X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny! A szczególnie za to ze zachecilyscie mnie do pisania bez skrępowania i tym co i z czego leci 😂

Jutro pójdę jeszcze betę sprawdzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 12:12

dmg111, doomi03, Lalia, Karenira, Julik lubią tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po cichutku doniosę,że LaBellePerla urodziła w niedzielę małą Wiktorię. Jej stan jest stabilny, oddycha samodzielnie. Kruszynka 1150g. Trzymajmy wszystkie kciuki aby teraz było tylko lepiej z małą wojowniczką ! ❤️

kic83, Mowe, Iryska, kiniusia270, Zulugula, Edyciak, casteam, dmg111, Ounai, doomi03, Annia, Lalia, Inga28, kar_oliv, Sylwucha, Julik, Ulaa, Nowastaraczka, Gagatka, Wik89, KarolinaMaria, Ewa88 , SzalonaOna lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 29 września 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Dziękuje dziewczyny! A szczególnie za to ze zachecilyscie mnie do pisania bez skrępowania i tym co i z czego leci 😂

Jutro pójdę jeszcze betę sprawdzic

Ja tak mam czesto. Delikatne niteczki krwii i to wlasnie od zaparc. Niestety malo co pomaga mi na zaparcia. A przy wysokim progesteronie to niestety bardzo czeste 🤨 trzymam kciuki za fasolcie!

Mowe lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 29 września 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Też mam takie wrażenie, że się idealnie dobrałyśmy. 😊 Ja czuję się przykuta do rozłożonej kanapy w salonie przed telewizorem gdzie siedzę w tym barłogu z wywalonym cycem i dziecko wisi na mnie. Wczoraj urwałam sobie skórkę przy paznokciu i robi mi się trochę zanokcica i nie mam kiedy nawet tego palca wymoczyć w gorącej wodzie z mydłem bo Mały na mnie wisi... 🙄 Biedna jesteś z tym przeziębieniem, ja mam wrażenie że organizmy nasze są mega osłabione i łatwiej nam coś złapać...

Sylwia może mąż da się na bzyka namowic, żeby dziewczyny zmotywować do wyjścia? Czy dają Ci tak popalić, że nie dasz rady? A na wizycie tydzień temu było jakieś rozwarcie? Bardzo ci współczuję tych nocnych pobudek. :(
    Hahahaha no nie mogę. Mi ropieje palec duży u stopy. Kiedyś zszedł mi tam paznokieć i od tego czasu wrasta i jak nie obetne go w porę to zaczyna puchnąć i ropieć i wtedy w bólu muszę go wycinać. A przez tego ssaka nie obcięłam. I też po prostu na szybkiego staram się odcisnąć tą ropę, spryskac octeniseptem i iść spać wieczorem byle tylko nie pogarszać.

W połogu organizm jest bardzo osłabiony. A ja jeszcze zawalilam bo przestałam zażywać witaminy. Ale już wracam do nich.
    Btw, Marcie ładnie bączki idą po esputiconie. W dodatku wystarczają 2 kropelki więc ja sobie nakrapiam na sutek i jej daję, a ten espumisan mi wypluwala.

My jeszcze do tego za jakieś 1-2 tygodnie będziemy mieć szczepienie. Ciekawe jak Marta zniesie.

Jutro chyba będę mieć urofizjo wreszcie :D

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ja tak mam czesto. Delikatne niteczki krwii i to wlasnie od zaparc. Niestety malo co pomaga mi na zaparcia. A przy wysokim progesteronie to niestety bardzo czeste 🤨 trzymam kciuki za fasolcie!

Ale wczoraj to była taka krew nie nawet niteczki i krople takie kapiące 🤦‍♀️

• kic83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    A ja po cichutku doniosę,że LaBellePerla urodziła w niedzielę małą Wiktorię. Jej stan jest stabilny, oddycha samodzielnie. Kruszynka 1150g. Trzymajmy wszystkie kciuki aby teraz było tylko lepiej z małą wojowniczką ! ❤️

Wiktoria od Victory to zwycięstwo!
    Niech malutka rośnie i będzie waleczna, a jej mama silna!!!
    Musi być dobrze!
    Najważniejsze że jej stan jest stabilny, dużo zdrówka dla Wiktorii i mamy ❤️

dmg111, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Czy któraś z Was ma jakies doświadczenia z takim spiworkiem do fotelika/gondoli lub patrzy na niego i widzi od razu, że nie zda egzaminu?
    Tak szukam i szukam od dłuższego czasu i nie mogę się zdecydować. Na razie padło na ten, choć ja widzę, że ten kapturek to taki pseudo jest, ale nie dyskwalifikuje to zakupu. Cały się odsuwa więc do auta wydaje się super

1ecf5b5c3663.jpg

Też mi się podobał i początkowo o nim myslalam :)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

U Mnie raz gorzej, raz lepiej. Jest różnie :)
    Mam nadzieję, że u Was wszystko ok.
    Trzymam kciuki za mała Wiki ❤️👊

Iryska, Edyciak, Ounai, doomi03, Sylwucha lubią tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Annia, Ounai?
    Kupiłam w H&M 3pak pajacyków dla Synka w rozmiarze 50 bo bałam się że będzie ciupki.
    Nawet jak dobije do 3 kg to pytanie moje czy zostawić sobie te pajacyki czy wymienić je na 56??
    Zostaw, on nie będzie większy niż Marta a u niej na początek 50 był idealny. Nawet od kuzynki dostałam body 50 z H&M jak Marta miała 2 tyg ich jeszcze w nich trochę pochodziła.

kic83 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ojej, ale wiadomość! Oby wszystko było dobrze❤️Wiesz może który to był tydzień ciąży?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ojej, ale wiadomość! Oby wszystko było dobrze❤️Wiesz może który to był tydzień ciąży?

Termin miala na 27.12 a cc 27.09 wiec rowne 3 miesiace wczesniej.

🔸28 lat

Wysłany: 29 września 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Wpadłam do Was się poradzić..byłam tu niedawno z nadzieja ze rozgoszcze sie ty na dłużej, ale poroniłam w lipcu w 8tc. Teraz zaszłam ponownie. 12dpo beta 13, 15dpo beta 78, progesteron 29. Niby dobry przyrost ale ponownie przygody...w niedziele rano nitka krwi w śluzie, wczoraj przy porannej wizycie w toalecie (wiecie , ze się tak wyrażę przy dwojeczcce...) kilka kropelek krwi, dzisiaj tak samo, krew jest jasna, później cały dzień czysto.
    Niby jestem po dwóch cb i jednym poronieniu i powinnam wiedzieć czym to się kończy ale chyba szukam jakiejś podobnej historii z pozytywnym zakończeniem 😔
    Dodam ze mam bardzo dużą nadzerke na szyjce.

Ps. Będę tez wdzięczna za sprowadzenie mnie na ziemie i wbicie w głowę ze nie ma się co łudzić..

Jak masz nadżerkę i to duża, to tu masz najprawdopodobniej odpowiedź skąd te krwawienia. Beta ładnie rośnie, progesteron dobry... Kochana bądź dobrej mysli i przestań zakładać z góry że nic z tego nie będzie :)

Enigvaa, Mowe lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 16:47

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 14:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    O kurczę... Moja ciążowa siostra... A dopiero co dwa tygodnie temu pisalysmy o wózkach... Nic nie zapowiadało, że znowu będzie poród przedwczesny...

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Jej przepraszam za bezpośredni opis..ale no nie da się inaczej 😐 Nie, krew nie pochodzi z „tamtych okolic” tylko ze pojawia się podczas yyy No wiesz...”spinania się na kibelku” ..... Boże wstyd mi ze takie coś pisze ale nie wiem jak to inaczej opisać...

Kobieto my tu o takich rzeczach nie raz piszemy, że określenie "spinanie się na kibelku" brzmi tak łagodnie jak "motyl przefrunął nad polaną" 😅. Niczym się nie krepuj, wszystko co ludzkie nie jest nam obce i już chyba tematy, kupy, bąków, śluzów, czopów, rzygow, plamien, krwi, hemoroidow, lodów, masturbacji i wszystkich tzw niby "tabow" jakoś nikogo już tu nie dziwia i nie obrzydzaja 😂
    Wiec nie czuj się nieswojo.

A co do krwi to jesli przy spinaniu, to zaobserwuj dokładnie czy na pewno nie z odbytu, bo guzki krwawnicze inaczej zwane zylaki odbytu czyli innymi słowy hemoroidy (nawet takie wewnętrzne których nie widać i nie czuc z zewnątrz), lubią pękać przy zaparciu i faktycznie wtedy pojawia się pare kropelek czystej żywej krwi. A jesli nie to, to winowajcą może być ta nadżerka.
    Umow się już może do gina po 5 tyg na wizytę.

Anet.kaa, Mowe, Lalia, Sylwucha, Julik lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 21:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Hej dziewczyny,

U Mnie raz gorzej, raz lepiej. Jest różnie :)
    Mam nadzieję, że u Was wszystko ok.
    Trzymam kciuki za mała Wiki ❤️👊
    Co to znaczy, że "raz gorzej"? Co się dzieje? Opowiadaj. 😊

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mowe, Ty się absolutnie nie zawstydzaj!
    My tutaj prosto z mostu piszemy o zaparciach, kupach, biegunkach, hemoroidach i nawet jedna z Mamusiek pięknie wczoraj napisała że chciałaby się spokojnie "wysrać" 😁

Hahaha przyznaje się to bylam ja xD

dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrowia dla LaBellePerle i jej córeczki. Tak jak Kic pisała Wiktoria to zwycięstwo i Malutka na pewno zwycięży przeciwności losu. ❤️

Ounai ja tak samo zapomniałam o witaminach ciążowych... 🙄

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ