X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Bylam wczoraj z synkiem u okulisty z tym jego oczkiem, bo jak pisałam w środę w przychodni odmówili przyjęcia, nawet nie bylo teleporady.
    Tak wiec ma gradówkę ale juz mega stan zapalny który zaatakował cala powieke. Lekarka była w szoku bo maly powinien być już dawno na antybiotyku. Takze dostal 2 antybiotyki w kroplach i maści. Musze mu wszystko wpuszczać pod powieke. Ale okulistka mowila ze kiepsko to wygląda i nie wykluczone ze bedzie musial miec nacinane to oczko i czyszczone.
    Jestem tak wsciekla, mam ochotę pojsc do tej przychodni co nam odmówiła przyjęcia bo to nie zagrożenie zycia i zrobić taka awanturę ze koniec. I chyba złożę wg skargę do nfz i rzecznika praw pacjenta. Teraz moje dziecko może bardziej cierpiec.
    Oczywiście, że bym złożyla skargę.bo to jest nie do pomyślenia co oni wyprawiają.
    Na pocieszenie Ci powiem, że mojej znajomej córeczka gdy miała roczek dostała takiej gradówki że.musiała mieć równiez operacyjnie czyszczone i bardzo szybko doszla do siebie, także jeśli będzie jednak taka konieczność u Twojego Synka to na pewno będzie podobnie.

Inaa89 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Wyszłam wyrzucić pieluchę na pole i mało mi tyłka nie odmroziło. Tak zimno brrrrrr.

Ja mam wenę dzisiaj i właśnie nastawiłam ziemniaki na ruskie pierogi :)
    Ojeeeej! Za mną pierogi chodzą od kilku dni! Ale sama robić ich nie będę tutaj dla wszystkich, jak pojadę do.mamy to zrobię bo jednak nie ma to jak domowe. Nigdzie się takich nie kupi.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam 2x robione przeciwciala i podali mi ten zastrzyk. Któraś tak miała? Lekarz powiedział, że wystarczy do podania i że może podać. Mam nadzieję, że nie nabroil.

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Mialam 2x robione przeciwciala i podali mi ten zastrzyk. Któraś tak miała? Lekarz powiedział, że wystarczy do podania i że może podać. Mam nadzieję, że nie nabroil.
    Mi mówili, że podają jeśli przeciwciala były robione raz w każdym trymestrze ciąży. Czyli 3 wyniki 🤔

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mi mówili, że podają jeśli przeciwciala były robione raz w każdym trymestrze ciąży. Czyli 3 wyniki 🤔

No trudno, już podali...

atdcgu1rjappkskg.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, to oburzające!! Też na Twoim miejscu zadzwoniłabym i zrobiła jazdę dla samej zasady!
    Mam nadzieję jednak ze antybiotyki pomogą i synek nie będzie musiał mieć zabiegu, dużo zdrówka i uściski na niego 😘

💩Uwaga, będzie dosłownie i może być obrzydliwie💩
    Zulu, a spróbuj zamienić zwykły papier toaletowy na chusteczki nawilżane, albo jeśli to dla Ciebie nie problem to mycie pupy zamiast podcierania- wiem jak to brzmi, ale dzięki temu nie będziesz podrażniać tego hemo-gnoma. Wiem, że stosujesz już puder i chyba pisalaś o jakiejś maści czy kremie? Ja czytałam jeszcze (i sama kilka razy zastosowałam), że jeśli hemoroid jest dość mały to można go delikatnie i powoli, najlepiej podczas kąpieli, spróbować schować do środka obytu- nie chodzi o to, że masz sobie tam wkładać palec do środka, tylko delikatnie jakby docisnąć hemoroida w kierunku odbytu i jest duża szansa, że się schowa. Chyba takie podstawowe rzeczy żeby absolutnie nie przeć przy wypróżnianiu to już wiesz, obowiązkowo miska lub krzesełko pod nogi. I ja na Twoim miejscu bym się chyba katowała śliwkami suszonymi, zwykłymi śliwkami, jak lubisz to zrób sobie może koktajl np banan, maliny i trochę płatków owsianych i jogurt naturalny , to powinno troszkę rozluźnić kupę. Nie martw się o wycinanie, to się robi w baaardzo baaardzo skrajnych przypadkach. 😉

Inaa89, Zulugula lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:

Kar, ja miałam robione na początku ciąży, drugi raz będę robić w 28 tyg i lekarz powiedział, że 29/30 tc będzie zastrzyk, nie będę miała na pewno robione trzy razy więc spokojnie 😉
    Ja mam grupę ARh-, mój mąż ORh+

SzalonaOna, kar_oliv lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kar, ja miałam robione na początku ciąży, drugi raz będę robić w 28 tyg i lekarz powiedział, że 29/30 tc będzie zastrzyk, nie będę miała na pewno robione trzy razy więc spokojnie 😉
    Ja mam grupę ARh-, mój mąż ORh+

Ja miałam też na początku i teraz we wrześniu, w moim planie jest że 28-30 można podać i napisał zaświadczenie lekarz, że jest ok i mnie kwalifikuje. Ale wiecie to nfz, taka niewiara 😛 Ja mam 0 rh- A mąż 0 rh+.

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny po wizycue wszystko jest dobrze ale maluda znowu była ruchliwa i mam zdjecie nogi i jej zdaniem bedzie chłopczyk ale mam to poteierdzic na połówkowym
    Mamusie chłopczyków czy to tak wygląda jak jest chłopczyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 13:23

kar_oliv, kic83, KarolinaMaria, Sylwucha, dmg111, Inaa89, Enigvaa, Ounai, Zulugula, doomi03 lubią tę wiadomość

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, myślałam, że będzie mi kazał z 3x przyjść na wizytę by to na nfz dostać, tak mi mówiła moja gin a tu zonk. Najświeższe wyniki mam sprzed 2 tyg, więc chyba ok. Tylko teraz muszę się dowiedzieć czy jeszcze raz je oznaczać w ciazy i czy po tym zastrzyku jest sens w ogóle. Taki rozpierajacy ten zastrzyk w mięśniu jest... niezbyt przyjemny 😛

atdcgu1rjappkskg.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Maria, ja myślę, że moja mama jej nie zmuszała tylko powiedziała o tej tradycji, a przecież jak nie ma mogła się nie godzić, nikt by się nie obraził, a bardziej to ja moglabym się obrazić za ten tekst.
    Tym bardziej, że na wesele moi rodzice dali nam kasę a teściowa praktycznie nic i nikt nie miał jej tego za złe bo wiadomo, że każdy ma inna sytuację finansową.
    My też staramy się sami sobie radzić, choć nie powiem bo dużo dostaliśmy od rodziców, ale stać nas na wiele rzeczy i nigdy nam nie brakuje, a czasami mam wrażenie że teściowa to nas traktuje jakbyśmy.nie mieli. Oddajemy teraz dziadkowi pieniądze które co by nie było teściowa nam załatwiła, i ona widzi te wpływy na konto (ma dostęp do dziadka konta) i za każdym razem przeżywa po co taki duży przelew robimy. Zamiast się cieszyć, że mamy, że jej syn fajnie rozkręcił firmę, to traktuje nas jak byśmy nie mieli :P dlatwgo też uznałam że skoro do niej nie dociera, że mamy to może dać na ten wózek. ahh pieniądze to zawsze taki dziwny temat.

Zulu, Twoi teściowie to tacy sami jak mój tato, wydają krocie na jakieś durne rzeczy a taki gest jak pieniądze dla wnuka to dla nich za wiele.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    W ogóle jedziemy na weekendzik w góry 🍹 tzn bardziej do hotelu i na żarcie, bo chodzić w dalekie trasy nie będziemy 😂 ale i tak się cieszę, tak nas naszło na spontanie, bo w sumie juz od dłuższego czasu dobrze się czuję, może bedzie tez mniej ludzi , a nigdzie poza wyjazdami na działke nie bylismy w tym roku, bo korona, więc chociaż tyle :)
    Może jeszcze cos przy okazji rocznicy w przyszlym miesiącu :) juz się nie mozemy doczekać jak z Małym gdzies polecimy w przyszlym roku 🥰 chociaz moja mama to tylko powtarza niby w zartach , że teraz to juz tak nie będziemy latać co chwile , a my chocbysmy się usrali z Małym na wczasach to i tak nic nie powiemy, że dostalismy w kość hahaha 😂
    Ale super macie z tym wyjazdem w góry :) na pewno odpoczniecie jeszcze przed pojawieniem się nowego członka rodziny :)

My mamy zaplanowany w październiku wyjazd ze znajonymi co by jeszcze nacieszyć się wolnością :D

Ja myślę Zulu, że da rade na spokojnie ogarnąc taki wyjazd z dzieckiem na wakacje. Zresztą Mamaginekolog pisała, że najlepsze są wakacje z dzieckiem które jeszcze nie chodzi i aby korzystać.
    My za rok w maju many wesele w Kolumbii 😮😮😮 no ale na to nie ma szans poleciec, natomiast w lipcu mamy kolejne na Florydzie i na tamto liczę po cichu że polecimy.

Zulugula lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina, niestety znam takich kudzi jak Twoi teściowie którzy oczekują pieniędzy od dzieci "za trudy wychowania". To jest dla mnie masakra jak można być tak bezczelnym.
    Ja rozumiem, że rodzicom należy się pomoc za to co.dla nas zrobili, ale raczej powinno to wychodzić ze strony dzieci a nie takie przymuszanie, czy co gorsza nie oddawanie... dramat.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Bylam wczoraj z synkiem u okulisty z tym jego oczkiem, bo jak pisałam w środę w przychodni odmówili przyjęcia, nawet nie bylo teleporady.
    Tak wiec ma gradówkę ale juz mega stan zapalny który zaatakował cala powieke. Lekarka była w szoku bo maly powinien być już dawno na antybiotyku. Takze dostal 2 antybiotyki w kroplach i maści. Musze mu wszystko wpuszczać pod powieke. Ale okulistka mowila ze kiepsko to wygląda i nie wykluczone ze bedzie musial miec nacinane to oczko i czyszczone.
    Jestem tak wsciekla, mam ochotę pojsc do tej przychodni co nam odmówiła przyjęcia bo to nie zagrożenie zycia i zrobić taka awanturę ze koniec. I chyba złożę wg skargę do nfz i rzecznika praw pacjenta. Teraz moje dziecko może bardziej cierpiec.

Ja na Twoim miejscu napisałabym skargę!
    Przecież mogło mu się coś stać strasznego z tym okiem...
    Dobrze, że teraz bierze antybiotyki!
    Zdrówka dla niego.

Inaa89, Sylwucha lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ale super macie z tym wyjazdem w góry :) na pewno odpoczniecie jeszcze przed pojawieniem się nowego członka rodziny :)

My mamy zaplanowany w październiku wyjazd ze znajonymi co by jeszcze nacieszyć się wolnością :D

Ja myślę Zulu, że da rade na spokojnie ogarnąc taki wyjazd z dzieckiem na wakacje. Zresztą Mamaginekolog pisała, że najlepsze są wakacje z dzieckiem które jeszcze nie chodzi i aby korzystać.
    My za rok w maju many wesele w Kolumbii 😮😮😮 no ale na to nie ma szans poleciec, natomiast w lipcu mamy kolejne na Florydzie i na tamto liczę po cichu że polecimy.

O żesz Ty!
    Moi dziadkowie mieszkają na Florydzie, byłam u nich na 4mce jak miałam 13 lat :) więc polecam wyprawę tam!
    A czemu macie w maju nie lecieć do Kolumbii?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, jak twojej teściowej nie wstyd żebrać o pieniądze od rodziny wielodzietnej... 😕 A zapomniałam... Przecież wy się płodziliście dla 500+ zanim to było modne. 😕

Anetka, no ja też nie znam takiej tradycji, że dziadkowie kupują wózek. Myślę, że moi rodzice też nie znają.. nie wiem, na jakiej stopie znajomości są wasze mamy, ale myślę, że ani moja teściowa ani moja mama drugiej stronie nie zaproponowalaby takiego zakupu. Bo to tak jak Karolina napisała, w pewnym sensie rozporządzanie cudzymi finansami, a każdy może mieć do tego inne podejście. Spójrz na przypadek teściowej Iny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 13:12

Inaa89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka ja bym powiedziala w prost ,ze dawać nie musi jeżeli nie ma na to ochoty , ze do nieczgo zmuszana nie jest. Ale może faktycznie nie znala tradycji i jak Twoja mama wspomniała to co miala odmówić skoro ona ( Twoja mama )daje, tez jest sie w dziwnej sytuacji, bo to w końcu jej syn itp itd. i głupio bylo odmówić. Sa różni ludzie . Mi np mama moja sama zaproponowała ze zlozy się z Tata na wózek ja mowie ze ojca prosić nie bd nigdy ,ze wole sama kupic ( tata taki cygan) ale mama mowi ze mu nie popusci ,ze go stać i może dać na wnuczke i sama z nim gadała i nie było żadnego problemu ale ja osobiście nigdy bym mu nie powiedziała . Kazałam wybrać im wózek taki na jaki ich stać porostu.

Inna - A da cos taka skarga ? Jak tak to bym pisała też i pewnie awanture bym im zrobiła znając mnie 😅 ( Ale uwazaj na stres jesteś w ciąży)
    Pisalam wlasnie ost ,ze moja córka tez miala cos z oczkiem i odrazu na antybiotyk poszla.Wiec dobrze ze szybko zareagowałam i ie skoczyło się to tak.jak u Twojego synka.

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    O żesz Ty!
    Moi dziadkowie mieszkają na Florydzie, byłam u nich na 4mce jak miałam 13 lat :) więc polecam wyprawę tam!
    A czemu macie w maju nie lecieć do Kolumbii?
    Mój mąż mieszkał na Florydzie 2x po 1 rok, a ja zbieram się już od kilku lat aby tam polecieć ale ciągle coś, to wesele, to zakup auta, teraz Corona i remont.
    Wydaje mi się, że Pola może być wtedy jeszcze za mała, lot jest nieco trudniejszy i droższy niż na Florydę, oraz jeśli mam wybierać któreś z tych wesel to wolę Florydę połączoną z urlopem tam.

kic83 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a44bf4855f36.jpg 073553a4271b.jpg

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis z rana wizytowalam, dzięki ^wirusowi^ przyjmują tylko wazne przypadki i ciezarne wiec wizyte na 8.45 mialam a o 9 jechalam juz do domu i musze powiedzieć Lubie To nie czekanie 😀 Zmieniłam lekarza jakis czas temu i nie dość że to Polka to mogę pytać o wszystko tak fajnie tlumaczy , dzis mnie chwaliła ze utylam tylko 0.5 kg od ost wizyty . Brawo Ja 😅 Usg 3 trymestru mam 9.10 bd mogly juz określić mniej więcej wagę malucha przy porodzie . Niestyty mam trochę wody w organizmie, przez co dretwieja mi ręce i mam zastoje w nogach bol koszmarny, ale dopóki wyniki moczu cukru i żelaza sa w porządku nie ma co się obawiać.Trzeba przetrwać. No i ogromy bol w miednicy mnie męczył po wysiłku ale naszczescie szyjka w porządku 🙂
    Dzis dostalam termin na ktg na 11.12 i pisze dzien po TP , ja juz niewiem kiedy w końcu mam termin na 10.12 wg miesiączki czy 13.12 wg Usg oby dwa mam wpisane w kartę ciąży. Być może się pomyliła robiąc termin Ktg dopytam na nast wizycie.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ