Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
SzalonaOna wrote:To trwało już przed staraniami.
A z drugiej strony myśle ze są faceci którzy maja małe potrzeby i tyle .. może nie ma co się doszukiwać drugiego dna .. tylko ze on musi zacząć tez myśleć o TobieDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Apropo lewatywy... wczoraj na szkole rodzenia położna o tym opowiadała i zachęcała. Mówiła, że nikogo nie zmuszają, nie robią lewatyw na siłę, ale naprawdę warto to zrobić. Spadły mi klapki z oczu, bo jakoś do tej pory to wypierałam. Powinno się ją zrobić przed porodem, bo jak nie, to po pierwsze można wykupkać się w czasie parcia, a po drugie (i to mnie przekonało) masa kałowa w jelitach utrudnia przejście dziecka przez kanał rodny, przez co wydłuża się druga faza porodu. Ma to sens, bo na dole ciasno, a 'bobki' będą przeszkadzać 😂 przepraszam Was za dosłowność, ale wczoraj mnie tym oliśniła i nie będę się wzbraniać. Już nie mówiąc o tym, że warto po porodzie odwlec w czasie wizytę w toalecie, bo wszystko tam jest obolałe, opróżnianie jelit przed porodem na to pozwala.
Po powrocie do domu od razu podpytalam koleżankę jak to u niej było i powiedziała, że to nic strasznego, nie boli, położna na czas lewatywy wyprosiła tatę z sali. Dlatego jak wjadę na porodówkę to zamawiam lewatywę!!! 😂🤦♀️kar_oliv, Karenira, Enigvaa, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulu też mam z tym problemy, jeszcze nie w takim stopniu, ale czasami też nie jest ciekawie. boję się ze bedzie gorzej, muszę wziąć się za dietę, myslę żeby zmienić suple na te bez żelaza może będzie lepiej. 🤔30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Zulugula wrote:Co do podkładów u mnie na liście są 2paczki ale spakowalam 3, ja zawsze lubię dodać sobie +1 do tego co tam jest 😁
Zrobilam to samo xD wole zeby nie brakło xDZulugula lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Apropo lewatywy... wczoraj na szkole rodzenia położna o tym opowiadała i zachęcała. Mówiła, że nikogo nie zmuszają, nie robią lewatyw na siłę, ale naprawdę warto to zrobić. Spadły mi klapki z oczu, bo jakoś do tej pory to wypierałam. Powinno się ją zrobić przed porodem, bo jak nie, to po pierwsze można wykupkać się w czasie parcia, a po drugie (i to mnie przekonało) masa kałowa w jelitach utrudnia przejście dziecka przez kanał rodny, przez co wydłuża się druga faza porodu. Ma to sens, bo na dole ciasno, a 'bobki' będą przeszkadzać 😂 przepraszam Was za dosłowność, ale wczoraj mnie tym oliśniła i nie będę się wzbraniać. Już nie mówiąc o tym, że warto po porodzie odwlec w czasie wizytę w toalecie, bo wszystko tam jest obolałe, opróżnianie jelit przed porodem na to pozwala.
Po powrocie do domu od razu podpytalam koleżankę jak to u niej było i powiedziała, że to nic strasznego, nie boli, położna na czas lewatywy wyprosiła tatę z sali. Dlatego jak wjadę na porodówkę to zamawiam lewatywę!!! 😂🤦♀️
U nas też położna w szkole dokładnie o tym samym opowiadała. To nie jest nic strasznego, mówię wamGorsza jest kolonoskopia tą dłuuuugą rurą (wiem co mówię...) ale i to na żywca przeżyłam, także myślę, że już wszystko wytrzymam
hehehhe
Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Julik wrote:Zulu też mam z tym problemy, jeszcze nie w takim stopniu, ale czasami też nie jest ciekawie. boję się ze bedzie gorzej, muszę wziąć się za dietę, myslę żeby zmienić suple na te bez żelaza może będzie lepiej. 🤔
Mi za to ostatnie bolesne zaparcia zostawiły w pamiątce wielkiego, bolącego, wkur**iajacego hemoroida. Oszaleć mocna 😥
Jak nie urok to.... 🤦🏼 -
kar_oliv wrote:Dziewczyny gdzie kupię taką zimową czapkę dla noworodka? Ona bez wiązań powinna być?
Ja chciałam kupić w H&m ale nie było już najmniejszych rozmiarów, ani on line ani w sklepie. W smyku patrzyłam też, ale jakoś mi nie podeszły więc też się dołączam do pytaniaO ❤️
Z ❤️ -
Julik, śliczny ten roan😍😍😍
Mi też się zaczęły jakieś 💩 problemy 🤦♀️ jak wcześniej kupka codziennie, tak teraz 2-3 dni przerwy i masakra później... Mi pomaga też picie ciepłej wody z cytryną, bo chyba witamina C może wspomóc w tych sprawach 👍
A co do lewatywy, też byłam przerażona, ale teraz chce jak nic 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 12:20
KarolinaMaria, Julik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
melduje się że jeszcze nie urodziłam 😁
Spałam znów dobrze, machnęłam trening, pranie, teraz się szykujemy na obiad w ogródku w knajpie że znajomymi i dziećmi 🌲🍝🍹
Miłego dnia!☀️KarolinaMaria, kar_oliv, Lalia, doomi03, dmg111, Ounai, Enigvaa, Iryska lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Inaa89 wrote:
Ounai Tymek świetnie się prezentuje jako hokeista 😁 moze wyrosnie Ci sportowiec 😉 az Ci zazdroszczę bo u mnie nie ma takich fajnych zajęć dla dzieci. Chlopaki chodza na dodatkowy angielski, na piłkę, jeden z synów wybral harcerstwo. No i teraz sobie starszaki wymyślili boks, bylismy we wtorek na pierwszych zajęciach poglądowych zeby zobaczyć jak to wygląda, i powiem ze nawet całkiem fajnie duzo sie ruszają, ćwiczą. Wiec poki nie jest to zbyt ekstremalne pozwolę im chodzic.Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Julik, śliczny ten roan😍😍😍
Mi też się zaczęły jakieś 💩 problemy 🤦♀️ jak wcześniej kupka codziennie, tak teraz 2-3 dni przerwy i masakra później... Mi pomaga też picie ciepłej wody z cytryną, bo chyba witamina C może wspomóc w tych sprawach 👍
A co do lewatywy, też byłam przerażona, ale teraz chce jak nic 😁
Surowe śliwki popijane wodą na moją 💩 działają 😁Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️