze wszystko wporzadku 😉
A jaka ma długość ta twoja szyjka?
Moja szyjka na ostatniej wizycie miała 43mm a dziś nie wiem, powiedział tylko że twarda i ponadprzeciętnie długa więc nie dopytywałam
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Przytyłam 8,5-9 kg. Zapytałam dziś doktora to powiedział że dobrze jakbym max utyła 12 kg co uważam za nieosiągalne.
Generalnie chodzi też o to że w ostatnie 3 tygodnie dowaliłam z 3 kg a dziecko przytyło 300g zaledwie
Ja akurat uważam to na plus że mnie upomniał z wagą, będę teraz choć troche się pilnować bo ja odżywiałam się przed ciążą bardzo zdrowo, a w ciąży pofolgowałam z fastfoodami i słodyczami, więc teraz jest czas aby zacząć wracać na dobre tory, będzie łatwiej po ciąży. A u mnie akurat wygląda to tak że brzuch mam mały jak Ty, a poszło mi w obwody wszystkiego.
Nasz lekarz jest generalnie z tych przewrażliwionych na wagę, i podczas starań i podczas ciąży (wiem od koleżanek).
Niunia
E tam, 12kg to mało, myślę że jak będziesz miała 17 kg to nic się nie stanie 😘
A waga matki nie przekłada się nijak na wagę dziecka w brzuchu.
A rzeczywiście odżywiasz się niezdrowo?
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Nawet nie wiem jak to skomentować, ani zachowania matki, ani tego że taki dokument można kupić. Może to lepiej że nie wiem, bo jak już kiedyś była mowa, to nie jest temat na te forum.Anet.kaa wrote:No to był cyrk, nie mi oceniać. Oni wcześniej mieszkali w Anglii i nie ochrzcili młodego, wrócili do Polski a do komunii chciał iść jak inne dzieci. Koleżanka miała w tym czasie bardzo duże problemy z mężem, domem, pracą i nie była w stanie zorganizować chrzcin, bo musiałaby daleko dojeżdzać do Katedry z wioski pod miastem. Generalnie nie popieram tego, ale to była smieszna sytuacja i smieszne jest to że taki dokument można kupić
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm

-
Haha tak Anetka zostajesz oficjalnie Niunia 😅
A co do wagi to właśnie teraz będziesz tyla najwiecej. Max 12 kg ? To chyba ciezarna z nadwagą powinna tyle przytyć, nie mamy wpływu na to ile wód itp czy zatrzymuje się woda w organizmie a to niestety dodatkowe kg które schodzą zaraz po porodzie.
Ounai, potowki zmora matek ale chyba nic nie możesz tutaj jakkolwiek pomoc. Samo minie powinno raczej.
Anet.kaa lubi tę wiadomość

23.12.2018 ❤❤ K.

05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Uspokoilas mnie, więc nie mam jeszcze tak dużo. Ale zdecydowanie muszę zwolnić.Lalia wrote:Julik, ja mam chyba 12 szt. pajaców 56, 13 szt. body 56 długi rękaw, 6 szt body krótki rękaw, a na rozmiar 62 bardzo porównywalnie, może po 2 szt więcej 😉
Ja mam nawet na 50 a synek już taki duży. 😄najwyżej od razu odłożę. 🙂
Iryska lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5