Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
SzalonaOna wrote:To trwało już przed staraniami.
A z drugiej strony myśle ze są faceci którzy maja małe potrzeby i tyle .. może nie ma co się doszukiwać drugiego dna .. tylko ze on musi zacząć tez myśleć o TobieDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Apropo lewatywy... wczoraj na szkole rodzenia położna o tym opowiadała i zachęcała. Mówiła, że nikogo nie zmuszają, nie robią lewatyw na siłę, ale naprawdę warto to zrobić. Spadły mi klapki z oczu, bo jakoś do tej pory to wypierałam. Powinno się ją zrobić przed porodem, bo jak nie, to po pierwsze można wykupkać się w czasie parcia, a po drugie (i to mnie przekonało) masa kałowa w jelitach utrudnia przejście dziecka przez kanał rodny, przez co wydłuża się druga faza porodu. Ma to sens, bo na dole ciasno, a 'bobki' będą przeszkadzać 😂 przepraszam Was za dosłowność, ale wczoraj mnie tym oliśniła i nie będę się wzbraniać. Już nie mówiąc o tym, że warto po porodzie odwlec w czasie wizytę w toalecie, bo wszystko tam jest obolałe, opróżnianie jelit przed porodem na to pozwala.
Po powrocie do domu od razu podpytalam koleżankę jak to u niej było i powiedziała, że to nic strasznego, nie boli, położna na czas lewatywy wyprosiła tatę z sali. Dlatego jak wjadę na porodówkę to zamawiam lewatywę!!! 😂🤦♀️
kar_oliv, Karenira, Enigvaa, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Zulu też mam z tym problemy, jeszcze nie w takim stopniu, ale czasami też nie jest ciekawie. boję się ze bedzie gorzej, muszę wziąć się za dietę, myslę żeby zmienić suple na te bez żelaza może będzie lepiej. 🤔30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm

-
Zulugula wrote:Co do podkładów u mnie na liście są 2paczki ale spakowalam 3, ja zawsze lubię dodać sobie +1 do tego co tam jest 😁
Zrobilam to samo xD wole zeby nie brakło xD
Zulugula lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Apropo lewatywy... wczoraj na szkole rodzenia położna o tym opowiadała i zachęcała. Mówiła, że nikogo nie zmuszają, nie robią lewatyw na siłę, ale naprawdę warto to zrobić. Spadły mi klapki z oczu, bo jakoś do tej pory to wypierałam. Powinno się ją zrobić przed porodem, bo jak nie, to po pierwsze można wykupkać się w czasie parcia, a po drugie (i to mnie przekonało) masa kałowa w jelitach utrudnia przejście dziecka przez kanał rodny, przez co wydłuża się druga faza porodu. Ma to sens, bo na dole ciasno, a 'bobki' będą przeszkadzać 😂 przepraszam Was za dosłowność, ale wczoraj mnie tym oliśniła i nie będę się wzbraniać. Już nie mówiąc o tym, że warto po porodzie odwlec w czasie wizytę w toalecie, bo wszystko tam jest obolałe, opróżnianie jelit przed porodem na to pozwala.
Po powrocie do domu od razu podpytalam koleżankę jak to u niej było i powiedziała, że to nic strasznego, nie boli, położna na czas lewatywy wyprosiła tatę z sali. Dlatego jak wjadę na porodówkę to zamawiam lewatywę!!! 😂🤦♀️
U nas też położna w szkole dokładnie o tym samym opowiadała. To nie jest nic strasznego, mówię wam
Gorsza jest kolonoskopia tą dłuuuugą rurą (wiem co mówię...) ale i to na żywca przeżyłam, także myślę, że już wszystko wytrzymam
hehehhe
Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

-
Julik wrote:Zulu też mam z tym problemy, jeszcze nie w takim stopniu, ale czasami też nie jest ciekawie. boję się ze bedzie gorzej, muszę wziąć się za dietę, myslę żeby zmienić suple na te bez żelaza może będzie lepiej. 🤔
Mi za to ostatnie bolesne zaparcia zostawiły w pamiątce wielkiego, bolącego, wkur**iajacego hemoroida. Oszaleć mocna 😥
Jak nie urok to.... 🤦🏼 -
kar_oliv wrote:Dziewczyny gdzie kupię taką zimową czapkę dla noworodka? Ona bez wiązań powinna być?
Ja chciałam kupić w H&m ale nie było już najmniejszych rozmiarów, ani on line ani w sklepie. W smyku patrzyłam też, ale jakoś mi nie podeszły więc też się dołączam do pytaniaO ❤️
Z ❤️ -
Julik, śliczny ten roan😍😍😍
Mi też się zaczęły jakieś 💩 problemy 🤦♀️ jak wcześniej kupka codziennie, tak teraz 2-3 dni przerwy i masakra później... Mi pomaga też picie ciepłej wody z cytryną, bo chyba witamina C może wspomóc w tych sprawach 👍
A co do lewatywy, też byłam przerażona, ale teraz chce jak nic 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 12:20
KarolinaMaria, Julik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
melduje się że jeszcze nie urodziłam 😁
Spałam znów dobrze, machnęłam trening, pranie, teraz się szykujemy na obiad w ogródku w knajpie że znajomymi i dziećmi 🌲🍝🍹
Miłego dnia!☀️
KarolinaMaria, kar_oliv, Lalia, doomi03, dmg111, Ounai, Enigvaa, Iryska lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Powiem Ci ze udało nam się. Nie patrzyłam jakie zajęcia są w przedszkolu, wybierałam tak, żeby było blisko. A tu tyle opcji. A ten hokej to ze względu na drużynę hokejową u nas w mieście. Za zajęcia płacimy 100zl do klubu sportowego rocznie i opłacamy busa którym chłopcy jeżdżą (25zl na miesiąc). Minus taki, że od 12:40 do 14:20 jedno z nas musi być żeby go przebrać. Na razie nie jest źle, bo strój dostaje z przedszkola. Musi mieć swoje łyżwy i muszą być wiązane. Jeśli się zdecyduje trenować jak pójdzie do szkoły, to wtedy niestety musimy kupić strój a koszty są spore. Ale będziemy się wtedy zastanawiaćInaa89 wrote:
Ounai Tymek świetnie się prezentuje jako hokeista 😁 moze wyrosnie Ci sportowiec 😉 az Ci zazdroszczę bo u mnie nie ma takich fajnych zajęć dla dzieci. Chlopaki chodza na dodatkowy angielski, na piłkę, jeden z synów wybral harcerstwo. No i teraz sobie starszaki wymyślili boks, bylismy we wtorek na pierwszych zajęciach poglądowych zeby zobaczyć jak to wygląda, i powiem ze nawet całkiem fajnie duzo sie ruszają, ćwiczą. Wiec poki nie jest to zbyt ekstremalne pozwolę im chodzic.
Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Lalia wrote:Julik, śliczny ten roan😍😍😍
Mi też się zaczęły jakieś 💩 problemy 🤦♀️ jak wcześniej kupka codziennie, tak teraz 2-3 dni przerwy i masakra później... Mi pomaga też picie ciepłej wody z cytryną, bo chyba witamina C może wspomóc w tych sprawach 👍
A co do lewatywy, też byłam przerażona, ale teraz chce jak nic 😁
Surowe śliwki popijane wodą na moją 💩 działają 😁
Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️